Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

«حمیدرضا ابطحی»، عضو کمیته علمی کشوری کرونا درباره وضعیت شیوع کرونا گفت: همانطور که می‌دانید بسیاری از افراد جامعه درگیر این بیماری شده و سرعت شیوع آن بالاست. از طرفی مراجعات به بیمارستان‌های کودکان نسبت به قبل بسیار افزایش یافته است، اما از آنجا که واکسیناسیون ما نسبت به دیگر کشور‌ها به زمان شیوع اومیکرون نزدیک‌تر است، هنوز مانند موج قبلی با افزایش قابل توجه در بخش‌های مراقبت‌های ویژه مواجه نشده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو نگرانی وجود دارد، نگرانی اول بیشتر در زمینه کودکان نوجوانان است، زیرا بخش‌های مراقبت‌های ویژه کودکان در کشور بسیار محدود است و در برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نسبت به وضعیت شیوع کرونا در میان کودکان اعلام بحران کرده اند.

او افزود: از سوی دیگر هنوز درصد قابل توجهی از کودکان واکسینه نشده‌اند که همانطور که می‌دانید کمیته علمی پیشنهاد کرده است کودکان ۵ تا ۱۲ سال سریعا واکسینه شوند. احتمال بحرانی شدن وضعیت وجود دارد و درصورتی که میزان ابتلا و بستری در مدت زمان سریعی اتفاق بیافتد ممکن است مراکز درمانی امکان پذیرش و مدیریت آن را نداشته باشند، اما درصورتی که به تدریج رخ دهد مراکز درمانی می‌توانند خود را با آن تطبیق دهند.

ابطحی درپاسخ به این سوال که وضعیت تکثیر امیکرون در کشور چگونه است به خبرگزاری ایلنا گفت: آنگونه که اعضای کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کرونا اعلام کردند، انتظار می‌رفت میزان ابتلا‌ها با این سرعت در دو هفته رخ دهد، اما همان میزان در چهار روز رخ داده بود و سرعت پیشرفت اومیکرون بیشتر از میزانی بود که پیش بینی می‌شد، اما سرعت افزایش تعداد بیماران بدحال اینگونه نبوده و سریعتر از پیش بینی‌های اولیه پیش نرفته است.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به موج اومیکرون در دیگر کشور‌ها گفت: میزان مرگ و میر در کشور آمریکا دیروز حتی بیشتر از پیک دلتا بود که نگران کننده است و نشان می‌دهد شرایط جدی است، اما باید توجه داشت که در آمریکا افراد سالمند و افراد دارای نقص ایمنی جمعیت بیشتری را نسبت به ایران تشکیل می‌دهند.

او در ادامه با اشاره به تجمعات افراد در اماکن عمومی گفت: اگر تجمعات باعث ایجاد سیل مراجعات بیماران به سمت مراکز درمانی شود، تعداد مرگ و میر بالا خواهد رفت. همانطور که گفته شد به غیر از اینکه افراد تا چه اندازه بیمار می‌شوند سرعت مراجعات نیز بسیار مهم است و باعث می‌شود هم در میزان تشخیص‌ها احتمال خطا افزایش یابد و هم حجم زیادی از آزمایش‌ها و تصویربرداری‌ها درخواست شود. همزمانی بازگشایی مدارس، دهه فجر و مراسم اعتکاف بسیار نگران کننده است. کنترل و رعایت دقیق پروتکل‌ها در مراسم‌هایی مانند جشنواره‌های فیلم و تئاتر بسیار مشکل و شاید نشدنی است بنابراین‌عدم وجود محدودیت درارتباط با این تجمعات می‌تواند مشکل ساز شود.

او درپاسخ به این سوال که چرا باوجود بیماری‌زایی بیشتر اومیکرون، قرنطینه پیشنهاد شده برای آن پنج روز است، گفت: چه در ارتباط با اومیکرون و چه دلتا، توصیه شده است که تا روز پنجم بعد از شیوع علایم و نه بعد از انجام و دریافت نتیجه تست پی سی آر، به شرطی که ۴۸ ساعت از خاموش شدن علایم بگذرد و فرد دیگر با ادامه علایم مانند سرفه و تنگی نفس مواجه نشود، می‌تواند از قرنطینه خارج شود و انتقال ویروس بسیار کم خواهد بود. از طرفی از روز دهم به بعد میزان انتقال کرونا به درصد تقریبا ناچیزی خواهد رسید، مگر افرادی که علایم ریوی آن‌ها ادامه پیدا کند.

ابطحی گفت: از آنجا که اومیکرون مجاری تنفسی فوقانی را درگیر کرده و به همین دلیل قدرت انتقال آن بسیار بالاست، معمولا بین روز پنجم تا دهم به این دلیل که افراد درگیری راه‌های هوایی تحتانی ندارند دیگر از نظر انتقال ویروس به دیگران خطری نخواهند داشت. به این شرط باید تاکید دوباره شود که علایم ادامه نداشته و یا فرد بستری نشود. از طرفی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است به دلیل بالا بودن میزان تکثیر اومیکرون، تعطیل کردن همه ساختار‌های اجتماعی و قرنطینه‌های طولانی، آسیب‌های بسیار زیادی به جوامع وارد خواهد کرد و بعد از پنج روز افراد با دو ماسک می‌توانند در فاصله‌گذاری‌های اجتماعی حضور پیدا کنند.

او در ادامه با اشاره به تقاضای بالای افراد مبتلا برای آزمایش‌های سی تی اسکن گفت: درحال حاضر بسیاری از افراد به مطب‌ها مراجعه کرده و در روز سوم یا چهارم بیماری‌شان که علایم بسیار خفیف دارند، درخواست سی تی اسکن می‌کنند. سی تی اسکن جایگاه بسیار کمتری در پیک اومیکرون نسبت به دلتا دارد. زیرا درگیری راه‌های هوایی تحتانی و ریه در این سویه بسیار کمتر است و صرفا در مواردی رخ خواهد داد که بخواهیم بستری بیمارستانی انجام دهیم.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا درانت‌ها گفت: درصورتی که این افراد یک یا دو بار سی تی اسکن انجام دهند، بسیار در معرض عوارض طولانی مدت دز‌های بالای اشعه خواهند بود. برخی حتی خودشان سی تی اسکن انجام داده‌اند و می‌گویند می‌خواهیم به دکتر نشان دهیم و حتی پزشکی آن را برایشان تجویز نکرده است. چنین چیزی بسیار خطرناک خواهد بود و بعد‌ها با افزایش عوارض درازمدت سی تی اسکن در جامعه به ویژه کودکان، نوجوانان و خانم‌های جوان مواجه خواهیم شد که بسیار نگران کننده است. سی تی اسکن فقط در مورد مواقعی است که اکسیژن فرد افت قابل توجهی پیدا کرده و پزشک تشخیص ضرورت آن را داده باشد. افراد از انجام سی تی اسکن سرخود و حتی با تجویز یک پزشک عمومی جدا خودداری کنند.

غفلت خطرناک مسئولان در خیز سهمگین موج ششم کرونا

 تعلل در کنترل پیک ششم کرونا بحران جدی در پی دارد

یک متخصص ویروس شناسی پزشکی با انتقاد از برگزاری جشنواره فیلم فجر با کم توجهی به پروتکل‌های پیشگیری از کرونا و تعلل ستاد ملی کرونا و مسئولان مربوطه در کنترل پیک ششم کرونا نسبت به خطر بروز بحرانی جدی در خیز جدید کرونا هشدار داد.

به گزارش ایسنا، دکتر رامین صرامی فروشانی، عضو ستاد کرونای جهاد دانشگاهی تصریح کرد: با وجود اخطار‌های قبلی و تحقق پیش‌بینی متخصصان مبنی بر وقوع پیک ششم کرونا و مشاهدات عینی مبنی بر خیز مجدد بیماری که به نظر سهمگین‌تر از پیک‌های قبلی هم خواهد بود، متاسفانه اقدامی جدی جهت کنترل خیز جدید همه‌گیری صورت نپذیرفته و حتی با تغییر وضعیت پایتخت به قرمز هیچ‌گونه محدودیتی به انجام نرسیده است.

رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی با ذکر برگزاری جشنواره فیلم فجر به عنوان نمونه‌ای از این بی‌توجهی‌ها افزود: در این باب صد افسوس که برگزاری جشنواره فیلم فجر به سلامت شهروندان مقدم دانسته شد و سینما‌ها شاهد حضور خیل هنردوستان بی‌اعتنا به سلامت خود و جامعه بودند! عجیب‌تر از آن تاخیر ستاد ملی کرونا در ابلاغ دستورات لازم بود که به روز شنبه موکول شد، در حالی که متخصصان می‌دانند که در یک همه‌گیری، کنترل سریع در مراحل اولیه شروع آن - که زمان طلایی مقابله با آن تلقی می‌شود - می‌تواند چاره ساز باشد و بعد از آن چندان موثر نیست.

عضو اتاق فکر ویروس‌شناسی سازمان نظام پزشکی افزود: امیدوارم این تعلل مسوولین تنها به علت مشغله و رسیدگی به امورات مهم‌تر باشد چرا که اگر خدای ناکرده با تصور کم‌خطر بودن سویه اُمیکرون، بنا بر این باشد تا با عدم کنترل عمدی و رهاسازی ویروس در جامعه و انتشار سریع ویروس به ایمنی گله‌ای دست یابیم، یقینا کشور با مخاطره جدی روبرو خواهد شد.

این متخصص ویروس‌شناسی با تبیین ویژگی‌های همه‌گیری در موج ششم گوشزد کرد، اگرچه به نظر می‌رسد سویه‌های در گردش فعلی از جمله اُمیکرون بیماریزایی کمتری دارند، ولی باید دقت کرد که بیماری‌زایی این سویه‌ها تنها در افراد سه دوز واکسینه کمتر بوده و هیچ تضمینی برای عدم بروز عوارض جدی و بیماری شدید در افراد واکسینه نشده نیست. این در حالی است که هنوز درصد زیادی از قشر فعال جامعه خصوصاً جوانان یا سه دوز واکسینه‌نشده و یا مایل به دریافت واکسن نیستند. سویه‌های فعلی کرونا قدرت بسیار بسیار بالای انتشار دارند که حتی مشاهدات عینی حکایت از قابلیت انتقال و انتشار بیش از داده‌های قبلی دارد و از همه مهم‌تر کودکان و نوجوانان را با احتمال بیشتری آلوده می‌کند. از همه مهم‌تر اطلاعات و مشاهدات متاسفانه نشان می‌دهد که حتی افراد سه دوز واکسینه به راحتی هم خود آلوده شده و هم ویروس را به دیگران انتقال می‌دهند.

رییس پژوهشکده سرطان‌معتمد جهاد دانشگاهی در پایان نتیجه‌گیری کرد که با توجه به ویژگی‌های مذکور در صورت عدم‌چاره اندیشی جدی و سریع خصوصا انجام‌غربالگری هوشمند بعید نیست که در نهایت افراد غیرواکسینه حتی از طریق افراد واکسینه - که بعضاً یا ناقل بی‌علامت هستند و یا عوارض خفیفی بروز می‌دهند - به ویروس آلوده شوند که در این صورت مجددا شاهد سر ریز شدن تخت‌های آی‌سی‌یو خواهیم بود.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: امیکرون کووید ۱۹ کمیته علمی سی تی اسکن ششم کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۹۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

امام جمعه قم با اشاره به جایگاه مهم شوراها گفت: شوراها باید مسئولیت‌پذیری بیشتری داشته و به محلی برای سوء استفاده از قدرت تبدیل نشوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری ظهر امروز _ جمعه هفتم اردیبهشت _ در خطبه‌های نماز جمعه قم با اشاره به اهمیت جایگاه شوراها در قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: ۲۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی اصل مهم شوراها در قانون اساسی به مرحله اجرا درآمد و تا امروز هم نقش‌آفرین است.

وی افزود: مسئولیت‌پذیری از مهم‌ترین لوازم عضویت در شوراهای شهر و روستا بوده و انتظار خدمت گسترده از این شوراها برای مردم فراوان است.

امام جمعه قم گفت: شوراها باید از افراد دلسوز و متخصص انتخاب شوند چرا که دلسوزی برای مردم یکی از اصول مهم موفقیت شوراها است.

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه گاهی دیده می‌شود اعضای شوراها دچار تخلفات و جرم‌هایی می‌شوند، اظهار کرد: الزام به قوانین و سو استفاده نکردن از قدرت از مهم‌ترین اصولی است که شوراها باید به آن پایبند باشند.

وی با تاکید بر اینکه شوراها باید توانمندی بسیار خوبی داشته باشند، گفت: افراد ناتوان صحنه شوراها را برای افراد توانمند باز کنند تا این شوراها با همکاری دولت بتوانند به مردم بهتر خدمت کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرارسیدن روز معلم تاکید کرد: هر ساعتی که برای تعلیم و تربیت نسل جوان صرف شود، عبادت است.

آیت‌الله حسینی بوشهری با تاکید بر اجرای سند تحول آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش ما از نظر بودجه باید تأمین بوده و نیروهای متوکل، صبور و متدین در آن به مردم خدمت کنند.

وی جایگاه کارگران در دین اسلام را جایگاهی بسیار رفیع دانست و از مسئولان خواست در شرایط جنگ اقتصادی حمایت بیشتری از قشر کارگر و تولید داشته باشند.

امام جمعه قم با اشاره به دستاوردهای عملیات وعده صادق افزود: نیروهای مسلح ما دل مردم را شاد کرده و ثابت کردند که با توکل به خداوند متعال می‌توان بر تمام قدرت‌های مادی چیره شد؛ همانطور که موشک‌های کشورمان از مرز پدافندهای هوایی کشورهای قدرتمند جهان عبور کرد و باید توجه داشت این عملیات موجب از دست رفتن حیثیت رژیم صهیونیستی دانست که جبران آن ممکن نیست.

وی با اشاره به اینکه مؤمنان تا پای جان برای حراست از حجاب ایستاده‌اند گفت: حجاب یک واجب شرعی است و نباید از آن کوتاه آمد؛ در مسئله حجاب نگاه‌های متفاوت فقهی نباید موجب سو استفاده دشمن شود و در این راستا طرح نور باید استمرار یافته و تمام اقشار مؤمن به آن کمک کنند.

کد خبر 748104

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • (تصاویر) این عنکبوت بی‌رحم و خطرناک است
  • درخواست رانندگان برای رسیدگی به جاده باریک و خطرناک نشتیفان - قائن + فیلم
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • این عنکبوت بی رحم و خطرناک است(عکس)
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی