Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: افزایش ظرفیت آموزش پزشکی با اولویت پذیرش بومی‌گزینی و استفاده از سهمیه مناطق محروم در شورای انقلاب فرهنگی مصوب شده است و با کمک سازمان سنجش و وزارت علوم در حال برنامه ریزی هستیم تا شرایط را اعلام کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ ابوالفضل باقری فرد در حاشیه اجلاس معاونین آموزشی دانشگاه‌‌های علوم پزشکی کشور، اظهار کرد: پس از دو سال از آغاز شیوع بیماری کرونا، اولین جلسه معاونین آموزشی با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد و به نکات مهم و مشکلات آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و فراگیران پرداخته شد و در نهایت هم به تصمیمات مهمی رسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه آموزش، مهم ترین رکن وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است، گفت: خوشبختانه در حال حاضر کیفیت آموزش علوم پزشکی در کشور ما بسیار بالاست و مورد تایید سازمان‌های بین‌المللی قرار دارد، ما در حوزه علوم پزشکی، چه در آموزش و چه درمان، بر روی مرزهای دانش حرکت می‌کنیم؛ هیچ کار تشخیصی و درمانی نیست که در حوزه علوم پزشکی دنیا انجام شود و در ایران انجام نشود و همه اینها از برکات انقلاب اسلامی و ادغام  آموزش پزشکی در وزارت بهداشت است.

باقری فرد بیان کرد: افزایش ظرفیت آموزش پزشکی با اولویت پذیرش بومی گزینی و استفاده از سهمیه مناطق محروم در شورای انقلاب فرهنگی مصوب شده است و با کمک سازمان سنجش و وزارت علوم در حال برنامه ریزی هستیم تا شرایط را اعلام کنیم.

آموزش پزشکی به هیچ عنوان از نظام سلامت جدایی پذیر نیست

وی ادامه داد: امروز عمدتاً بر همین بحث تاکید شد که آموزش پزشکی به هیچ عنوان جدایی پذیر از نظام سلامت نیست، درست است که مشکلات آموزشی در زمان کرونا داشتیم؛ اما راهکارهایی مانند استفاده از تکنولوژی‌‌های جدید آموزشی و شبیه سازها وجود دارد که می‌ تواند به کسب مهارت دانشجویان کمک کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: اسناد بالادستی از جمله سیاست‌‌های ابلاغی سلامت مقام معظم رهبری هم تاکید بر ادغام آموزش پزشکی در نظام سلامت دارد و ما معتقدیم که انتزاع آموزش پزشکی از وزارت بهداشت برخلاف اسناد بالادستی است و اگر این جدایی صورت بگیرد یک قدم برگشت به عقب است.

باقری فرد در خصوص طرح وزارت بهداشت به عنوان طرح عدالت و تعالی در نظام سلامت گفت: در این دوره وظایف معاونین آموزشی در دانشگاه‌‌ها تبیین شده است و در این زمینه بحث‌‌هایی درباره بهره‌ وری در پزشکی و آموزش نکات مختلف و حوزه‌ های دیگر آموزش صورت گرفت و تاکید شد که هدف ما در وزارت بهداشت و دانشگاه‌‌های علوم پزشکی تربیت فراگیرانی متخصص، متعهد و پاسخگو به نیاز جامعه است، تا فراگیران از دو بال علم و اخلاق برخوردار باشند و بتوانند نیاز جامعه را از نظر کمی و هم کیفی برطرف کنند.

جزئیات انتقال دانشجویان ایرانی محصل در دانشگاه‌های خارج از کشور

معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره انتقال دانشجویان ایرانی محصل در دانشگاه‌های خارج از کشور گفت: اگر فرد فارغ‌التحصیل شده باشد مشکلی برای فعالیت در داخل کشور ندارد و پس از ارزشیابی می‌‌توانند در داخل کشور فعالیت کنند و باید توجه داشت بازگشت دانشجویان به داخل خلاف عدالت و به نحوی دور زدن کنکور است که در این راستا ضوابطی از قبل در وزارت بهداشت تعیین شده و دانشجویانی که از سال 2019 به بعد در خارج کشور تحصیل کنند نمی ‌توانند برای ادامه و تکمیل دوران تحصیل خود به کشور بازگردند، البته به زودی ضوابط جدیدی تدوین خواهد شد.

لزوم بین‌المللی‌سازی آموزش پزشکی؛ تلاش برای اجرای برنامه پزشکی خانواده

گفتنی است در اجلاس معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، بیانیه‌ای قرائت شد که متن آن به شرح زیر است:

1- آموزش علوم پزشکی نیاز به عرصه‌های متعدد نظیر بیمارستان، مراکز بهداشت، آموزش در جامعه، خانه‌های بهداشت و مراکز آموزش مهارتی ویژه دارد و بهره مندی از تمامی عرصه‌های بهداشتی و درمانی در آموزش فراگیران ضروری است یکی از برکات ادغام آموزش پزشکی در نظام سلامت، ارتقای توانمندی‌های فراگیران و افزایش مهارت آنها در جهت خدمت به کشور است. معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور حمایت همه جانبه خود را از ادغام آموزش و پژوهش در نظام سلامت اعلام می­کنند و نسبت به هزینه های سرسام آور جدایی آموزش از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تحمیل هزینه­های غیرضروری به کشور نگرانی جدی خود را اعلام می­‌کنند.

2- دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با رویکرد پاسخگویی اجتماعی، جامع‌نگری، آینده‌نگاری، ارتقاء کیفیت آموزش و ارتقای اثربخشی و کارآیی آموزش علوم پزشکی را از اهداف اصلی خود می‌دانند و نسبت به اجرای برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره‌­وری در آموزش علوم پزشکی متعهد خواهند بود.

3- حفظ و جذب اعضای هیات علمی متخصص، متعهد و دلسوز که از ارکان آموزش و درمان نظام سلامت بشمار می­‌روند، واجب و ضروری است. از مراجع ذی­ربط من جمله مجلس شورای اسلامی تقاضا می­‌کنیم تسهیلات لازم در جهت رفع مشکلات معیشتی این قشر فرهیخته را فراهم آورده و با تنظیم قوانین جهت ماندگاری اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی (علوم پایه ، بالینی) انگیزه حضور و ادامه فعالیت این سرمایه‌های کشور را فراهم سازند.

4- بین­‌المللی سازی آموزش علوم پزشکی از وظایف اصلی حوزه آموزشی محسوب می­‌شود و دانشگاه‌های علوم پزشکی به فراخور توانمندی های فیزیکی، نیروی انسانی و شرایط بومی در جهت بین­المللی سازی آموزش تلاش خواهند کرد.

5- معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی جهت اجرایی کردن برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع، همکاری با معاونین بهداشت و درمان دانشگاه‌ها را در جهت حل مشکلات بهداشتی، درمانی کشور از وظایف اصلی خود می‌دانند و در جهت اجرایی نمودن برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع تلاش خواهند کرد.

6- اجرای قانون عدالت آموزشی در بومی گزینی که مصوب مجلس شورای اسلامی است از وظایف دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است و می‌تواند به عدالت در توزیع عادلانه نیروی انسانی در مناطق کم برخوردار کمک کند.

7- به استناد ماده یک احکام دائمی کشور مبنی بر اداره دانشگاه‌های علوم پزشکی به صورت هیات امنائی تقاضا می­‌گردد مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مبنی بر شمول دانشگاه‌های علوم پزشکی بر قوانین محاسبات عمومی کشور حذف گردد.

8- به منظور ارتقای بهره‌وری و استفاده بهینه از امکانات و ظرفیت‌های موجود گروه‌های آموزشی، معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی بر همگرایی رشته‌های علوم پزشکی و علوم بین رشته‌ای گروه‌های آموزشی و عدم تفرق گروه‌های آموزشی موجود تاکید دارند.

9- معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی ضمن تاکید برضرورت آموزش حضوری، خواستار بهره گیری و تداوم آموزش ترکیبی و تقویت آموزش مجازی می‌باشند و به گسترش برگزاری آزمون‌های الکترونیک تاکید دارند.

10- با توجه به لزوم اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر افزایش ظرفیت پزشکی عمومی، جهت حفظ کیفیت آموزش پزشکی نیاز به تامین اعتبارات لازم و توسعه زیرساخت‌ها و فضاهای آموزشی در قالب ردیف بودجه‌ای مستقل می‌باشد.

11- از آنجایی که دانشگاه‌های علوم پزشکی در ارائه خدمات سلامت براساس نیاز واقعی کشور نقش مهمی دارند و با توجه به تغییرات نیازهای بهداشتی، درمانی جامعه، لزوم بازنگری برنامه‌های‌ آموزشی در جهت حل مشکلات کشور ضروری است و معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی به نگرش عدالت محوری، بهره­وری و دستیابی به مرجعیت علمی خود را متعهد به بازنگری در برنامه­های آموزشی می‌دانند.

12- با توجه به معوق ماندن اسناد هزینه تعهدات دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله حق‌­التدریس، تمام وقت جغرافیایی، حقوق نیروهای شرکتی پیشنهاد می­شود سازمان برنامه و بودجه نسبت به تخصیص اعتبارات هزینه ای به استناد مصوبات ستاد ملی کرونا به دانشگاه‌ها اقدام نماید.

13- برگزاری آزمون‌های الکترونیک می­تواند در هزینه اثربخشی و امنیت آزمون ها تاثیر قابل توجهی داشته باشد . معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تلاش خواهند کرد در اجرای بهینه و اثربخشی آزمون های الکترونیک اقدام کنند.

14- توجه به تقویت بنیه علمی دانشجویان شاهد و ایثارگر و بهره­مندی مناسب از آئین نامه استاد مشاور مورد تاکید معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار دارد.

15- اصلاح وضعیت معیشتی کلیه فراگیران مورد توجه جدی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و در این راستا رایزنی و تصمیم‌­گیری‌های لازم انجام خواهد شد.

16- تقویت علوم پایه و توجه به ارتقای کیفیت آموزش رشته مقاطع مختلف علوم پایه با نگاه جامعه محوری و حل مشکلات و توجه به معیشت اعضای هیئت علمی علوم پایه از خواسته‌های معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است.

آمار کرونا در ایران| فوت 133 نفر در شبانه‌روز گذشتهابتلای شدید به کرونا به سن افراد مربوط است/ خطر 38 برابری مرگ در سالمندان بالای 85 سالافزایش 2برابری بستری‌های کرونایی در یک هفته/ کدام شهرها قرمز و نارنجی‌اند؟

 

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهداشت و درمان وزارت بهداشت پزشک بهداشت و درمان وزارت بهداشت پزشک معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کشور آموزشی وزارت بهداشت آموزش علوم پزشکی نظام سلامت افزایش ظرفیت آموزش پزشکی کیفیت آموزش بومی گزینی علوم پایه آزمون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۹۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین‌اللهی اظهار کرد: نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و دنیا پیشتاز است و افتخاری بزرگ رقم زده است.

وی با بیان اینکه روند آموزش علوم پزشکی در دنیا در سال ۲۰۲۴ تاکید بر آموزش بالینی مبتنی بر جامعه بوده است، افزود: ادغام هوش مصنوعی و تکنولوژی نوین در حال حاضر در جهان مطرح و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه، کارهای بزرگی انجام داده است.

 عین‌اللهی با بیان اینکه روش تدریس در گذشته به صورت سنتی استاد محور و جزوه محور بود، با تاکید بر نقش مهم دانشجویان، از دانشجویان فعال به عنوان یکی از مهمترین ارکان آموزش یاد کرد و گفت: در حال حاضر آموزش‌ها در علوم پزشکی بر اساس مسئله و حل مسئله در جریان است و فراتر از استاندارها عمل کرده و می کنیم.

وی دستاوردهای علوم پزشکی و حوزه سلامت را موجب افتخار ملی و بین المللی دانست و گفت: یکی‌ از دلایل موفقیت نظام سلامت ادغام آموزش و درمان در سال ۱۳۶۵ است چرا که آموزش را متناسب با نیاز بهداشت و درمان جامعه قرار داده و توانسته ایم تحولی در آموزش و درمان ایجاد کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه رشد کمی و کیفی در حوزه آموزش پزشکی را به موازات یکدیگر پیش می‌بریم، افزود: در رشد کمی افزایش تعداد ظرفیت خدمات‌ سلامت، تماس دانشجو با جامعه، حضور دانشجویان در فیلد ارائه خدمات، توسعه مراکز آموزش پزشکی و حل مشکل خدمات توسط هیات های علمی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 عین اللهی توسعه پژوهش‌های کاربردی، افزایش دو برابری شرکت دانش بنیان و انجام پژوهش برای رفع نیازهای مردم را از جمله اقداماتی برشمرد که در بخش کیفی نظام سلامت انجام شده است.

 وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت مشارکت بیشتر دانشجویان در عرصه های خدماتی و تحقیقاتی، یادآور شد: تمرکز ما استفاده از آزمایشگاه های مهارتی و شبیه سازها در علوم پزشکی، استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و مهارت های آموزشی از راه دور است.

 وی گفت: توانمندسازی اساتید، اعضای هیات علمی و بکارگیری روش های نوین سنجش و ارزیابی از جمله مواردی است که باید در آموزش علوم پزشکی تجلی پیدا کند.

 عین اللهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل شورای عالی کرامت در وزارت بهداشت، گفت: حفظ کرامت بیمار از سوی دانشجویان علوم پزشکی و نیروهای حوزه سلامت همواره مورد تاکید ما بوده و خواهد بود.
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت مرجعیت علمی کشورمان در رشته های علوم پزشکی، یادآور شد: فعالیت گسترده شرکت‌های دانش بنیان در جهت پاسخگویی به نیاز جامعه و تحول در بهره مندی از ظرفیت نخبگان، تجاری سازی تحقیقات و تکمیل زنجیره علم و فناوری بخشی از ابزارهای رسیدن به این مرجعیت است. 
 
وی از تحصیل ۲۲۸ هزار ۶۹۷ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی کشور به عنوان یکی از نقاط قوت نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و افزود: خوشبختانه در دولت مردمی و در راستای تحقق عدالت در سلامت، در حوزه آموزشی ۲۶۰ هزار متر مربع فضای فیزیکی به ظرفیت کشور اضافه شده و امسال برنامه ما تامین نیازهای آموزشی دانشگاه هاست.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دیگر دستاوردهای دولت مردمی آیت الله رئیسی اشاره و خاطرنشان کرد: در این دوره، ۴ دانشکده علوم پزشکی، ۱۳ مجتمع عالی پزشکی، ۸ دانشکده پرستاری و ۴ دانشکده داروسازی ایجاد شده است.

 وی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی باید در همه دانشگاه های علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد به تصویب آیین نامه دستیاری اشاره کرد و گفت: تعیین و تعدیل علمی میزان کشیک شب برای کلیه دستیاران مدنظر قرار گرفته‌ است و از سوی دیگر ارائه تسهیلات و بیمه پایه و تکمیلی در خصوص دستیاران تقویت شده است‌.

 وی با بیان اینکه بومی سازی منابع علمی را شروع کرده ایم، گفت: باید موضوعات نوظهور و میان رشته ای مورد توجه قرار گیرد. همچنین پیاده سازی فناوری جدید و نوین در آموزش پزشکی و رسیدن به مرجعیت علمی مدنظر ما قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود
  • اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری در تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت در قاره آفریقا
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از سال جاری اعمال می‌شود
  • اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی