Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمدرضا صادقی در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از اواخر سال ۹۸ عملیات لایه روبی را در سطح رودخانه زاینده‌رود از بالا تا پایین‌دست  سد چم آسمان، قسمت منتهی به تالاب گاوخونی آغاز شد.

وی بیان داشت: بمنظور جلوگیری از فرسایش خاک و لایه روبی حجم رسوبات و پیشگیری از انحراف مسیر آب و برداشت غیرمجاز و تصرفات غیرقانونی اقدام به ساخت دیوار ساماندهی کردیم بطوری که طی دو سال اخیر ۴۰۰ هزار مترمکعب عملیات لایه روبی در بستر زاینده‌رود صورت گرفته است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر دفتر مهندسی رودخانه زاینده‌رود از ساخت دو دیوار ساماندهی بطول یک ونیم کیلومتر از سد "چم آسمان" تا سد زاینده‌رود بطول یک و نیم کیلومتر خبر داد و افزود: همچنین در روستای چم علیشاه بیش از ۲۰۰ تابلوی هشدار و خطر سقوط در رودخانه در محدوده سد "چم آسمان" نصب‌شده است.

وی از گروه‌های گشت و بازرسی در بستر زاینده‌رود خبر داد و افزود: بیش از۱۰۰ بازرس فنی و نیروی کارشناسی و حقوقی از سرآب تا پایاب زاینده‌رود نظارت دارند و هرگونه تصرف را شناسایی کرده‌اند که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار که اقدام به کشت و کارهای غیرمجاز کرده بودند، آزادسازی شده است.

وی بابیان برون‌سپاری کردن رفع تصرفات محدوده زاینده‌رود، ادامه داد: در بستر رودخانه زاینده‌رود اراضی بسیار زیادی تصرف‌شده و با حفر چاه‌ها اقدام به کشت و کار غیرمجاز کردند که حدود ۱۵۰هکتار در حریم سد زاینده‌رود، آزادسازی و رفع تصرف‌شده است.

صادقی بیان داشت: هرگونه برداشت غیرمجاز از آب و کشت و کار و تجاوز به حریم رودخانه را مطابق با تبصره ۴ ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب برخورد و با حکم قضایی با متخلف برخورد میشود که شامل جریمه مالی و زندان میشود.

وی از آسیب دیدن نیروهای بازرسی بهنگام رفع تصرفات توسط متخلفین خبر داد و گفت: طی بازرسی‌های صورت گرفته تاکنون ۱۸۰ پمپ غیرمجاز را شناسایی و جمع‌آوری کردیم.

وی کمبود اعتبارات را یکی از مشکلات پیش‌رو خواند و گفت: طرح ملی "مهندسی رودخانه" از محل اعتبارات جاری و از فروش آب، پرداخت حقابه و حق نظارت و خسارت به آبخوان صورت میگرفت که با توجه به شرایط کم‌آبی اعتبارات داخلی فروش آب خیلی کمتر شده است.

مدیر دفتر مهندسی رودخانه زاینده‌رود با اشاره به اینکه سالانه ۴۰ میلیارد تومان برای دیوارکشی در بستر زاینده‌رود نیاز است، افزود: بمنظور آزادسازی و رفع تصرفات نیاز به دیوارکشی است که در پی گران شدن قیمت سیمان و سنگ، امروز با مشکل مواجه شدیم.

وی بابیان ضرورت اجرای طرح‌های کنترلی اصول مهندسی رودخانه در راستای مدیریت آب، گفت: بیشترین تصرفات غیرمجاز و ساخت ویلا و باغ را در اطراف باغ بهادران که ارزش زمین بیشتر است، شاهد هستیم .

وی در پاسخ به این سوال که آیا دیوارکشی در بستر رودخانه به شکل و شمایل رودخانه آسیب وارد نمیکند، گفت: قطع به‌یقین نقش دارد اما تنها راه مقابله با سودجویان و تصرفات غیرمجاز همین مسیر است.

زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه سرچشمه می‌گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه  علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی مؤثر در پایداری محیط زیست، تامین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهه‌های اخیر به ‌علت برداشت‌های غیرقانونی، انتقال آب از این حوضه به دیگر حوضه‌ها و استان‌ها، تراکم جمعیت و  تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای تبدیل و در پایین دست در برخی از دوره های زمانی با خشکی مواجه شده است.

برچسب‌ها زاینده رود اصفهان شرکت آب منطقه ای پروندهٔ خبری خشکی زاینده رود و تالاب گاوخونی اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زاینده رود اصفهان شرکت آب منطقه ای زاینده رود اصفهان شرکت آب منطقه ای رودخانه زاینده رود بستر زاینده رود مهندسی رودخانه تالاب گاوخونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۸۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون

  تالاب بین‌المللی هامون سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریای خزر و دریاچه ارومیه، هفتمین تالاب بین‌المللی جهان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران است مدت‌ها این دریاچه محل زندگی انواع موجودات و پرندگان مهاجر بوده؛ ولی چند سالی است که آب به دلیل بدعهدی افغانستان به دریاچه نمی‌رسد و دیگر خبری از آن آب و آبادانی سابق نبود.

 وسعت دریاچهٔ هامون در زمان پرآبی ۵ هزار و ۶۶۰ کیلومترمربع است که از این مقدار ۳ هزار و ۸۲۰ کیلومترمربع متعلق به ایران و بقیه متعلق به افغانستان است. با این اوصاف، دریاچهٔ هامون وابسته به رودخانهٔ هیرمند است و این وابستگی باعث شده تا هرگونه نوسانات در میزان آب آن، مشکلاتی را برای کل سیستم به وجود آورد.
 
 مهدی امیری، رئیس اداره محیط‌زیست زابل  بیان کرد: تالاب بین‌المللی هامون یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های پرندگان مهاجر آبزی، کنار آبزی و خشکی زی محسوب می‌شود؛ بنابراین بسیاری از گونه‌های پرندگان با خاستگاه‌های متفاوت و گونه‌های زیادی از پرندگان در معرض خطر در این منطقه جهت زمستان‌گذرانی و جوجه‌آوری می‌کردند.

 وی افزود: بعد از چندین سال خشکسالی‌های در حوزه سیستان این موضوع باعث گردید، تالاب بین‌المللی هامون دچار بحران بی‌آبی و تغییر مسیر پرندگان به مکان‌های دیگر شود.

 امیری با اشاره به ورود سیلاب به منطقه سیستان و تالاب بین‌المللی هامون تأکید کرد: امسال با ورود آب به تالاب هامون شاهد بازگشت پرندگان به ذخیره‌گاه زیست‌کره هامون هستیم و امیدوارم با تداوم آب ورودی به حوزه سیستان شاهد ماندگاری هر چه بیشتر پرندگان و تخم‌گذاری پرندگان مهاجر در بستر تالاب باشیم.

 رئیس محیط‌زیست زابل تصریح کرد: این اداره در سال‌های اخیر اقدام به گودبرداری مکان‌های در بستر تالاب نموده تا با ورود آب به تالاب و پر شدن این گودال‌ها شرایط برای ماندگاری پرندگان مهاجر و حیات‌وحش موجود در پناهگاه حیات‌وحش بیشتر شود.

 امیری افزود: اکنون شاهد حضور پرندگان آبزی مهاجری همچون فلامینگو، اگرت، چوب‌پا پرستو دریایی و انواع پرندگان کنار آبزی از خانواده آبچلیک و سلیم‌ها در بستر تالاب هستیم.

 این مقام مسئول خاطرنشان کرد: و یکی از کانون‌های بحرانی گردوغبار در بستر تالاب هامون جنگل بش دلبر است که این اداره جهت تثبیت گردوغبار در این نقطه برنامه مرطوب‌سازی آن را به‌وسیله ایجاد کانال آبرسانی و پمپاژ آب به نقاط بحرانی آن را دارد.

 رئیس اداره محیط‌زیست زابل ادامه داد: با ورود سیلاب به تالاب هامون بهترین فرصت است که اقدام به مرطوب‌سازی بستر تالاب و رساندن آب به مناطق مستعد گردوغبار و کانون‌های بحرانی شناسایی شده نمایم.

 وی افزود: باتوجه‌به ورود سیلاب‌ها و روان آب‌های منطقه پرندگان مهاجر به منطقه کشانده شده‌اند. برخی از این‌گونه‌ها به‌صورت مهاجر عبوری برای برگشت به منطقه سیبری و برخی برای گذراندن فصل تولیدمثل به تالاب هامون رسیده‌اند که این امر موجب ایجاد تنوع زیستی و چشم‌اندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • هشدار رهاسازی آب سد سفیدرود در گیلان
  • (عکس) زاینده رود، سی و سه پل و پل خواجو؛ سال ۱۹۲۷
  • عبور از رودخانه با مخاطرات فراوان
  • جاری شدن سیل در بیش از ۴۰ نقطه در بستر رودخانه‌های شهرستان بردسکن
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند