Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - اختلالات تولید مثلی زنان موضوع رایجی است که بر سلامت و رفاه بسیاری از افراد تاثیر می‌گذارد. با این حال، نقش چاقی در ایجاد شرایط باروری زنان مورد مطالعه قرار نگرفته است. برای بررسی ارتباط علت و معلولی بین چاقی، هورمون‌های متابولیک و اختلالات تولید مثل زنان، محققان یک مطالعه تصادفی سازی مندلی روی ۲۵۷۱۹۳ زن ۴۰ تا ۶۹ ساله اروپایی انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها به سوابق UK Biobank، یک پایگاه داده زیست پزشکی در مقیاس بزرگ که حاوی اطلاعات پزشکی، محیطی و ژنتیکی شرکت کنندگان است؛ دسترسی پیدا کردند. سپس محققان یک مدل آماری برای تخمین ارتباط شاخص توده بدنی، با خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های باروری زنان از جمله اندومتریوز، خونریزی شدید قاعدگی، پره اکلامپسی و ناباروری ایجاد کردند.

محققان ارتباط مشاهداتی بین چاقی و طیف وسیعی از اختلالات تولید مثل زنان از جمله فیبروم رحم، سندرم تخمدان پلی کیستیک، خونریزی شدید قاعدگی و پره اکلامپسی پیدا کردند و دریافتند که برخی از تغییرات ژنتیکی ارثی مرتبط با چاقی نیز با اختلالات تولید مثل زنان مرتبط است. این مطالعه دارای چندین محدودیت بود؛ مانند شیوع کم اختلالات تولید مثل زنان در میان شرکت کنندگان و فقدان داده‌های شاخص توده بدنی.

به گفته نویسندگان شواهد ژنتیکی ارائه شده نشان می‌دهند چاقی عمومی و چاقی مرکزی نقش اتیولوژیکی را در طیف گسترده‌ای از شرایط تولید مثل زنان ایفا می‌کنند؛ اما میزان این ارتباط به طور قابل توجهی بین شرایط، متفاوت است. ارتباط علت اضافه وزن و چاقی بر سلامت زنان روشی برای شناسایی اهداف پیشگیری و درمان بیماری‌های زنان است.

منبع: سایت ساینس دیلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افزایش وزن اختلالات ژنتیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۹۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰ درصدی نرخ چاقی در دانش‌آموزان/ جلوگیری از کم تحرکی دانش‌آموزان با مسابقات مادر دختری، پدر پسری

صادق ستاری فرد، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: فقر حرکتی دانش‌آموزان یکی از مهم‌ترین معضلات ما است.

وی با بیان این که سبک زندگی، رژیم غذایی، فعالیت و بازی دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان با شیوع بیماری کرونا تغییر کرده است؛ افزود: نرخ چاقی دانش‌آموزان ۱۰ درصد افزایش یافته و به ۳۳ درصد رسیده؛ به گونه‌ای که از هر ۳ دانش آموز یک دانش آموز با معضل چاقی و اضافه وزن مواجه است.

ستاری فرد با اشاره به این‌که آمار مذکور نگران کننده است؛ تصریح کرد: بخشی از مشکلات چاقی به مدرسه، بخشی به خانواده و بخشی به نظام اجتماعی، فرهنگی و سلامت کشور مربوط است.

او ادامه داد: فقر حرکتی دانش‌آموزان، چاقی و ضعف قوای جسمانی دانش‌آموزان مسئله‌ای ملی است که باید تمام ارگان‌ها، دستگاه‌ها و مردم برای رفع این مشکلات به وزارت آموزش و پرورش کمک کنند.

وی افزود: آینده کشور به دست دانش‌آموزان امروز است؛ در همین راستا نیازمند عزم و برنامه ملی هستیم که باید چیده و به آن عمل شود.

او ادامه داد: ما به سهم خود کیفیت بخشی درس تربیت بدنی  و فعالیت دانش‌آموزان در خارج از ساعات آموزشی اوقات فراغت و مسابقات جشنواره‌ها را دنبال می‌کنیم.

معاون تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش با بیان این که بازهای مجازی و رایانه‌ای رقیب تحرک و ورزش دانش آموزان شده است؛ تصریح کرد: ما برای جلوگیری از کم تحرکی دانش‌آموزان مسابقات ورزشی مادر دختری، پدر پسری برگزار کرده‌ایم.

به گفته ستاری فرد، اگر دانش‌آموز به لحاظ سلامت جسمی و روحی در موقعیت مناسب نباشد، یادگیری مناسبی نخواهد داشت؛ به همین دلیل دانش‌آموزان باید در ساحت‌های علمی و جسمی تقویت شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • افزایش ۱۰ درصدی نرخ چاقی در دانش‌آموزان/ جلوگیری از کم تحرکی دانش‌آموزان با مسابقات مادر دختری، پدر پسری
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است