Web Analytics Made Easy - Statcounter

داریوش سالم‌پور عصر  سه‌شنبه  در حاشیه بازدید از چهارمین نمایشگاه تخصصی رویداد کشاورزی در شهرکرد در گفت و گو با ایرنا افزود: برای توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای براساس ظرفیت هر استان، اراضی مستعد مطالعه و شناسایی شده است و زیرساخت‌های راه‌اندازی مجتمع گلخانه‌ای فراهم شده و طی یک فراخوان این اراضی توسط دولت به متقاضیان و بهره‌برداران واگذار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به احداث مجتمع‌های گلخانه‌ای توسط شرکت شرکهای کشاورزی در سطح کشور به عنوان مهمترین سیاست و برنامه اشاره کرد و گفت: برای راه‌اندازی این مجتمع‌های کشاورزی، اراضی مستعد و مناسب شناسایی می‌شود تا  زیرساخت‌های لازم شامل تسطیح، آبرسانی، برق رسانی و گازرسانی و عملیات عمرانی از محل اعتبارات دولتی و ملی برای این مجتمع‌ها اجرا شود.

به گفته وی، طرح توسعه گلخانه‌های کشور پیرو ابلاغ سیاست کلی اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۲ با همکاری محققان و دانشگاهیان و کارشناسان اجرا، تدوین و در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مصوب شد.

به گفته وی، اجرای این طرح ۱۰ ساله با توجه به وضعیت خشکسالی، وضعیت اقلیمی و کم بارشی از سال ۹۵ شروع شد و پیش‌بینی شده در این برنامه ۴۸ هزار هکتار به سطح گلخانه‌های کشور افزوده شود.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه متوسط بارندگی در کشور ۲۲۰ میلیمتر است و این میزان یک سوم متوسط بارندگی و متوسط تبخیر در ایران هفت برابر متوسط تبخیر دنیاست، اجرای طرح توسعه گلخانه و توسعه کشت در محیط کنترل شده یک راهکار و مزیت برای توسعه بخش کشاورزی است که در حوزه افزایش بهره‌وری آب، ایجاد اشتغال پایدار، ارزش افزوده بیشتر در بخش کشاورزی و افزایش کمی و کیفی محصول اثرگذار است.

سالم‌پور با تاکید بر اینکه پیش‌بینی شده در این طرح ۴۸ هزار هکتار به سطح گلخانه‌های کشور افزوده شود، گفت: از این میزان برنامه پیش‌بینی شده بیش از ۱۷ هزار هکتار ابلاغ و بیش از  ۱۵ هزار هکتار محقق شده که این میزان ۷۵درصد برنامه ابلاغی است.

به گفته وی، با راه‌اندازی ۱۵ هزار هکتار گلخانه در کشور ۱.۵(یک و نیم)میلیارد مترمکعب  در مصرف آب صرفه جویی شده‌ است و زمینه اشتغال ۴۵۰ هزار فرصت شغلی مستقیم و بیش از سه برابر اشتغال مستقیم، فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد شده است.

وی اظهار داشت: تامین و تخصیص اعتبارات بانکی به عنوان مهمترین مشکلات در حوزه راه‌اندازی گلخانه و مجتمع‌های گلخانه‌ای در کشور است.

مجری طرح توسعه گلخانه‌های وزارت جهادکشاورزی گفت: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای پیشرو در بحث توسعه گلخانه‌ها در سطح کشور است و طرح و برنامه‌های خوب برای اجرای طرح توسعه گلخانه در استان تهیه شده است.

وی اظهار داشت: تامین زیرساخت ها در اجرای طرح توسعه گلخانه‌ها یک نیاز است و دستگاه‌های خدمت‌رسان طبق قانون برنامه اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه ،مکلف هستند که برای تحقق این برنامه کمک و مساعدت کنند.

به گفته وی، هم اکنون در سطح کشور ۸۸۰ هزار هکتار سبزی و صیفی در فضای باز تولید می‌شود که ۴۴۰ هزار هکتار از این میزان قابلیت انتقال به فضاهای گلخانه‌ای را دارد و پیش‌بینی می‌شود در یک برنامه ۱۰ ساله این میزان تولید سبزی و صیفی از فضای باز وارد گلخانه شود تا میزان عملکرد تولید ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش و بهره‌وری آب ۱۰ برابر افزایش پیدا کند.

سالم‌پور افزود: هم اکنون میزان اشتغالزایی در هر هکتار گلخانه متوسط ۱۰ نفر مستقیم و ۲۰ نفر به صورت غیرمستقیم است و با انتقال تولید سبزی و صیفی به گلخانه میزان اشتغال نیز افزایش  پیدا خواهد کرد.

وی بیان داشت: توسعه صنعت گلخانه در توسعه بخش کشاورزی و سایر صنایع وابسته از جمله صنایع فولادی برای سازهای گلخانه‌ای و صنایع پتروشیمی برای پوشش‌های گلخانه‌ای و تولید نهاده‌های کشاورزی،کود، سم، بذر و خدماتی که به صورت فنی و مهندسی توسط شرکت‌های دانش بنیان و انجمن گلخانه‌داران ارائه می‌شود ،نیز اثر گذار است.

به گفته وی، هم اکنون در بخش تولید، ساخت، طراحی و اجرای گلخانه‌های پلاستکی در کشور ۱۰۰ درصد خودکفا  هستیم و زمینه صادرات نیز فراهم شده است.

به گزارش ایرنا ، چهارمین نمایشگاه رویدادهای کشاورزی از ۱۶ تا ۱۹ بهمن ماه در قالب ۷۸غرفه در محل نمایگشاه بین‌المللی شهرکرد برگزار شد.

برچسب‌ها کشت گلخانه ای چهارمحال وبختیاری اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشت گلخانه ای چهارمحال وبختیاری اراضی کشاورزی کشت گلخانه ای چهارمحال وبختیاری اراضی کشاورزی طرح توسعه گلخانه توسعه گلخانه ها گلخانه ای هزار هکتار راه اندازی مجتمع ها پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۴۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رییس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی از فراهم شدن مقدمات لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی ویکپارچه سازی حدود ۶۵ هزارهکتار اززمین‌های مستعد کشاورزی به خصوص شالیزار‌های استان‌های شمالی کشور با سرمایه گذاری چینی خبر داد.

نادر علیزاده در حاشیه بازدید رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح یکپارچه سازی شالیزار‌های روستای بزمینان شهرستان آمل گفت: مدت زمان اجرای این طرح کلان حوزه زیربنایی و آب وخاک کشور حدود ۳ ساله است و پیش بینی‌های لازم انجام وطرح‌های مورد نیاز این طرح نیز تهیه شده است.

وی، اجرای طرح یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی را در کاهش هزینه‌های تولید در امر بکارگیری ماشین آلات در مراحل کاشت، داشت و برداشت، افزایش بهره بری در تولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییرکاربری‌ها موثر دانست.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی درحوزه بخش کشاورزی دراستان‌های شمالی کشور وجود دارد و با اجرایی شدن طرح یکپارچه سازی زمین‌ها به خصوص در شالیزار‌ها می‌توان برای کشت دوم دراین استان‌ها برنامه ریزی کرد.

علیزاده افزود: هدف نهایی در اجرای این طرح این هست که با ظرفیت سرمایه گذاری خارجی استفاده و نیاز کشاورزان استان‌های شمالی کشور را با توجه به نقش مهم این استان‌ها در تامین امنیت غذایی کشور نیز لحاظ کرد.

وی با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی برخلاف تصور‌ها راحت نیست، گفت: یکی از سختی‌های این طرح به خصوص در استان‌های شمالی کشور از جمله مازندران، مالیکت زمین‌ها و کم شدن اراضی در طی چند سال گذشته بوده که روند اجرای این طرح را به تاخیر انداخته یا متوقف کرده است.

رئیس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه در مدت ۲۰ ساله اجرای طرح یکپارچه سازی و نوسازی زمین‌های کشاورزی درسطح کشور حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن انجام شده است، تصریح کرد: در اجرای این طرح کلان و مهم زیربنایی عقب ماندگی زیادی وجود دارد که باید درسال‌های پیش رو با مدیریت وبرنامه ریزی‌های هدفمند جبران شود.

قانون یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که بر اساس آن خرد شدن زمین‌های کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد می‌شود.

بر اساس آمار میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استان‌های شمالی به کمتر از یک هکتار می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهره‌وری و تولید کاهش می‌یابد.

اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی به صورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار به صورت آزمایشی به اجرا درآمده است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • تحویل ۱۱ دستگاه ادوات کشاورزی به بهره برداران شهرستان آوج
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • افتتاح مجتمع آبرسانی شهید سلیمانی
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان