Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- حبیب حسینقلی زاده*: بعد از ظهر ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ صدای انفجار مهیبی، ترس را به جان اهالی محله‌های چهارراه عباسی و یوسف آباد و بیلانکوه انداخت. صدای انفجار به قدری شدید بود که از چندین خیابان دورتر نیز شنیده شد. محل انفجار نرسیده به چهارراه عباسی و تقریباً پشت پمپ بنزین بود به عبارت دیگر این نزدیکی مرکز سوخت رسانی خود می‌توانست آبستن حادثه‌ای بزرگ‌تر و فجیع‌تر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش‌های اولیه حاکی از روی دادن انفجار به دلیل تجمع و جرقه مواد محترقه و ترقه در حین آماده سازی بوده است. ساختمان اصلی به صورت صد در صد تخریب شد و چند ساختمان کناری هم دچار صدمات بالایی شدند، اکثر شیشه‌های منازل و چند خودروی پارک شده در محدوده انفجار نیز شکستند و متأسفانه سه نوجوان جان خود را از دست دادند.

اما جالب‌ترین و چه بسا تأسف بارترین بخش ماجرا جایی بود که صدای آژیر خودروهای امدادی می‌آمد، اما از خودشان خبری نبود!

خودروهای آتش‌نشانی و آمبولانس دنبال مسیری برای ورود به منطقه حادثه می‌گشتند که دو راه ورودی داشت، دو معبری که تنها برای تردد خودروهای سواری مناسب بود نه تردد ماشین آلات سنگین امدادی!

بعد از هماهنگی‌های لازم، درب کارگاه ربع رشیدی از طرف خیابان پشتی باز شد و خودروهای آتش نشانی و آمبولانس وارد منطقه عملیاتی شدند، مسیری که گل و لای آن امکان حرکت را کند کرده بود، اما با تمام مشکلات خودروهای امدادی به محل حادثه رسیده و اقدامات امدادی و درمانی شروع شد.

این محله دارای چندین کوچه و خانوار است، این حادثه و انفجار نشان داد که برای رسیدن به محلات و منازل، با مشکلات فراوانی روبرو هستیم که اگر بحرانی مشابه روی دهد، کادر امدادی، شهروندان و مسئولان را با چالش‌ها و دردسرهای بسیاری مواجه خواهد ساخت.

در این حادثه سه ساختمان در کانون حادثه اصلی قرار داشتند، اما اگر بعد این حادثه را بیشتر در نظر بگیریم، توان امدادی سازمان‌های امدادی به صورت ناحق و نابجا زیر سوال می‌رود.

موانع موجود در ورودی‌های این محله و سایر محلات قدیمی و بافت فرسوده شهری باید به گونه‌ای رفع شود تا در مواقع بحرانی و حوادث احتمالی، شاهد اینگونه به هم ریختگی و ناهماهنگی اقدامات امدادی نباشیم.

حال باید این مورد رو ضرب در چندصد محله و کوچه شهری کنیم که بافت‌های فرسوده، حاشیه نشینی و نامطمئن شهری و حتی بلندمرتبه و برج‌ها، غالب کالبد ساختاری آن را تشکیل می‌دهند. شاید در نگاه اول بگوئیم که امکان پذیر نیست، اما بسیاری از همان محله‌های قدیمی با اندکی جسارت و طراحی، همکاری مردم و حمایت و خلاقیت مسئولان سیاسی و شهری می‌توانند به مسیری امن و مناطقی مطمئن تبدیل شوند. لازم است که این موانع شناسایی و با کار کارشناسی مرتفع گردد، که اصلاح این امور در بحران‌ها خود را نشان می‌دهد و تبعات رضایتمندی مردم از مسئولان را بدنبال دارد.

چند حادثه ریزش آوار و انفجار که در مناطق مختلف شهر و در طی یکی دو ماه گذشته روی داد، به روشنی نشان داد که مدیریت شهری با بحران و اقدامات امدادی در بحران چندان اشرافیت ندارد و بایستی بیش از پیش، مسئولان بحران و شهرداری ورود پیدا کنند و در رفع این مشکلات، حتماً نظرات کارشناسان امدادی را در نظر بگیرند. حوادث و بحران‌های بزرگ و کوچک بیخ گوش شهر ماست. زنگ این بحران در چند حادثه اخیر و زلزله‌های چند روز گذشته به صدا درآمد. امیدواریم که هم مردم و هم مسئولان صدای این زنگ بیدار باش را شنیده باشند.

* فعال رسانه و کارشناس اورژانس تبریز

کد خبر 5418147

منبع: مهر

کلیدواژه: انفجار انفجار گاز تبریز دهه فجر ویروس کرونا بوشهر انقلاب اسلامی ایران کرمانشاه خطبه های نماز جمعه آمار کرونا شیوع کرونا عکس استانها بارش برف گرگان جشنواره فیلم فجر تبریز ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۵۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز

مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز از آماده باش کلیه دستگاه های اجرایی استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، مهدی مهرور بر ضرورت هماهنگی کامل دستگاه های امدادی و خدمات‌رسان، نیروی انتظامی و نیروهای مردمی در جهت مقابله با هرگونه حوادث احتمالی تاکید کرد.

مدیرکل مدیریت بحران گفت: بمنظور حفظ آمادگی و استفاده از تمام ظرفیت های ممکن، فراهم نمودن تجهیزات و پاسخگویی سریع به حوادث، کنترل، پایش و اقدامات پیشگیرانه از جمله مواردی است که باید رعایت شود.

وی در ادامه افزود: بمنظور مقابله با جاری شدن سیل در رودخانه ها و مسیلهای فصلی، رعد و برق، وزش باد شدید، ریزش سنگ، رانش کوه، لغزندگی و کاهش دید در جاده های کوهستانی ویاهرگونه حادثه احتمالی، بر آماده باش مراکز درمانی و پایگاههای امدادی، شرکتهای خدماتی ( آب و فاضلاب شهری روستایی، برق، گاز، تلفن همراه, ثابت و آب منطقه ای تاکید کرد.

مدیرکل مدیریت بحران گفت: شهروندان از تردد در محلهای پرخطر، اسکان، چادر زدن و توقف درحریم رودخانه ها، مکانهای مرتفع و تپه ها، زیر درختان، سیم برق هوایی، لوله ها، فنس های فلزی و پهنه های آبی و صعود به ارتفاعات خودداری کنند.

وی بر داشتن تجهیزات لازم و ضروری سفر از جمله لوازم گرمایشی، البسه، پتو، کمک های اولیه، برف پاک کن، بهمراه داشتن وسایل ارتباطی تاکید کرد.

گفتنی است تمهیدات لازم توسط جهاد کشاورزی استان و شهرستانها جهت کشاورزان، برای حفظ محصولات کشاورزی ، کنترل دما, رطوبت و تهویه در گلخانه ها، مرغداریها، دامداریها و همچنین خودداری از چرای دام در مراتع و دامنه کوهها و برای جلوگیری از خسارت های ناشی از سرمازدگی به بخش کشاورزی بعمل آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای عملیات آسفالت‌ریزی در محله ۳۸ منظریه
  • لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای کسب درآمد پایدار در کردستان
  • مشارکت «شناسایی خطر» در حوزه شهری ارتقا پیدا کند
  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • لزوم راه‌اندازی خط راه‌آهن جدید ایران و ترکیه از طریق تبریز
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجار گاز شهری در مراغه
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز
  • آماده باش هلال احمر/ پرهیز از طبیعت گردی در کوهستان های البرز
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • حادثه انفجار یک منزل مسکونی در قوچان