Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین محمدرضایی، روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: همانطور که خروجی سد زاینده‌رود، ۱۲ بهمن با هدف جاری سازی آب در بستر این رودخانه در حوزه شهر اصفهان و سپس شرق استان به‌منظور کشت غله در بخشی از اراضی کشاورزی بصورت پلکانی افزایش یافت در زمان حاضر نیز باید بصورت تدریجی و پلکانی کاهش یابد.

وی افزود: بر اساس اعلام شرکت آب منطقه ای اصفهان، خروجی سد زاینده‌رود، فردا یکشنبه ساعت ۱۰ صبح کاهش می‌یابد که در نتیجه بخش قابل توجهی از بستر زاینده رود از جمله در کلانشهر و شرق این استان دوباره خشک خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شیوه بازگشایی و ایجاد یکی دو بار تنش در میزان جریان آب زاینده‌رود و همچنین ادامه برداشت‌های غیرقانونی یا غیرمحسوس در مسیر رودخانه سبب شده است که بخشی از زمین‌های کشاورزی شرق اصفهان هنوز آبیاری نشود بنابراین نیاز است که خروجی سد یکی دو روز دیگر بصورت فعلی تداوم و سپس تدریجی و پلکانی کاهش یابد.

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان گفت: بر اساس تصمیم کارگروه سازگاری با کم‌آبی، قرار شده بود با بازگشایی رودخانه بالغ بر ۵۴ میلیون مترمکعب آب برای کشاورزی شرق اصفهان از سد زاینده‌رود رهاسازی شود که اما با ادامه برداشت‌های غیرقانونی، بازهم شاهد جریان یافتن حجم کمتری از آب در بستر این رودخانه بودیم.

محمدرضایی با بیان‌اینکه تاکنون کمتر از ۳۰ درصد از اراضی کشاورزی شرق اصفهان زیر کشت غله رفته است، تصریح کرد: بخشی از اراضی منطقه هنوز آبیاری نشده است.

وی خاطرنشان کرد:  پیشتر مقرر شده بود خط قرمز ذخیره سد زاینده رود۱۱۰ میلیون مترمکعب(تامین آب آشامیدنی) در نظر گرفته شود به این معنا که اگر در ۱۲ روز اخیر دوره بازگشایی آب، بارندگی مناسبی رُخ داد و میزان ذخیره سد افزایش یافت به همان اندازه نیز حجم آب بیشتری در اختیار کشاورزان قرار گیرد و این موضوع همچنان مطالبه کنونی کشاورزان اصفهانی در موعد بازگشایی است.

به گزارش ایرنا، اصفهان خشکسالی کم‌سابقه‌ای را در نیم‌قرن اخیر سپری می‌کند بطوریکه رودخانه زاینده‌رود در ۲ دهه اخیر، از سد چم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی، به دفعات خشکانده و از مهر سال ۹۹ تاکنون نیز، این موضوع بازهم تکرار شده است.

زاینده‌رود که به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار می‌رود، در سال‌های گذشته به‌کرات خشکانده شده است.

برچسب‌ها شرکت آب منطقه ای اصفهان وزارت جهاد کشاورزی زاینده رود کشاورزی خشکسالی اصفهان سد زاینده رود پروندهٔ خبری خشکی زاینده رود و تالاب گاوخونی اصفهان بحران خشکسالی در ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای اصفهان وزارت جهاد کشاورزی زاینده رود شرکت آب منطقه ای اصفهان وزارت جهاد کشاورزی زاینده رود کشاورزی خشکسالی اصفهان سد زاینده رود سد زاینده رود خروجی سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۹۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی مه‌ولات گفت: برای سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، ۱۷میلیارد تومان غرامت در بخش کشاورزی مه ولات پرداخت شده است.

هادی ساربان ۱۱ اردیبهشت در جلسه ستاد بیمه محصولات کشاورزی و دام این شهرستان به پرمخاطره بودن بخش کشاورزی و وقوع خشکسالی در سال‌های اخیر و همچنین اهمیت بیمه در بخش کشاورزی اشاره کرد.

وی گفت: در بیمه‌های کشاورزی ۶۵ درصد حق بیمه توسط دولت و کمتر از ۳۵ درصد توسط کشاورز پرداخت می‌شود که در سال گذشته طبق گزارش صندوق بیمه محصولات کشاورزی کل حق بیمه پرداختی توسط کشاورزان ۷.۹ میلیارد تومان بوده در حالی که ۱۷ میلیارد تومان به بیمه‌گذاران غرامت پرداخت شده است.

مدیر جهاد کشاورزی مه ولات خشکسالی و سرما را از مهمترین عوامل خسارت‌زای سال گذشته دانست و از کشاورزان خواست برای ضمانت، محصولات کشاورزی خود را بیمه کنند.

مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی در این جلسه اظهار کرد: این صندوق در سال گذشته ۱۵ محصول را تحت پوشش بیمه قرار داده که از این تعداد ۸ محصول در سال گذشته خسارت دیده و در این بین بیشترین غرامت پرداختی مربوط به محصول پسته به مبلغ ۱۲ میلیارد تومان است.

خزاعی در پایان از اقساطی شدن حق بیمه محصولات کشاورزی و تخفیفات ویژه حق بیمه در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در سال زراعی جدید در شهرستان مه ولات تاکنون ۸۱۱ فقره بیمه‌نامه برای ۱۳ محصول صادر شده است که بیشترین تعداد مربوط به محصول پسته ۵۷۱ فقره و به مساحت ۲۴۰۵ هکتار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • افغانستان نقطه اتصال منطقه است
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی