Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@06:01:47 GMT

کشف گونه جدید ویروس اچ آی وی

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۰۳۱۳۷

کشف گونه جدید ویروس اچ آی وی

باشگاه خبرنگاران جوان - دانشمندان سویه جدیدی از ویروس «اچ آی وی» را در هلند کشف کرده‌اند که مسری‌تر است و به سلامتی فرد لطمه بیشتری وارد می‌کند. این کشف حاکی از آن است که میکروب‌های پاتوژنیک (بیماری‌زا) همواره در جهت ملایم‌تر شدن متحول نمی‌شوند.

پژوهشگران از‌جمله محققان دانشگاه آکسفورد بریتانیا می‌گویند سویه جدید «وی بی» - مخفف شده واژه‌های حاد و سویه دوم – در مقایسه با افرادی که به سویه‌های دیگر اچ آی وی مبتلا شده‌اند، نمایانگر تفاوت‌های چشمگیری پیش از درمان با دارو‌های «رتروویروسی» [ضدویروس]است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به پژوهشی که روز پنجشنبه در مجله علمی «ساینس» منتشر شد، افرادی که به این سویه مبتلا شده‌اند دارای بار ویروسی ۳.۵ و ۵.۵ برابر بیماران مبتلا به دیگر سویه‌ها بوده‌اند.

پژوهشگران در گذشته اظهار نگرانی کرده بودند که ویروس «اچ آی وی -۱» که تاکنون ۳۸ میلیون نفر در جهان را مبتلا کرده و باعث مرگ ۳۳ میلیون نفر شده است، می‌تواند جهش‌هایی کند که پیامد قابل‌توجهی بر قابلیت سرایت ویروس داشته باشد.

تجزیه‌وتحلیل روی ۱۰۰ بیمار حاکی از آن است که سویه «وی بی» تعداد ویروس‌ها را در خون فرد افزایش می‌دهد و آن‌ها را برای سرایت به دیگران مستعدتر می‌کند.

توییت ویلم ون شایک: یادآوری برای آن‌که میکروب‌های پاتوژنیک لزوما با تکامل ملایم‌تر نمی‌شوند: یک سویه بسیار حاد اچ آی وی -۱ در هلند در گردش است.

اما پژوهشگران می‌افزایند که با آغاز درمان، مبتلایان به سویه «وی بی» همان روند بهبود سیستم ایمنی و ادامه حیات را که بیماران مبتلا به دیگر سویه‌های ویروس داشته‌اند، دارند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اچ آی وی سویه کشف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۳۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • اصفهان،میزبان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای
  • اصفهان، میزبان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟