Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان ـ میزان اموال و ثروتی که پهلوی‌ها از ایران خارج کردند همچنان نامشخص است و معلوم نیست چه مقدار پول، طلا، جواهرات و اشیا قیمتی توسط چه افرادی به بیرون از کشور برده شد. همچنین این سوال همچنان وجود دارد که پهلوی‌ها این میزان از ثروت را چگونه به دست آوردند و صاحب شدند؟

قاسم تبریزی پژوهشگر تاریخ معاصر در خصوص ثروت پهلوی‌ها گفت: رضاخان فاقد تربیت انسانی و دانش بود و از ۱۴ سالگی به عنوان یک کارگر در قزاق‌خانه کار کرد و به مدت ۲۵ سال در قزاق‌خانه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در کتاب "رضانام تا رضاخان" با اتکا بر اسناد، زندگی رضاخان از تولد تا کودتای ۱۲۹۹ بررسی شده است.

وی ادامه داد: گفته می‌شود که پدر رضاخان پیش از به دنیا آمدنش، فوت کرد و از سوی پدر و مادرش چیزی به ارث او نرسید. در آن زمانی هم که در قزاق‌خانه خدمت می‌کرد، فقط از آنجا حقوق می‌گرفت و دریافتی دیگری نداشت، اما او پس از کودتای ۱۲۹۹ و به قدرت رسیدن، صاحب ثروت‌های بسیاری شد.

تبریزی خاطرنشان کرد: طبق اسناد، رضاخان پول نفت را در صندوقی که نزد خودش بود واریز می‌کرد و نگه می‌داشت. البته در یک بانک خارجی نیز حساب داشت. همچنین تاکنون بیش از ۵ هزار زمین، روستا و ده شناسایی شده که به نام رضاخان بوده است که اسناد آن در موسسه مطالعات تاریخ معاصر است. بخشی از این زمین‌ها در سال‌های گذشته به مردم بازگردانده شد.

وی اضافه کرد: رضاخان در قزوین مستغلاتی داشت که پدر علینقی عالیخانی که وابسته به انگلیسی‌ها بود، مسئول نگهداری از آن مستغلات بود. رضاخان در جا‌های دیگر مانند مازندران نیز مستغلات داشت.

تبریزی بیان کرد: وقتی که رضاخان تبعید شد، وی جعبه‌هایی پر از اشیا قیمتی و جواهرات با خود برد. عده‌ای از نمایندگان در مجلس شورای اسلامی اعتراض کردند که شاه در حال بردن اموال قیمتی از کشور است که فروغی (نخست‌وزیر وقت) پاسخ داد ما مراقبیم و در بندرعباس از او می‌گیریم.

این پژوهشگر تاریخ معاصر خاطرنشان ساخت: قرار بود رضاخان در بندرعباس با یک کشتی به هندوستان برده شود که در نهایت او را سوار بر یک کشتی باری کردند و به آفریقای جنوبی بردند. اشیا قیمتی، جواهرات و طلا‌ها نیز توسط انگلیسی‌ها برداشته شد. دزدی انگلیسی‌ها در مذاکرات مجلس شورای اسلامی و خاطرات برخی از رجال آمده است.

 محمدرضا هیچ‌گاه املاک غصبی پدرش را به مردم برنگرداند

تبریزی ادامه داد: املاکی که رضاخان داشت به دستور فروغی و وساطت محمود جم به فرزندش محمدرضا پهلوی واگذار شد. محمدرضا پهلوی در سال‌های ۴۱ و ۴۲ ضمن اعتراف به اینکه پدرش املاک مردم را غصب کرده است، در مجلس قسم خورد که آن املاک را به مردم بازخواهم گرداند؛ اما هیچ وقت آن املاک را به مردم برنگرداند.

وی خاطرنشان کرد: پس از سال ۱۳۲۸ که مجلس موسسان تاسیس شد و اختیارات شاه افزایش پیدا کرد، وزارت دربار ایجاد شد. پیش از آن مسئول دربار وجود داشت که از سال ۱۳۲۰ آن مسئولیت با محمود جم بود. با تاسیس وزارتخانه تا دهه ۴۰ حسین علا وزیر دربار و پس از آن که اسدالله علم وزیر دربار شد، آن وزارتخانه به یک وزارتخانه بزرگ تبدیل شد که مستقل از دولت عمل می‌کرد.

تبریزی گفت: مسئولیت وزارت دربار مدیریت اموال و املاکی بود که از رضاشاه به ارث محمدرضا رسید و همچنین اموالی که خود محمدرضا تصاحب کرده بود.

وی خاطرنشان کرد: شاه و دربار عمدتاً در بانک‌های خارجی از جمله سوئیس حساب داشتند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سفیر سوئیس با آیت‌الله طالقانی دیدار کرد که آیت‌الله طالقانی با تحکم به سفیر سوئیس گفت: آن کشور مرکز دزدان جهان شده است. اموال مردم ایران که در بانک‌های آن کشور است، چه می‌شود؟ سفیر هم پاسخ داد که من نظر شما را به دولت خودم اعلام می‌کنم.

تبریزی بیان داشت: امیراصلان افشار که رئیس تشریفات دربار بود، می‌گوید قبل از اینکه شاه و فرح حرکت کنند، ما چمدان وسایل این‌ها را با هواپیما به مصر فرستادیم، اما جزئیاتی در خصوص آن وسایل بیان نمی‌کند.

امیراصلان افشار که رئیس تشریفات دربار بود، می‌گوید قبل از اینکه شاه و فرح حرکت کنند، ما چمدان وسایل این‌ها را با هواپیما به مصر فرستادیم، اما جزئیاتی در خصوص آن وسایل بیان نمی‌کند.

وی اضافه کرد: پهلوی‌ها ۱۱ میلیارد دلار در آمریکا پول داشتند که بخشی از آن را آمریکایی‌ها تصاحب کردند. حبیب ثابت و برخی افراد دیگر با هماهنگی و به عنوان شکایت از این پول برداشت کردند. بخش دیگری از این اموال در اختیار فرح و رضاپهلوی قرار گرفت. از مقدار جزئیات آن اطلاعی نداریم.

تبریزی گفت: بانک مرکزی در سال ۵۷ اعلام کرد که حدود سی نفر از جمله حبیب لاجوردی، شریف امامی و... از کشور پول خارج کردند. این‌ها علاوه بر پول، اشیا قیمتی نیز داشتند. در اسناد آمده است که قاسم مسعودی یک سالن بزرگ پر از اشیا قیمتی داشت. همه را با خودش به خارج برد. اردشیر زاهدی علاوه بر آن کاخی که پدرش داشت، یک هتل بزرگ نیز در سوئیس داشت.

روزنامه‌های فرانسوی علیه جشن‌های ۲۵۰۰ ساله مقاله نوشتند

تبریزی همچنین گفت: برگزاری جشن‌های ۲۵۰۰ ساله که می‌خواستند قدرت‌نمایی یا هویت‌سازی کنند، در سال ۳۵ مطرح شد. آن موقع حسین علا پیگیر بود، اما بودجه کشور به گونه‌ای نبود که بتوان برگزار کرد.

وی افزود: در سال ۱۳۴۰ کمیته‌ای بدین منظور تشکیل شد که وقوع برخی از حوادث اجازه برگزاری به آن‌ها نداد. در نهایت در سال ۱۳۵۰ این جشن‌ها را برگزار کردند.

تبریزی خاطرنشان کرد: برای برگزاری آن جشن‌ها هزینه‌های هنگفتی انجام گرفت. روسای جمهور، وزیران و مقامات کشور‌ها را دعوت کردند، اما این اتفاق در رسانه‌های غربی بیش از آنکه جنبه مثبت داشته باشد، جنبه منفی پیدا کرد.

وی بیان داشت: رسانه‌ها اقدام به افشاگری کردند. روزنامه‌های لوموند و اومانیته فرانسه و حتی روزنامه فیگارو فرانسه که متعلق به سرویس اطلاعاتی فرانسه بود، علیه این جشن مقاله نوشتند.

این پژوهشگر تاریخ معاصر گفت: هزینه‌های سرسام‌آوری برای برگزاری این جشن صورت گرفت. چادر‌هایی از اروپا خریداری شد. آشپز‌هایی از فرانسه آورده شد. حتی بخشی از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها در فرانسه آماده شد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محمد رضا پهلوی ثروت تاریخ معاصر اشیا قیمتی پهلوی ها جشن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۸۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی

تین نیوز ز. حبیبی :

با پایان همه گیری کرونا و به تبع آن کاهش محدودیت ناشی از آن، سفرهای هوایی روند رو به رشد خود را دوباره شروع کردند و طی اعلام سازمان جهانی هواپیمایی این روند در سال ۲۰۲۴ به بیش از دوران قبل از همه گیری باز خواهد گشت، از این رو بسیاری از شرکت های هوایی برنامه های توسعه ناوگان خود را از سرگرفته اند.

از آنجا که کشورهای منطقه غرب آسیا همواره در زمینه توسعه ناوگان هوایی خود پیشرو بوده اند پیش بینی می شود به زودی این منطقه با کمبود شدید در نیروی کار متخصص به ویژه خلبان مواجه شود.

از طرفی ایرلاین های خارجی تمایلی برای جذب خلبان هایی با ساعت پروازی پایین ندارند و غالبا به دنبال افرادی هستند که ساعت پروازی بالایی دارند و در شرکت های هواپیمایی مشغول به پرواز هستند. در واقع خلبان هایی به خارج از کشور مهاجرت می کنند دارای سابقه و تجربه پروازی بالایی می باشند.

بسیاری از خلبانان ایرانی قبل از دوران همه گیری و به واسطه افزایش قیمت ارز( ۱۰-۱۳ هزار تومان در سال ۹۷) که با در نظر گرفتن میانگین حقوق ۱۰-۱۴ هزار دلاری در شرکت های هوایی خارج از کشور بیش از ده برابر میانگین حقوق داخل کشور را به خلبانان پرداخت می کردند تصمیم به مهاجرت و فعالیت در خارج از کشور گرفتند.

اکنون با توجه به افزایش شدید نرخ ارز در سال های اخیر و به تبع آن کاهش شدید ارزش پول ملی اختلاف دریافتی خلبانان داخل و خارج از کشور فاصله معنا داری پیدا کرده است به طور یقین روند مهاجرت خلبانان در آینده نزدیک شتاب خواهد گرفت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • راهکار استرالیایی‌ها برای جلوگیری از دزدی در فروشگاه‌ها + فیلم
  • دزدی چند میلیاردی از فروشگاه موبایل فروشی در مرکز شهرقدس تهران + ویدئو
  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند
  • سردار رادان: رضاخان هم نتواست حجاب را از مردم بگیرد / از دانشگاه‌های آمریکا و انگلستان و فرانسه چه خبر؟!
  • سردار رادان: رضاخان گماشته هم نتواست حجاب و دین را از مردم بگیرد
  • راهیابی دختران تبریزی به جام جهانی رباتیک هلند
  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس
  • عملکرد ضعیف برخی بانک‌های‌ دولتی قم در ارائه تسهیلات مسکن
  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی
  • آب‌دزدی در مازندران با سه‌هزار انشعاب غیرمجاز