Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

بیشتر افراد به صورت شبانه روزی در معرض منابع مختلف نور هستند. لامپ‌ها و چراغ‌هایی که می‌توانند در هر زمان روشن شوند و همچنین صفحه نمایش رایانه و دستگاه‌های تلفن همراه. با این حال، دانشمندان می‌گویند، میزان نادرست نور می‌تواند بر سلامتی تأثیر بگذارد.

مشخص است که میزان نور در یک آپارتمان یا اتاق بر ریتم شبانه روزی انسان تاثیر می‌گذارد؛ ساعت بیولوژیکی فرآیند‌های مختلف روز و شب را در بدن تنظیم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات قبلی نشان داده اند که قرار گرفتن در معرض نور شدید در عصر یا شب بر متابولیسم کربوهیدرات‌ها تاثیر می‌گذارد و می‌تواند منجر به چاقی و بیماری‌های قلبی - عروقی شود.

در عین حال، کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که جامعه مدرن نیز به دلیل آب و هوا یا نیاز به گذراندن وقت در داخل خانه با کمبود نور طبیعی روز مواجه است. واضح‌ترین آن این است که ما مجبور هستیم تمام ساعات روز را در دفتر زیر نور مصنوعی بگذرانیم که هنوز نمی‌تواند جایگزین نور خورشیدی شود که هنگام راه رفتن دریافت می‌کنیم.

به منظور درک بهترین روش تنظیم روشنایی در طول روز، دانشمندان هلندی تصمیم گرفتند تحقیقات بیشتری را انجام دهند که تعیین کنند چه نوع نوری بهتر است تا مزاحم فرآیند‌های بیولوژیکی طبیعی نشود.

نتایج آزمایشات آن‌ها نشان داد زمانی که نور شدید در روز می‌تابید و در عصر خاموش می‌شد، وضعیت بدن داوطلبان بهتر از سایرین بود. قبل از شام، آن‌ها کاهش سطح گلوکز خون را تجربه کردند؛ همان طور که باید باشد. این یک روند طبیعی است که باعث احساس گرسنگی می‌شود. با این حال، در افراد مبتلا به اختلال در تولید انسولین، سطح گلوکز خون ممکن است حتی قبل از غذا افزایش یابد.

در شرایط نور خوب روز و نور کم عصر، افراد پس از صرف غذا نیز افزایش مصرف انرژی را تجربه کردند که این نیز طبیعی است و همچنین میزان متابولیسم بالایی را حفظ کردند.

در شرایطی که نور کم در روز می‌تابید و نور شدید در عصر، وضعیت بدن بسیار بدتر بود. این شرایط باعث کاهش متابولیسم و ​​مصرف انرژی بعد از شام شد. چنین نوری به شدت ترشح هورمون ملاتونین را که نقش مهمی در تنظیم چرخه خواب دارد، سرکوب می‌کند. سطح آن معمولاً باید ۲-۴ ساعت قبل از خواب در پاسخ به کاهش سطح نور طبیعی افزایش یابد.

منبع: اسپوتنیک

منبع: آفتاب

کلیدواژه: روشنایی سلامت بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۰۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟

هانیه شهرابی فراهانی، روانشناس بالینی با اشاره به شرم ناشی از اضافه وزن در زندگی گفت: هر چند که اضافه وزن به خودی خود، مشکلات سلامتی زیادی به همراه دارد؛ اما مسائل روانشناختی ناشی از چاقی و اضافه وزن بیشترین آسیب را به زندگی اجتماعی یک نفر وارد می‌کنند. افرادی که اضافه وزن دارند، به خصوص کسانی که از کودکی دچار این مشکل شده اند، به جز بیماری‌های جسمی مثل دیابت و فشار خون بالا، متاسفانه در معرض مشکلات روانشناختی مثل مشکلات عزت نفس، احساس نقص و شرم، احساس بی کفایتی و بی ارزشی هم قرار می گیرند. 

او در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود همه آسیب‌هایی که اضافه وزن برای افراد دارد، خیلی‌ها در کاهش وزن موفق نیستند، بیان کرد: بررسی‌های زیادی نشان می‌دهند افرادی که دچار اضافه وزن هستند، به شکل متفاوتی فکر می‌کنند و وقتی مدل ذهنی و روش فکر کردن این افراد تغییر می‌کند، می‌توانند به شکل با ثباتی وزنشان را کم کنند.

شهرابی افزود: این افراد معمولاً از دوران کودکی یا اوایل نوجوانی خودشان را خیلی چاق تصور می‌کرده اند و تصویری که از خودشان دارند تقریبا تناسبی با واقعیت ندارد. خیلی از افرادی که دچار اضافه وزن هستند، از خوردن به عنوان روش اصلی تنظیم هیجان استفاده می‌کنند. مثلاً وقتی مضطرب هستند بیشتر غذا می خورند یا وقتی خسته هستند سعی می کنند با غذا خوردن خستگی را از تن به در کنند. 

او گفت: خیلی‌ها، شب‌ها بیشتر سراغ خوردن می‌روند. تفاوت خوردنِ هیجانی با خوردن از سر گرسنگی این است که در خوردن هیجانی موضوع برطرف شدن میلِ گرسنگی نیست. خیلی وقت‌ها حتی فرد از غذا خوردن لذت نمی‌برد؛ بلکه صرفا غذا یا خوراکی می خورد تا هیجانش را تنظیم کند. انگار غم، خشم و اضطرابش با خوردن برطرف می‌شود. نه تنها خوردن کمکی به تنظیم هیجان نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود فرد احساس گناه زیادی نسبت به رفتارش و خشم زیادی از خودش که پرخوری کرده تجربه کند.

شهرابی اظهار کرد: از بین تمام هیجان ها، شرم هم به دفعات بیشتر و هم با شدت بیشتری در افراد مبتلا به چاقی تجربه می‌شود. فردی که با چاقی دست و پنجه نرم می‌کند ناخواسته بیشتر اتفاقات بد و خنثی در زندگی را به چاقی ربط می‌دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • پزشکان قلابی طب سنتی در رشت دستگیر شدند
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • تاثیر لاین نوری بر دکوراسیون داخلی 
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟