Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: شهرداری نقطه‌ای را آسفالت می‌کند و درحالی که هنوز کار آسفالت به پایان نرسیده از جای دیگری می‌آیند حفاری می‌کنند که فلان لوله را در آنجا کار بگذارند. سوال اینجاست که مگر شما نمی‌دانستید که می‌خواهید در اینجا لوله گذاری کنید؟ چون این دو سیستم با هم ارتباط ندارند این اتفاقات رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اصغر قائمی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درخصوص چرایی ضرورت یک پارچه سازی شیوه اداره پایتخت به میزان گفت: برای روشن شدن این موضوع مثالی را از شهری در چین که خود من آنجا را از نزدیک دیده ام می‌آورم. مدیریت شهری آنجا به دلیل اینکه مدیریت واحد شهر را در اختیار داشت می‌توانست از طریق داشبورد‌های اطلاعاتی متوجه شود که مثلا در بخش سلامت در یکی از قسمت‌های شهر به دلیل دیر رسیدن یا کمبود مواد لبنی مشکلاتی بروز کرده است. در این شرایط مدیریت شهری آنجا تصمیم می‌گیرد که شبکه توزیع مواد لبنی را مدیریت کند تا فعلا به آن ناحیه از شهر مقدار بیشتری برسد. آیا چنین اختیاری الان در دست مدیریت شهری تهران قرار دارد؟ متاسفانه چنین چیزی نیست.   وی ادامه داد: شهردار تهران کجا می‌تواند مثلا به تولیدکنندگان مواد لبنی یا پروتئینی بگوید در این چند روز توزیع این مواد را در فلان محدوده شهر متمرکز کنید، چون آن محدوده نیازی بیشتری در این زمینه دارد؟ اصلا شهردار تهران از کجا بفهمد که آن محدوده فرضی نیاز بیشتری به این مواد لبنی دارد؟ داده‌های سلامت شهروندان کجا در اختیار مدیریت شهری قرار می‌گیرد تا برای توزیع بهتر اقلام برنامه ریزی کند؟ معنای مدیریت واحد در مقیاس ایده آلش این نوع اقدامات است. در نقاط پایین‌تر هم الی ماشاالله تا بخواهیم مثال وجود دارد. یک مثالش آن موضوعی است که همه مردم هم آن را یادآوری می‌کنند.   قائمی ادامه داد: شهرداری نقطه‌ای را آسفالت می‌کند و درحالی که هنوز کار آسفالت به پایان نرسیده از جای دیگری می‌آیند حفاری می‌کنند که فلان لوله را در آنجا کار بگذارند. سوال اینجاست که مگر شما نمی‌دانستید که می‌خواهید در اینجا لوله گذاری کنید؟ اگر می‌دانستید که قبل از آسفالت کردن باید این عملیات حفاری انجام می‌شد. ولی چون این دو سیستم با هم ارتباط ندارند این اتفاقات رخ می‌دهد. درهرحال امیدواریم مدیریت واحد شهری هرچه زودتر شکل بگیرد، چون حتما باعث صرفه جویی در منابع، زمان، بهبود شیوه‌های عملکرد و دستاورد‌هایی از این قبیل خواهد شد.   بیشتر بخوانید: مشکلات اداره تهران مربوط به چند ماه اخیر نیست
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درباره این گمانه که شورایی شدن ساختار مدیریت شهری باعث ایجاد سردرگمی در اداره پایتخت شده گفت: قطعا شورایی شدن ساختار مدیریت شهری عامل سردرگمی نیست. چون اگر بخواهیم اینطور به قضیه نگاه کنیم در مقیاس ملی هم باید بگوییم مجلس شورای اسلامی نمی‌خواهیم، چون دولت را دچار سردرگمی می‌کند و دولت هرکاری که بخواهد بکند باید از مجلس اجازه بگیرد. اساس کار ما در این کشور نظام دمکراسی و مردم سالاری مبتنی بر دین است که شعارش را سر می‌دهیم و به آن پایبند هستیم و انشالله که بتوانیم آن را پیاده سازی کنیم. لازمه این مردمسالاری دینی این است که خود مردم بر سرنوشت خودشان حاکم باشند. اما مردم چطور می‌توانند بر سرنوشتشان حاکم باشند؟ از طریق انتخاب نماینده. هیچ راهکار مشابه دیگری را ما فعلا در دنیا سراغ نداریم که بتوان طبق آن بر عملکرد دولتمردان چه در مقیاس دولت مرکزی و چه در مقیاس دولت محلی نظارت کرد و برایش ریل گذاری قانونی کرد تا کارش را انجام بدهد.   قائمی بیان کرد: البته برای آینده صحبت از فراجهان هم می‌شود و فضا‌هایی که هنوز در حد تئوری‌های اولیه مطرح می‌شود و امکاناتی که فضای مجازی بر مبنای آن در آینده توسعه پیدا خواهد کرد و به ما قابلیت‌های بیشتری را خواهد داد. مگر اینکه تحقق چنین شرایطی این امکان را به ما بدهد که در آینده مثلا ده میلیون نفری که در شهر تهران ساکن هستند همگی خودشان در شورای شهر نماینده باشند. این البته یک مثال بسیار انتزاعی است. اتفاق افتادن چنین چیزی فعلا قابل تصور نیست. ولی فعلا نظامات کل جهان و از جمله کشور ما به این صورت است که مردم از طریق انتخاب نماینده می‌توانند بر سرنوشت خودشان حاکم باشند.   انتهای پیام/ برچسب ها: علی اصغر قائمی شورای شهر تهران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شورای شهر تهران مدیریت شهری مدیریت واحد شهر تهران مواد لبنی شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۹۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه سنجش موفقیت هر مجموعه مشارکت مردم در فعالیت‌های آن است

شهرام دبیری رئیس شورای عالی استان‌ها به مناسبت فرارسیدن روز ملی شورا‌ها ظهر امروز در نماز جمعه تهران سخنرانی کرد.

دبیری در این سخنرانی در حضور نمازگزاران تهرانی عنوان کرد: روز ملی شورا‌ها را به عموم مردم و جامعه شورایی و روز کارگر و معلم را به کارگران زحمتکش و فداکار و معلمان فرهیخته و خدوم کشور تبریک عرض می‌کنم.

وی افزود: جای بسی افتخار است که ایران امروز در اوج اقتدار و عزت به‌عنوان الگوی انقلابی و آزادی خواهی در دنیا و منطقه مطرح شده است. پیشرفت‌های علمی و تکنولوژی جمهوری اسلامی ایران چشمگیر و صعودی بوده و چشم جهانیان را خیره کرده است.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: ۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ مصادف با فرمان تاریخی حضرت امام به شورای انقلاب مبنی بر تهیه و تصویب آیین نامه اجرایی شورا‌ها برای اداره امور محلی شهر و روستایی است که متاسفانه به دلیل شروع جنگ تحمیلی، فعالیت شورا‌ها با تأخیر از سال ۱۳۷۸ شروع به کار کردند. 

دبیری ادامه داد: جایگاه شورا‌ها در قانون اساسی بسیار رفیع است. به طوری که یک فصل از قانون اساسی مربوط به شورا‌ها بوده و طبق اصل هفتم قانون اساسی شورا‌ها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشورند.

وی با اشاره به مردمی بودن نهاد شورا اظهار داشت: اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و طبق وظیفه قانونی، همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند. در همین موضوع سیل اخیر سیستان و بلوچستان اعضا شورا‌های شهر و روستا و شورای عالی استان‌ها از استان سیستان و بلوچستان از اولین لحظه‌ها و به صورت شبانه روزی پیگیر حل مشکلات مردم سیل زده بودند. چراکه اعضای شورا خود از جنس همین مردمند و هنوز هم برای باز گشایی راه‌های روستایی تلاش می‌کنند.

رئیس شورای عالی استان‌ها تاکید کرد: جامعه شورایی کشور در راستای توسعه پایدار به دنبال حکمرانی خوب شهری با مشارکت همه شهروندان در تصمیم گیری‌ها است. از سوی دیگر همراه دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی است.

وی عنوان کرد: اکنون مهم‌ترین وظیفه دولت، ما و تمامی مسئولان مهار تورم است. عدم افزایش دستمزد کارکنان و کارگران متناسب با نرخ تورم معنای فقیر‌تر شدن روز به روز مردم با افزایش فاصله طبقاتی است. این وظیفه ماست که این مشکل را حل کرده و با ایجاد امکانات رفاهی امید را در جامعه افزایش دهیم و بتوانیم مشارکت مردم را در تمام امور ارتقا دهیم. راه سنجش موفقیت هر مجموعه سازمان یا نهاد میزان مشارکت مردم در فعالیت‌های آن مجموعه است. پس بیایید متحد و همدل، با هم مشارکت مردم را افزایش داده و مردم را محرم خود بدانیم. چرا که مردم ما لایق بهترین‌ها هستند و بزرگترین پشتیبان کشور نظام محسوب می‌شوند.

دبیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جامعه شورایی با توجه به ظرفیت قانونی خود مبنی بر برنامه‌ریزی در خصوص مشارکت مردم در راستای انجام خدمات اجتماعی، رفاهی و عمرانی، آمادگی خود را جهت تحقق شعار سال «جهش تولید، با مشارکت مردم» و اقدامات عملی در این رابطه را اعلام می‌نماید. از این رو استفاده از ظرفیت عظیم جامعه شورایی که در صف اول ارتباط با مردم قرار دارند و به دنبال حل مشکلات مردم هستند در این زمینه بسیار کارساز خواهد بود.

دبیری توضیح داد: اعضای شورا در روستا‌ها تمام تلاش خود را جهت رفع کمبود‌ها و نارسایی‌ها و افزایش مشارکت و خودیاری مردم برای پیشبرد امور روستا و تبیین سیاست‌های دولت و تشویق و ترغیب روستاییان جهت اجرای این سیاست‌ها و نظارت بر اجرای طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی روستایی می‌کنند.

رئیس شورای عالی استان‌ها کمک رسانی و امداد در مواقع بحرانی و تلاش برای رفع اختلافات افراد و محلات و حکمیت میان آنها را از دیگر وظایف شورا‌ها در روستا‌ها برشمرد و گفت: اعضای شورا‌های روستا به‌ خوبی توانسته‌اند این وظایف را انجام می‌دهند.

وی افزود: در شهر‌ها نیز علی‌رغم کمبود‌ها و مشکلات مرتبط باید درآمد پایدار، تلاش خود را برای توسعه مناطق کم‌برخوردار مصروف می‌دارند.

دبیری ضمن اعلام آمادگی مدیریت شهری برای ایجاد زمینه سرمایه‌گذاری بیان کرد: از عموم مردم و سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم در خصوص گسترش مراکز گردشگری و تفریحی، ورزشی و فرهنگی مشارکت نمایند.

رئیس شورای عالی استان‌ها ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف ما «اجرای مدیریت یکپارچه شهری» است که در آن تمام سازمان‌های شهری و خدمات دهنده و فرهنگی با هماهنگی شهرداری‌ها و شوراها، شهر را اداره می‌کنند. همان تجربه موفقی که در تمام دنیا اجرایی شده است. 

وی با بیان اینکه جامعه شورایی، با تمام توان در خدمت مردم و کشور هستند گفت: اعضای شورا‌های روستا، بخش، شهر، شهرستان، استان و شورای عالی استان‌ها بی صبرانه منتظر ملاقات با مقام معظم رهبری هستند و ما اینجا از بیت حضرت آقا در خواست می‌کنیم که در زمان مقتضی اجازه این ملاقات را به جامعه شورایی کشور بدهند تا جامعه ۱۲۷ هزار نفری شورا‌های کشور با انگیزه و اشتیاق بیشتر در رابطه با عملی کردن شعار سال قدم‌های بلند و مؤثری را بردارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • راه سنجش موفقیت هر مجموعه مشارکت مردم در فعالیت‌های آن است
  • اعضای شورا در سختی‌ها کنار مردم است