Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر اسراییل بار دیگر بر مخالفت تل آویو با احیای برجام تاکید کرد و مدعی شد احیای این توافق هیچ کمکی به جلوگیری از هسته ای شدن ایران و ثبات منطقه ای نخواهد کرد.


به گزارش عصرایران به نقل از روزنامه "جروزالم پست" اسراییل، "نفتالی بنت" نخست وزیر اسراییل در جلسه روز یکشنبه (امروز) کابینه اسراییل هشدار داد که توافق هسته ای ایران که قدرت های جهانی در وین در حال مذاکره بر سر احیای آن هستند، جلوگیری از ایران هسته ای را دشوارتر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنت گفت: "مهمترین تهدید برای اسراییل، ایران است. ما به عنوان کابینه مسئول مقابله با تهدید هسته‌ای ایران هستیم و آنچه را که در مذاکرات وین می‌گذرد از نزدیک دنبال می‌کنیم."


او که در واکنش به انتشار اخبار امیدوار کننده از وین درباره احیای برجام و اعمال دوباره معافیت های تحریمی آمریکا برای بخش غیرنظامی هسته ای ایران صحبت می کرد، گفت: "توافقنامه هسته ای با ایران و آنچه درباره شرایط آن به نظر می‌رسد، به توانایی مقابله با برنامه هسته‌ای ایران آسیب می‌زند."


وی افزود: "هرکس فکر می کند که این توافق باعث افزایش ثبات می شود، اشتباه می کند... این توافق به طور موقت غنی‌سازی را به تعویق می‌اندازد، اما همه ما در منطقه هزینه سنگین و نامتناسبی برای آن خواهیم پرداخت."


بنت مدعی شد که در هفته‌های اخیر، ایران همزمان با مذاکره در وین، تجاوزات خود را در منطقه افزایش داده است.


نخست وزیر اسراییل گفت که تل آویو در تلاش است تا خود را از نظر نظامی در دهه های آینده تقویت کند. او تهدید کرد: "اسراییل در هر شرایطی، با توافق یا بدون توافق، آزادی عمل خود را (در برابر برنامه هسته ای ایران)حفظ خواهد کرد."


به نوشته جروزالم پست، اظهارات بنت در حالی بیان شد که مقامات اسراییلی نگران هستند که آمریکا در چارچوب توافق مجدد با ایران، با "نقطه گریز هسته ای" کمتر از 6 ماه ایران به جای 1 سالی که در توافق قبلی برجام بود، موافت کند.

نشست روز یکشنبه (امروز) کابینه اسراییل/ عکس: جروزالم پست


یکی از اهداف شاخص برجام در سال 2015 دور نگه داشتن یک ساله ایران از نقطه گریز هسته ای بوده است؛ اما برخی مقامات آمریکا اخیرا اعتراف کرده اند پیشرفت های هسته ای ایران در 2 سال گذشته امکان بازگشت به برخی از شرایط توافق برجام را ناممکن کرده است.


شبکه "کان " تلویزیون اسراییل نیز دیشب در گزارشی به نقل از منابع دیپلماتیک آمریکایی گزارش داد که مقامات آمریکا ظاهرا راضی شده اند به شروط توافقی تن دهند که نقطه گریز هسته ای ایران حدود 6 ماه باشد.


این دیپلمات ها به شبکه کان اسراییل گفتند: در هر صورت چند ماه بسیار بهتر از چند هفته کنونی است.


از سوی دیگر "تد کروز" سناتور جمهوریخواه آمریکایی عضو کمیته روابط خارجی سنا در واکنش به اقدام دولت بایدن به اعمال دوباره معافیت تحریمی بخش غیرنظامی برنامه هسته ای ایران، با محکوم کردن این اقدام به دولت بایدن هشدار داد در صورت احیای توافق برجام، کنگره این بار ساکت ننشسته و دست به مقابله خواهد زد.


این سناتور مخالف برجام در بیانیه ای تاکید کرده:" در زمانی که ایران، ایالات متحده و متحدان ما را در سراسر خاورمیانه هدف قرار می دهد، دولت بایدن تحریم ها را لغو می کند تا به آنها اجازه دهد برنامه هسته ای خود را توسعه دهند... بازگرداندن معافیت‌های هسته‌ای غیرنظامی ایران تنها یک گام دیگر است که دولت بایدن در جهت احیای نسخه ضعیف‌تر از توافق فاجعه‌بار هسته‌ای اوباما و ایران (برجام) برمی‌دارد."


این سناتور آمریکایی افزود:" حاکمان ایران از این معافیت‌های هسته‌ای غیرنظامی برای تقویت برنامه هسته‌ای ایران با قصد نهایی توسعه سلاح‌های هسته‌ای برای تخریب آمریکا و متحدان ما استفاده خواهند کرد و وقتی شعار مرگ بر اسراییل و مرگ بر آمریکا سر می دهند، دقیقا منظورشان همین است. پرزیدنت ترامپ به درستی به این معافیت ها پایان داد و اکنون دولت بایدن آنها را احیا می کند. ما باید یک بار برای همیشه به این معافیت ها پایان دهیم."



منبع: عصر ایران

کلیدواژه: برنامه هسته ای ایران هسته ای دولت بایدن معافیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۷۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد در شرایط حاضر هیچ بستری برای آغاز گفت‌وگوهای صلح بین اوکراین و روسیه وجود ندارد.

وی با اشاره به شکست گفت‌وگوهای مقامات اوکراینی و روس در ماه‌های اولیه جنگ در استانبول ترکیه گفت: دلیل امتناع اوکراین از ادامه مذاکرات در استانبول فشار مستقیم از سوی لندن بود، باقی همه حدس و گمان است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خردادماه پارسال در نشست با رهبران آفریقایی که با هدف میانجی‌گری مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف، به روسیه سفر کرده بودند، برای نخستین بار اسنادی محرمانه را افشا کرد!

پوتین در این نشست فاش کرد که پس از «توافق صلح پارسال بین مسکو و کی‌یف در ترکیه»، نیروهای روسیه از کی‌یف و مناطق تحت کنترل اوکراین خارج شده بودند. وی اضافه کرد که «پس از خروج داوطلبانه نیروهای روسیه به عنوان بخشی از این توافق، کی‌یف از امضای توافق خودداری کرده است.»

به گفته پوتین، مسکو و کی‌یف در بهار ۲۰۲۲ در استانبول به طور ضمنی با پیش‌نویس این توافق که «پیمان بی‌طرفی دائمی و ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین» نام داشته، موافقت کرده بودند و پس از آنکه روسیه به تعهدات خود ذیل این توافق عمل کرده و از کی‌یف خارج می‌شود، اوکراین بدعهدی کرده و از امضای توافق خودداری می‌کند.

براساس این سند، انگلیس، چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و ترکیه به عنوان ضمانت‌دهندگان ایفای نقش می‌کردند. به باور پوتین، عدم تعهد کی‌یف به این توافق ناشی از «اقدامات و تلاش‌های مخرب غرب» بوده است. رئیس جمهور روسیه به نقل از گزارش نشریه «فارین اِفرز»، خاطرنشان کرد که این تحولات (بدعهدی اوکراین) با سفر بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس به کی‌یف تلاقی داشته و جانسون، طلایه‌دار تلاش‌های غرب برای مانع‌تراشی در مسیر اجرای این توافق بوده است.

به نوشته این نشریه، چند منبع آگاه پیش‌تر درباره تأثیر تلاش‌های جانسون برای متوقف کردن مذاکرات، روشنگری و تأیید کرده بودند که در جریان سفر به کی‌یف، جانسون، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را ترغیب کرده تا مذاکرات با روسیه را به دو دلیل اصلی متوقف کند؛ نخست آنکه «مذاکره با پوتین ممکن نیست» و دوم اینکه «غرب در حال حاضر (در آن برهه) آمادگی پایان جنگ را ندارد.»

کد خبر 6089884

دیگر خبرها

  • دانشگاه کلمبیا: با رهبران دانشجویان درباره اعتراضات به اسراییل به توافق نرسیدیم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!