Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد میلاد رحیمی در نشست کانون تفکر آب دانشگاه با موضوع فناوری‌ های نوین در صنعت آب که به‌صورت مجازی برگزار شد به معرفی این بنیاد و دستاوردهای آن در حوزه آب پرداخت و گفت: بنیاد جهانی انرژی نهادی وابسته به سازمان ملل متحد با ۱۸۷ عضو بوده که با هدف کمک به حل مشکلات در حوزه انرژی و حمایت از کسب‌وکارهای متناسب با توسعه پایدار شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ایران نیز ۱۵ سال است که به عضویت این بنیاد درآمده و با انتخاب شهر یزد به‌عنوان پایتخت شهرهای پایدار جهان در سال ۲۰۱۹ این بنیاد در شهر یزد مستقر شده است..

رحیمی گفت: بحران آب یکی از ریسک‌هایی بوده که بر اساس گزارش‌های سالانه مجمع جهانی اقتصاد از ریسک‌های جهانی، به دلیل کاهش قابل‌توجه مقدار و همچنین کیفیت آب شیرین در دسترس به تهدیدی برای سلامت انسان و فعالیت‌های اقتصادی او تبدیل شده است. 

به گفته وی، ایران درسال‌های اخیر در حال تجربه سخت‌ترین و شدیدترین شرایط تنش آبی است و در برخی مناطق به ورشکستگی آبی رسیده که می‌توان عوامل مختلفی ازجمله: تغییرات اقلیم، خشک‌سالی‌های پیاپی، سیاست‌ها، تصمیمات و مدیریت ناپایدار، هدر رفت آب و درنهایت عدم ورود دانش و فناوری نوین به کشور در چند دهه اخیر را در بروز آن دخیل دانست.

در همین راستا با مذاکرات انجام شده با بنیاد جهانی انرژی اقدام به تأسیس یک کنسرسیوم همکاری با بزرگ‌ترین شرکت‌های اروپایی پیشرو در صنعت آب برای دستیابی به راهکارهای مدرن برای برون‌رفت از بحران کنونی و ایجاد پایداری در حوزه آب در ایران شده است.

رییس منطقه‌ای بنیاد جهانی انرژی در ایران، مصرف سرانه آب در بخش خانگی را بالاتر از میانگین جهانی دانست و افزود: مصرف سرانه آب در بخش خانگی در ایران به‌طور متوسط در سال ۱۵۷ لیتر در روز به ازای هر نفر بوده که از میانگین جهانی بالاتر است.

 وی دلیل عمده آن را مربوط به میزان فشار آب دانست و گفت: در صورت استفاده از تکنولوژی اتصالات هواده در خانه‌ها می‌توان تا ۴۰ درصد شاهد صرفه‌جویی در این بخش باشیم.

رحیمی در ضرورت استفاده از تصفیه‌خانه‌های محلی، گفت: از میزان ۱۵۷ لیتر مصرف سرانه آب در بخش خانگی ۸۰ درصد آن یعنی معادل ۶/۱۲۵ لیتر تبدیل به فاضلاب می‌شود. که در صورت استفاده از سیستم تصفیه‌خانه‌های منطقه‌ای و محلی توان بازیابی و تصفیه بخش قابل‌توجهی از این آب فراهم خواهد شد.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود در پاسخ به سؤالی پیرامون امکان تصفیه فاضلاب و تولید آب شرب گفت: هرچند در دنیا تکنولوژی‌هایی در این زمینه وجود دارد اما استحصال آب شرب از فاضلاب فرایندی بسیار پیچیده و هزینه‌بر است به همین دلیل در ایران امکان طرح چنین پروژه‌ای وجود ندارد.

حسین ملکی‌نژاد، دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد هم با اشاره به تحولات حوزه انرژی و تغییر الگوی مصرف از انرژی‌های فسیلی با راندمان پایین به سمت انرژی‌های نو و تجدید پذیر با راندمان بالا از لزوم بهینه‌سازی الگوهای مصرف و استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت آب سخن به میان آورد.

به گفته وی، صنعت آب کشور امروز با مشکلات متعددی روبرو است و به‌رغم بحران‌های موجود در چند سال اخیر متأسفانه هنوز استفاده از فناوری‌های نوین در بخش مصرف و بهره‌برداری از منابع آب جایگاه مناسبی ندارد.

دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد با بیان اینکه یکی مهم‌ترین مراکزی که در زمینه‌ی فناوری‌های نوین در صنعت آب فعالیت دارد بنیاد جهانی انرژی است، افزود: این نهاد به‌عنوان یکی از معتبرترین بنیادهای حوزه انرژی در دنیا بوده و در سال‌های اخیر توانسته است فعالیت‌های موفقی در ایران و دیگر نقاط دنیا به انجام رساند. به همین دلیل آشنایی هر چه بیشتر با دستاوردهای این بنیاد برای کانون تفکر آب ضروری است.

حسن بلندیان، مدیرعامل اندیشکده صفا تأسیس تصفیه‌خانه‌های منطقه‌ای و محلی را وابسته به معماری شهری عنوان کرد و گفت: احداث این‌گونه از تصفیه‌خانه‌ها امر جدیدی نیست و در دهه ۴۰ و ۵۰ شاهد تأسیس چنین تصفیه‌خانه‌هایی بودیم اما آنچه در این رابطه اهمیت دارد نوع ساختار شهری است زیرا تأسیس این‌گونه مراکز بیش از هر چیز به احیای محلات و بازسازی شهری وابسته است.

در ادامه نصرت الله امانیان، عضو هیات علمی دانشگاه یزد با این توضیح که منابع شستشوی خانگی را می‌توان به دو دسته فاضلاب سیاه و خاکستری تقسیم کرد به طرح این سؤال پرداخت که سیستم تصفیه‌خانه‌های محلی برای کدام یک از این دو نوع فاضلاب شهری مناسب و به‌صرفه است؟

کمال امیدوار، عضو هیات علمی بخش برنامه‌ریزی محیطی دانشگاه یزد نیز با اشاره به تأسیس تصفیه‌خانه مرکزی در شهر یزد، امکان تصفیه فاضلاب و تولید آب شرب از آن را مورد سؤال قرار داد.

 در پایان این نشست دکتر محمدحسین معماریان، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه یزد ضمن اشاره به وجود برخی تکنولوژی‌های پیشرفته در صنعت آب در ایران از چگونگی ورود به بازار و ارایه محصول این‌گونه شرکت‌ها و همچنین حمایت بنیاد جهانی انرژی از آن‌ها به طرح سؤال پرداخت.

مهم‌ترین محورهای مطرح‌شده در این نشست:

• ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت آب و کمک به کسب‌وکارهای مرتبط با این حوزه.

• لزوم بازچرخانی آب و تصفیه فاضلاب به‌ویژه فاضلاب شهری.

• ضرورت تأسیس فاضلاب‌های منطقه‌ای برای روستاها و کارخانه‌ها.

• ضرورت اصلاح معماری شهری و تأسیس فاضلاب‌های محلی.

برچسب‌ها یزد بافق تفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد بافق تفت یزد بافق تفت نوین در صنعت آب فناوری های نوین بنیاد جهانی انرژی تصفیه خانه کانون تفکر آب تصفیه خانه ها دانشگاه یزد منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۶۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند

ایسنا/کرمانشاه هرگوشه‌ مخازن آب خودنمایی می‌کرد. مخازنی که شاید خیلی اوقات خالی می‌ماندند و آبی برای پر کردن آنها نبود و تنها منبع آب این روستا و چند روستای اطراف آن تانکرهای آبرسانی‌ سیار بود و یا گاهی چشمه‌های محلی کوچک با آب ناپایدار و گاهی نه چندان سالم.

این آب تنها آبِ در اختیار اهالی این روستاها بود. هم برای شرب، هم مصارف بهداشتی، هم آب مورد نیاز احشام و… .

روستاهایی که بیش از ۴۰ سال است همین روند را داشته‌اند، تا اینکه در دولت سیزدهم لوله‌های آب به تک تک خانه‌های این روستاها رسید و بعد از چند دهه طعم آب سالم و بهداشتی را چشیدند.

شاید باورش دشوار باشد که روستاهایی در شهرستان کرمانشاه و تنها در فاصله کمتر از دو ساعت از مرکز استان چنین وضعیتی داشتند و حالا به همت شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه چند صد روستا در استان یا آبرسانی شده‌اند و یا پروژه‌های آنها در حال اجرا است و اگر پول باشد تا پایان سال ۱۴۰۵ دیگر روستایی با تنش آبی در کرمانشاه باقی نخواهد ماند.

آبرسانی به ۸۲۰ روستای کرمانشاه در دست اقدام است

به گزارش ایسنا، امروز(یازدهم اردیبهشت) دومین برنامه از اردوهای «راویان پیشرفت» با بازدید خبرنگاران از پروژه‌های حوزه آب و فاضلاب استان برگزار شد.

در ابتدای این برنامه سوار بر اتوبوس‌ها راهی روستاهای محروم دهستان جلالوند شدیم تا از نزدیک حال خوب مردمی که اخیرا آب به روستاهای آنها رسیده را ببینیم. روستاهایی که بنا به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان، به همراه ۸۲۰ روستای دیگر استان آبرسانی به آنها در حال اجرا است.

دکتر رضا داوودی در مسیر رسیدن‌ به این روستاها توضیحاتی درباره وضعیت پروژه‌های آبرسانی روستایی در استان ارائه کرد ‌و با بیان اینکه آبرسانی به روستاهای کرمانشاه در سه بخش در دست اقدام است، این سه بخش را شامل پروژه‌های با اعتبارات ملی، پروژه‌های با اعتبارات استانی و پروژه‌های قرارگاه محرومیت‌زدایی عنوان کرد و گفت: در مجموع ۸۲۰ روستا در این سه بخش در حال آبرسانی است.


وی با بیان اینکه عمده این پروژه‌ها از تیرماه سال ۱۴۰۱ آغاز شده‌اند، افزود: در همین مدت آبرسانی به ۳۲۵ روستا به بهره‌برداری رسیده و یا آماده بهره‌برداری است که جمعیتی بالغ بر ۴۵ هزار نفر از این پروژه‌ها بهره‌مند خواهند شد.

به گفته داوودی، برای آبرسانی به این روستاها بالغ بر ۶۲۵ کیلومتر لوله‌گذاری، احداث ۱۵۳ باب مخزن، احداث ۴۹ باب ایستگاه پمپاژ و حفر ۴۶ حلقه چاه انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه طی حدود دو سال اخیر به اندازه ۱۰ تا ۲۰ سال کار انجام شده است، گفت: در سالیان گذشته هر سال ۲۰ تا ۴۰ روستا آبرسانی می‌شد، اما در این دو سال شاهد آبرسانی به ۳۲۵ روستای استان بوده‌ایم.

به گفته داوودی، عملیات رسمی بهره‌برداری از آبرسانی به تعدادی از این روستاها از اواخر اردیبهشت آغاز می‌شود، اما هم اکنون نیز آب در اختیار مردم قرار دارد و معطل افتتاح‌های رسمی نیستند.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به پروژه‌های آبرسانی به روستاها در قالب قرارگاه محرومیت‌زدایی داشت که در مجموع ۸۶۰ روستا در قالب دو قرارداد و ظرف مدت حدود سه سال آبرسانی می‌شوند که عملیات اجرایی تعدادی از آنها آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تعداد روستاهایی که در قرارداد اول آبرسانی می‌شوند را ۳۴۹ روستا اعلام کرد و یادآور شد: در قالب قرارداد دوم نیز ۵۱۱ روستا آبرسانی می‌شوند که در انعقاد قرارداد دوم از اولین‌ استان‌ها بودیم.

وی ابراز امیدواری کرد آبرسانی به روستاهایی که در قالب قرارگاه محرومیت‌زدایی و همچنین در سایر بخش‌ها دست اقدام است، تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۵ و البته به شرط تامین اعتبار به بهره‌برداری برسد.

داوودی در ادامه با بیان اینکه ‌پروژه‌های آبرسانی روستایی در تمامی شهرستان‌ها در دست اجرا است، کرمانشاه را محروم‌ترین شهرستان استان از نظر آب روستایی اعلام کرد.

وی اظهار کرد: در شهرستان کرمانشاه دو پروژه بزرگ مجتمع‌های آبرسانی امام علی (ع) یک و دو در دست اجرا است.

ماجرای دو هزار نفری که سال‌ها آب نداشتند

با پایان این توضیحات به روستای « قاپ قوی» رسیدیم، جایی‌که پروژه امام علی (ع) با تحت پوشش قرار دادن ۱۸ روستا در حال انجام است و بازدیدی از روستای « سراب کریان» که در انتهای این مسیر آبرسانی قرار داشت، انجام دادیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه  از اینکه پروژه آبرسانی امام علی (ع) یک، ۱۸ روستا را با جمعیت دو هزار نفر تحت پوشش دارد یاد کرد و گفت: مردم این روستاها در این سال‌ها هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و منبع تامین آب آنها از طریق آبرسانی سیار و یا برخی چشمه‌های محلی غیر بهداشتی بود.

داوودی اظهار کرد: هم اکنون از این ۱۸ روستا هشت روستا از آب بهره‌مند هستند و ۱۰ روستای دیگر نیز تا پایان اردیبهشت آب‌دار خواهند شد.

وی از انجام ۸۰ کیلومتر لوله‌گذاری، حفر یک حلقه چاه با دبی ۲۵ لیتر در ثانیه، احداث ۲۱ باب مخزن و پنج ایستگاه پمپاژ برای آبرسانی به این ۱۸ روستا خبر داد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از صعب‌العبور بودن تعدادی از این روستاها یاد کرد که کار آبرسانی را دشوار کرده بود.

به اندازه سختی کار اما مردم روستا راضی بودند، شیرینی پخش می‌کردند و دور مدیران و خبرنگاران حلقه زده بودند و از اینکه بعد از چند دهه می‌توانند در منازل خود شیر آب را باز کنند و آب مصرف کنند شادی می‌کردند.

تلاش برای بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه تا سال ۱۴۰۴

بازدید از ‌پروژه‌های آب روستایی که تمام شد، مقصد بعدی پروژه‌ای برای فاضلاب شهر کرمانشاه بود. پروژه‌ای بسیار مهم و حیاتی که مردم چندین سال چشم انتظار اجرای آن بودند.

کمی به سمت انتهای شهرک کیهانشهر مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه در حال ساخت است. ‌پروژه‌ای که وقتی به بهره‌برداری برسد فاضلاب یک‌سوم دیگر از جمعیت شهر کرمانشاه را تصفیه خواهد کرد و تنها فاضلاب یک سوم شهر باقی می‌ماند.

جای خالی این پروژه‌ در این سال‌ها باعث شده دو رودخانه مهم شهر، یعنی آبشوران و قره‌سو بار تصفیه‌خانه را به دوش بکشند و به مسیری برای عبور فاضلاب تبدیل شوند.

 این پروژه که عملیات اجرایی  آن عملا از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ آغاز شده، در صورت تامین اعتبار تا سال ۱۴۰۴ وارد مدار خواهد شد.

داوودی با بیان اینکه مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه برای تصفیه فاضلاب ۴۰۰ هزار نفر در حال اجرا است، ظرفیت این تصفیه‌خانه را ۶۷ هزار مترمکعب در شبانه‌روز اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه از پیشرفته‌ترین تاسیسات فاضلاب بهره می‌برد و حدود ۲۴.۵ میلیون مترمکعب پساب خروجی دارد که برای صنایع کرمانشاه خصوصا صنایع شرق کرمانشاه قابل استفاده خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه پیمانکار این پروژه را قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا اعلام کرد ‌و افزود: این تصفیه‌خانه اکنون حدود ۲۴ درصد پیشرفت دارد.

 داوودی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال عملیات سازه‌ای این تصفیه‌خانه به اتمام برسد تا در سال آینده بتوان تجهیزات آن را خریداری و نصب کرد و در نهایت در سال ۱۴۰۴ به شرط تامین منابع مالی شاهد بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه باشیم.

وی از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه به عنوان یک مگاپروژه یاد کرد که هم مزایای زیست محیطی و صنعتی دارد و هم‌ با قرار دادن پساب در اختیار صنایع، به حفظ ذخایر آب کمک خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از انجام ۳۴۵ هزار متر مکعب خاک‌برداری، ۴۶۰۰ تن آرماتوربندی، ۳۵ هزار مترمکعب معادل ۹۰ هزار تن بتن‌ریزی و … برای این پروژه خبر داد.

داوودی با اشاره به سرمایه‌گذاری حدود هزار میلیارد تومانی این پروژه و اینکه مصوبه سفر رئیس جمهور به میزان حدود ۳۱۶ میلیارد تومان را دارد، ابراز امیدواری کرد، بتوان از محل قانون بودجه نیز مبالغی برای این تصفیه‌خانه دریافت کرد.

وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر فاضلاب ۳۲۴ هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه تصفیه می‌شود، گفت: برای پوشش جمعیت شهر کرمانشاه نیازمند دو مدول تصفیه‌خانه با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر هستیم.

تابستان ۱۴۰۳، بهترین تابستان کرمانشاه از نظر تنش آبی

به گزارش ایسنا، مقصد آخر خطوطی برای بهبود توزیع آب در شهر کرمانشاه بود که در نزدیکی میدان شهدا در دست اجرا است.

‌پروژه‌ای که به تکمیل خطوط بین مخازن کمک می‌کند و باعث می‌شود مشکل قدیمی توزیع آب در مناطق شهر کرمانشاه بعد از چند دهه مرتفع شود.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، برای حل مشکل تامین آب مناطق جنوبی، شرقی و جنوب غربی شهر کرمانشاه، دو خط شامل خط غرب و خط جنوب و شرق اجرا شد که خط غرب بین مخازن چمن به جمهوری  اجرا شده و اگرچه تا حدودی به بهبود وضعیت جنوب غربی کمک کرده، اما برای تکمیل این اقدامات باید خط شرق و جنوب نیز اجرایی شود.

داوودی از طول ۹ کیلومتری خط جنوب و شرق نیز یاد کرد که هفت کیلومتر آن اجرایی شده و دو کیلومتر باقی مانده نیز تا اوایل تیرماه و قبل از تنش آبی اجرا خواهد شد.

وی معتقد است، با مجموع اقدامات از جمله تکمیل خطوط بین مخازن، اصلاح و بازسازی شبکه، جداسازی زون‌های فشاری، حفر ۲۵ حلقه چاه و … مشکلات چندین ساله‌ آب شهر کرمانشاه حل شده و تابستان ۱۴۰۳ بهترین تابستان از نظر تنش آبی برای شهر کرمانشاه خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد
  • استقبال تجار خارجی از محصولات کرمان در نمایشگاه ایران اکسپو ٢٠٢۴
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی تشکیل می‌شود
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر