Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که سازمان حفاظت محیط زیست با استحصال آب ژرف مخالف هستند، استاندار سیستان و بلوچستان حفر ۱۰۰ حلقه چاه ژرف را راه نجات این استان از کم آبی می‌داند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛  با وجود شروع بهره‌برداری از آب‌های ژرف در کشور و عزم مسئولان برای گسترش مطالعات و حفر چاه‌های بیشتر, این پروژه هنوز مخالفان و موافقان زیادی دارد و تجربیات استفاده از آن در سایر کشورها نیز با تجربیات تلخ و شیرینی همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران، طرح مطالعاتی منابع آب‌های ژرف در دو منطقه "هزار مسجد" خراسان و زابل سیستان و بلوچستان و با سرمایه‌گذاری 250 میلیون دلاری در حال انجام است. بحث آب ژرف در ایران، در پی کشف آب در عمق بیش از 500 متر، حین حفاری‌های شرکت ملی فولاد ایران مطرح شد.

حسین مدرس خیابانی, استاندار استان سیستان و بلوچستان, در گفت‌وگو با صدا و سیما, استحصال آب ژرف را یکی از راه‌های نجات این استان از کم‌آبی دانست و گفت: برای رفع مشکل کم‌آبی استان حداقل 100 حلقه چاه آب ژرف باید در سیستان و بلوچستان حفر شود.

صحبت‌های استاندار سیستان و بلوچستان در رابطه با حفر چاه‌های ژرف در حالی مطرح می‌شود که پیش از این دکتر علی سلاجقه, رئیس سازمان محیط زیست, مخالفت خود را با استحصال چاه ژرف به منظور استفاده از شرب, کشاورزی, صنعت و ..., اعلام کرده بود.

سلاجقه گفته بود:  اگر هدف از پرداختن به آب‌های ژرف, اکتشافی و آزمایشی باشد مشکلی ندارد اما اصلا نباید وارد بحث استحصال از این منابع شویم.

مخالفت سازمان محیط زیست با استحصال آب ژرف تنها به اعلام مخالفت رئیس سازمان محدود نمی‌شود و مدتی پیش نیز تورج فتحی, معاون دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده بود که در بودجه 1401 چند صد میلیارد تومان اعتبار برای حفر چاه‌های جدید پیش‌بینی کرده‌اند. ما پس از بررسی موضوع اعلام کردیم که به هیچ عنوان موافق صرف هزینه بیشتر برای چنین پروژه‌ای نیستیم چون شرایط زمین‌شناسی کشور اجازه وجود منابع آب قابل استفاده در این مناطق را نمی‌دهد. 

فتحی دلیل مخالفت با حفر چاه‌های ژرف بیشتر را دبی پایین, دمای بالا, مواد حل شده زیاد در این آب‌ها و رادیواکتیو بودن آب‌های ژرف موجود در ایران بیان کرده بود.

به گزارش تسنیم, در حال حاضر در استان سیستان و بلوچستان 3 حلقه چاه آب ژرف حفر شده است و با توجه به اینکه حفر هر چاه نیاز به سرمایه 70 میلیارد تومانی دارد, اگر طبق گفته استاندار سیستان و بلوچستان مقرر شود که 100 حلقه چاه ژرف در این استان حفر شود, 697 میلیارد تومان دیگر باید برای حفر چاه‌های ژرف هزینه شود.

اختلاف ژرف در استفاده از "آب‌های ژرف"مخالفت سازمان محیط زیست با استخراج آب‌های ژرف سیستان؛ قابل استفاده نیست!تجربه تلخ عربستان در استفاده از "آب‌های ژرف"/سعودی‌ها بزرگترین واردکننده گندم می‌شوند4 شرکت دانش‌بنیان ایرانی در پروژه آب‌های ژرف سیستان فعال هستند + جزئیات

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست سیستان و بلوچستان سازمان محیط زیست سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان سازمان محیط زیست استاندار سیستان محیط زیست حفر چاه آب های ژرف حلقه چاه چاه ژرف آب ژرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۲۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • نجات ۴۳ هزار زن باردار در مناطق درگیر سیل بلوچستان
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم