Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، نخستین جلسه هماهنگی ستاد عالی بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ در خصوص انتخاب اولیه رشته‌های اعزامی به بازی‌های هانگژو 16 آبان ماه با حضور مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان برگزار شد. در این جلسه در خصوص مباحث مختلفی صحبت شد که یکی از آنها اعزام کیفی کاروان به این بازی‌ها بود؛ موضوعی که پیش از این مقام معظم رهبری به آن تاکید داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدرضا صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک در این جلسه گفته بود: "سیاست‌های کلی اعزام مشخص و صحبت‌های مقام معظم رهبری که تاکید بر اعزام کاروان کیفی است قطعا انجام خواهد شد." جملاتی که البته با رویه این کمیته در پیکارهای قبلی در تناقض بود و اعزام های بی ضابطه و پرهزینه، مورد انتقاد بسیاری قرار گرفته بود.

این صحبت‌ها در حالی این بار مطرح شده که به نظر می‌رسد بیشتر در حد حرف و شعار بوده تا عمل چرا که رشته‌هایی در لیست اعزام قرار دارند که اطمینانی به مدال‌آوری‌شان نیست و فقط چون در سطح خوبی از تمرینات قرار دارند، به هانگژو اعزام می‌شوند. در واقع، مشخص نیست با چه متر و میزانی، این کاروان در حال اعزام به بازیهای آسیایی است که ملاک در آن، صرفا مدال آوری و روی سکو رفتن است.

مقام معظم رهبری شهریورماه امسال بعد از بازی‌های المپیک و پارالمپیک توکیو دیداری را با قهرمانان مدال‌آور داشتند که در خصوص مسائل مختلف از جمله اعزام کیفی کاروان به رویدادهای بین‌المللی صحبت‌هایی مطرح کردند. ایشان فرمودند: "یک نکته‌ دیگر که قبلاً هم این را من گفته‌ام و [روی آن] تکیه کرده‌ام، مسئله‌ کیفی‌سازی ورزش بین‌المللی است. تکیه کنید بر اعزام در رشته‌های مدال‌آور. ما در برخی از رشته‌ها استعدادهای خیلی خوبی داریم و مدال‌آوری‌مان خیلی خوب است و نیز بر ورزشکاری که احتمال مدال‌آوری‌اش وجود دارد؛ یعنی واقعاً تیم ملّی را، مجموعه‌ ورزش‌های بین‌المللی را که از ایران عازم می‌شوند، با کیفیت بالا بفرستید. کمیّتها را هر چه بتوانید کمتر کنید بهتر است."

با توجه به صحبت‌های مقام معظم رهبری، مقامات ورزشی کشورمان در مصاحبه‌های مختلف اعلام کردند تیم اعزامی به بازی‌های آسیایی هانگژو کیفی خواهد بود اما بعد از برگزاری جلسات متعدد و بررسی عملکرد رشته‌های مختلف، رشته‌هایی در لیست کاروان قرار گرفتند که مدال‌آوری در سطح آسیا نداشته‌اند. مروری بر وضعیت اعزام نیز دلالتی بر کیفی بودن یا راهبرد داشتن دیده نمی شود.

اگرچه نمی‌توان زحمات ورزشکاران را نادیده گرفت که برای بالا بردن پرچم کشورمان از جان مایه می‌گذارند اما بازی‌های آسیایی آن هم با حضور قدرتمندان قاره کهن، جایی برای آزمون و خطا نیست و لازم است تیمی اعزام شود که اطمینان زیادی به مدال‌آوری آنها وجود دارد. اعزام های توریستی که در چهار دهه اخیر صورت گرفته، دستاوری نداشته که حتی با بازتاب های منفی عمومی نیز مواجه بوده است.

به عنوان مثال رشته‌های سه‌گانه، بدمینتون، اسکیت، تنیس، دوچرخه‌سواری (پیست و جاده) و ... مدال‌هایی در سطح آسیا نداشته‌اند. ثریا آقایی با سهمیه فدراسیون جهانی بدمینتون و با انصراف یک ورزشکار شانس حضور در بازی‌های المپیک را پیدا کرد اما این نکته را نباید فراموش کرد که بهترین‌های بدمینتون در آسیا هستند و چین به عنوان میزبان یکی از قدرت‌هاست. یا رشته سوارکاری را می‌توان در این خصوص مثال زد که هیچ جایگاهی در تورنمنت‌های بین‌المللی ندارد.

علاوه بر رشته‌ها، تعداد همراهان هم همیشه از مشکلات بوده؛ توریست‌هایی که هیچ جایگاهی در ورزش و خروجی در کاروان ندارند و کارشان فقط گشت و گذارست. اعزام‌هایی بوده که در آن افراد با دریافت حق ماموریت دلاری، اما کاری در کاروان نداشته یا خروجی خاصی نداشته اند که یک نمونه بارز آن بازی‌های المپیک توکیو بود. اگر ملاک صحبت‌های رهبری و اعزام کیفی است، چرا باید رشته‌هایی به هانگژو با پول بیت‌المال اعزام شوند که شانسی برای مدال‌ ندارند. چرا افرادی که سمتی در ورزش و فدراسیون‌های ورزشی ندارند یا کارکردی از آنها دیده نمی شود، به سفر بروند؟ اگر صحبت‌های رهبری ملاک اعزام نیست، چرا مقامات ورزشی در گفت‌وگوها و مصاحبه‌های مختلف حرف از اعزامی کیفی می‌زنند. آیا اعزام کیفی چیزی غیر از مدال آوری و افتخارآفرینی است؟

برخی رشته‌ها در این چند سال اخیر به قدری افت کرده‌اند که شانس بسیار کمی برای کسب مدال دارند مانند تیراندازی با کمان. شنا و شیرجه هم در سطحی نبوده‌اند که در آسیا جزو مدعیان و مدال‌آوران باشند. در برخی ماده‌های دوومیدانی هم رکوردها در حد رسیدن به فینال نیست. باتوجه به اینکه زمان برای اعلام رشته‌ها و نفرات اعزامی به بازی‌های آسیایی وجود دارد، ستاد عالی می‌تواند بررسی بیشتری روی نفرات اعزامی داشته باشد تا در این شرایط اقتصادی که کشور دچار آن شده، آسیبی وارد نشود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازیهای آسیایی بازیهای آسیایی هانگژو وزارت ورزش مقام معظم رهبری بازی های آسیایی بین المللی اعزام کیفی مدال آوری رشته ها بازی ها صحبت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۷۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پولادگر: اعزام گلبال به پارالمپیک قطعی شد/نگران بودجه هستیم

سرپرست کاروان اعزامی به پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس از قطعی شدن اعزام تیم گلبال به این بازی‌ها خبر داد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از روابط عمومی کمیته ملی پارالمپیک، سید محمد پولادگر سرپرست کاروان اعزامی به بازی‌های پارالمپیک 2024 پاریس در خصوص آماده سازی ورزشکاران جانباز، توان‌یاب، نابینا و کم‌بینای کشورمان اظهار داشت: بازی های پارالمپیک پاریس از ابعاد مختلفی دارای اهمیت است و قطعا یکی از سخت ترین رویدادهای ورزشی خواهد بود که کشور عزیزمان ایران در آن حضور خواهد یافت. از این رو کمیته ملی پارالمپیک با برنامه‌ریزی دقیق از ماه‌ها قبل اردوها و برنامه‌های آماده‌سازی ورزشکاران را آغاز و این اردوها طبق برنامه در حال انجام است. با وجود محدودیت‌های موجود، تلاش شده تا بهترین امکانات برای آماده‌سازی ورزشکاران فراهم و دغدغه های این عزیزان مورد توجه قرار گرفته و برطرف شود.

وی در خصوص تعداد سهمیه های کسب شده گفت: تاکنون 38 سهمیه برای حضور در بازی‌های پارالمپیک پاریس توسط ورزشکاران کشورمان در رشته های پارادوومیدانی، پاراتیراندازی، پاراتکواندو، پاراتیراندازی با کمان، پاراشنا، والیبال نشسته و گلبال کسب شده است. در رشته های پاراوزنه برداری، پاراجودو، پاراکانو و همچنین پارادوومیدانی هنوز شانس کسب سهمیه داریم که این سهمیه‌ها به لطف خدا و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تلاش و انگیزه بالای ورزشکاران و مربیان دور از دسترس نیست.

سرپرست کاروان اعزامی به بازی‌های پارالمپیک پاریس افزود: اعزام در 10 رشته ورزشی برای بازی‌های پارالمپیک پاریس قطعی شده است و با توجه به اصل کیفیت گرایی و سیاست‌های کمیته پارالمپیک لیست نهایی نفرات اعزامی طبق زمان تعیین شده توسط کمیته برگزاری بازی ها تا پایان خردادماه مشخص خواهد شد. انتخاب نفرات اعزامی بر اساس سهمیه‌های کسب شده، عملکرد ورزشکاران در  اردوها و نتایج تست های آمادگی در راستای کسب نتایج مطلوب و مدال در بازی‌های پارالمپیک انجام خواهد شد و اعزام تیم گلبال نیز  براساس ملاک های تعیین شده کمیته پارالمپیک قطعی شد.

 پولادگر با اشاره به بودجه پیشنهادی کمیته ملی پارالمپیک برای سال 1403 افزود: انتظار داریم با توجه به اینکه در سال مهم برگزاری بازی‌های المپیک و پارالمپیک قرارداریم، بودجه کافی به منظور حمایت از کاروان اعزامی و حضور مقتدرانه ورزشکاران در این میدان بزرگ بازی‌های پارالمپیک پیش بینی شود. البته ما از مباحث بودجه ای به شدت نگران هستیم و امیدواریم دولت و مجلس آن را حل کنند.

پولادگر افزود: همواره مقام معظم رهبری در دیدار با ورزشکاران نسبت به مباحث فرهنگی و مرام پهلوانی تاکید داشته اند، از اینرو اهتمام ویژه نسبت به این موارد از مهم‌ترین اولویت‌های کمیته ملی پارالمپیک است لذا اردوی تیم های ملی با حضور مربیان فرهنگی تشکیل می شود. همچنین برای نخستین بار روانشناسی دینی پایه توسط روانشناسان ورزشی حاضر در اردوهای ملی مورد توجه قرار گرفته است. 

وی در خصوص پاداش در نظر گرفته شده برای قهرمانان پارالمپیک اظهار داشت که اعلام مبلغ پاداش منوط به آگاهی کمیته از بودجه تخصیصی می باشد، لذا پس از نهایی شدن این موضوع تعیین و اطلاع رسانی خواهد شد.

 پولادگر افزود: علاوه بر جوایز نقدی، حمایت‌های دیگری نیز از ورزشکاران پارالمپیکی کشورمان انجام می‌شود. این حمایت‌ها شامل پرداخت کمک هزینه ماهیانه برای ورزشکاران و کادرفنی، تخصیص کمک هزینه برگزاری اردوها برای فدراسیون ها، اعزام به رویدادهای تدارکاتی بین‌المللی و ارائه خدمات تخصصی، پزشکی، روانشناسی، تغذیه و همچنین سنجش و ارزیابی عملکرد ورزشکاران بر اساس یافته های علمی در قالب آکادمی ملی پارالمپیک است.

وی با تاکید بر لزوم همکاری فدراسیون ها و ورزشکاران برای انجام دقیق برنامه های پیش بینی شده، حضور ورزشکاران و کادرفنی در رویدادهای آموزشی به ویژه آموزش های ضددوپینگ و همچنین آزمون های سنجش عملکرد را ضروری دانسته و نسبت به اثر گذار بودن نتیجه آزمون های سنجش در اعزام ورزشکاران تاکید و ابراز امیدواری کرد کاروان پارالمپیک در بازی های پاریس خوش درخشیده و بار دیگر موفق به تاریخ سازی گردد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از دختران مدال‌آور ‌رشته‌های‌ ووشو و کاراته در مشهد
  • قول کمیته پارالمپیک جهت اعزام والیبال نشسته به تورنمنت خارجی
  • تیم ملی گلبال به فینال پارالمپیک فکر می‌کند
  • رازهای نگفته فرشته از زبان پردیس پورعابدینی
  • سلگی: رویکرد حمایتی در اعزام گلبال به پارالمپیک داریم
  • اعزام گلبال به پارالمپیک قطعی شد
  • آخرين خبرها از كاروان ايران در پارالمپيک پاریس
  • ورزشکاران معترض دوومیدانی بالغ‌ هستند/المپیک جای نخبگان است
  • پولادگر: اعزام گلبال به پارالمپیک قطعی شد/نگران بودجه هستیم
  • اعزام تیم ملی گلبال به بازی‌های پارالمپیک بعد از ۱۲ سال