Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: یکسری گلوگاه های اهرمی و استراتژیک در زنجیره فولاد وجود دارد. با تغییر پارادایم قیمت گذاری دستوری به سمت بازار آزاد و عرضه محصولات بر تابلوی بورس، این گلوگاه ها به مرور زمان ترمیم خواهد شد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیر باقری در خصوص کاهش عرضه آهن اسفنجی و تاثیر آن بر تولید کنندگان واحدهای القایی گفت: عمدتا تولید فولاد در کشور از طریق کوره های القایی و کوره های قوس الکتریکی صورت می گیرد به طوری که خوراک کوره های القایی در کشور قراضه و خوراک کوره های قوس الکتریکی، آهن اسفنجی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این میان یکی از مهم ترین معضلات و مشکلاتی که در زنجیره فولاد وجود دارد عدم تعادل در زنجیره تولید بین حلقه های بالادستی، میانی و پایین دستی است که ناشی از عدم تقارن و تناسب بین حاشیه سود حلقه های زنجیره تامین است به طوری که قیمت گذاری دستوری، پاره ای از رانت ها بخشی از قسمت های این زنجیره را به لحاظ اقتصادی سودآور و بخش های دیگر را زیان ده کرده است لذا طبیعی است که با حرکت به سمت بازار آزاد و توجه به مکانیزم عرضه و تقاضا، بخشی هایی از این زنجیره معترض شوند.

به گفته ی وی، یکسری گلوگاه های اهرمی و استراتژیک در این زنجیره موجود است که در حال حاضر وزارت صمت با شناسایی آنها سعی در احیای اقتصادی کرده است بنابراین با تغییر پارادایم قیمت گذاری دستوری به سمت بازار آزاد و عرضه محصولات در تابلوی بورس، این گلوگاه ها به مرور زمان ترمیم خواهد شد.

باقری تصریح کرد: عرضه محصولات بالادستی فولاد و پیروی از مکانیزم بازار جهت کشف قیمت، گام بلندی برای عبور از قیمت گذاری دستوری به سمت مکانیزم بازار آزاد و کشف قیمت عادلانه و شفاف و کارا بود اما این امر منجر به کاهش حاشیه سود حلقه میانی و پایین دستی برخی از محصولات و معترض بودن این حلقه و اصناف مرتبط با آن شد که اگر رویکرد واحد وزارت صمت در ایجاد توازن کل زنجیره انجام شود به زودی مشکلات مذکور برطرف می شود.

وی ادامه داد: این در حالی است که نباید نقش مغفول تحقیق و توسعه برای این حلقه ها را از یاد ببریم چراکه عمدتا این واحدها به روش سنتی و با راندمان پایین تر از سطح جهانی مشغول تولید بودند و طبیعی است با حرکت به سمت بازار آزاد و افزایش بهای تمام شده، حاشیه سود عملیاتی برخی از آن ها کاهش پیدا می کند.

به گفته باقری، حداکثر سازی سود بخشی از زنجیره فولاد به بهای تحمیل زیان به سایر بخش ها باعث شد تا بازی برد بردی که می توانست منفعت اقتصادی میان مدت و بلند مدت برای کل زنجیره داشته باشد به بازی برد باخت تغییر پیدا کند و امروز اگر به دور از دخالت های دستوری یک سیاست برای کل زنجیره در نظر گرفته شود، تبعیض کنار می رود و به مرور توازن در تولید و سودآوری حلقه ها ایجاد می شود.

تعهد القایی ها برای تامین آهن قراضه
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: ضمن اینکه باید در نظر داشته باشیم که پروانه بهره بردای که برای شرکت های گروه القایی صادر شد همراه با تعهدی مبنی بر تامین آهن قراضه مورد نیازشان بود اما در شرایط فعلی به دلیل بحران سوخت و گاز در کشور و افزایش مصرف گاز خانگی، برخی از کارخانجات تولید آهن اسفنجی با مشکل تولید مواجه شدند و تناژ تولیدی آهن اسفنجی در کشور کاهش پیدا کرد لذا برخی از شرکت های گروه القایی هم معترض هستند اما مصرف آهن اسفنجی اولویت های دیگری نیز دارد و گروه القایی باید بتواند خوراک خود را از قراضه آهن تامین کند؛ البته این امیدواری داده شده است که بعد از رفع بحران گاز مجددا عرضه آهن اسفنجی در بورس با حدود 80 هزار تن در هفته افزایش پیدا می کند.

وی ادامه داد: ضمن اینکه مشوق هایی همچون آزادسازی صادرات شمش برای شرکت های القایی که از آهن قراضه استفاده می کنند در نظر گرفته شده است تا این شرکت ها بتوانند شمش تولیدی خود را به صورت مستقیم صادر کنند و از منافع صادراتی آن بهره مند شوند.

باقری در پایان تاکید کرد: در این میان حذف برخی از محدودیت های خرید و سهمیه بندی هم برای این واحدها در نظر گرفته شده که با توجه به این امر می توانند تا حدودی زیادی هزینه های خود را پوشش داده و حتی به سوددهی قابل قبولی نیز برسند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سمت بازار آزاد قیمت گذاری دستوری زنجیره فولاد آهن اسفنجی گلوگاه ها آهن قراضه شرکت ها حلقه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۸۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود

ایسنا/گیلان نماینده ولی فقیه در گیلان گفت: باید برای کارگران ایمنی، امنیت و امید ایجاد کنیم؛ همچنین ایجاد توازن میان افزایش حقوق کارگری و قیمت کالاهای مصرفی باید اجرایی شود.

آیت الله رسول فلاحتی امروز، ۶ اردیبهشت ماه در دیدار با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان به مناسبت هفته کارگر، با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در دیدار با جامعه کارگری، اظهار کرد: بیانات رهبر انقلاب درباره کار و کارگری و کارگران و تولید بسیار جامع و راهگشا بود.

وی افزود: ۱۴ میلیون کارگر در کشور داریم که با خانواده هایشان حدود نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهد و لذا شاهد ظرفیت بالای جامعه کارگری هستیم و زندگی مردم با تولیدات کارگران آمیخته شده است.

نماینده ولی فقیه در گیلان شئونات زندگی روزمره را گره خورده با تولیدات کارگران دانست و تصریح کرد: عمده مواد غذایی و کالاهای مصرفی ما محصول تلاش کارگران است که توجه ویژه به جایگاه کار و کارگر را می طلبد.

امام جمعه رشت با اشاره به جایگاه کارگر در آموزه های دینی، یادآور شد: همه انبیاء الهی کارگر و تولیدکننده بودند و نظام اسلامی نیز جایگاه ویژه ای برای قشر کارگر قائل است.

وی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، عنوان کرد: اگر تولید اتفاق بیفتد، ثروت ایجاد می شود و با ثروت رفاه می آید و رفاه آسایش و آرامش جامعه را به دنبال دارد و صادرات را رقم می زند و اشتغال ایجاد می کند.

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه تا یک دهه قبل جایگاه کار و تولید اینگونه نبود، تصریح کرد: نرخ بیکاری استان سه درصد کاهش یافته و به زودی به پنج درصد خواهد رسید؛ این در حالی است که با جهش تولید، اشتغالزایی می شود.

وی میدان تقاضا برای تولیدات ایرانی را وسیع دانست و تاکید کرد: بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین و آسیای میانه خواستار تولیدات ایرانی هستند؛ البته بهترین صادرات، صادرات کالاهای فنی و مهندسی بوده و بسیاری از کشورها از جمه ترکیه و عراق و سوریه به صادرات کالاهای فنی و مهندسی ما به ویژه در بخش های خودروسازی و کشتی سازی و سدسازی نیاز دارند.

وی کشورهای آسیای میانه را طرفدار کالای ایرانی دانست و یادآور شد: با افزایش تقاضا، تولید افزایش پیدا می کند و تولیدکننده انگیزه می گیرد؛ از مسئولان انتظار داریم از ورود کالاهای دارای مشابه داخلی خودداری کنند تا بازار تقاضا رونق داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در گیلان از متولیان حوزه کشاورزی و صنعت خواست نیاز بازار داخلی را احصا کنند و گفت: تولیدکنندگان باید نیاز داخلی را بدانند و از حمایت دولت مطمئن باشند تا به جهش تولید فکر کنند، زیرا واردات بدون برآورد نیاز داخلی، بی توجهی به تولید است.

وی یکی از اقدامات خوب دولت سیزدهم را راه اندازی مجدد صنایع خرد و کلان تعطیل و نیمه تعطیل دانست و عنوان کرد: با احیای این واحدهای تولیدی، کارگران و تولیدکنندگانی که بر اثر مشکلات اقتصادی خانه‌نشین شده بودند می‌توانند به عرصه تولید بازگردند؛ البته حمایت از تولیدکنندگان جدید نیز در دستور کار دولت قرار دارد.

امام جمعه رشت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را دارای بیشترین شعب مرتبط با کار و تولید و سرمایه دانست و ادامه داد: باید برای کارگران ایمنی، امنیت و امید ایجاد کنیم؛ همچنین ایجاد توازن میان افزایش حقوق کارگری و قیمت کالاهای مصرفی باید اجرایی شود.

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه افزایش قیمت کالاهای اساسی مردم باید متوازن با حقوق و دستمزد کارگر باشد، تصریح کرد: عرضه و تقاضا باید متوازن باشد و در این راستا باید شاهد خرید تضمینی و بدون واسطه کالاهای تولید داخل از سوی دولت باشیم، زیرا واسطه ها و دلالان از عدم توازن عرضه و تقاضا سود می برند.

وی عدم نظارت بر بازار عرضه و تقاضا را یکی از بلاهای اجتماعی دانست و تاکید کرد: بسیاری از جوانان امنیت شغلی را در پشت میز نشینی می دانند؛ این در حالی است که نیازمند ترویج فرهنگ کار هستیم. البته از مسئولان نیز می خواهیم برای کارگران امنیت روانی ایجاد کنند، زیرا قرارداد ۸۹ روزه معنی ندارد!

امام جمعه رشت همچنین بر پیوند صنعت با مدارس و دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: وزارت کار با وزارت آموزش و پرورش همکاری کند رشته های کشاورزی و صنعتی را به صورت مهارت محور به دانش آموزان ارائه دهد تا دانش آموز و دانشجوی ما کار را بلد باشد.

وی با بیان اینکه برخی از مدیران باید از دل فضای کارگری آمده باشند تا مشکلات کارگران را لمس کنند، متذکر شد: مدیران نباید زیر سوال بروند، زیرا قدرت اراده و ایده و خلاقیت آنان از بین می رود؛ البته مدیران به نظارت و هدایت و پشتیبانی نیاز دارند تا بتوانند تصمیم های تحول ساز بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید
  • موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است
  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان