Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@00:44:23 GMT

اوجی: ذخایر سوخت مایع نیرگاه‌ها افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۴۰۷۵۲

اوجی: ذخایر سوخت مایع نیرگاه‌ها افزایش یافت

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، جواد اوجی امروز (چهارشنبه) در آیین گشایش و آغاز به‌کار طرح‌های گازرسانی و پتروشیمی با حضور رئیس‌جمهوری، اظهار داشت: پارسال مردم بعضی از استان‌های کشور به‌دلیل تأمین‌ نشدن سوخت (گاز یا سوخت مایع) شاهد خاموشی بودند که این مهم به‌دلیل سرمایه‌گذاری نکردن اتفاق افتاد.

وی تصریح‌کرد: با آغاز به‌کار دولت سیزدهم و با دستور رئیس‌جمهوری، تأمین سوخت زمستانی به‌عنوان اولویت نخست وزارت نفت در دستور کار قرار گرفت و برنامه‌های کوتاه‌مدت تدوین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با افزایش سقف مصرف میعانات گازی در پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌های کوچک‌مقیاس و صادرات ۲.۵ تا سه برابری میعانات گازی کمک بزرگی به تولید گاز کرده است، اظهار داشت: مصرف گاز در بخش‌های مختلف خانگی، صنایع و نیروگاهی، امسال برخلاف تولید با افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی همراه شده است.

۱.۵ میلیارد لیتر سوخت مایع بیشتری به نیروگاه‌ها و صنایع دادیم

وزیر نفت به تأمین سوخت مایع نیروگاه‌ها به‌عنوان یکی از دغدغه‌های وزارت نفت اشاره کرد و گفت: با افزایش هزینه تانکرهای سوخت‌رسان و ایجاد انگیزه، ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها و صنایع ۱.۵ میلیارد لیتر بیشتر از پارسال بوده است، در حالی‌ که آغاز به‌کار دولت سقف سوخت مایع نیروگاه‌ها و صنایع ۲۵ درصد کمتر از پارسال بود.

اوجی با بیان اینکه اجرایی شدن سوآپ گاز ترکمنستان از مسیر ایران به مقصد آذربایجان به پایداری گاز در شمال شرق کشور کمک کرده است، افزود: با تعمیرات و اورهال پالایشگاه‌ها، خطوط انتقال، همچنین استفاده از برخی ترفندها خوشبختانه در هیچ استان و شهرستان کشور قطعی گاز نداشتیم.

وی ادامه داد: اگر گاز صنایع و نیروگاه‌ها هم محدود شده، سوخت مایع با همان قیمت گاز در اختیار آنها قرار گرفته است.

دعوت از رئیس‌جمهوری برای حضور در پارس‌جنوبی

وزیر نفت به اقدام‌های بلندمدت این وزارتخانه برای افزایش تولید گاز کشور اشاره کرد و با بیان اینکه ۶ یا هفت قرارداد توسعه میدان گازی با شرکت‌های داخلی و خارجی به ارزش ۴.۵ میلیارد دلار امضا و عملیات اجرایی آنها آغاز شده است، تصریح‌کرد: اقدام‌های خوبی برای جمع‌آوری گازهای همراه مشعل که به تولید گاز کشور کمک می‌کند، انجام شده است.

اوجی با بیان اینکه پروژه‌های نیمه‌کاره و اولویت‌دار سرلوحه کار وزارت نفت قرار گرفته است، اظهار کرد: به جرأت می‌گویم پروژه‌های تعریف‌شده در منطقه کم برخوردار اولویت وزارت نفت است.

وی ارزش‌های طرح‌های گازرسانی و پتروشیمی را که امروز افتتاح یا عملیات اجرایی آن آغاز شده است ۴۰ هزار میلیارد تومان بیان کرد و گفت: بحث گازرسانی به صنایع جزو اولویت اصلی ماست و امروز چهار هزار و ۱۱۴ واحد صنعتی به شبکه گازرسانی متصل شده است که بی‌شک در اشتغال‌زایی و درآمدزایی موثر خواهد بود.

وزیر نفت در پایان با قدردانی از رئیس‌جمهوری و حمایت وی از صنعت نفت، ابراز امیدواری کرد که به‌زودی شاهد بازدید رئیس‌جمهوری از طرح‌های پارس جنوبی باشیم.

ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران بیش از ۲ برابر می‌شود

برپایه این گزارش، «مرتضی شاهمیرزایی» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در آیین گشایش رسمی طرح پتروشیمی «پتروکیمیای ابن‌سینا» که با حضور رئیس‌جمهوری و وزیر نفت برگزار شد، گفت: اکنون با سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام شده ۶۸ مجتمع پتروشیمی در حال تولید است و در مجموع با ظرفیت تولید سالیانه ۹۰ میلیون تن می‌توانیم صنعت کشور را در حوزه پتروشیمی یاری کنیم.

وی خطاب به رئیس‌جمهوری اظهار داشت: «وزیر کاردان و متخصص شما وظیفه سنگینی را در افق گشاینده آینده کشور برای ما ترسیم کرد و روز پتروشیمی که هشتم دی‌ماه است به ما دستور داد در زمینه کاتالیست که ماده راهبردی مصرف صنعت پتروشیمی است و دانش فنی آن، تا پایان دولت سیزدهم خودکفا شویم.»

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی یادآور شد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده همه محصولات پتروشیمی در داخل کشور تولید خواهند شد، همچنین تا پایان سال ۱۴۱۱ (برنامه هشتم توسعه) ظرفیت کنونی تولید محصولات پتروشیمی به بیش از ۲ برابر یعنی ۲۰۰ میلیون تن در سال می‌رسد.

کد خبر: 1129228 برچسب‌ها نفت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نفت رئیس جمهوری نیروگاه ها وزارت نفت سوخت مایع وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۰۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، میلیاردها سال طول می‌کشد تا الماس‌های طبیعی در نتیجه فشار لایه‌های زمین و دمای شدید در اعماق زمین شکل بگیرند. فرم‌های مصنوعی را می‌توان خیلی سریع‌تر تولید کرد؛ با این وجود برای این کار نیز دست‌کم باید چند هفته منتظر ماند.

دانشمندان به تازگی روش جدیدی را برای ساخت الماس کشف کردند که در چهارچوب آن، ترکیبی از فلزات مایع می‌تواند یک الماس مصنوعی را در عرض چند دقیقه بدون نیاز به فشاری عظیم تولید کند.

البته برای این کار، هنوز به یک دمای بالای ۱۰۲۵ درجه سانتیگراد نیاز است تا یک قطعه الماس در ۱۵۰ دقیقه تشکیل شود. این معادل فشاری است که ما در سطح دریا احساس می‌کنیم و ده‌ها هزار بار کمتر از فشاری است که معمولاً برای تولید الماس نیاز است.

تیم سازنده این الماس جدید، پژوهشگران موسسه علوم پایه در کره جنوبی هستند که امیدوارند با این شیوه بتوانند انقلابی در تولید الماس‌های مصنوعی ایجاد کنند.

تکنیک حل کردن کربن در فلز مایع برای ساخت الماس کاملاً جدید نیست و جنرال الکتریک نیم قرن پیش فرآیندی مشابه را با استفاده از سولفید آهن مذاب به جهان معرفی کرد؛ اما برای این کار نیز نیاز به ایجاد فشاری معادل ۵-۶ گیگا پاسکال و یک «دانه» الماس است تا کربن به آن بچسبد.

پژوهشگران این تیم در مقاله‌ای درباره روش جدید نوشتند: «ما روشی برای تولید الماس در فشار ۱ اتمسفر و در دمای متوسط، با استفاده از آلیاژ فلزهای مایع کشف کردیم.»

آنها در این روش از مخلوط دقیقی از فلزات مایع گالیم، آهن، نیکل و سیلیکون استفاده کردند و یک سیستم خلاء در داخل یک محفظه گرافیتی ساختند تا فلز را در حالی که در معرض ترکیبی از متان و هیدروژن قرار می‌گرفت، به سرعت گرم و سپس خنک کنند.

این کار باعث شد تا اتم‌های کربن متان در سراسر فلز ذوب شده پخش شوند و به عنوان دانه الماس عمل کنند. 

تنها پس از ۱۵ دقیقه، قطعات کوچکی از کریستال‌های الماس از فلز مایع جدا و نمایان شدند و پس از گذشت مدت دو ساعت و نیم نیز یک لایه پیوسته الماس شکل گرفت.

تحقیقات درباره این فرآیند هنوز در مراحل اولیه است؛ با این وجود اعضای تیم تحقیق معتقدند که این روش پتانسیل زیادی دارد و می‌توان به کمک آن، فلزات مایع دیگری را برای رسیدن به نتیجه مشابه یا حتی بهتر ترکیب کرد.

شیوه‌ای که در حال حاضر برای تولید اکثر الماس‌های مصنوعی استفاده می‌شود، چندین روز طول می‌کشد و به فشار بسیار بیشتری نیاز دارد.

اگر این تکنیک بتواند همچنان توسعه یابد، فرایند ساخت الماس بسیار سریع‌تر و بسیار آسان‌تر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد استان به چرخه تولید
  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد به چرخه تولید
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • ۲۳۲ واحد راکد ایلام به چرخه تولید بازگشت
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین