Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@02:03:43 GMT

«جشن صلح» در زمانه «جنگ» و «تحریم»

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۰۸۱۳۹

«جشن صلح» در زمانه «جنگ» و «تحریم»

به گزارش خبرگزاری مهر، با اینکه کمیته بین المللی المپیک سال ها است که مضمون «صلح» و «آتش بس المپیک» را به عنوان یک مفهوم محوری دنبال می کند، اما در هیچ کدام از آیین های افتتاحیه بازی ها المپیک (به جز بازی سالت لیگ سیتی ۲۰۰۲) به این اندازه بر مفهوم «صلح» و ضرورت آن تأکید نشده بود.

رضا شجیع استاد دانشگاه و عضو کمیسیون صلح کمیته ملی المپیک در تحلیلی به برخی از صحنه های مهم مراسم افتتاحیه بازی های المپیک پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشعل دار صلح
دینیگیر ییلاموجیانگ و جیاون ژائو از کاروان چین در حالی مشعل بازی ها را روشن کردند که دینیگر از اقلیت اویغور استان سین کیانگ چین است. پیامی واضح و صلح آمیز برای افکار عمومی جهان که طی ماه های گذشته چین را به بدرفتاری و نقض حقوق بشر در قبال این اقلیت متهم می کردند.

فرصت به صلح
سخنرانی «توماس باخ» در مقایسه با سخنرانی های پیشینش کمی محکم تر و صریح تر بود؛ او که گویی از منافشات سیاسی کشورها و تلاش برای بهره جویی سیاسی ‌ نمادین از بازی های المپیک به تنگ آمده در سخنرانی اش چنین گفت: «در دنیای شکننده ما که تفرقه، درگیری و بی اعتمادی به اوج رسیده است، به دنیا نشان خواهیم داد که می‌توان در کنار یک رقابت سخت، زندگی مسالمت آمیز و محترمانه ای داشت. باخ در ادامه تأکید کرد: از همه مقامات سیاسی در سراسر جهان می خواهم به آتش بس المپیک متعهد باشند و به صلح فرصت بدهند.

پرواز کبوتران صلح
پرواز کبوتران صلح که نماد دیرینه بازی های المپیک محسوب می شود، با اتصال برف دانه های ریزی که اسامی کشورهای شرکت کننده بر روی آنها حک شده همراه می شود و نهایتا اتصال برف دانه های ریز، به ساخت یک برفدانه بزرگ تر منجر می شود. نمایشی که با اتصال حلقه های المپیک به ماه تکمیل می شود. نمادی از منحصر به فرد بودن هر دانه برف و ساخت جهان از اتصال برف دانه های کوچک؛ نمادی از یگانگی در حین تنوع.

بید بهاری و شفق قطبی
بیش از ۴۰۰ اجراکننده با ال ای دی های غول پیکر، تصویر زیبایی از شفق قطبی و درخت بید بهاری را به نمایش گذاشتند. نمایشی که با حرکت پروانه ها و قاصدک ها عجین شده بود و از نو شدن و دگردیسی طبیعت خبر می داد.

پرنده صلح بر فراز آشیانه
استادیوم «آشیانه پرنده» که به نوعی یادگار المپیک پکن ۲۰۰۸ محسوب می شود؛ شاهد پرواز پرنده ای نورانی بر آسمان خود بود؛ تصویری زیبا که هویت بصری استادیوم را به شکل خیره کننده ای تکمیل کرد.

با هم و برای هم
یکی دیگر از صحنه های زیبای مراسم افتتاحیه، تصویر برفی و ناهمگون زمین مراسم بود که در ادامه ورزشکارانی که هر کدام نماد رشته های ورزشی شرکت کننده در بازی ها هستند، بر روی آن حرکت کرده و به شکلی نمادین و با استفاده از فناوری، آن را برای مسابقه آماده مهیا کردند؛ اینجاست که شعار بازی های المپیک یعنی «قوی تر، سریع تر، بالاتر، با هم» بر روی زمین نقش بست.

آتش بازی بهاری
ساخت کلمه «بهار» و حلقه های المپیک از طریق آتش بازی، از دیگر صحنه های زیبایی و خاص این مراسم جذاب بود.

پرچم اقوام
حمل پرچم چین توسط ۵۶ نژاد و قومیت این کشور، از دیگر صحنه های مهم این رویداد بود. تصویری که باز هم در جهت ارسال پیام به افکار عمومی جهان مبنی بر اتحاد اقوام این کشور طراحی شده بود.

رژه کشورها با چاشنی برابری
رژه کشورها پایان بخش مراسم افتتاحیه بازی های المپیک ۲۰۲۲ پکن بود؛ جایی که پرچم کشورها همزمان توسط یک زن و یک مرد حمل می شد؛ که به نوعی نماد برابری جنسیتی در این رویداد محسوب می شد.

جمع بندی
نهایتا مراسم افتتاحیه بازی های المپیک زمستانی پکن با چاشنی نظم، زیبایی و فناوری در ستایش «صلح» برگزار شد. مراسمی که جای خالی بسیاری از چهره های سیاسی بیش از پیش در آن احساس می شد. سایه سنگین سیاست و مناقشه در رویدادی که شعارش صلح است و صلح جز در شعار و نمایش، هنوز نمود بیرونی برای جهان پرمناقشه امروز نداشته است.

کد خبر 5417348

منبع: مهر

کلیدواژه: المپیک زمستانی 2022 پکن رضا شجیع چین صلح و سازش تیم ملی فوتبال ایران فوتبال تیم فوتبال استقلال تهران تیم فوتبال پرسپولیس تیم ملی فوتبال امارات لیگ برتر فوتبال ایران جام جهانی 2022 قطر مسابقات فوتبال مقدماتی جام جهانی 2022 قطر دراگان اسکوچیچ مسابقات انتخابی جام جهانی حمید سجادی تیم فوتبال هوادار تهران کمیته ملی المپیک افتتاحیه بازی ها بازی های المپیک مراسم افتتاحیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۸۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوید تیلور، بی‌رحم دوست داشتنی

باخت جادوگر آمریکایی بمب خبری بود که حیرت جهان کشتی را به همراه داشت.

به گزارش مشرق، مسابقات فینال ایکس به عنوان مرحله نهایی گزینشی تیم ملی کشتی آمریکا بامداد روز دوم اردیبهشت‌ماه به پایان رسید.در این مسابقات اتفاقات مهمی رخ داد که باخت قهرمانان جهان و المپیک از مهمترین آنان بود. در پیکارهای گزینشی تیم ملی کشتی آمریکا جی دن کاکس، توماس گیلمان، جردن باروز و دیوید تیلور نتوانستند نتایج لازم را برای حضور در بازی‌های المپیک پاریس کسب کنند. کاکس پس از این رقابت‌ها از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد و باروز نیز به احتمال زیاد در مسیر کاکس قرار خواهد گرفت.

اما بمب خبری مسابقات فینال ایکس شکست دیوید تیلور قهرمان جهان و المپیک بود. مردی که از وی به عنوان فوبیای ورزش ایران یاد می‌شد. جادوگر آمریکایی در ۶ رقابت با حسن یزدانی، موفق شد پنج مرتبه نابغه کشتی ایران و جهان را شکست دهد. یزدانی از المپیک ۲۰۱۶ ریو در عرصه داخلی و بین‌المللی به جادوگر آمریکایی باخته است.

بردهای پرتکرار تیلور در مسابقات جهانی و المپیک نام این قهرمان آمریکایی را وارد فرهنگ لغات ورزشی ایران کرد؛ نامی که رقابت‌های او با مرد پرمدال کشتی ایران همواره برای شهروندان با استرس و ترس همراه بود و این استرس در نهایت به رقیبی توانمند برای یزدانی تبدیل شد تا کاپیتان تیم ایران در ۸۳ درصد از رقابت‌های خود برابر این جادوگر دنیای ورزش بازنده باشد. باختی‌هایی که دیگر به یک رویه عادی در کشتی آزاد ایران تبدیل شده بود و حتی برخی از تئورسین‌های کشتی ایران مانند منصور برزگر از آن به عنوان یک مبارزه حیثیتی یاد کردند.

نام تیلور در جام جهانی ۲۰۱۷ کرمانشاه بر سر زبان افتاد جایی که وی توانست یزدانی نامدار و قهرمان المپیک را شکست دهد. تیلور بعد از آن دیدار چهار مرتبه دیگر از سد شیرشاه ایرانی گذشت. با وجود بردهای پرتکرار تیلور برابر یزدانی رقابت این ۲ قهرمان همواره بر پایه احترام و حتی رفاقت بود.

مبارزه‌های تیلور و یزدانی و اخبار این قهرمان در رسانه‌های ایران موجب شده بود که تیلور به یک واقعیت در ایران اعتراف کند. وی چندی پیش اعلام کرد که در کشتی ایران بعد از حسن یزدانی یکی از شناخته‌شده‌ترین ورزشکاران به شمار می‌رود. حتی شماری زیادی از کشتی دوستان ایرانی فارغ از تعصبات ورزشی و ملی همواره روحیه جنگندگی و مبارزه این قهرمان ۳۲ ساله را ستایش می کردند و از بزرگان کشتی ایران خواستند که برای رقابت با جادوگر آمریکایی به دنبال راهکار باشند.

اما باطل‌السحر جادوی تیلور در دست ایرانیان نبود، بلکه شمشیر انتقام از آستین یک آمریکایی خارج شد تا ترمز قطار موفقیت‌های تیلور پیش از رسیدن به ایستگاه پاریس را بکشد. با شکست تیلور ورزش ایران به ویژه رشته کشتی آزاد نفس راحتی کشید زیرا از فوبیای باخت یزدانی برابر دارنده نشان طلای المپیک خارج شد.

آیا کامران بروکس ایران می‌شود؟

مصدومیت یزدانی و دوری چند ماهه این کشتی‌گیر از تمرینات گروهی موجب نگرانی‌هایی در بین کارشناسان شد تا جایی که فدراسیون برای احتمالات دیگر کامران قاسمپور را به وزنه ۸۶ کیلوگرم آورده و قرار است یکی از تاریخی‌ترین گزینشی‌های کشتی ایران رقم بخورد. اگر روح بروکس آمریکایی در کالبد کامران حلول کند، بی‌تردید جهان کشتی از دیدن هنرنمایی ۲ قهرمان بزرگ محروم خواهند شد.

غیبت احتمالی یزدانی و حذف تیلور زمانی بیش از پیش موجب دلتنگی جهان کشتی خواهد شد که بدانیم عبدالرشید سعدالله‌یف دیگر نابغه کشتی آزاد با حکم کمیته بین‌المللی المپیک از حضور در المپیک محروم است.

البته باخت همزمان تیلور، کاکس، گیلمان و باروز به نسل جدید کشتی آمریکا ممکن است، پایانی بر دوران طلایی این قهرمانان در جهان باشد. نسلی که مدال‌های زیادی در عرصه‌های جهانی و المپیک کسب و افتخارات آنان راه را برای قهرمانی تیمی آمریکا در چند سال گذشته هموار کرد.

با افول این ستارگان از دنیای کشتی، آزادکاران ایرانی می‌توانند در اوزان ۵۷، ۷۹، ۸۶ و ۹۷ کیلوگرم شانس بیشتری برای رسیدن به قهرمانی جهان یا المپیک داشته باشند. چرا که نگاهی به نتایج جهانی بلگراد از شکست نمایندگان کشورمان برابر حریفان آمریکایی حکایت دارد. کشتی‌گیران ایران و آمریکا در بلگراد چهار تقابل داشتند. امیرمحمد یزدانی به زین رترفورد باخت، یزدانی مغلوب تیلور شد و امیرعلی آذرپیرا برابر زاهید والنسیا حرفی برای گفتن نداشت. تنها رحمان عموزاد خلیلی موفق به شکست نیک لی در وزن ۶۵ کیلوگرم شد. در وزن ۵۷، ۶۱، ۷۴، ۷۹، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم نیز ایران و آمریکا هیچ تقابلی نداشتند.

در گذشته قهرمانی مانند جردن باروز در ۱۳ مبارزه رودررو با حریفان ایرانی شکست ناپذیر بود و اسنایدر نیز در رقابت‌های مختلف توانسته بود عناوین جهانی را از آزادکاران ایرانی بگیرد. تیلور نیز مرد همیشه برنده مسابقات یزدانی به شمار می‌رفت. شانس دیگر کشتی ایران انصراف گیبل استیوسن از المپیک بود.

قرار است که میسون پاریس جایگزین دارنده نشان طلای المپیک توکیو شود. امیررضا معصومی نفر دوم تیم ملی کشتی آزاد ایران در وزن ۱۲۵ کیلوگرم در پیکارهای رنکینگ‌دار اتحادیه جهانی کشتی در زاگرب به راحتی از سد این قهرمان آمریکایی عبور کرد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • قهرمان دوومیدانی جهان امباپه را به چالش دوی ۱۰۰ متردعوت کرد
  • غیبت وزنه‌برداری ایران در قهرمانی نوجوانان جهان
  • یونانی‌ها مشعل المپیک را به پاریس تحویل دادند
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • زنگ خطر برای کشتی ایران؛ آزادکاران نفس کم آوردند
  • عکس پدر زاکانی با پسر جهان پهلوان تختی!
  • جشنواره مسکو به «آه سرد» ۲ جایزه داد
  • میرزازاده: مسئولان به آرامش کشتی در المپیک کمک کنند
  • دیوید تیلور، بی‌رحم دوست داشتنی