Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، انتشار تصاویری از حضور ده‌ها شکارچی مسلح در تالاب میانکاله در روزهای اخیر مورد توجه و انتقاد دوستداران و فعالان محیط زیست قرارگرفت.

آنطور که محیط بانان منطقه گزارش کرده اند، تعدادی از شکارچیان به صورت گروهی در محدوده جغرافیایی استان گلستان وارد تالاب میانکاله و مناطق اطراف جزیره آشوراده شدند و پس از مواجه شدن با محیطبانان، با آن‌ها درگیر شده و حتی به سمت آنان تیراندازی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینعلی ابراهمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با تایید وقوع این درگیری‌ها در محدوده جغرافیایی استان گلستان، اظهار داشت: حدود ۱۰ روز پیش نزدیک به ۱۵۰ شکارچی برای شکار غیرمجاز وارد منطقه آشوراده شدند که با مقاومت یگان حفاظت محیط زیست مازندران و نیروی انتظامی بندرترکمن تعدادی از آن‌ها دستگیر و ادوات غیرمجازشان ضبط شد.

اعتراض با شلیک به محیط بانان

وی افزود: هفته گذشته و چند روز بعد از نخستین حضور گروهی شکارچیان، بار دیگر این افراد به همان منطقه رفتند و با محیطبانان درگیر شدند که طی چند روز این درگیری رخ داد. حتی در یکی از روزها به سمت محیطبان‌ها تیراندازی کردند که چند ساچمه هم به محیط بان‌ها اصابت کرد و خوشبختانه با توجه به امکانات پوششی و حفاظتی به آنها آسیب جدی وارد نشد.

 برخی از کارشناسان محیط زیست این نمایش را به نوعی خودنمایی شکارچیان استان های شمالی و بخصوص مازندران و گلستان در اعتراض به عدم صدور پروانه شکار دانسته اند.

حمید میرزاده فعال محیط زیست با اشاره به اینکه از منابع محلی اطلاعاتی در این زمینه به دست آورده که البته این اطلاعات را رسمی ندانسته در این باره گفت: ظاهرا از چند روز قبل فراخوان مجازی از طرف شکارچیان اعلام شده و افراد چند قایق را برای این کار آماده کرده‌اند (که البته قایق‌ها توقیف شده است) و عده‌ای نیز پس از توقیف قایق‌ها در محدوده‌هایی که آب پایین آمده با پای پیاده حاضر شده‌اند و پا به تالاب گذاشته‌اند.

وی ابراز داشت: حرفشان اعتراض به عدم صدور پروانه شکار پرنده است هرچند در سال‌های گذشته هم که پروانه صادر شده است، بنا به دلایل مختلف از نیمه فصل شکار ممنوع شده است و اعتراض این افراد به این شکل و با این دلیل است.

آنطور که از سوی فعالان محیط زیست گزارش شده است جمعیت این نمایش نزدیک به ۱۵۰ نفر از مردم محلی بود که اسلحه به دست و نقاب پوشیده در دفعات مختلف به آشوراده و محیط باناش یورش برده اند که با دخالت نهادهای نظامی، جمع آنها متفرق شده است، چند محیط بان زخمی شده و چند نفر نیز دستگیر شدند.

یورش به منطقه حفاظت شده مصداق محاربه است؟

برخی فعالان محیط زیست این عمل را مصادق بارز محاربه دانسته و ابراز داشتند، طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، باید با تک تک آنها برخورد شود.

بنابرماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲، محاربه عبارتست از کشیدن سلاح به قصد جان، مال، یا ناموس مردم با ارعاب آنها به  نحوی که موجب ناامنی در محیط شود.

بندر ترکمن تنها ۲ محیط بان دارد

حر منصوری فعال محیط زیست در محدوده میانکاله نیز در گفت و گو با فارس با اشاره به اینکه تصاویر منتشرشده مربوط به روزهای گذشته است گفته است: روال سال های گذشته هم بر این بود که در شمال بندرترکمن چند نفر قایق های سبک به تعداد زیاد به صورت غیرقانونی اجاره داده و تعداد زیادی شکارچی غیرمجاز هماهنگ وارد آب های شمال شرقی جزیره شده و به نظر می رسد چند فراخوان مجازی جهت مقابله با این موضوع به راه افتاده و شکارچی های غیرمجاز در اعتراض به این موضوع با نقاب و بهره گیری از کاهش تراز آب کانال چپغلی به سمت سواحل آشوراده می آیند.

وی در ادامه توضیح داد: محیط بانان شهرستان بندر ترکمن تنها  ۲ نفر هستند و برای کمک به آنها نیروهای محیط زیست میانکاله در چند قمست تقسیم شده و این روزها بین قسمت شرقی (آشوراده) و غربی در رفت و آمد هستند.

گشت حراست دریایی چرا واکنشی نداشت؟

حر منصوری با انتقاد به اینکه مراکز متعدد گشت حراست دریایی در آشوراده وجود دارد  که نسبت به کوچکترین حضور ما واکنش نشان می دهند و اما در مقابل این گونه برنامه کاری انجام نمی دهند و به  بهانه های مختلف از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کنند. اظهار داشت: به نظر می رسد موضوع چه از دید اجتماعی و چه از دید نظارتی و مدیریتی با حضور مسئولان دو استان و صنف شکارچی ها باید بررسی شود.

وی در ادامه تصریح کرد: موضوع مهم دیگر اینکه عدم صدور پروانه شکار یکی ازدلایل جدی اینگونه رفتارهای هنجارشکنانه جمعی از طرف شکارچی هاست. طی سالهای گذشته چندین بار هزینه صدور دفترچه از شکارچی های مجاز گرفته شد و بعدها به بهانه های مختلف اجازه شکار قانونی داده شد و هزینه آنها پرداخت نشد و حالا هزینه های این بی تدبیری را طبیعت را باید محیط بانان و حتی در صورت درگیری خانواده های محیط بانان و شکارچی ها پرداخت کنند.

کشمکش مسئولان آتش زیاده خواهی‌ها را شعله ورتر کرد

اما سهیل اولادزاد فعال محیط زیست مازندرانی در گفت و گو با خبرنگار فارس این اتفاق را در واکنش به صحبت های اخیر استاندار گلستان می داند که اخیرا درباره دخالت‌های محیط زیست مازندران در جزیره آشوراده، گفته بود: در حوزه خلیج گرگان و شبیه جزیره آشوراده قانون‌گذار تکلیف را روشن کرده و اقدامات آنجا باید در شورای راهبری تصمیم‌گیری شود و اقدام یک استان به صورت یکطرفه و مواجه شدن محیط زیست بهشهر با موضوعات توسعه‌ای استان قابل پذیرش نیست.

علی‌محمد زنگانه استاندار گلستان در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان نیز در واکنش به اظهار نظر معاون محیط زیست گلستان و به کار بردن نام محیط زیست مازندران برای حوزه جزیره آشوراده گفت: آشوراده حوزه سرزمینی استان گلستان است و به هیچ عنوان به اداره استان همجوار اجازه دخالت نخواهیم داد و از این به بعد اگر آنها بخواهند در حوزه استان وارد شوند به شدت برخورد خواهیم کرد.

واکنش مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران

گفته می شود این رخداد مربوط به قسمت‌هایی از تالاب میانکاله در مرزهای سرزمینی استان گلستان است اما طبق مقررات و ضوابط قانونی، مدیریت تالاب میانکاله به دلیل قرار داشتن بخش بیشتری از این تالاب در محدوده مازندران، بر عهده اداره کل حفاظت محیط زیست  استان مازندران است.

کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در واکنش به این اظهار نظر استاندار با اشاره به اینکه همه باید برای حفاظت از عرصه‌های محیط زیستی یک زنجیره واحد باشند، ادعای مطرح شده مبنی بر دخالت حفاظت محیط زیست مازندران در امور سرزمینی گلستان را هم تایید نکرد و گفت: ما در چارچوب ضوابط هر نوع همکاری که به سود اهالی منطقه باشد و آسیبی به عرصه وارد نکند انجام داده‌ایم. مدیریت بر میانکاله قطعا هیچ سود اقتصادی برای مازندران ندارد. اما برای زیستمندان دو استان قطعا سود زیادی دارد.

کد خبر 656799 برچسب‌ها تالاب جامعه شکارچی میانکاله مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تالاب جامعه شکارچی میانکاله مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران حفاظت محیط زیست مازندران تالاب میانکاله جزیره آشوراده استان گلستان محیط بانان شکارچی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۸۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: وضعیت تالاب هامون بهتر خواهد شد و اکنون حدود ۵۰ درصد تالاب آب‌گیری شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست، علی سلاجقه در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره حقابه هیرمند اظهار کرد: با توجه به هماهنگی‌هایی که با هیئت حاکمه افغانستان در خصوص حقابه هیرمند داشته‌ایم، حدود ۶۰ میلیون متر مکعب رهاسازی آب صورت گرفته است.

وی افزود: سیلاب‌ها در منطقه به ما کمک می‌کنند تا هامون شرایط بهتری پیدا کند و امیدواریم با رایزنی‌هایی که در حال انجام آن هستیم، بتوانیم انحرافی که روی این رود وجود دارد را مسدود کنیم.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست خاطرنشان کرد: وضعیت تالاب هامون بهتر خواهد شد و اکنون حدود ۵۰ درصد تالاب آب‌گیری شده است.

کد خبر 749681

دیگر خبرها

  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست