Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@22:10:46 GMT

هوش مصنوعی را باید در نظام دیوان سالاری ایجاد کنیم

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۹۹۴۴

هوش مصنوعی را باید در نظام دیوان سالاری ایجاد کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه محصولات فناورانه شرکت‌های دانش بنیان و خلاق منتخب در حوزه‌های فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، فناوری‌های فضایی، حمل و نقل پیشرفته، اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، لیزر و فوتونیک، فناوری‌های حوزه علوم شناختی، آب و محیط زیست، گیاهان دارویی، زیست فناوری، نانوفناوری و سلول‌های بنیادی در خانه نوآوری و فناوری ایران مستقر در نمایشگاه بین المللی تهران به مناسبت دهه فجر به مدت دو روز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نمایشگاه میزبان مقامات و مسئولان کشوری طی دیروز و امروز بود. در این نمایشگاه توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان و آخرین دستاوردهای این شرکت‌ها ارائه شده در معرض نمایش قرار گرفت. پیش از ظهر امروز سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان بازدید به عمل آورد.

وی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران عنوان کرد: این نمایشگاه نشان می‌دهد که موضوع «ما می توانیم» را در عرصه‌های مختلف پیاده سازی کرده ایم اما برخی از فناوری‌های پیچیده نیاز به همکاری‌های چند رشته‌ای دارد. به عنوان مثال در صنعت هواپیمای‌های برقی حدوداً ۳۰ حوزه دانشی باید با هم گره بخورد تا یک محصول به تولید برسد؛ اکنون این پیوند توانسته نه تنها در حوزه هواپیمای برقی، بلکه در حوزه داروهای گیاهی، سلامت، خودروسازی، ریلی، ماهواره‌ای و …به وجود بیاید.

عاملی گفت: اکنون در عرصه ملی، تمام قلمرو فناوری‌های نو و جدید خصوصاً در حوزه هوش مصنوعی و دیجیتال پیشرفت جدی داشته ایم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اینها نشان می‌دهد که معاونت علمی و شرکتهای دانش بنیان در مسیر حرکت لبه دانش و فناوری موفق بوده است؛ از همین رو می‌توان گفت ما یک فاصله چند ساله و در برخی زمینه‌ها فاصله دو الی سه ساله با فناوری‌ کشورهای پیشرفته داریم.

وی تصریح کرد: شرایط تحریم باعث اعتماد به تولیدات و منابع داخلی شده و اکنون باید همه دیدگاه‌ها به سمت داخل باشد.

عاملی گفت: امیدواریم که در صورت پایان تحریم‌ها هم چشممان به سمت تولیدات خارجی نرود که در این صورت باید مقررات گذاری صحیح باشد؛ باید با وجود محصول مشابه، واردات محصول انجام نگیرد.

به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در واقع لازم است سیاستگذاری طوری تعیین شود که واردات از خارج صورت نگیرد.

عاملی با تاکید بر ضرورت جریمه سازمانهای دولتی برای خریدهای خارجی گفت: خرید خارجی چنین سازمانهایی نشان می‌دهد که هنوز رانت وجود دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی باید اولویت گذاری شود که زودتر حرکت کنند و در مسیر قرار بگیرند. به نظر من در نظام دیوان سالاری ما، آزار مردم و فساد وجود دارد. اگر بخواهیم هر دو را کاهش دهیم باید اولویت‌ها را در حوزه هوش مصنوعی مشخص کنیم و به جای کاربرد هوش مصنوعی در صنعت هوش مصنوعی را در نظام دیوان سالاری ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: ضروری است به واسطه هوش مصنوعی استبداد خیر به وجود آید تا جلوی خطای انسانی را بگیرد؛ اگر در اینجا کار کنیم توفیقات بیشتری داریم.

وی تاکید کرد: درواقع باید اولویت گذاری این حوزه‌ها و نقشه راهشان مشخص شود که این مسئولیت معاونت علمی را بیشتر می‌کند و باید در این راستا از پتانسیل شرکت‌های دانش بنیان استفاده شود.

کد خبر 5420962 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اقتصاد دیجیتالی نانو فناوری حاکمیت سایبری فیس بوک تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حکمرانی فضای مجازی ایالات متحده امریکا ایرانسل ربات عیسی زارع پور متاورس نوآوری فناوری سلامت انگلیس دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شرکت های دانش بنیان هوش مصنوعی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو رونمایی کرد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، مدل هوش مصنوعی بزرگ تبدیل متن به ویدیو که قادر به ایجاد یک ویدیوی ۱۶ ثانیه‌ای با کیفیت بالا و وضوح ۱۰۸۰ p با یک کلیک است، در پکن رونمایی شد.

این هوش مصنوعی که با نام «ویدو» (Vidu) شناخته می‌شود، توسط دانشگاه چینهوا و یک شرکت چینی فعال در حوزه هوش مصنوعی توسعه یافته و نخستین مدل هوش مصنوعی بزرگ تبدیل متن به ویدئو در چین با مدت طولانی، ثبات استثنایی و قابلیت‌های پویا است.

دانشمندان می‌گویند، انتظار می‌رود این شرکت به پیشرفت‌های قابل توجهی در تحقیقات پایه و فناوری‌های اصلی و کلیدی دست یابد، بنیاد توسعه نسل جدید هوش مصنوعی چین را مستحکم کند و کاربرد این فناوری را در صنایع مختلف ترویج دهد. 

مدل جدید از هوش مصنوعی باعث ایجاد ویدیو‌های پویایی می‌شود که می‌تواند برای مختلف اهداف مورد استفاده قرار گیرد. هوش مصنوعی ویدو همچنین می‌تواند ویدئو‌هایی با صحنه‌های پیچیده و مطابق با فیزیک دنیای واقعی، مانند نور و سایه‌های واقع‌گرایانه و حالات دقیق چهره تولید کند. این مدل همچنین تخیل بسیار بالایی دارد تا اجسام پیچیده و دقیق را هم به تصویر بکشد.

این تکنولوژی جدید که به نام متن به ویدیو‌ شناخته می‌شود، با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته یادگیری عمیق و شبکه‌های عصبی مصنوعی ایجاد شده که توانایی تحلیل و تبدیل متن به قالب‌های دیگر را دارد.

این نوآوری به عنوان یکی از پیشرفت‌های بزرگ در زمینه هوش مصنوعی و پردازش زبان طبیعی توصیف می‌شود، چراکه این امکان را فراهم می‌کند که اطلاعات و داده‌های متنی به صورت ویدیویی تبدیل شوند تا در حوزه‌های مختلفی از جمله آموزش، تبلیغات، خبرنگاری و سرگرمی مورد استفاده قرار گیرد و امکانات جدید و جذابی را برای کاربران فراهم کند.

با معرفی این مدل هوش مصنوعی جدید، چین نشان داده که پیشروی در زمینه تکنولوژی و هوش مصنوعی را جدی می‌گیرد و از توانایی و تخصص بالای محققان و مهندسان خود برای توسعه تکنولوژی‌های نوین بهره می‌برد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • چین از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو رونمایی کرد
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»