Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، مهدی دوستی در آیین افتتاح و کلنگ زنی چند پروژه بزرگ زیربنایی در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، با اشاره به اتحاد و همدلی موجود بین ارکان مختلف دولت، نمایندگان مردم و نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، اظهار کرد: این اتحاد و وحدت، نوید دهنده آینده روشنی برای استان هرمزگان و مردم شریف این منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 
وی اضافه کرد: آنچه که از فرمایشات مقام معظم رهبری ‌(مدظله) استنباط می شود این است که پیشرفت توام با عدالت وابسته به مردم است و امیدواریم پیشرفت هایی که در این مناطق اتفاق می افتد، توام با عدالت و با محوریت مردم منطقه باشد و مردم استان و شهرستان پارسیان از این پیشرفت‌ها بهره مند شوند. 

 

 
استاندار هرمزگان بیان داشت: گزارشی را دکتر علامه، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان از میزان به‌کار گیری نیروهای بومی در این منطقه ارائه دادند امیدوارم این روند ادامه داشته باشد. این بومی و غیر بومی هم نه، زیرا همه ما فرزندان این سرزمین هستیم، ولی مردم این منطقه باید از مواهب فعالیت صنایع بهرمند شوند و پیشرفت و توسعه این منطقه را در زندگی روزمره و سفره خودشان لمس کنند. 

دوستی با اشاره به اینکه نزدیک به یک دهه از تأسیس منطقه ویژه پارسیان می گذرد اما متاسفانه پیشرفت آن ملموس نیست، گفت: به استثنای دوران دکتر علامه زیرا در سه ماهه گذشته تغییرات ملموسی در منطقه ویژه پارسیان دیده ام و اعتبارات خوبی در سال جاری به منطقه ویژه تزریق شده است. 

وی، اظهار داشت: منطقه ویژه به شکل نمایشی پیدا می کنه که امیدوارم با رویکردی که علامه مدیرعامل منطقه ویژه دارند و به سمت واقعی سازی افتتاح ها، کلنگ زنی ها و فعالیت ها می روند و برای مردم هم قابل دیدن باشد. 

استاندار هرمزگان یک موضوع مهمی هم در مورد استان دارم که از همین تریبون استفاده می کنم و تاکید کرد: افرادی با استفاده از رانت اطلاعاتی در خصوص توسعه مناطق در قالب پروژه‌های سرمایه گذاری در مناطق مختلف استان پروانه فعالیت دریافت کرده‌اند اما اقدام عملی برای اجرای پروژه‌ها انجام نداده اند، هر جای این استان قصد داریم توسعه ایجاد کنیم، متوجه می‌شویم که این زمین مربوط به اشخاصی است که در سال‌های گذشته این زمین ها را خریداری کرده‌اند. 

 

  
وی افزود: به نمایندگی از دولت اعلام می کنم به هیچ عنوان این مسئله را قبول نمی کنم و به عنوان فرزند کوچک این سرزمین کنار مردم منطقه هستم و از منافع آنها حمایت خواهم کرد. 

دوستی با بیان اینکه سرمایه‌ اصلی جمهوری اسلامی ایران مردم هستند و ما موظف هستیم هر آنچه شما می‌خواهید و هر آنچه سبب زندگی بهتر شما می‌شود را فراهم کنیم تاکید کرد:بر سر منافع مردم با کسی معامله نخواهم کرد حتی اگر به قیمت رفتن من از هرمزگان تمام شود.

دوستی خاطرنشان کرد: دولت آیت الله رئیسی دولت مردم است و مردم به این دولت رای دادند که این گونه ناعدالتی ها پایان پیدا کند و دستور رئیس جمهور هم این است که بساط بن‌بست های خودساخته در عرصه اقتصادی و توسعه استان باید جمع شود. 

وی تصریح کرد: به طور مشخص به کسانی که اینجا زمین گرفته اند و مهلت آنها تمام شده و می گویند مشاور گرفته ایم، طرح تفضیلی تهیه می کنیم و امضاء یا حکم تمدید گرفته اند و کشور را بازی می‌دهند، خط و نشان می کشم و همین‌جا اعلام می کنم بازی تمام شد. 
 
دوستی گفت: باید هر چه زودتر تکلیف این زمین ها را مشخص کنند چرا که ما باید جوابگوی خیل عظیم جوانان بیکار باشیم؛ باید بن بست‌های استان شکسته شود و این مسیرها باز شود. 

اسکله 7 و 8 پارسیان آماده افتتاح است/خروج منطقه ویژه پارسیان از رکود 

سید علی اصغر علامه مدیرعامل منطقه ویژه پارسیان پیش از صحبت های استاندار هرمزگان طی گزارشی بیان داشت: پروژه های که در سال 1400 در منطقه ویژه پارسیان عملیات اجرایی آنها آغاز شده است همان پروژه هایی است که در سالهای 96، 97، 98 و 99 از سوی ایمیدرو ابلاغ شده بود ولی اجرایی نشده بود. امسال این طرح ها با اعتباری بالغ بر هزار و 200 میلیارد تومان اجرایی شده است که برخی از این طرح ها با دستان شما کلنگ زنی شد.

وی عنوان کرد: در سال جاری پروژه های زیرساختی خوبی با حمایت مالی ایمیدرو در منطقه ویژه پارسیان آغاز شد که ان شالله در سفر بعدی گزارش پیشرفت های فیزیکی این طرح‌ها اعلام خواهد شد. 

مدیرعامل منطقه ویژه پارسیان خاطرنشان کرد: 25 طرح زیرساختی در مراحل برگزاری مناقصه و طراحی است که تا پایان سال عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد. 

وی اضافه کرد: تا پایان سال 99 ، چهار قرارداد با شرکت های دولتی و خصولتی امضا شده بود، اما در سال جاری 15 قرارداد سرمایه گذاری به امضا رسیده است و تا سال 1401 شاهد پیشرفت فیزیکی خوبی در این پروژه ها خواهیم بود. 

علامه با اشاره به بندر تخصصی و 100 درصد ایرانی منطقه ویژه پارسیان تاکید کرد: بندر پارسیان تنها بندر تخصصی کشور است که طراحی، اجرا، مهندسی و تامین مالی آن ایرانی بوده است. این بندر در زمان تحریم آغاز شد و امروز شاهد افتتاح اسکله های این پروژه بزرگ هستیم. 

وی افزود: بندر پارسیان توسط قرارگاه خاتم در حال احداث است و در حالی که در سخت ترین شرایط تحریمی قرار داریم اما خوشبختانه کار تعطیل نشد و علیرغم مشکلات مالی پروژه ادامه یافت و در سال 1400 تقریبا  7 هزار میلیارد ریال به پروژه تزریق شد. 

به گفته مدیرعامل منطقه ویژه پارسیان، اسکله شماره پنج بهمن ماه 1399 به بهره برداری رسید و اسکله های هفت و هشت هم آماده افتتاح و بهره برداری است که امیدواریم با دستان مبارک رئیس جمهوری به بهره برداری برسد. همچنین اسکله شماره سه هم فروردین 1401 آماده بهره برداری کامل خواهد بود. 

وی ابرازداشت: تا کنون 600 هزار تن صادرات و 70 هزار تن واردات در بندر پارسیان انجام شده است. همکاری خوبی بین پیمانکار، کارفرما و ناظر بود. 

علامه تصریح کرد: در سال 1400 مجوز موافقت اصولی احداث نیروگاه، موافقت اصولی برداشت آب دریا و مجوز بندر دریافت شد. ان شالله مجوز رویه های گمرکی هم تا پایان سال صادر شود. 

وی با تاکید بر اینکه همکاری خوبی بین مدیران منطقه ویژه با مسئولان محلی و مردم بود، بیان داشت: در سال 98 بارندگی به سایت پارسیان و شهر و روستاها خسارت وارد کرد. اما امسال تیم های امدادی و تجهیزات پیمانکاران در روستاها و شهرها مستقر شد و خوشبختانه علیرغم بارندگی شدید و دو برابر دو سال گذشته ولی خسارتی نداشتیم. تا همین چند روز پیش هم به روستاها خدمات رسانی کرده ایم. 
 
افتتاح سیلوی ذخیره مواد معدنی و ترمینال آلومینیوم جنوب در پارسیان 

سیلوهای ذخیره مواد معدنی و ترمینال صنایع آلومینیوم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با حضور استاندار هرمزگان و با سرمایه گذاری 76میلیون یوآن به بهره برداری رسید. 

سیلوها ی ذخیره مواد معدنی و ترمینال شرکت صنایع آلومینیوم جنوب در منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر پارسیان با حضور مهدی دوستی استاندار هرمزگان به بهره برداری رسید. 
 
سیلوها و تجهیزات مربوطه، به منظور دپوی مواد اولیه مورد نیاز در فرآیند تولید و صادرات محصولات نهائی مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان در زمینی به وسعت 68 هزار مترمربع و با سرمایه گذاری 76میلیون یوآن ساخته شده است. 
 
انبارهای احداثی سالکو ظرفیت ذخیره سازی 70هزار تن آلومینا، شش هزار تن قیر و 20هزار تن کک کلسینه (CPC)  را دارد. 
 
با نصب دو دستگاه تجهیزات تخلیه CPC و آلومینا (Ship Unloader) و سایر واحدهای پشتیبانی مورد نیاز در این انبارها، امکان بارگیری روزانه 80 بونکر فراهم شده است. با بهره برداری از این مجموعه، برای 100 نفر اشتغال ایجاد شده است. 
 
کلنگ احداث سومین مجتمع صنایع پتروشیمی در پارسیان به زمین زده شد 
 
کلنگ احداث صنایع پتروشیمی مهتاب پارسیان با سرمایه گذاری یک میلیارد و 848میلیون دلار با حضور استاندار هرمزگان به زمین زده شد. 

هم اکنون ۱۳۱ هکتار زمین مورد نیاز برای تأسیس واحد GTX شرکت مهتاب پارسیان که مجوز خود را از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کرده، واگذار شده است.  

این مجتمع با استفاده از خوراک گاز متان (گاز طبیعی) قادر خواهد بود سالانه یک میلیون و ۸۵۰هزارتن متانول، ۴۳۸هزارتن پروپیلن، ۲۷۸هزارتن اتیلن، ۳۰۰هزار تن پلی پروپیلن و برخی دیگر از محصولات پتروشیمی را تولید کند. 

میزان سرمایه گذاری برای احداث این مجتمع پتروشیمی یک میلیارد و ۸۴۸میلیون دلار است و خوراک مجتمع سالیانه بیش از یک میلیارد و ۵۸۰میلیون  نرمال مترمکعب گاز طبیعی است. 

مجوز تبدیل متانول به پروپیلن، پلی پروپیلن، ایزوپروپانل ، اکریلیک اسید-اکریلات ها، اکسو الکل ها و سوپر جاذب‌ها صادر شده است. 

کلنگ احداث کارخانه محصولات پلیمری زده شد 

همچنین در این روز مجتمع کارا پلاستیک با هدف تکمیل زنجیره صنایع پایین دستی پتروشیمی در منطقه ویژه پارسیان عملیات اجرایی آن آغاز شد.

انتهای پیام/ 88055

منبع: فارس

کلیدواژه: پارسیان هرمزگان منطقه ویژه پارسیان علی اصغر علامه بندرعباس پتروشیمی منطقه ویژه پارسیان مدیرعامل منطقه ویژه منطقه ویژه اقتصادی ذخیره مواد معدنی آلومینیوم جنوب استاندار هرمزگان بهره برداری سرمایه گذاری پروژه ها کلنگ زنی آغاز شد هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۳۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: خراسان جنوبی یکی از استان‌هایی است که بالاترین ذخایر معدنی ارزشمند کشور را دارد و به عسلویه معدنی شرق ایران معروف شده است و به جهت واحدهای فعالی همچون زغال‌سنگ، طلا، منیزیم و… حرف‌های بسیاری در این حوزه اقتصادی و تبدیل شدن به قطب معدنی دارد.

خراسان جنوبی ۶ درصد مجموع معادن کشور، ۵.۱ درصد از ذخایر قطعی، ۲.۴ درصد استخراج اسمی و ۸.۵ درصد اشتغال در حوزه معادن را در کشور به خود اختصاص داده است. اما فعالان عرصه معدن و افکار عمومی معتقدند که برخورداری استان متناسب با داشته‌های معدنی نیست و باید گام‌های جدی برای تغییر این وضعیت برداشته شود.

به گفته کارشناسان حوزه معدن، خراسان جنوبی گرفتار نیمه خام‌فروشی و تکمیل نشدن زنجیره فرآوری مواد معدنی بوده و مهمترین راهکار برای شکوفایی اقتصاد معدن، ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری و حمایت از سرمایه‌گذاران و معدن‌کاران با هدف ترغیب آنان به ایجاد و احداث صنایع جوار معدنی در این استان است که در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد.

جذب سرمایه گذاری‌های خارجی در خطه زرخیز خاوران

برنامه ریزان اقتصادی دولت سیزدهم در استان با علم و آگاهی از وجود منابع معدنی استان جذب سرمایه گذاری ها در حوزه فرآوری معدنی را در اولویت برنامه‌ها گنجانده‌اند که اتفاقی مبارک و امید بخش است و می‌تواند تحولی ارزشمند را برای مردم خراسان جنوبی به ارمغان بیاورد.

دولت سیزدهم با رویکرد توسعه متوازن و عدالت در توزیع امکانات که به طور طبیعی استان‌های محروم و کمتر توسعه یافته را شامل می‌شود در بیش از ۲ سال گذشته بر ارتقای زیرساخت‌های خراسان جنوبی از جمله برق، گاز، آب، حمل و نقل متمرکز شده تا زمینه برای جلب و جذب سرمایه‌گذاری در این خطه زرخیز بیش از پیش فراهم شود.

تاکنون شاخص‌های مربوط به تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال روند رو به رشدی داشته به طوری که خراسان جنوبی در شاخص‌های امنیت سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال تعهد داده شده، کاهش نرخ بیکاری و جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ردیف استان‌های برتر کشور قرار گرفته است.

آمار رسمی حکایت از رشد بیش از ۲ برابری طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی دارد و ۷۶ درصد سرمایه‌گذاری وارده به خراسان جنوبی از آن چینی‌ها است.

۳۰ میلیون دلار برای فرآوری ۵ ماده معدنی

کارخانه تولید الیاف شیشه یکی از طرح‌هایی است که اردیبهشت ماه سال گذشته با سرمایه‌گذاری خارجی در ناحیه صنعتی شهید کاوه خضری از توابع شهرستان قائنات آغاز شد و حجم سرمایه‌گذاری ثابت صورت گرفته توسط سرمایه‌گذار خارجی (چین) برای این واحد تولیدی ۳۰ میلیون دلار است.

این کارخانه با هدف جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استان با حضور استاندار خراسان جنوبی کلنگ زنی شد و جواد قناعت مدیران استان را ملزم به پیگیری برای تأمین زیرساخت‌ها و اجرای سریع پروژه کرد.

ماده اولیه این واحد تولیدی سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک و فلدسپات است که عمده این مواد از معادن استان تأمین خواهد شد و محصول نهایی آن برای عایق‌های حرارتی مبدل‌ها و تأسیسات حرارتی، کامپوزیت‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی از روند اجرای پروژه الیاف شیشه خضری با سرمایه گذاری ۳۰ میلیون دلاری سرمایه گذار چینی بازدید کرد.

مرتضی ذاکریان مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در حاشیه این بازدید در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: پروژه تولید الیاف شیشه و پشم و شیشه (شرکت نوآوران عایق و شیشه صداقت) با صدور مجوز برای سرمایه گذارانی از کشور چین در ناحیه صنعتی خضری در اردیبهشت ماه سال گذشته توسط استاندار محترم کلنگ زنی شده است.

گام بلند برای فرآوری مواد معدنی استان

وی با بیان اینکه مواد اولیه این واحد تولیدی از معادن شهرستان زیرکوه تأمین خواهد شد، ادامه داد: اجرا و بهره برداری از این پروژه گامی مؤثر در راستای فرآوری مواد معدنی استان است.

وی تصریح کرد: این پروژه نقش مؤثر و محسوسی در اشتغال‌زایی منطقه، فرآوری مواد معدنی استان و ایجاد ارزش افزوده، ورود تکنولوژی به صنعت استان و توسعه صادرات دارد.

به گفته وی با بهره برداری از این پروژه برای بیش از ۸۵۰ نفر در استان اشتغال ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کاربرد محصولات این کارخانه در عایق سازی ساختمان، عایق کاری بویلر و دیگ‌های بخار است، ادامه داد: این کارخانه ظرفیت تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن الیاف شیشه و ۳۰ هزار تن گلوله‌ای شیشه‌ای را خواهد داشت.

در یک قدمی بهره برداری پروژه

خراسان جنوبی که از زمان تأسیس آن در کنار استان‌های خراسان رضوی و خراسان شمالی حدود ۲۰ سال می‌گذرد با وجود ظرفیت‌های متنوع از جمله در بخش‌های کشاورزی، دامداری، معادن، گردشگری و مبادلات مرزی اما همچنان استانی کم‌برخوردار از نظر برخی امکانات و زیرساخت‌هاست که به اذعان ناظران، نتیجه کم توجهی و بی توجهی در ادوار گذشته به این استان پهناور است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی همچنین با بیان اینکه ۸ هزار متر مکعب در سال آب برای این پروژه نیاز بوده که توسط شرکت شهرک‌های صنعتی تأمین شده است، گفت: برق مورد نیاز این پروژه ۷ مگاوات است و شرکت شهرک‌های صنعتی استان متعهد شده به میزان ۲ مگاوات را تأمین کند که هنوز محقق نشده است.

ذاکریان به برگزاری جلسه‌ای با شرکت برق منطقه‌ای خراسان در راستای تأمین برق این پروژه هم گفت: ۹ میلیارد تومان برآورد هزینه فیدر انتقال برق پروژه شده است.

ذاکریان با بیان اینکه طبق جواز تأسیس ۱۱۰ میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز پروژه اعلام شده است، تصریح کرد: در حال حاضر امکان تأمین ۲۵۰۰ مترمکعب گاز توسط شرکت گاز استان وجود دارد که پیمانکار و مشاور تعیین شده و نصب تأسیسات در حال اجرا می‌باشد.

به گفته وی در صورت تأمین زیر ساخت‌های برق و گاز فاز اول پروژه شامل ۴ سوله تولیدی ظرف یکماه آینده قابل بهره برداری خواهد بود.

تأمین ۹۰ درصد مواد اولیه کارخانه از معادن استان

نماینده سرمایه‌گذار چینی در کارخانه الیاف شیشه هم در گفتگو با مهر گفت: ۹۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه شامل سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک و فلدسپات در معادن خراسان جنوبی موجود است.

محمد مهدی مرادی افزود: محصول نهایی کارخانه برای عایق‌های حرارتی، مبدل‌ها و تأسیسات حرارتی، کامپوزیت‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.

وی گفت: محصول فایبر برای جداره هواپیما و دستگاه‌های تصفیه هوا، گلس فید نیز در راه و ترابری داخل رنگ‌های جاده‌ای برای بازدید نور در شب استفاده می‌شود.

با وجود این همه توانمندی و ظرفیت سرشار خراسان جنوبی در زمینه معادن و ذخایر معدنی، مسیر برای سرمایه‌گذاری، فرآوری و ایجاد صنایع معدنی در این استان هموار شده است و نوید اتفاقات مبارکی در حوزه اقتصاد و اشتغال استان است.

کد خبر 6089462

دیگر خبرها

  • افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۰۱ مدرسه در استان بوشهر
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • افتتاح و کلنگ‌زنی چند پروژه در دانشگاه یاسوج 
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • طرح های بهداشت ودرمان خراسان شمالی افتتاح و کلنگ زنی می شود
  • (ویدئو) فردا بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران افتتاح خواهد شد
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان