Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیشگیری از آسیب های متعدد فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان، ضرورتی انکار ناپذیر است. در این گزارش به بیان راهکارهای پیشگیری می پردازیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ گسترش فزاینده فضای مجازی، گرچه فرصت های بی نظیری را خلق کرده است، ولی آسیب های آن به خصوص برای کودکان و نوجوانان متعدد و غیرقابل انکار بوده و در صورت عدم توجه کافی والدین، می تواند تهدیدی بسیار جدی برای سلامت روحی و جسمانی کودکان و نوجوانان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این باید گفت گرچه در شرایط فعلی به دلیل غلبه شدید اهداف اقتصادی و کسب و درآمد بیشتر در اپراتورها و پلتفرم‌ها، معمولی‌ترین راهکارهای حمایت از خانواده و کودکان و نوجوانان که در بسیاری از کشورهای دنیا سال‌هاست استفاده می‌شوند مانند سیم کارت کودک و نوجوان، اینترنت پاک، اینترنت قابل مدیریت دسترسی، ابزارهای کنترل والدین و مدیریت مصرف، نظام رده‌بندی سنی محتوا در ایران اجرایی نشده‌ و خانواده و کودکان با کمترین حمایت در فضای مجازی به ولنگاری کشیده و رها شده‌اند؛ ولی راهکارهای موثری وجود دارد که  کودکان و نوجوانان را از مخاطرات فضای مجازی مصون می دارد. این راهکارها و توصیه ها عبارت است از:

1- استفاده از ابزار کنترل توسط والدین

در ‌دسترس‌ترین روش برای اطمینان از ایمنی کودکان، استفاده از ابزار کنترل‌های والدین بر روی وسایلی است که آن‌ها استفاده می‌کنند. این که آیا دستگاهی این کنترل‌های پیش فرض را دارد به سازنده بستگی دارد، اما بسیاری از آن‌ها نوعی محدودیت مخصوص به خود را عرضه می‌کنند. اگر گوشی کودکان کنترل‌های کافی ندارند، می‌توان یک برنامه اختصاصی را برای نصب آن‌ها دانلود کرد. همچنین والدین می توانند یک گوشی امن برای کودکان خریداری کنند که از ابتدا با در نظر گرفتن جنبه های حفاظتی ساخته شده است. این تلفن‌ها اغلب برای کنترل آسان‌تر والدین طراحی شده‌اند یا بدون قابلیت‌های خاصی عرضه می‌شوند.  

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|دلایل بزه‌دیدگی کودکان و نوجوانان در فضای سایبر/ راهکار مقابله چیست؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|تحقق حاکمیت ملی بر فضای سایبری از مصادیق بارز غیرت دینی است«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|پیوست‌های نامرئی یادگیری تلفیقی در بستر «اینترنتِ وِل»«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|حمایت از بازی های رایانه ای؛ اولین گام حمایتی دولت در بودجه 1401

2- نصب یک وی پی ان یا شبکه خصوصی مجازی

یکی دیگر از راهکارهای پیشگیری از آسیب های فضای مجازی برای کوکان و نوجوانان، آن است که یک وی پی ان یا شبکه خصوصی مجازی ( VPN ) توصیه شده نصب شود. حتی اگر تمام تلاش برای کمک به کودکان برای جستجوی ایمن انجام شود، عاملان بد همیشه می توانند راهی برای ورود پیدا کنند. این می تواند به سادگی یک تبلیغ مخرب یا خطرناک تر، یک هکر در یک پلتفرم رسانه اجتماعی ناشناس باشد. یک راه برای مبارزه با این کار، نصب یک سرویس حرفه ای شبکه خصوصی مجازی بر روی دستگاه های خود است. این کار ارتباطات آنها را رمزگذاری و ایمن می کند و از دیدن مکان ها و فعالیت های واقعی دستگاه جلوگیری می کند.

3- وضع قوانین اساسی برای استفاده از موبایل برای کودکان

 راه دیگر برای ایمن نگه داشتن کودکان، وضع قوانین اساسی برای استفاده از موبایل برای کودکان و نوجوانان است. قوانینی مثل اینکه فرزندان هنگامی می توانند از دستگاه استفاده کنند که رایانه فقط برای اهداف آموزشی و مرجع باشد. یا اینکه آنها می‌توانند از رسانه‌های اجتماعی یا وب‌سایت‌های خاصی برای مدت زمان از پیش تعیین شده استفاده کنند.

همچنین وصل شدن به وب‌سایت‌های بزرگ‌تر و محبوب‌تر، مکان خوبی برای شروع است، زیرا آنها معمولاً مقررات بیشتری نسبت به سایرین دارند. از این رو، والدین می توانند نوع محتوایی که کودکان استفاده می‌کند را تماشا کنند و محدودیت‌های خود را بر این اساس تنظیم کنند. والدین می توانید همین کار را با مدت زمانی که آنها آنلاین می گذرانند انجام دهند تا مطمئن شوند که اعتیاد پیدا نمی کنند.

4- آشنایی کودکان خطرات اینترنت و فضای مجازی

علاوه بر تنظیم  قوانین، والدین می توانند از این موقعیت برای ایجاد یک گفتگو در مورد اینکه چرا چنین قوانینی ضروری هستند استفاده کنند. در این باره والدین باید واضح و صادق باشند در مورد اینکه چرا آنها را در این موقعیت قرار داده اند و محکم بر تصمیمات خود بایستند. حتی پس از توضیح دادن والدین، ممکن است کودکان متوجه نشوند که چرا سعی می شود از او محافظت کنید. این زمان مهمی برای نشستن و آموزش به آنها درباره خطرات و آسیب پذیری در اینترنت است. مهمترین درس در مورد عدم اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی یا پاسخگویی به هر شخصی است مگر اینکه منبع را بشناسند یا به آن اعتماد کنند.

والدین باید کودکان را در مورد انواع مختلف ویروس ها و روش های نفوذ آموزش دهند تا آنها بتوانند از لینک‌های ناامن دور شوند. پس از این، والدین می‌توانند به کودکان کمک کنند تا بفهمند چگونه از محتوای نامناسب یا هولناک در هنگامی که به تنهایی در اینترنت جستجو می کنند جلوگیری کنند.همچنین باید آموزش داده شود که کودکان نباید بدون اجازه پدر و مادر یا سرپرست، عکس خود را برای کسی ارسال کنند. همچنین کودک باید کلمات گذر (password) را کاملا مخفی نگاه دارد و حتی در اختیار نزدیک ترین دوست خود قرار ندهد.

5- انتخاب مکان صحیح برای استفاده از فضای مجازی

کارشناسان توصیه می‌کنند که رایانه ای که کودک از آن استفاده می‌کند باید  جایی که والدین و سرپرستان بر آن نظارت دارند قرار داده شود. این اقدام کودکان را تشویق می‌کند وقتی به مشکل یا مساله‌ نگران کننده‌ای برخورد کردند بزرگترها را در جریان بگذارند.  همچنین استفاده از نرم‌افزارهایی که به والدین امکان می‌دهد محتویات اینترنت را کنترل کنند، می‌تواند مفید باشد. با این حال برخی فیلترها پیش پا افتاده است و سایت های مفید را نیز مسدود می‌کند.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی کودکان و نوجوانان والدین می توانند تهدید یا فرصت برای کودکان فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۴۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی

ایتنا - رئیس جمهور فرانسه خواستار آن شد که استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط کودکان زیر ۱۵ سال در اتحادیه اروپا، تحت کنترل والدین باشد.
امانوئل مکرون در یک سخنرانی مفصل درباره آینده اتحادیه اروپا در دانشگاه سوربن پاریس، گفت: قبل از ۱۵ سالگی باید کنترل والدین برای دسترسی به فضای دیجیتال وجود داشته باشد. اگر محتوا چک نشود، این دسترسی، انواع خطرات و تحریفات ذهنی را ایجاد می‌کند که می‌تواند انواع نفرت را توجیه کند.

به گزارش ایتنا از ایسنا، فرانسه در سال‌های اخیر شاهد حوادث خشونت‌بار مکرری بوده که دسترسی کودکان خردسال به اینترنت در وقوع آنها، نقش داشته است.

بر اساس گزارش لوکال، اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک همچنین در ناآرامی‌هایی که پس از تیراندازی پلیس به یک نوجوان در حومه پاریس در سال ۲۰۲۳ روی داد و به بسیاری از شهرهای فرانسه گسترش یافت، نقش داشتند.

پارلمان فرانسه سال گذشته، لایحه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای کاربران زیر ۱۵ سال را تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، دسترسی کودکان زیر ۱۵ سال به شبکه‌های اجتماعی منوط به رضایت والدین شد و این مصوبه همچنین به والدین اجازه می‌دهد حساب‌های کاربری کودکان زیر ۱۵ ساله‌ خود را در شبکه‌های اجتماعی به حالت تعلیق درآورند.

پس از تصویب این لایحه در مجلس ملی فرانسه که با هدف مبارزه با هرزه‌نگاری، آزار و اذیت سایبری و رفتارهای اعتیادآور صورت گرفت، مجلس سنا هم به آن رای مثبت داد.

دیگر خبرها

  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • بی هویتی جوانان و نوجوانان هدف دشمن است
  • جوانان و نوجوانان هدف ترویج معضل بی هویتی قرار داده شده اند
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است