Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مهدی تقی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تبریک ایام الله دهه فجر افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر ۵۲ هزار و ۷۹۲ فقره از پرونده‌های وارد شده به شعب حل اختلاف کرمان با توافق طرفین و تلاش و جدیت و نیت خالصانه کارکنان شعب شوراهای حل اختلاف این استان منجر به صلح و سازش شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

وی اظهار داشت: ۱۲ شعبه ویژه زندان در استان کرمان فعال است که اعضا و کارکنان این شعب موفق شدند در ۱۰ ماه گذشته ۲ هزار و ۸۲۰ فقره پرونده را با سازش مختومه و تعداد ۷۱۰ نفر از مددجویان را به آغوش گرم خانواده بازگردانند.

معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمان در خصوص تعداد پرونده های قتل عمد که منجر به صلح و سازش شده است، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۲۵  فقره پرونده قتل عمد با اقدامات و تلاش های شورای حل اختلاف ویژه زندان سطح این استان منجر به گذشت اولیای دم و رهایی محکومان از قصاص شده است.

وی ادامه داد: از آنجایی که اهداف سند تحول قوه قضائیه بر گسترش و توسعه فرهنگ صلح و سازش تاکید دارد و همچنین شریعت اسلام توصیه به صلح و سازش کرده و فرهنگ غنی مردم کشور ما نیز آن را می پذیرد بر همین اساس فلسفه تاسیس شورای حل اختلاف ایجاد سازش میان طرفین است.

رییس توسعه حل اختلاف استان کرمان با اشاره به فعالیت ۲۷۵ نفر عضو افتخاری در ۴۴ شعبه شورای حل اختلاف در شعب شهرستان کرمان گفت: در حال حاضر تعداد هزار و ۱۴۷ نفر در ۲۶۷ شعب سایر شهرستان ها مشغول خدمت رسانی هستند همچنین از این تعداد شعبه فعال رایی و صلحی در سطح این استان تعداد ۵۰ شعبه مربوط به جنوب کرمان است.

این مقام قضایی خاطرنشان کرد: با توجه به وظایف ذاتی که شوراهای حل اختلاف دارند از جمله صدور حکم و دیگری صلح و سازش خوشبختانه در عرصه صلح و سازش اقدامات خوبی صورت گرفته است.

تقی زاده گفت: تاسیس شوراهای حل اختلاف از دستاورد های نظام مقدس جمهوری اسلامی و از مصادیق فعالیت های بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی است. 

وی بیان کرد: شورای حل اختلاف از سال ۱۳۸۱ تاکنون با هدف دست یابی به فرهنگ صلح و سازش و در نتیجه کاهش دعاوی ارجاعی به محاکم قضایی پا به عرصه وجود نهاده است.

وی ادامه داد: شورای حل اختلاف کارهای زیادی انجام داده و قدم های بزرگی برداشته به طوری که طی این سال ها بیش از ۲ میلیون پرونده به شورای حل اختلاف استان کرمان ارجاع، نزدیک به همین تعداد پرونده مختومه و نصف این پرونده ها به صلح و سازش ختم شده است. 

معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمان تصریح کرد: این شورا تشکیل شد و با این اقدام این معاونت توسعه یافت، همچنین ستاد صبر نیز با عضویت صلح یاران تشکیل شده است. 

وی یکی دیگر از بخش های مهم معاونت توسعه را نهاد داوری دانست و گفت: سال های سال داوری در قانون آیین های دادرسی بوده اما سرو سامان نداشته و اخیرا هم با سند تحول قوه قضاییه به بخش حل اختلاف سپرده شده است. 

تقی زاده خاطرنشان کرد: موسسات و کانون های داوری تشکیل می‌شوند و در حال حاضر موسسات در این کانون در حال ثبت نام هستند و امیدواریم این کانون هم کار خود را انجام دهد و به پرونده ها رسیدگی کند. 

وی در تشریح نهاد داوری تاکید کرد: طی قراردادها خود افراد داور را انتخاب می کنند، پرونده های حقوقی به دفتر داوری می‌رود نظرات داور قابل اجرا است. 

به گفته وی، باید از ظرفیت های مردمی استفاده کنیم تا مردم کمتر به این سمت و سوی بیایند.

برچسب‌ها کرمان شورای حل اختلاف قوه قضاییه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمان شورای حل اختلاف قوه قضاییه کرمان شورای حل اختلاف قوه قضاییه شورای حل اختلاف صلح و سازش استان کرمان پرونده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۰۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص شعب ویژه کارگران و کارفرمایان در گلستان

رئیس کل دادگستری استان گلستان گفت: شعب ویژه برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان در دادگستری استان گلستان اختصاص یافت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، به نقل از روابط عمومی دادگستری گلستان، حیدرآسیابی در نشست مشترک مسئولان قضایی با جامعه کارگری و کارفرمایی استان اظهار داشت: برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان شعب ویژه در شورای حل اختلاف استان اختصاص می‌یابد تا افراد به جای مراجعه به محاکم، اول به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.

رئیس کل دادگستری گلستان از تلاش دستگاه قضایی استان برای پیگیری و حل مشکلات حوزه کارگری در استان خبر داد و افزود :رکن اصلی اقتصاد کشور و رزمندگان جنگ اقتصادی، کارگران هستند و تلاش ما در دادگستری استان بر پیگیری مشکلات این قشر و حل آن است.

آسیابی با تاکید بر این که تنظیم قراردادهای خاص و تحمیلی به کارگران ، از نظر قانونی اعتبار ندارند و خلاف قانون است تاکید کرد:  اگر کارگران نسبت به این نوع قراردادها معترض باشند می توانند شکایت کنند.

وی از اختصاص وکلای معاضدتی برای کارگران هم خبر داد و گفت: برای کارگرانی که نیاز به مشاوره حقوقی  یا وکیل در پرونده های خود دارند نیز  در رایزنی با کانوی وکلای  قوه قضاییه، سهمیه ویژه  برای وکلای معاضدتی، در نظر گرفته خواهد شد و برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان نیز شعب ویژه در شورای حل اختلاف استان اختصاص می یابد  تا افراد به جای مراجعه به محاکم، اول به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.

آسیابی با اشاره به این که رویکرد ما در دستگاه قضایی استان بر پایه حمایت از واحدهای تولیدی است  افزود: این رویکرد  هم حمایت از کارفرما و هم حمایت از کارگر است که در نتیجه آن فقط سال گذشته  110 واحد تولیدی یا احیا شدند یا از تعطیلی و ورشکستگی آنها جلوگیری شد.

وی ادامه داد: حفظ حدود 3 هزار فرصت شغلی نتیجه احیای این واحد ها بود و اگر امروز به اذعان مسئولان اداره کل  کاهش 15 درصدی بیمه بیکاری در سال گذشته داشتیم  به علت رونق این واحدها و افزایش ظرفیت تولید در استان بود.

وی با بیان این که حقوق کارگر فقط دستمزد نیست افزود: امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بیمه سلامت، حفاظت و ایمنی محیط های کارگری و بازنشستگی هم شامل حقوق کارگر است و قانون برای تضمین این حقوق ضمانت اجرایی دارد.

وی  گفت: کارگران باید برای به روز کردن مهارت‌های خود آموزش های فنی و حرفه ای را جدی‌تر بگیرند .قوانین کار برای رعایت تعادل بین کارفرما و کارگر و تامین حقوق کارگران وضع شده است که مهم ترین ویژگی آن حمایتی بودن این قانون و بیشتر بر پایه تامین حقوق کارگران است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان هم در این نشست با قدردانی از نگاه دادگستری استان برای ورود به موضوع مشکلات کارگران، گفت: 188 هزار نفر کارگر بیمه شده در استان در 43 هزار کارگاه کار می کنند.

حسینعلی خواجه مظفری افزود: میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده  به 16 روز رسیده است که رتبه سوم کشور  رادر این بخش داریم و تنها استان کشور هستیم که با سیر نزولی پرداخت بیمه بیکاری مواجهیم و به معنای کاهش اخراج کارگران است که نتیجه اقدامات ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان و دستگاه‌های اجرایی برای کمک به رونق تولید و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی است.

انتهای پیام/581/.

دیگر خبرها

  • صلح و سازش در پرونده قتل با رضایت اولیاء دم در کوهرنگ
  • دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود
  • دادگاه‌های صلح در تهران تشکیل می‌شود؟
  • فضای جامعه برای مجرمان خشن و حرفه ای ناامن شود
  • اختصاص شعب ویژه کارگران و کارفرمایان در گلستان
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • با مشارکت مردمی صلح و سازش در پرونده های قضایی تحقق پیدا می کند
  • ۵ شعبه تخصصی شورای حل اختلاف اتاق اصناف اهواز راه‌اندازی می‌شود
  • تحقق صلح و سازش در پرونده‌های قضایی با مشارکت مردمی