Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه سران سه قوه در مبارزه با موادمخدر اهتمام و اراده جدی دارند، گفت: امید است با هم‌افزایی و بسیج همه منابع، شرایط کشور در این حوزه بسیار بهتر شود.

دکتر اسکندر مؤمنی در ویژه برنامه گرامیداشت دهه فجر که در دبیرخانه ستاد مبارزه با موادمخدر برگزار شد، تقارن ایام الله دهه فجر با حلول ماه مبارک رجب را تبریک گفت و با اشاره به رویکرد این ستاد افزود: ستاد مبارزه با موادمخدر در ۴ حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی، فعالیت‌هایی را انجام می‌دهد و همه این حوزه‌ها را، همسو با یکدیگر پیش می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در حوزه مقابله، جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مبارزه با موادمخدر قرار دارد و در این حوزه با ورود، قاچاق و توزیع موادمخدر مقابله و معتادان متجاهر را جمع آوری و ساماندهی می‌کند که تاکنون، در این راه، قریب به ۴ هزار نفر شهید و ۱۲ هزار نفر به درجه جانبازی نائل شده‌اند.

بالاترین میزان کشفیات موادمخدر از آن جمهوری اسلامی ایران است

دبیرکل ستاد بیان داشت: بالاترین میزان کشفیات موادمخدر از آن جمهوری اسلامی ایران است و سازمان ملل چندین بار از ایران به دلیل مبارزه با موادمخدر در دنیا، درمان و توانمندسازی معتادان و اجرای فعالیت‌های پیشگیرانه همچون طرح یاریگران زندگی قدردانی کرده است.

مؤمنی گفت: کل ظرفیت نگهداری و درمان در تهران، کمتر از ۴ هزار نفر بود اما به همت بسیج، نیروی انتظامی و سازمان زندان‌ها، اردوگاه‌هایی ایجاد و  ظرفیت سازی شد که در حال حاضر ظرفیت در  تهران قریب به ۴ برابر شده  و ۷۰ درصد معتادان متجاهر ساماندهی شده‌اند که به زودی و ظرف چند ماه آینده ظرفیت نگهداری به  بیش از ۲۰ هزار نفر خواهد رسید.

وی با اشاره به اهمیت آموزش مهارت‌آموزی در مراکز و اردوگاه‌های ترک اعتیاد بیان کرد: افرادی که در این مراکز پذیرش می‌شوند پس از مراحل درمانی، مهارت‌هایی را خواهند آموخت، در واقع کسی بدون یادگرفتن مهارت از این مراکز خارج نمی‌شود زیرا هدف آن است که بعد از خروج بتوانند وارد کسب‌وکار در جامعه شوند.

دبیرکل ستاد با اشاره به طرح یاریگران زندگی گفت: تمرکز اصلی این طرح بر مردم، گروه‌های مرجع و نهادهای مسئول است و وزارت آموزش‌وپرورش یکی از ارگان‌های اصلی است، در این طرح بیش از چهل هزار مدرسه تحت پوشش قرار گرفتند و محتواهای زیادی برای دانش آموزان و خانواده‌ها تولید شد که اکنون به دلیل شرایط حاصل از کرونا، این محتواها در شبکه شاد بارگذاری شده‌اند.

مؤمنی با اشاره به حوزه درمان اعتیاد افزود: در گذشته درمان بر پایه موادمخدر یعنی متادون بود که تقریباً حاوی ۱۰۰ درصد موادمخدر آگونیستی است اما رویکرد ستاد بر ایجاد تنوع و افزایش دسترسی درمان های دارویی اعتیاد در کشور شامل تولید و کاهش قیمت اشکال متنوع دارویی بوپره نورفین توسط شرکت های دانش بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تولید داروهای گیاهی با همکاری پژوهشگاه گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی طب ایرانی دانشگاهی برای درمان قطعی و نه تمرکز بر درمان های نگهدارنده است.

وی افزود: در حوزه صیانت و توانمندسازی، بزرگ‌ترین کاری که انجام شد، حضور خیرین بود، تاکنون دو مرکز توسط خیرین راه‌اندازی شده است یکی مرکز سروش که بخش اعظم آن توسط خیرین ایجاد شده، و دیگری مرکزی در اردوگاه توانمندسازی و اشتغال شهید زیادیان که قریب به ۹۰ درصد آن توسط خیرین ایجاد شده است.

دولت به‌تنهایی نمی‌تواند با موادمخدر مقابله کند/ یک معتاد چندین نفر را گرفتار می‌کند و درمان سختی دارد

این مقام مسئول در ستاد بیان داشت: دولت به‌تنهایی نمی‌تواند با موادمخدر مقابله کند؛ رفع آسیب موادمخدر دغدغه اصلی مردم است، لذا نیازمند به همراهی و کمک خیرین و سازمان‌های مردمی هستیم.

مؤمنی به مقایسه وضعیت اعتیاد در کشورمان با برخی کشورهای دنیا گفت: نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت فعال کشور، ۵ درصد است و این نرخ در دنیا بالای ۷ درصد است. همچنین نرخ شیوع اعتیاد در حوزه دانش‌آموزی کشورمان ۲ درصد اما در برخی کشورها از جمله آمریکا، ۱۷ درصد است که رقم بالایی است. یک معتاد چندین نفر را گرفتار می‌کند و درمان سختی دارد. اگرچه وضعیت ایران از بسیاری از کشورهای دنیا بهتر است ولی وجود یک معتاد هم برای ایران زیاد است و باید تلاش شود تا وضعیت هر روز بهتر شود.

دبیرکل ستاد با بیان اینکه قوانین باید تسهیل کننده برای دست‌اندرکاران و بازدارنده برای مجرمان باشند، اظهار داشت: اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر در دستور کار است که امیدواریم به زودی به مجلس رفته و در نخستین فرصت این لایحه جدید تبدیل به قانون شود.

مؤمنی در پایان گفت: سران سه قوا در مبارزه با موادمخدر اهتمام و اراده جدی دارند که امیدوارم با هم‌افزایی و بسیج همه منابع و مردمی‌سازی، شرایطمان بسیار بهتر شود.

انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مبارزه با موادمخدر دبیرکل ستاد هزار نفر یک معتاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۹۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است

سفیدک و شپشک تاغ نوعی بیماری انگلی است و موجب خشکیدن تدریجی درختان می‌شود و هرس درختان آلوده تنها راه مقابله با برخی بیماری‌های درختان از جمله این انگل است.

برای مبارزه با آفت شپشک و سفیدک، درختان آلوده کف بر شده و پس از مدتی درختان دوباره جست زنی کرده و منطقه با درختان جوان و سالم تاغ احیا می‌شود و چوب درختان قطع شده در صنایعی مانند تهیه سرکه چوب برای تقویت اراضی کشاورزی و باغی، تولید پودر برای استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی و صنایع تولید آجر و سفال ساختمانی استفاده می‌شود.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: برخی آفت‌های موجود در طبیعت مفید هستند و مبارزه شیمیایی با یک نوع آفت مضر می‌تواند موجب از بین رفتن آفت‌های مفید شود، بر همین اساس بهترین روش مبارزه با آفت‌های تاغ استان سمنان در دست پیگیری است.

حمیدرضا عبدوس ادامه داد: روش مبارزه با آفت‌ها در طبیعت مهم است و نمی‌توان برای از بین بردن یک گونه مضر آفت بدون بررسی تمام جنبه‌ها به سمپاشی اقدام کرد، چرا که با از بین رفتن آفت‌های مفید، زمینه طغیان بسیاری از آفت‌های مضر فراهم می‌شود.

وی اضافه کرد: دخالت کمتر در طبیعت راهکار مهم و موثر در حفظ توازن طبیعت است و با توجه به محدودیت‌هایی که در استفاده سموم شیمیایی برای نابودی آفت‌ها در طبیعت وجود دارد، راهکار‌های زیستی و مکانیکی برای مبارزه پیگیری می‌شود.

به گفته این مسئول، آفت‌های مفید و مضر همواره در طبیعت وجود دارند و زمانی که گیاه قوی باشد قادر به دفع آفت‌های مضر است و زمانی که تضعیف شود، آفت بر آن غلبه می‌کند.

وی اظهار کرد: تغییرات اقلیمی، گرمایش زمین و خشکسالی و کاهش بارندگی از عوامل مهم در تضعیف گیاه و مغلوب شدنش در مقابله با آفت است.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ملخ کوهان‌دار از دیگر آفت‌های تاغزار‌ها محسوب می‌شود که اکنون تاغزار‌های رضا آباد خارتوران شاهرود درگیر این آفت است و مبارزه زیستی برای از بین بردن آفت در حال اجراست.

بهترین زمان مبارزه با ملخ کوهان‌دار مرحله پورگی است، چرا که حشره فاقد قدرت پرواز و زمینه لازم برای مبارزه با این ملخ‌ها فراهم است، پوره‌های ملخ کوهان‌دار تاغ در فصل بهار از کپسول‌های تخم گذاری شده در داخل ماسه‌های بادی بیرون آمده و موجب از بین رفتن و خشکیدن گیاه می‌شود که به منظور جلوگیری از نابودی مرتع، هر ساله در فصل بهار در صورت مشاهده کانون‌های آلوده به سرعت اقدامات لازم برای مبارزه با آنها صورت می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • اهتمام بیشتری برای ایجاد فرصت عرضه تولیدات داخلی به کار گرفته شود
  • توقیف خودرو‌های قاچاقچیان با کار اطلاعاتی مشترک
  • توقیف کامیون حامل ۲۶۷ کیلو مواد مخدر شیشه در غرب تهران
  • قاچاقچیان با بار تریاک در یزد به دام افتادند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان مشهدی معتاد هستند
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است