Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@03:58:49 GMT

مبارزان نستوه مشهدالرضا(ع)

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۰۶۸۲۱

مبارزان نستوه مشهدالرضا(ع)

بزرگ‌مردانی مانند مهدی خسروی از همان روزهای پا گرفتن تحرکات انقلابی در سال ۴۲، هم‌قدم روحانیون مبارز پیشگام مشهد همچون آیت‌الله خامنه‌ای، مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی و حجت‌الاسلام شهید هاشمی‌نژاد بودند.

او فارغ از سال‎ها مبارزه خستگی‌ناپذیر مقابل رژیم ستمشاهی، پس از پیروزی انقلاب هم خدمات چشم‌گیری با نقش‌آفرینی سیاسی در استقرار و قوام نظام اسلامی در مشهد و اثرگذاری فرهنگی در قالب تشکیل «جامعه هیئت‌های مذهبی شهرستان مشهد» به همراه چند تن از فعالان این حوزه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خسروی با وجود زخم‌های دوران جنگ تحمیلی و جراحت‌های دوران انقلاب، هنوز از پا ننشسته و تا امروز در قامت خادم کشیک ششم حرم مطهر رضوی در خدمت زائران علی بن موسی الرضا(ع) ایستاده است.

در ادامه گفت و گوی ما با او را بخوانید.

آشنایی شما با اصول اسلامی و سپس همراه شدنتان با جریان انقلاب از کجا آغاز شد؟ 

از کلاس سوم با کمک و راهنمایی‌های حجت‌الاسلام افتخاری از معلمان پایه سوم، مبانی اعتقادی و مذهبی‌ام تقویت شد. تا ۱۵-۱۴ سالگی که با معرفی ایشان برای استفاده از منابر درس استادانی نظیر شیخ مجتبی قزوینی و شهید سیدعبدالکریم هاشمی‌نژاد به مدرسه علمیه نواب رفتم. پس از مدتی، شهید هاشمی‌نژاد در گفت‌وگویی، صحبت‌هایی درباره فلسفه و دلیل تحصیل در حوزه و هدف مبارزه با من داشتند که بیشتر از قبل مجذوب شخصیت و اندیشه‌های ایشان شدم. از آن به بعد، در انتشار اعلامیه‌های انقلابی که صادر می‌کردند، از من هم استفاده می‌کردند. 

ماجرای دستگیری شما به چه تاریخی برمی‌گردد؟

ماجرا به مهرماه سال ۴۲ و سخنرانی پرشور حجت‌الاسلام شهید هاشمی‌نژاد علیه نظام ستمشاهی بازمی‌گردد. آن شب همراه این شهید بزرگوار و جمع بسیاری از حاضران در مجلس توسط نیروهای ساواک دستگیر شدیم. ما را یک ماه در بدترین شرایط از نظر خواب و خوراک، در معرض سرما و گرما، بدون هیچ نوع احترامی نگه داشتند تا اینکه با فشار و نامه‌نگاری جمعی از علما، محکومیت اعدام شهید هاشمی‌نژاد به ۶ ماه حبس کاهش پیدا کرد و شرایط دشوار بقیه دستگیرشدگان هم تغییر کرد. 

به خاطر تداوم فعالیت مبارزاتی و انتشار اعلامیه، بار دیگر دستگیر و برای بازجویی به اداره اطلاعات «رکن دو ستاد ارتش» منتقل شدم. برای ترساندن من گفتند حکم اعدام برایم بریده‌اند که من باور نکردم چون به خاطر کم بودن سنم نمی‌توانستند من را دادگاهی کنند و مدرک و پرونده‌ای از من دستشان نبود... سرانجام پس از چندین ساعت شکنجه، من را به سلول آیت‌الله طبسی در زندان وکیل‌آباد منتقل کردند. ایشان با دیدن اوضاع من و ماوقع ماجرا خیلی ناراحت شد و فریاد زد: رئیس زندان را صدا بزنید، من حقوق بشر را به این زندان می‌کشانم که ببینند چطور یک بچه را شکنجه و زندانی کردید؟! که بلافاصله رئیس زندان آمد و با حسابی که از شخصیت مرحوم طبسی(ره) می‌بردند، قول داد همان شب من را آزاد کنند. آخر شب، بست بالاخیابان رهایم کردند در حالی که دست و پاهایم از فرط شکنجه متورم بود. 
دفعه سوم به چه دلیل تحت تعقیب نیروهای امنیتی رژیم پهلوی قرار گرفتید؟

یک روز از محل چاپ و تکثیر اعلامیه‌ها در خیابان عنصری دسته‌ای اعلامیه برداشتم تا پخش کنم که در مسیر خیابان امام رضا(ع) متوجه تعقیب یک پیکان سفیدرنگ شدم. به محض صدا زدنم، بسته را جلو مغازه پارچه‌فروشی انداختم و طوری با صاحب دکان مشغول صحبت شدم انگار از ماهیت این بسته خبر ندارم و آن را پیدا کردم. 

اما نیروهای ساواک من را همراه بسته گرفتند و پس از کلی ضرب و شتم دسته‌جمعی داخل همان خودرو، به ساختمان ساواک در خیابان فلسطین منتقل کردند و تحت بازجویی و شکنجه قرار دادند تا اعتراف کنم. روز بعد وقتی دیدند اطلاعاتی از من درنمی‌آید برای انداختن رعب به دلم، من را از جلو اتاق‌های شکنجه عبور دادند؛ از اتاق شلاق زدن تا برق دادن... در اتاق کشیدن ناخن‌ها شکنجه کردنم را شروع کردند که از حال رفتم. پس از به هوش آمدن، یکی از همسایه‌های‌ ما که پلیس راهنمایی و رانندگی بود و من را آنجا دید، وساطت کرد و پس از یک هفته حبس در زندان مرکزی وکیل‌آباد همراه زندانیان سیاسی دیگری همچون مرحوم عسکراولادی، آزاد شدم. 

ماجرای مجروحیتتان در دوران انقلاب چیست؟

قرار بود همراه شهید محمد فرومندی چند جلد کتاب‌ حضرت امام(ره) از جمله «ولایت فقیه، حکومت اسلامی» را برای شهید اندرزگو ببریم. کتاب‌ها را جاسازی کردیم و شبانه به سمت چهارراه خسروی راه افتادیم که به ‌یک باره از پشت سر به ما فرمان ایست دادند. از یک کوچه قصد فرار داشتم که هدف گلوله قرار گرفتم... گلوله به کبدم اصابت کرد... هر طور بود فرار کردم... چند روز با همان وضعیت وخیم با گلوله در بدنم تحمل کردم و به خانواده هیچی نگفتم چون رفتن به بیمارستان به معنی دستگیری بود. پس از گذشت چند روز و وخامت شرایط جسمانی‌ام، با توکل به خدا به بیمارستان امدادی رفتم و بحمدالله دکتر شیفت یکی از وابستگان مرحوم آیت‌الله طبسی از آب درآمد و پس از جراحی و تحمل ۵۰ روز دوران نقاهت، بهبود نسبی پیدا کردم.

به نظر خودتان چطور می‌شود یک نوجوان ۱۵ ساله این قدر از خودش استقامت و استواری نشان ‌دهد؟

من سال‌ها همجوار و همنشین بزرگان و شخصیت‌هایی همچون شهید هاشمی‌نژاد، آیت‌الله واعظ و رهبر معظم انقلاب بودم. از گفته‌ها و خلقیات شهید هاشمی‌نژاد به‌ خصوص شهامتش درس گرفتم. از معرفت، شجاعت و مبارزات استادانی چون مرحوم طبسی آموختم. همه این رفتارها و گفتارها تا همین امروز برای خودم و فرزندانم الگوی عمل بوده است. معتقدم با معرفی اخلاص، ایثار و شجاعت این بزرگان به جوانان و آحاد جامعه زمینه الگو گرفتن از آن‌ها و زنده نگه داشتن ارزش‌های انقلاب و حفظ نظام اسلامی فراهم می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مبارزان انقلابی مهدی خسروی خادم الرضا ع شهید هاشمی نژاد آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۶۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا

انجام فعالیت‌های فرهنگی در شهری که سالانه میزبان میلیون‌ها زائر امام هشتم (ع) است، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و باید نگاه ویژه‌ای نسبت به اختصاص اعتبار و پیگیری برای به ثمر نشستن این برنامه‌ها داشت؛ عضو شورای اسلامی شهر مشهد در گفت‌وگو با ایمنا از رویکرد شورای ششم در این خصوص می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام حسن منصوریان از ابتدای شورای ششم سکان‌دار کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت و گردشگری شورای اسلامی شهر مشهد بوده است، کمک به توسعه کیفی و کمی زیارت و فرهنگ میزبانی در مدیریت یکپارچه شهری پیشگیری، کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و افزایش چشم‌گیر اعتبارات فرهنگی به خصوص در حاشیه شهر مشهد از جمله اقداماتی است که در این دوره از شورا با هدف توجه ویژه به مقوله فرهنگ و زیارت پیگیری شده است.

بررسی سیاست‌ها و شاخص‌های حوزه فرهنگی اجتماعی و زیارت بررسی و اعلام نظر درباره شناسایی فرصت‌ها، بررسی تهدیدها و نقاط قوت و ضعف شهر مشهد در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی و زیارت به منظور ارائه پیشنهادهای اصلاحی با توجه به فرهنگ ناب ایرانی اسلامی و ارزش‌های انقلاب اسلامی، برنامه‌ریزی درباره تقویت مشارکت مردم در امور فرهنگی اجتماعی و زیارت از جمله وظایف کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر مشهد است، با حجت‌الاسلام منصوریان در خصوص کارنامه شورای ششم در حوزه فرهنگی و اجتماعی به گفت‌وگو نشستیم که ماحصل آن در ادامه می‌آید:

ایمنا: تقریباً بیش از نیمی از عمر شورای ششم سپری شده، مصوبات مهم شورای ششم در حوزه فرهنگی در این مدت چه بوده است؟

منصوریان: تدوین رویکردها و سیاست‌های فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر و پیگیری ساختار فرهنگی اجتماعی شهرداری با هدف تقویت حوزه فرهنگی در شهرداری و پیگیری وضعیت منابع انسانی سازمان فرهنگی اجتماعی و نوع قراردادهای کارکنان آن با هدف ایجاد عدالت بین کارکنان و بهره‌مندی هر چه بیشتر از خدمات تشکیل کارگروه‌های تخصصی و پژوهشی با حضور فرهیختگان، بازنگری و اصلاح آئین‌نامه شوراهای اجتماعی محلات با هدف افزایش مشارکت شهروندان در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها، تصویب زیست بوم هنر و رسانه، تصویب و اجرای طرح مسجدمحوری، بازنگری و اصلاح آئین‌نامه نام‌گذاری و تغییر نام خیابان‌ها معابر و اماکن عمومی از جمله اقدامات مؤثر در این دوره بوده است، به طور کلی نگاه شورا بازنمایی هویت دینی تاریخی و فرهنگی مشهدالرضا بوده است، همچنین بررسی سند فرهنگی دوره چهارم شورای اسلامی شهر و بهره‌گیری از محتوای آن در سیاست‌ها و رویکردها، پیگیری و تعیین تکلیف روز ملی مشهد در شورای اسلامی شهر و ارسال آن به شورای فرهنگ عمومی، استان توجه و اهتمام ویژه به پیوست فرهنگی به عنوان یکی از رویکردهای مهم و مورد مطالبه در پروژه‌ها تغییر رویکرد در مدیریت بوستان‌های شهر با هدف اجتماعی شدن بوستان‌ها و بازنگری در رویکرد فرهنگ سراها و مناطق شهرداری مشهد از دیگر اقدامات مهم کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای ششم بوده است.

ایمنا: بودجه فرهنگی شهرداری مشهد در این دوره از شورا برای پروژه‌های عمرانی فرهنگی چه تغییری داشته است؟

منصوریان: بودجه فرهنگی شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲,۰۲۰ میلیارد تومان بود که از این مبلغ ۱,۵۰۰ میلیارد سهم پروژه‌های عمرانی فرهنگی و ۵۷۰ میلیارد هزینه‌های جاری بود، بودجه فرهنگی شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۳ با افزایش ۱۸۵ درصدی معادل ۵۷۰۰ میلیارد که از این مبلغ ۴,۵۰۰ میلیارد سهم پروژه‌های عمرانی فرهنگی و ۱۲۰۰ میلیارد هزینه‌های جاری است.

ایمنا: رویکرد اصلی شورا در مناسبت‌های مختلف چیست و چه سیاست‌هایی را به مدیریت شهری تکلیف می‌کند؟

منصوریان: شفاف‌سازی فرایندهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری و اجرای فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی ارتقای اخلاق حرفه‌ای کارکنان شهرداری مشهد با آموزش و ارائه خدمات فرهنگی مطلوب به خانواده آنها بوده است، همچنین ارتقای روحیه هم‌گرایی تعاون، اخوت، صداقت نظم و قانون‌گرایی مسئولان و آحاد مردم، نهادینه‌سازی و عملیاتی کردن پیوست فرهنگی و اجتماعی در فرآیندها و در کلان پروژه‌های شهری عدالت‌محوری، یکپارچگی و هدفمندی مشارکت‌های اثر بخش با نهادها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی خانواده محوری و محله مبنایی با محوریت مساجد و تشکل‌های مردمی در مهندسی فرهنگی و توسعه شهری از دیگر مواردی است که در شورای ششم پیگیر آن بوده‌ایم.

همچنین زمینه سازی و تسهیلگری نظارت و مشارکت حداکثری مردم، نخبگان و فعالان فرهنگی و اجتماعی، واسپاری اجرای رویدادها و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی هدفمند به تشکل‌های مردمی مؤمن و انقلابی، ارتقای هنر متعهد و مترقی با حمایت از هنرمندان بومی مبتنی بر ارزش‌های انقلاب اسلامی، ارتقای سلامت فردی و اجتماعی در ابعاد جسمی، روانی، روحی و معنوی زائران و مجاوران کمک به تأسیس و توسعه تشکل‌ها و مؤسسات تخصصی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، کمک به حل مسائل فرهنگی و اجتماعی نوجوانان جوانان زنان و توان‌یابان با اولویت حاشیه شهر از جمله سیاست‌های اصلی شورای ششم بوده است.

ایمنا: فرهنگ شهروندی یکی از مباحثی است که به ویژه برای شهر زیارتی مشهد و حضور میلیون‌ها زائر در سال انتظار می‌رود کارهای ویژه‌ای در خصوص آن انجام شود، در این‌باره شورای ششم چه گام‌هایی برداشته است؟

منصوریان: در این حوزه آموزش‌هایی ویژه آتش‌نشان‌های داوطلب، اعضای گروه دوام ثامن، تاکسی‌ران‌ها و اتوبوس ران‌ها صورت گرفت و ۱۴۱ هزار نفر در این حوزه آموزش دیدند، در این زمینه سرفصل‌های اولویت‌دار سازمان اتوبوسرانی از جمله حفظ کرامت مسافران سالمند و کودک، حفظ وسایل نقلیه عمومی، حفظ آرامش عمومی در اتوبوس نیز فرهنگ‌سازی شد، همچنین در قطار شهری پاتوق‌های شهروندی، اکران‌های فرهنگی، برپایی غرفه‌های مناسبتی به ویژه در محرم و صفر و دهه فاطمیه برپا شد.

ایمنا: دیدگاه شورای ششم در خصوص نام‌گذاری معابر چه بوده است و با چه هدف و رویکردی این نام‌گذاری‌ها انجام می‌شود؟

منصوریان: این نام‌گذاری‌ها با هدف زنده نگه داشتن نام یاد ایثار و از خودگذشتگی شهدای عزیز صورت می‌پذیرد و در این دوره تاکنون ۶۰ لایحه شهدا در کمیسیون فرهنگی بررسی شده و ۷۰۰ معبر به نام شهدای گران‌قدر نام‌گذاری شده است، در عین حال باید اعلام کنیم که تغییر نام‌ها هم طبق آئین‌نامه نام‌گذاری با اولویت تغییر نام‌های تکراری انجام می‌شود.

ایمنا: با توجه به اینکه حاشیه شهر مشهد زیر ساخت‌های فرهنگی کم دارد، در این‌باره چه اقداماتی انجام شده و چه رویکردی داشته‌اید؟

منصوریان: توسعه زیرساخت‌های فرهنگی در حاشیه شهر از جمله اهداف مهم شورای اسلامی شهر مشهد در دوره ششم است و اقداماتی مانند ساخت چهار مجموعه قرائت‌خانه و فرهنگ‌سرا، ساخت سه مورد سوله‌های خانه سبز و مرکز فرهنگی چهار برج و ایجاد ۳۵ ایستگاه بدن‌سازی پارکی از جمله اقدامات در زمینه فراهم کردن زیر ساخت‌های فرهنگی بوده است، علاوه بر این در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۶۸ مسجد، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۸۸ مسجد و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۸۵ مسجد، مورد بهسازی و مرمت و تجهیز قرار گرفتند.

همچنین در سال‌جاری، ۴۴۰ پروژه عمرانی فرهنگی با موضوعات، احداث زمین‌های ورزشی و روباز، تأمین مراکز اجتماعی و سلامت، تأمین و تجهیز مراکز فرهنگی و پارک موضوعی، تأمین و احداث آرایه‌ها و منظر شهری، احداث زیرساخت‌های زیارتی و خدمات و به زائران در بودجه عمرانی فرهنگی ۱۴۰۳، توسط کمیسیون فرهنگی مصوب شده است.

کد خبر 748583

دیگر خبرها

  • از شجاعت سردارحمیدرضا هاشمی تا راه‌اندازی نخستین گرمخانه توسط گروه جهادی شهید
  • نام مبارزان و مجاهدان شهید بوشهری در جهان طنین‌انداز است
  • فرج‌الله شوشتری به‌عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان منصوب شد
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • برخورد با مقصران حادثه استخر شهید هاشمی نژاد مشهد
  • نمایشگاه شهدا سمنان برای بازدید رهبر معظم انقلاب آماده می‌شود
  • حفظ سرمایه اجتماعی با برگزاری مطلوب کنگره بزرگداشت ۳ هزار شهید سمنان
  • نوسروده حجت‌الاسلام انصاری‌نژاد در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • نوسروده حجت‌الاسلام انصاری‌نژاد در استقبال از غزل رهبر