Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اسلامی پیشرفت های شگرفی را در حوزه علم و فناوری در طول سالیان پس از انقلاب اسلامی با وجود تحریم ها و کارشکنی های دشمنان شاهد بوده و توانسته است برسکوی برتر جهان بایستد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت؛ ایران در دوران ستم شاهی با وجود ظرفیت های فراوان و سبقه فرهنگی و تمدنی کهن از عقب ماندگی علم و فناوری رنج می برد و این عبور ازمرزهای عقب ماندگی و دستیابی به پیشرفت های علمی و فناوری به گونه ای حیرت انگیز در سال های پس از انقلاب اسلامی رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوریکه غربی ها را به شدت نگران کرده و یکی از علل تشدید فشارها و کارشکنی‌های آنان بر ایران اسلامی با بهانه‌هایی از جمله موضوع هسته‌ای و رشد موشکی، و تشدید تحریم‌ها و... همین است و استعمارگران  تلاش می‌کنند تا به هر نحو ممکن جلوی پیشرفت‌های ایران را بگیرند.

اما حال باید گفت انقلاب اسلامی ایران در آستانه چهل و سومین سالگرد پیروزی خود قرار دارد و  با نگاهی به دستاوردهای انقلاب اسلامی در طی این سال ها  می توان پیشرفت های علمی و فناوری را به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردها مشاهده کرد.

دستاوردهایی که در شرایط جنگ و تحریم و محدودیت های تجهیزاتی و امکاناتی بسیار کسب شده و دلیل آن چیزی جز همت والا و عزم جدی محققان و حمایت مسوولان حوزه علم و فناوری کشورمان نبوده است.

و اکنون ایران اسلامی توانسته در حوزه های علمی مختلف به جایگاه برتر دنیا دست یابد و به طور مثال در حوزه دارویی نیز در حال حاضر محققان ایرانی ۹۸ درصد داروی موردنیاز مردم کشورمان را خودشان تامین می کنند.

نانو باید برای عامه مردم شناخته شود

احسان برهانی عضو هیات علمی و دانشیار گروه آموزشی نانو مواد دانشگاه سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت در توضیح علم هایتک نانو گفت: فناوری نانو موج چهارم انقلاب صنعتی و پدیده‌ای عظیم است که به تمامی گرایش‌های علمی راه یافته و از فناوری های نوینی است که با سرعت هرچه تمام تر در حال توسعه می‌باشد.

برهانی در ادامه اذعان کرد: حوزه علم نانو در ایران  از اوایل دهه ۸۰ با ورود جدی پژوهشگران به این حوزه به صورت رسمی و دانشگاهی و تحقیقاتی کار خود را آغاز کرد و هم اکنون به لحاظ ثبت اختراع و به خصوص تولیدات علمی جایگاه چهارم دنیا متعلق به ایران است.

این عضو هیات علمی دانشگاه سمنان بیان کردکه به اعتقاد بسیاری از کارشناسان ظرفیت بهره برداری از این علم بیش از اینهاست و مهمتر اینکه هنوز جامعه ایرانی به صورت ملموس اثرات حاصل از این علم را با وجود تولید انواع و اقسام محصولات و فناوری نانویی در زندگی روزمره خود حس نکرده و هنوز با ان غریبه است.

این محقق و مخترع حوزه نانو که تاکنون در زمینه نانو دارو  و ساخت ایمپلنت اقدامات پژوهشی ارزشمندی انجام داده است، به کاربرد نانو در تولید دارو تنها به عنوان یکی از رشته ها اشاره کرد و افزود: نانو در ایران بسیار گسترده است و محصولات متنوعی تاکنون ایجاد شده و به طور مثال ماسک هایی را که هرروزه بر صورت می زنیم یکی از صد ها محصول نانوی تولید شده در داخل کشور است و  درصورتی که نانو دارو در کشور نهادینه شود، قیمت دارو بسیار کاهش خواهد یافت.

برهانی  کمبود بودجه و همچنین ضعف در حمایت ها را از جمله مشکلات جدی شرکت های دانش بنیان به خصوص  در حوزه نانو دانست و اظهار کرد: شرکت های دانش بنیان برای ورود به بازار جهانی نیاز به حمایت بیشتر دارند.

وی البته یکی دیگر از مشکلات شرکت های فعال نانو را ناآشنایی برخی از کشورها و البته خود مردم ما  با محصولات نانویی دانست و با اشاره به پیشرفت های کشورمان در حوزه نانو تاکید کرد: اقدامات اساسی و لازم برای شناساندن هرچه بیشتر محصولات تولیدی نانو باید از سوی دست اندرکاران امر مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی با اشاره به این که، درصد بالایی از بخش علمی و دانشگاهی کشور در حوزه نانو در حال حاضر در لبه علم حرکت و تولید مقاله فعالیت دارند، عنوان کرد: البته ممکن است بسیاری از فناوری هایی که فعالان حوزه نانو توسعه داده اند درحال حاضر نتواند بخش صنعت را مجاب به استفاده از آن کند به دلیل اینکه یا خط تولید مناسب را ندارند و یا اینکه درحال حاضر آمادگی استفاده از این فناوری ها را ندارند لذا این مشکلات بایستی بررسی شود.

وی تحریم ها را مانعی برسر راه پیشرفت علم نانو در کشور ندانست و در این خصوص تصریح کرد: تحریم ها بی تاثیر نبوده اما علم راه خودش را می رود و ما به عنوان پیش قراولان این صنعت به دنبال ان هستیم که این علم را گسترش داده و  خود را به بازار جهانی برساند و از ۵ سال گذشته تاکنون پیشرفت در حوزه نانو بسیارشگرف بوده است و هیپچ توقفی انجام نشده وهمانطور که توانستیم در بسیاری از بازار ها نفوذ پیدا کنیم در اینده نیز این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد.

 ایران در جایگاه سوم پارک های علم وفناوری دنیا قرار دارد

علی حقیقی رئیس پارک علم وفناوری دانشگاه سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت در رابطه با نقش پارک های علم و فناوری درتوسعه و پیشرفت کشور  گفت: با توجه به تجربیات جهانی و در صورت برنامه ریزی  مناسب   پارک‌های علم وفناوری می تواند نقش موثری را در بروز نوآوری‌ها و فناوری‌های نوظهور، جذب متخصصان و دانشمندان و نیز گسترش مؤسسات کوچک و متوسط به واسطه توسعه فعالیت کارآفرینان داشته باشد.

رئیس پارک ها علم و فناوری دانشگاه سمنان در ادامه ابراز کرد: کارکرد مناسب پارک‌ها در اشتغال آفرینی برای فارغ التحصیلان، آنها را  به یکی از پرشتاب ‌ترین مجموعه‌های فعال در دنیا تبدیل کرده و بسیاری از سیاست‌گذاران فناوری از پارک‌های علمی به عنوان بخشی از یک راهبرد اثربخش و هماهنگ برای توسعه ملی یا منطقه‌ای نام می ‌برند.

این مقام مسئول با بیان اینکه پارک ها به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی در کشورها نقش آفرین هستند، عنوان کرد: در سال های اخیر در کشور ما نیز توجه به بنگاه های کوچک و متوسط بخصوص از نوع دانش بنیان، با تاکیدات ویژه مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی و رشد دانش بنیان و با احداث پارک های علم و فناوری، مراکز رشد و نوآوری به عنوان محل استقرار و رشد بنگاه های کوچک و متوسط دانش بنیان و واحدهای فناوری افزایش چشمگیری یافته است.

وی با اشاره به سهم فزاینده پارک های علم و فناوری در ایجاد اشتغال  کم هزینه وپایدار در کشور با ارائه اماری در این زمینه بیان کرد: اشتغال ایجاد شده توسط پارک های علم و فناوری کشور حدود ۳۴ هزار و ۴۷۹ شغل می باشد.

حقیقی همچنین در این راستا اذعان کرد: هزینه ایجاد هر شغل در پارک ها  کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان است در صورتیکه این عدد درصنایع بزرگ به بیش از یک میلیارد تومان می رسد.

وی با بیان اینکه جایگاه ایران در مقیاس جهانی در رتبه سوم دستیابی به پارک های علم و فناوری قرار دارد، ابراز کرد: در حال حاضر حدود ۸۰۰ پارک علم و فناوری در بیش از ۵۵ کشور دنیا فعال است و براساس داده‌های آماری یونسکو، پس از دوکشور ژاپن و چین،با ۱۱۱ و ۱۰۰ پارک علم و فناوری، ایران با ۵۰ پارک در جایگاه سوم قرار دارد.

وی در رابطه با پیشرفت های پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان نیز ابراز کرد: افزایش تعداد واحدهای فناور پذیرش شده، گسترش قعالیت دفتر منطقه ای مالکیت فکری، افزایش تعداد رویدادها و کاگاه های آموزشی ، توسعه ارائه حمایت از واحدهای مستقر  در خصوص بازاریابی و مالکیت فکری و حضور در نمایشگاه هاو گسترش تعامل با دانشگاه ها در قالب هسته تحقیقیات دانشگاهی را می توان نام برد.

وی در نهایت از حمایت پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان از  ۱۲ شرکت دانش بنیان از ۷۰ شرکت دانش بنیان استان سمنان خبرداد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: فناوری دانشگاه سمنان پارک های علم و فناوری پارک علم و فناوری علم و فناوری انقلاب اسلامی حوزه نانو دانش بنیان فناوری ها حال حاضر تحریم ها پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۲۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می‌کنیم

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد گفت: تنوع در ذات وقف نهفته است، اگر موقوفه درمانی داریم باید سراغ ارزان سازی تجهیزات پزشکی نیز برویم بنابراین در حوزه‌های مختلف سراغ برخی دانشمندان رفتیم و از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی در افتتاحیه نمایشگاه دستاورد‌های وقف با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه انفال، اظهار کرد: چند سال پیش نماینده‌ای در مجلس تانزانیا ایستاد و گفت که تا دیر نشده رابطه خود را با ایران قدرتمند مستحکم کنید. در آن زمان عده‌ای به او خندیدند، اما امروز همگان به قدرت ایران اذعان دارند.

وی افزود: پس از عملیات وعده صادق دیپلماسی ما در جهان تفاوت کرده است. وعده صادق حرکتی بود که همگان آن را مشاهده کنند، اما بنا به نظر مقام معظم رهبری اراده قوی ملت ایران برای پاسخگویی محکم به رژیم صهیونیستی مهمترین مسئله بود. وعده صادق ضربه کاری به صهیونیست‌ها بود آن هم رژیم که هیچ کس جرات حمله بدان را نداشت.

خاموشی تصریح کرد: امروز جبهه اصلی دفاع از مظلومین ایران اسلامی است. ایران پس از نزدیک به پنج دهه تحریم با دانش و توانمندی خود به تولیداتی دست پیدا کرده در جهان بی‌نظیر است. امروز با صدای بلند اعلام می‌کنیم که انقلاب اسلامی درک کرده که حزب خدا پیروز است و در همین مسیر حرکت می‌کند. امروز جبهه مقاومت رژیم صهیونیستی را به چالش کشیده است و این ثمره درایت و رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی است. باید باور کنیم که ایران نقش اساسی در ترسیم نقشه آینده جهان خواهد داشت.

خاموشی تصریح کرد: سازمان اوقاف سازمانی است که تصدی اداره موقوفات مجهول‌التولیه و فاقد تولیت را دارد. اگر در وقف‌نامه متولی بتواند سلسله خود را ثابت کند، می‌تواند موقوفه خود را اداره و مدیریت کند؛ لذا وقف نهادی است که تعریف خود را در حکومت اسلامی دارد. در این نمایشگاه موقوفاتی حضور دارند که متولی خاص خود را دارند و فعالیت‌های خود را ارائه می‌دهند.

وی افزود: موقوفاتی که دارای متولی نیستند و متصدی آن‌ها سازمان اوقاف است نیز در این نمایشگاه حضور دارند و خدمات خود را ارائه داده‌اند. طی دو سال اخیر بسیاری از موقوفات کشور دارای سند تک برگی شده‌اند و این مسئله تداخل اسناد و مشکلات حقوقی موقوفات را کاهش چشمگیری داده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: موضوع بعدی بحث حقیقی مربوط به موقوفات است که برخی از آن‌ها بایر بوده‌اند و امروز احیا شده‌اند. البته اجرای چنین برنامه‌ای دشواری‌های خاص خود را دارد. البته برای احیای موقوفات باید این کار را ادامه دهیم و سرمایه‌های موجود را حفظ و ارتقا دهیم؛ لذا حوزه حفظ‌العین موقوفات بسیار وسیع است و باید پیگیری شود.

وی گفت: مسئله بعدی افزایش بهره‌وری موقوفات است. در سال گذشته قراداد‌های زیادی برای احداث مراکز و املاک موقوفه منعقد شده است. البته اهم موقوفات، وقف‌های منفعتی است که باید به رشد درآمد متنابهی برسند تا همگان در جریان آن قرار گیرند. بنده رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال را دور از دسترس نمی‌دانم. امروز این منافع به هفت همت رسیده و هر روز بیشتر می‌شود. امسال و با توجه به داده‌های سامانه اوقاف بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان هزینه شده تا این نیات به خوبی اجرایی شوند.

وی تصریح کرد: تنوع در ذات وقف نهفته اگر موقوفه درمانی داریم باید سراغ ارزان سازی تجهیزات پزشکی نیز برویم در این زمینه سراغ برخی دانشمندان رفتیم و از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

حجت الاسلام خاموشی گفت: باید از دانشمند ایرانی حمایت کرد سازمان وقف از بودجه عمومی و دولتی آزاد است و ثمرات شگرف برای آینده خواهد داشت. باید واردات کمتر از صادرات باشد باید پول ملی را قوی کنیم. درمورد اقتصاد دریاها، ریل و راه آهن و معدن و مسکن و انرژی سبز تلاش می‌کنیم انشاالله نتایج اقدامات را خواهید دید.

دیگر خبرها

  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!
  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می‌کنیم
  • از کابوس سقوط تا صعود به یک چهارم جام حذفی/ تیم محترم «محرم»
  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • ۱۳۸ صاحب ایده در رویداد شتاب قم با یکدیگر به رقابت پرداختند
  • هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است