Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@11:01:20 GMT

آیا مغز هم احساس درد می کند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۴۴۵۱۲

‍‍‍‍‍‍

مغز گیرنده درد ندارد مغز درد را احساس نمیکند اما آن را تفسیر میکند مغز که درد حس نمیکند، پس سردرد از چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ سفالژیا یا همان سردرد بیماری رایجی است و همه افراد آن را تجربه می کنند و گاهی افراد این تصور را دارند که هنگام سردرد، مغز هم می تواند درد را احساس کند. در این بخش از بهداشت و سلامت به درستی یا نادرستی این تصور می پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سر شامل مغز (عضوی در داخل حفره جمجمه) استخوان های جمجمه، پوست و ماهیچه های پوشاننده آن و ساختارهای وریدی و عصبی است. سفالژی می تواند چندین علت داشته باشد و گاهی اوقات، کمی خستگی یا استرس می تواند باعث سردرد معمولی شود و حتی در برخی مواقع نشانه یک بیماری جدی مانند سکته است.

برای اینکه بدانیم آیا مغز می تواند درد را احساس کند، ابتدا باید در نظر بگیریم که آیا گیرنده های درد در بافت مغز وجود دارد یا خیر زیرا مناطقی از بدن که بدون این گیرنده ها هستند قادر به ایجاد درد نیستند.

مغز گیرنده درد ندارد

گیرنده های درد ساختارهای حسی اند که با امکان احساس چیزی مرتبط هستند و هنگامی که یک محرک گیرنده درد را فعال می کند، ممکن است احساس درد کنید. گیرنده های درد در بافت های مختلف وجود دارند اما، در مغز وجود ندارند و هنگامی که این گیرنده ها تحریک می شوند مانند زمانی که یک سطح داغ را لمس می کنید، سیگنال درد را از طریق نخاع به مغز منتقل می کنند.

گیرنده های درد در قسمت بیرونی بدن و در پوست وجود دارد و اندام های خاصی نیز آنها را در داخل دارند همچنین غشاهای مخاطی با این گیرنده ها و بافت ها، مانند ماهیچه هایی که حاوی گیرنده های درد داخلی هستند، وجود دارد.

پس، تنها نتیجه گیری در اینجا این است که مغز نمی تواند درد را احساس کند. اطلاعاتی را که گیرنده های درد در سراسر بدن ارسال می کنند دریافت و آن را تفسیر می کند اما، درد مغزی نخواهد بود. با این حال، ساختارهای مجاور آن دارای گیرنده های درد مانند مننژها هستند.

با نداشتن گیرنده های درد، می توان مغز را با بی حسی موضعی عمل کرد که در بسیاری از جراحی های مغز و اعصاب اتفاق می افتد. کلاهک جمجمه باز می شود و در حالی که بیمار بیدار است روی مغز کار می شود زیرا مداخلات جراح در آنجا باعث ایجاد درد نمی شود.

مغز درد را احساس نمیکند اما آن را تفسیر میکند

همانطور که دیدیم، مغز نمی تواند درد را احساس کند اما، مسئول تفسیر سیگنال هایی است که از گیرنده های درد در سراسر بدن دریافت می کند. برخی از متخصصان مغز و اعصاب، بیان می کنند مغز اندامی است که در نهایت به ما می گوید چیزی در حال صدمه زدن است.

هنگامی که یک گیرنده درد تغییرات فیزیکی، حرارتی، فشاری یا شیمیایی را که می تواند مضر باشد تشخیص دهد به مغز هشدار می دهد و اطلاعات از طریق نخاع از گیرنده بالا می رود و به دنبال تفسیر در بافت مغز می گردد و مغز داده‌ها را جمع‌آوری و پاسخی را منتشر می‌کند و به این بستگی دارد که چه کسی هستیم، یعنی آنچه که از طریق آن زندگی کرده‌ایم و آموخته‌ایم به‌صورت دستوری تنظیم و اجرا خواهد شد. اگر مغز درد خطرناکی را تشخیص دهد، ممکن است دستور این باشد که دست خود را از روی نقطه بردارید یا حرکت دهید، بپرید، بدوید یا شاید کمی بیشتر نگه دارید.

درد در واقع یک مکانیسم دفاعی است که بدن از آن برای هشدار دادن به ما در مورد خطرات سلامتی استفاده می کند.

مغز که درد حس نمیکند، پس سردرد از چیست؟

اکنون می‌دانیم که مغز نمی تواند درد را احساس کند بنابراین، سؤال خوبی است که بپرسیم چرا گاهی سرمان درد می کند؟ چون در ساختارهای دیگر یافت شده در جمجمه نهفته است. سفالژی ممکن است از پوست سر، در مننژها یا در شریان های جمجمه منشأ بگیرد و عضلات گردن با انقباض گردن نیز می توانند باعث آن شوند سپس مغز سیگنال های این ساختارها را تفسیر می کند و تصمیم می گیرد که آیا درد است یا نه.

جریان خون منبع مکرر میگرن است، وقتی اختلالی در گردش خون در شریان‌ها یا سیاهرگ‌های سر وجود دارد، گیرنده‌های درد در عروق سیگنال‌هایی را به مغز ارسال می‌کنند به همین دلیل، برخی از داروهای میگرن مبتنی بر اصلاح انقباض عروق هستند.

منبع: نمناک این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد مغز مغز انسان سردرد درد نورون عصب ها اخبار مرتبط راهی برای درمان سردرد صبحگاهی چگونگی ذخیره سازی خاطرات در مغز برای کدام بیماری ها باید ام آر آی انجام شود؟ کشف راهی برای تسکین درد با کمک گرفتن از باکتری سیاه‌ زخم علت سرگیجه و بررسی انواع آن! علت سردرد هنگام ورزش چیست؟ ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ آخرین خبر ها درمان سریع سرماخوردگی با این روش اجرای برنامه ریاضت برای حفظ امنیت آبی قیمت دلار ۲۱ بهمن ماه۱۴۰۰ سفر سرزده رییس قوه قضاییه به اصفهان کشف قیمت «فزر» پایین ‌تر از سقف قیمتی بود؟ ارزبری ٨ میلیارد دلاری تجهیزات صنعتی دو سناریو از نبض تجارت ۱۴۰۱ آیا مغز هم احساس درد می کند؟ تست دوپینگ پرچمدار ایران مثبت شد! نقش بهداشت دهان مادر بر رشد نوزاد! رشد جزئی بازار رمزارزها ظرفیت تولید نفت ایران افزایش یافت این تغییرات پوستی نشانه سرطان سینه است؟! امگا ۳ عملکرد این اندام را بهبود می بخشد! هیات رییسه فدراسیون تشکیل می شود اما… پیام مدیرعامل نفت ایرانول به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی ثروتمندترین مرد آسیا کیست؟ نقش ژن ها در چاقی افراد چقدر است؟ آغاز فروش اینترنتی برنج ایرانی کیلویی ۴۲ هزار تومان! چند نکته برای سلامت پاها! قیمت جدید پرفروش ترین موتورسیکلت های بازار قیمت پراید کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان شد (جدول) ترفندهای جالب اینستاگرام خرج انتقال پایتخت چقدر است؟ تمدید مهلت ثبت نام مجردها در مسکن ملی جدیدترین آمار کرونا در جهان احتمال نیاز به تزریق دز چهارم واکسن کرونا ساعت هوشمند که استرس را تشخیص می دهد! برنج ۹۰ هزار تومانی را ۳۵ هزار تومان از کشاورز خریده اند آمار جهانی مبتلایان کرونا کاهش یافته است قدرت چرخش بالای سویه اومیکرون چرا باید در پاندمی کرونا ماسک بزنیم؟ پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران و کشور توافق مورد رضایت طرف ایرانی نیست کرملین اظهارات مکرون را در مورد اوکراین رد کرد صفحه اول روزنامه های امروز (۱۴۰۰/۱۱/۲۱) با مصرف این خوراکی ها آسوده بخوابید ایمنی ۲۰ماهه بدن پس از ابتلا به کرونا کمبود آهن با بدن چه می کند؟ ساده‌ ترین راه کاهش وزن! شکار دیدنی ناسا از سیاره زهره + عکس چه افرادی دوز چهارم واکسن کرونا را تزریق کنند؟ زمین در سال ۲۱۰۰چه شکلی است؟ چگونه زخم دهانه رحم را درمان کنیم؟ ویژگی های جدید اینستاگرام حرکت بهتر نابینایان با فناوری جدید هواوی آغاز واکسیناسیون کودکان ۵تا ۹سال در مشهد پرونده های کثیرالشاکی و کثیرالمتهم مهم ترین چالش قضایی تهران است مسئولان بهشت زهرا: پذیرش ۱۷۰ تا ۲۰۰فوتی در تهران حاشیه های جالب دنیای فوتبال بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مغز مغز انسان سردرد درد نورون عصب ها تواند درد را احساس گیرنده های درد گیرنده درد گیرنده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۴۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید

فراروـ  سالاد‌ها همیشه محبوب‌اند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالاد‌ها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستوران‌ها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک می‌زنند. سالاد‌ها در اصل به عنوان پیش غذا سرو می‌شوند، اما بعضی وقت‌ها انقدر چیز‌های خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب می‌آیند. مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر می‌شوید که جا برای غذا نمی‌ماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. سالاد‌ها با انواع سبزیجات مثل خیار، گوجه، انواع کلم، کاهو، هویج، خیارشور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمه‌ای، مرغ، قارچ و... تهیه می‌شوند و هرکدام سس‌های مخصوص به خود را دارند. سالاد پروتئینی یکی از انواع سالاد‌های سرد است که از ترکیب فیله مرغ با پاستا، کاهو، گوجه و سس پستو تهیه می‌شود و طعم بی‌نظیری دارد. این سالاد همچنین بسیار کم کالری و سالم است و اگر ورزشکار هستید یا رژیم غذایی دارید، می‌توانید با خیال راحت این سالاد را جایگزین وعده غذایی کنید. در ادامه این مطلب با طرز تهیه این سالاد پروتئینی خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم

کاهوی خرد شده: ۱ لیوان
سینه یا فیله مرغ خرد شده: ۲۰۰ گرم
پاستا: ۱ لیوان
گوجه گیلاسی: ۱۰ عدد
پیازچه: ۳ شاخه
پنیر پارمزان: به میزان دلخواه
لیمو ترش: ۱ عدد
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و پودر رزماری و پودر سیر: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس پستو
برگ ریحان تازه: ۲ لیوان
سیر: ۲ حبه
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
بادام زمینی: ۳ قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان: نصف لیوان
نمک: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این سالاد خوشمزه ابتدا تکه‌های مرغ را با روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، کمی رزماری و پودر سیر مخلوط کنید و خوب هم بزنید و ۱ ساعت کنار بگذارید تا طعم‌دار شود. بعد از این مدت زمان تکه‌های مرغ را داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید تا مرغ کم کم آب بیندازد و بپزد. می‌توانید از دستگاه گریل هم برای گریل کردن مرغ استفاده کنید.

در مرحله بعد پاستا را بجوشانید و وقتی نرم شد، آبکش کنید. کاهوی خرد شده را همراه با پاستای آبکش شده داخل یک کاسه بریزید، سپس گوجه گیلاسی خرد شده را همراه با پیازچه خرد شده و پنیر موزارلا به مواد بالا اضافه کنید. برای تهیه سس پستو ابتدا برگ ریحان، سیر، بادام زمینی، پنیر پارمزان، روغن زیتون و نمک را داخل مخلوط‌کن یا غذاساز بریزید؛ سپس به مدت ۱ دقیقه بزنید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند و به یک سس غلیظ تبدیل شود. حالا سس پستو را همراه با آب لیمو ترش به مواد سالاد اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا مزه‌ها با هم مخلوط شوند. سالاد پروتئینی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم

۱ ـ پنیر پارمسان یکی از محبوب‌ترین انواع پنیر‌های ایتالیایی است که به صورت رنده شده، پودر شده، تکه‌ای و ورقه‌ای در بازار موجود است. پارمسان نوعی پنیر زرد کم رنگ است که بافت سستی دارد و فرآوری آن زمان بسیار زیادی می‌برد. این پنیر سرشار از پروتئین است و هضم آسانی دارد. پنیر پارمسان برای تهیه انواع پاستا، سس، سالاد و سوپ‌ها کاربرد دارد. تفاوتی که پارمسان با پنیر پیتزا‌های معمول دارد، در نوع به عمل آوردن آن‌هاست. پنیر پیتزا باید حتما روی غذا پخته و آب شود؛ اما پنیر پارمسان نیازی به پخت و آب شدن ندارد و شما می‌توانید پودر یا رنده شده آن را برای روی غذا استفاده کنید.

۲ ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:
ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • اسیر صهیونیست: احساس می‌کنیم ما را رها کرده‌اید+ فیلم
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • پرسپولیس جای خالی گوهری را احساس کرد!(عکس)