Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@21:00:49 GMT

«نظارت» همچنان حلقه مفقوده بازار بیرجند

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۳۳۸۷

«نظارت» همچنان حلقه مفقوده بازار بیرجند

خبرگزاری فارس _ خراسان جنوبی؛ در روزگاری که گرانی‌ها سفره‌ها را کوچک و مردم را نگران تأمین معیشت خود کرده، تأمین مواد غذایی همچنان هم یکی از اولویت‌های اصلی هم برای مردم و هم برای دولت بوده به ویژه اقلام درجه یک که از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در گذر از بازار، شلوغی خیابان‌ها نشان می‌دهد که تکاپو برای خریدن با توجه به نزدیکی به پایان سال افزایش یافته و امید است که این تکاپو ها به افزایش بیشتر قیمت‌ها منجر نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که با افزایش تقاضا و خرید برای شب عید برخی از اجناس در بازار کم می‌شود و به دنبال آن شاهد گرانی هستیم اما مسؤولان مربوط این موضوع را قبول ندارند و ادعا می‌کنند که این وضعیت رخ نخواهد داد اما این نگرانی همچنان در بین شهروندان وجود دارد.

گلایه از نوسان قیمت‌ها

«علی دوستی» یکی از شهروندان بیرجندی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به نوسانات قیمت‌ها در برنج، گوشت، روغن و.... گفت: هنوز به بازار شب عید نرسیدیم قیمت‌ها رو به افزایش بوده آن زمان که به طور قطع قیمت‌ها سرسام‌آور خواهد شد.

وی ادامه داد: به گفته مسئولان اگر برنامه‌ریزی داشته باشند و در شرایط فعلی توزیع کالاهای تنظیم بازار به مقدار زیاد و در دسترس باشد تا حد زیادی بازار به تعادل خواهد رسید.

«نصرآبادی» یکی دیگر از شهروندان هم از افزایش قیمت‌ها و نداشتن کنترل بر بازار گلایه کرد و گفت: تنظیم بازار به معنای تأمین نیاز با قیمت مناسب بوده اما آن چه امروز دیده می‌شود تنظیم بازار تنها به تعیین قیمت محدود شده و کنترلی روی بازار نیست.

وی اظهارداشت: زمانی که قیمت عرضه انواع مواد غذایی در نقاط مختلف شهر متفاوت بوده به طور مثال یک کیسه برنج از یک مغازه تا مغازه دیگر ۱۰ هزار تومان متفاوت است، این نشان می‌دهد که ستاد تنظیم بازار به خوبی عمل نکرده یا این که عرضه با تقاضا تناسب ندارد.

تأمین متناسب با نیاز

به گفته وی تنظیم بازار به معنای تأمین نیاز با قیمت مناسب بوده اما آن چه امروز دیده می‌شود فقط به توزیع تعدادی از کالا آن هم به مقدار محدود است.

یکی از شهروندان هم تأکید کرد: ستاد تنظیم بازار باید برای ایام نوروز و ماه مبارک رمضان برنامه‌ریزی کند و اقلام مورد نیاز این زمان نظیر برنج، شکر، روغن، گوشت و .... که نیازهای اساسی به شمار می‌روند را در قالب ستاد تنظیم بازار عرضه کنند.

وی افزود: مسؤولان باید برای ذخیره‌سازی و توزیع اقلام تنظیم بازار برنامه‌ریزی کنند چراکه کاهش جنس در بازار، قیمت‌ها را به مراتب بالا می‌برد و اگر اقلام تنظیم بازار ذخیره‌سازی یا پیش خرید نشده باشند، بازار عید سرسام‌آور خواهد بود.

به گفته یکی از شهروندان در شرایط فعلی کالاهای تنظیم بازار فقط در برخی از فروشگاه‌ها عرضه می‌شود و نیاز بوده بر توزیع بیشتر این کالاها هم نظارت بیشتری صورت پذیرد.

توزیع بر اساس سهمیه

«احمد بیکس» مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی در رابطه با وضعیت توزیع کالاهای تنظیم بازار در استان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند، اظهار داشت: با توجه به سهمیه ابلاغی اقلام تنظیم بازار به استان شامل (برنج-مرغ منجمد-شکر-روغن و ...) بر اساس شاخص جمعیت استان سهمیه مربوطه به شهرستان‌های تابعه تخصیص پیدا کرده و با قیمت مصوب در شهرستان‌ها زیر نظر کمیته مرکب از فرمانداری، بخشداری، اتاق اصناف، صنعت معدن تجارت و جهاد کشاورزی و ... توزیع می‌شود.

وی گفت: با توجه به انتزاع وظایف تنظیم بازار از وزارت صنعت، معدن و تجارت به  وزارت جهاد کشاورزی از مهرماه امسال وظیفه توزیع اقلام تنظیم بازار به جهاد کشاورزی محول شده که تاکنون مقدار یک‌هزار ۷۷۵ تن برنج هندی، پاکستانی و تایلندی و مقدار ۱۰۰ تن مرغ منجمد و مقدار ۱۷۵ تن شکر خانوار و مقدار ۱۵۰ تن شکر صنف و صنعت در استان خراسان‌جنوبی به قیمت مصوب تنظیم بازار جذب و توزیع شده است.

توزیع اقلام به صورت اینترنتی در برنامه

بیکس در پاسخ به این سؤال که برنامه سازمان جهاد برای توزیع بهتر و عادلانه این کالاها و توزیع آنها به صورت اینترنتی مشابه سایر استان‌ها چیست؟ افزود: هم اکنون برای اولین بار در شهر بیرجند توزیع شکر تنظیم بازار به صورت اینترنتی با همکاری اداره کل پست استان در حال توزیع بوده که برای سایر اقلام تنظیم بازار هم در آینده نزدیک در شهرستان بیرجند و سایر شهرستان‌ها به صورت اینترنتی انجام می‌شود.

وی در رابطه با  نظارت و بازرسی بر نحوه توزیع این کالاها در استان گفت: نظارت و بازرسی از اول بهمن‌ماه  در قالب کارگروه‌های نظارت بر گندم آرد و نان، نظارت بر نهاده‌های دام و طیور، نظارت بر کالاهای اساسی و غذایی، نظارت بر محصولات باغی ، زراعی ، سموم و انواع کود شیمیایی یارانه‌دار، نظارت بر سامانه‌ها (توزیع هوشمند و احصاء قیمت تمام شده ) نرخ گذاری، نظارت بر کشتارگاه‌ها ، انبار ها و سردخانه‌ها،  نظارت بر صنایع تبدیلی و کارخانجات آغاز شده است.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی بیان داشت: در اجرای قانون تعزیرات حکومتی و قانون نظام صنفی بازرسی با اولویت کالاهای اساسی در سطح تولید یا تأمین ، شبکه توزیع ، سطح عمده و خرده فروشی انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: بازرسی به صورت‌های گشت مشترک با تعزیرات حکومتی استان، گشت مشترک با دامپزشکی استان، گشت مشترک با اتاق اصناف استان، گشت مشترک با پلیس امنیت اقتصادی استان می‌باشد.

وی با بیان این که پرونده تخلف هم در این زمینه تشکیل شده است، افزود: در زمینه عرضه خارج از شبکه آرد یارانه‌ای ، درج قیمت بالا و غیر قانونی بر روی محصولات لبنی از سوی واحدهای تولیدی لبنی، گرانفروشی در عرضه کالاهای اساسی و فعال نبودن نانوایی در ساعات مقرر از جمله این تخلفات بوده است.

انتهای پیام /۶۹۰۷۳

منبع: فارس

کلیدواژه: نظارت بازار بیرجند بیکس خراسان جنوبی اقلام تنظیم بازار صورت اینترنتی تنظیم بازار جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گشت مشترک قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۳۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟

کیانوش گودرزی، رییس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با ما در پاسخ به این پرسش که قیمت‌ها در سال ۱۴۰۳ افزایشی است یا کاهشی؟ افزود: ما همیشه یک افزایش قیمتی را خواهیم داشت، اما امیدواریم در سال جدید با یک سیاست درست و آینده‌نگری در حوزه مسکن، شرایط متفاوت شود.

وی تصریح کرد: ببینید، به طور معمول هر ساله ۲۵ درصد نسبت به سال قبل اجاره‌ها افزایش پیدا می‌کند. این موضوعی است که مجلس به دولت اجازه داده است که برحسب موضوعات تورمی ورود پیدا کند و عدد و رقمی اعلام شود.

رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان این‌که تعیین این اعداد و ارقام کار بدی نیست، در همه جای دنیا هم این اتفاق می‌افتد، ولی در ایران بستر آن هنوز فراهم نبوده و ابزار لازم برای این کار مهیا نیست، متذکر شد: پارسال اگر این اتفاق می‌افتاد، می‌توانستیم به مشاوران املاک بگوییم قیمت‌ها را رعایت نکردید، یعنی موضوع قابل رصد و کنترل بود.

گوردزی تصریح کرد: نکته این‌جاست که الان با سامانه خودنویسی که راه افتاده و متعامل آن می‌توانند خودشان قرارداد بنویسند، دیگر رصد و نظارت و کنترلی در سطح جامعه باقی نمی‌ماند. یعنی متعاملین، چه مستاجر و چه موجر، خودشان با هر افزایش قیمتی می‌توانند قرارداد بنویسند.

وی تاکید کرد: اصل موضوع همین‌جاست که دولت در حالی که باید نظارت و کنترل داشته باشد، در واقع با سامانه‌ای که ایجاد کرده، نظارت و کنترل از دست دولت خارج خواهد شد. این سامانه تبعات خاص خود را دارد.

منبع: خبرآنلاین

tags # مسکن سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید