Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@20:47:52 GMT

کاهش ۳۰۰میلیون دلاری واردات محصولات پتروشیمی

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۱۱۳۳

کاهش ۳۰۰میلیون دلاری واردات محصولات پتروشیمی

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی شاه میرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشستی خبری در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست اظهار داشت: امروز ۶۸ مجتمع پتروشیمی در کشور فعال هستند که ظرفیت اسمی تولید آنها بالغ بر۹۰ میلیون تن در سال است.

وی افزود: تا پایان سال جاری ۶۵ میلیون تن محصول پتروشیمی در کشور تولید می‌شود که حدود ۲۵ میلیون تن آن خوراک‌های بین‌مجتمعی است و علت اختلاف بین ظرفیت عملی تولید و ظرفیت اسمی، نیز بخشی به خاطر مشکلات فنی و بخشی نیز ناشی از کمبود خوراک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاه میرزایی با بیان اینکه از ۶۵ میلیون تن محصول تولیدی پتروشیمی کشور، حدود ۳۰ میلیون تن مازاد بر تقاضای داخلی است که به بازارهای جهانی صادر می‌شود، گفت: پیش‌بینی می‌شود درآمد صادراتی پتروشیمی ایران تا پایان سال به ۱۴ میلیارد دلار برسد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به تزریق ۱۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات پتروشیمی به سامانه نیما در ۱۰ ماهه نخست امسال گفت: انتظار داریم این رقم تا پایان سال جاری به ۱۲.۵ میلیارد دلار برسد.

وی افزود: همچنین سال گذشته ۱.۸ میلیارد دلار واردات محصولات پتروشیمی داشتیم که این رقم برای سال جاری به ۱.۵ میلیارد دلار کاهش یافته و سال به سال با تکمیل زنجیره ارزش، از واردات محصولات پتروشیمی کشور کاسته خواهد شد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ۷۵ درصد خوراک صنایع پتروشیمی، گاز است و در فصل سرما با افزایش تقاضای خانگی، محدودیت‌هایی برای صنایع ایجاد می‌شود، افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده انتظار می‌رود این محدودیت‌ها کمتر شود زیرا تا پایان برنامه هشتم روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب تقاضای گاز صنایع پتروشیمی است.

وی ادامه داد: تا پایان برنامه هشتم ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به ۱۹۹ میلیون تن خواهد رسید، همچنین ظرفیت تولید متانول به ۴۰ میلیون تن در سال می رسد و باید به فکر تکمیل زنجیره باشیم.

شاه میرزایی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴۰ نوع محصول پتروشیمی و ۳۳۳ گرید توسط صنعتگران پتروشیمی تولید می شود، گفت: وزیر نفت به صنعت پتروشیمی تکلیف کرده که تا پایان دولت در زمینه تولید کاتالیست به خودکفایی برسیم و در این زمینه شرکت پژوهش و فناوری وارد عمل شده تا این برنامه پیش برود چرا که در حوزه دانش های فنی نیاز بیشتری داریم.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: سازندگان داخلی افزون بر ۸۰ درصد از نیازهای تجهیزاتی صنعت پتروشیمی کشور را تامین می کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص قیمت خوراک پتروشیمی ها گفت: در حال حاضر چند پارامتر در قیمت گذاری نرخ خوراک گاز مجتمع های پتروشیمی موثر است که بخشی هاب های اروپایی و امریکایی است که در حال بازنگری است و پیشنهاداتی ارائه شده اما تا تصمیم نهایی در این زمینه، دولت برای آسیب کمتر به مجتمع های پتروشیمی، سقف تعیین کرد و اگر قرار بود با قیمت هاب گازی جهان قیمت گذاری انجام شود قیمت هر متر مکعب خوراک پتروشیمی اکنون ۸ هزار تومان می شد، اما اکنون سقف قیمت ۵ هزار تومان گذاشته شده است.

شاهمیرزایی در پاسخ به سوالی مبنی بر حذف نام «نعمت زاده» از سالن اجتماعات ساختمان شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: این اقدام به پاسداشت نام شهدا از طرف شورای فرهنگی شرکت ملی پتروشیمی انجام شد و خود جناب نعمت زاده نیز از این کار استقبال کردند و این حذف نام ربطی به تخلفات دختر وی ندارد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش در اولویت شرکت ملی صنایع پتروشیمی است، گفت: در زمینه احداث واحدهای PDH و تولید پروپیلن از پروپان، با مشکل دانش فنی مواجه نیستیم و طرح PDH سلمان فارسی نیز در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر میزان واردات محصولات و مواد اولیه صنایع پتروشیمی گفت: در رابطه با واردات وزارت صمت متاسفانه در صدور مجوز ها و تامین خوراک آنها هماهنگی لازم را انجام نداده بود که نتیجه آن طبیعتا واردات مواد اولیه پتروشیمی می‌شده است. سال گذشته یک میلیارد و هشتصد میلیون دلار واردات داشتیم که خوشبختانه این میزان امسال به یک میلیارد و پانصد میلیون رسیده و این روند کاهش خواهد یافت و نیاز ما به واردات به صفر خواهد رسید.

کد خبر 5420034

منبع: مهر

کلیدواژه: شرکت ملی صنایع پتروشیمی پتروشیمی قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی قیمت سکه بهار آزادی نهضت ملی مسکن کالاهای اساسی بورس قیمت دلار قیمت برنج وزارت صنعت معدن و تجارت سید جواد ساداتی نژاد سید احسان خاندوزی درج قیمت تولیدکننده روی کالا واگذاری سرخابی ها رستم قاسمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی محصولات پتروشیمی واردات محصولات پتروشیمی کشور میلیارد دلار میلیون تن وزیر نفت تا پایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۱۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین

به گزارش خبرگزاری مهر، مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین، گفت: به طور کلی و در سال‌های گذشته بیش از ۳۳ درصد صادرات غیرنفتی به چین داشتیم، بزرگترین بازار کالای صادراتی ما چین است البته ترکیب صادراتی ما به همه کشورها بر اساس آمار گمرک بیش از ۸۰ درصد کالا بر اساس مواد نفتی و معدنی و خام فروشی است؛ به غیر از صادرات ما به به عراق و افغانستان که تولیدی بوده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین در یک گفت‌وگوی رادیویی، تاکید کرد: ۹۱ درصد کالای صادراتی ما به چین از فراورده‌های نفتی است که اصولاً در ترکیب صادرات مشکل داریم. در بازارهای بین‌المللی کیفیت و قیمت اهمیت دارد؛ پسته و زعفران ما از نظر کیفی رقیب ندارد که بازار دست ایران است.

وی با بیان اینکه ۱۸ سال پیش با برگزاری سمینار فرصت‌ها و چالش‌های صادرات به چین را بررسی کردیم، خاطرنشان کرد: حدود ۵ سال پیش بر کالاهای ساخته شده با رفع موانع و اشکالات صادرات به چین کارهایی انجام شد تا با گرفتن مجوزها میگو و ماهی، انجیر، سیب و مرکبات، فرش و صنایع دستی، سفال همدان، لبنیات، پای مرغ و زعفران به عنوان کالای غذایی صادرات انجام شد.

این مسؤول افزود: میزان صادرات کشورمان به چین در طول یکسال اخیر ۹۰ درصد محصولات خام پتروشیمی و معدنی بوده که در سال‌های اخیر با پیدا کردن بازارهای متنوع در این کشور به سمت صادرات غیرنفتی پیش رفتیم.

حریری لیست کالای صادراتی ایران به چین را بسیار متنوع دانست و بیان کرد: سال گذشته ماشین آلات الیاف نانو و هایتک به چین صادر کردیم و درصدد پیدا کردن بازاری برای اقلام جدیدی مثل آبمیوه‌ها، کفش دست سوز و شیرینی و شکلات، در حوزه ظروف آشپزخانه پلیمری که تولیدات به روزی هم داریم، فروش پوشاک مردانه با برندهای معتبر متمرکز شدیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین در پایان تصریح کرد: همه کالاهای تولید کشور که در فرایند تولید میزان ارز آن کمتر از ۲۵ درصد هزینه کالا را داشته باشد و میزان رقابت بزرگی در بازار خواهد داشت را برای صادرات آماده کنیم.

کد خبر 6097279 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • کاربرد ها و راهنمای خرید لوله استیل مانیسمان
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین