آخرین وضعیت حقوق و یارانه در سال آینده | حقوق ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیونی داریم؟ | درصد افزایش حقوق بازنشستگان | حقوقهای معاف از مالیات
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۰۵۶۴
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق ۱۴۰۱ بودجه مجلس شورای اسلامی صبح امروز (دوشنبه ۲۵ بهمن) در نشست خبری درباره لایحه بودجه سال آینده، اظهار داشت: منابع و مصارف این بودجه ۱۳۷۲ هزار میلیارد تومان است که دولت برای آن اعتبار در نظر گرفته است.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: ۸۰ هزار میلیارد تومان برای یارانه ها کنار گذاشته شد که جمع یارانه ها برای سال آینده ۲۲۰ هزار میلیارد تومان شد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
حاجی بابایی با اشاره به حذف ارز ترجیحی، تصریح کرد: با تمام کارهای کارشناسی انجام شده کمیسیون تصمیم گرفت که ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی را برای سال آینده در نظر گرفت و حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان به عدد دولت اضافه شد.
حاجی بابایی افزود: ۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی به صورت ریالی برای گندم اختصاص دادیم. همچنین یارانه کالاهای اساسی، دارو و گندم حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
وی با بیان اینکه دولت این رقم را ۱۷۲ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود، تاکید کرد: قیمت گندم برای سال آینده ۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه با اشاره به بودجه حامل های انرژی، گفت: مجلس بر حامل های انرژی و یارانه آنها نورافکن انداخت و ۶۰۰ هزار میلیارد یارانه بخش انرژی در نظر گرفته شد.
حاجی بابایی بیان داشت: در تبصره ۱۴ بودجه مشخص شد که درآمد و هزینه نفت و همچنین میزان یارانه سوخت باید مشخص شود به عبارتی جدول شفافیت نفت در بودجه داریم تا بر تاریک خانه نفت نورافکن بیندازیم.
وی با اشاره به وضعیت حقوق ها در سال آینده، گفت: میزان پایینترین حقوق ۵ میلیون تومان است که این عدد برای شاغلین ۵ میلیون و ۶۰۰ و برای بازنشستگان ۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش حقوق داشتیم.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه با بیان اینکه حقوق تا ۵ میلیون تومان معاف از مالیات است، افزود: از ۵ تا ۱۵ میلیون تومان ۱۰ درصد مالیات میپردازند و مازاد ۱۵ تا ۲۵ میلیون ۱۵ درصد و مازاد ۲۵ میلیون تا سقف ۷ برابر ۲۰ درصد مالیات میپردازند.
حاجی بابایی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق بودجه ۵ هزار میلیارد تومان برای تعرفه پرستاری در نظر گرفته است، بیان داشت: بودجه رتبه بندی معلمان را از ۲۵ به ۴۰ هزار میلیارد تومان رساندیم همچنین ۴۰ هزار میلیارد تومان برای بدهی و مطالبات جانبازان و ایثارگران به ویژه جانبازان ۷۰ درصد تعیین شد.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه برای اولین بار، پدر و مادر شهدا حداقل حقوق را دریافت خواهند کرد.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، گفت: برای اولین بار کمیسیون تلفیق بودجه تصویب کرد یک صندوقی به نام صندوق بیماریهای صعب العلاج ایجاد شود تا از بیماران کم برخوردار حمایت شود.
حاجی بابایی تصریح کرد: ۲۰ هزار میلیارد تومان وام ۴ درصد و ۵ هزار میلیارد تومان وام بلاعوض در این صندوق در نظر گرفته شده است و دولت متعهد میشود که یک ریال از صندوق بیماریهای صعب العلاج را به افراد برخوردار ندهد.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه در ادامه با بیان اینکه ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال و تولید معین شده، بیان داشت: ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال خرد در اختیار استانها قرار داده میشود و همچنین ۵ و نیم میلیارد یورو با تهاتر نفت برای پروژههای پیشران تعیین شد.
وی افزود: حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان برای مناطق محروم در تبصره ۱۴ لایحه بودجه قرار داده شد.
حاجی بابایی تاکید کرد: در زمینه بورس دست دولت باز گذاشته شد تا دولت بورس را تنظیم، کنترل و اداره کند تا افراد حقیقی در بورس بیمه شوند و مورد هجمه بزرگ سرمایه گذاران قرار نگیرند.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه بیان داشت: تا امروز در کمیسیون تلفیق هیچ تصمیم شخصی در بودجه گرفته نشده است و بودجه سال آینده یک بودجه دقیق، شفاف و قابل دفاع است و همچنین در تبصره ۱۴ بودجه بنده به عنوان رئیس نظری نداده ام و همچنین یک سر سوزن ابهام در بودجه ۱۴۰۱ نیست و هیچ فشاری نمی تواند نظر کمیسیون را تغییر دهد.
حاجی بابایی با بیان اینکه بودجه دولت افزایش پیدا نکرده و بار اضافی بر دولت تحمیل نشده است، تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱ و با مصوبات ما حقوق ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیونی دیگر پرداخت نخواهد شد.
کد خبر 657250 برچسبها حقوق و دستمزد مالیات یارانه مجلس شورای اسلامی
منبع: همشهری آنلاین
کلیدواژه: حقوق و دستمزد مالیات یارانه مجلس شورای اسلامی رییس کمیسیون تلفیق بودجه هزار میلیارد تومان ۵ میلیون تومان حاجی بابایی سال آینده
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۰۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
سازمان برنامه و بودجه: جهتگیری برنامه هفتم توسعه پایداری صندوقها و به نفع بازنشستگان و مستمریبگیران است
به گزارش جماران؛ سازمان برنامه و بودجه در جوابیه ای به گزارشی با عنوان «برنامه هفتم توسعه، قوانین کار و تأمین اجتماعی را هدف گرفته/ زمانِ رسیدن به سن بازنشستگی کارگران مشاغل سخت زیانآور افزایش می یابد» آورده است:
جهتگیری برنامه هفتم توسعه؛ پایداری صندوقهاو به نفع بازنشستگان و مستمریبگیران است
موارد مندرج در لایحه برنامه هفتم توسعه کشور که با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی و سایر صندوقها تهیه شده است، در جهت پایداری صندوقها و به نفع بازنشستگان و مستمریبگیران اجرایی خواهد شد.
صندوق های بازنشستگی به عنوان یک نهاد بیننسلی در کشور با توجه به افزایش شاخص امید به زندگی، کاهش نسبت پشتیبانی و بالا بودن نرخ جایگزینی، دچار بحران شدهاند. بالارفتن سن بازنشستگی در اکثر کشورها متناسب با افزایش سن امید به زندگی است. در کشور ما به طور متوسط سن بازنشستگی 13 سال پایینتر از سایر نقاط جهان است. از طرفی با توجه به تغییر تعادل جمعیتی به سوی میانسالی و کهنسالی و کاهش نیروی کار جدید و افزایش تعداد بازنشستگان، از شمار بیمهپردازان کاسته و بر تعداد مستمری بگیران افزوده میشود. به عبارت دیگر مصارف صندوقها نسبت به منابع، پیشی میگیرد. در 10 سال اخیر، روند افزایش بازنشستگیهای کمتر از 30 سال سابقه (پیش از موعد، از جمله در مشاغل سخت و زیانآور) در سازمان تأمین اجتماعی از 14 درصد کل بازنشستگیها در سال 1391 به 51 درصد بازنشستگیها در سال 1399 رسیده است. در اکثر کشورها انجام اصلاحات پارامتریک و سیستمی به منظور بهبود توازن مالی و تداوم فعالیت صندوقها برای کنترل هزینهها و مصارف صندوقها انجام شده است. ازجمله این اصلاحات میتوان به افزایش سن بازنشستگی، افزایش حداقل سنوات، افزایش تعداد سالهای مبنا برای محاسبه حقوق بازنشستگی، اصلاح احراز شرایط سنوات ارفاقی مشاغل سخت و زیانآور و تغییر نرخ مشارکت اشاره نمود. موارد مندرج در لایحه برنامه هفتم توسعه کشور که با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ سازمان تأمین اجتماعی و سایر صندوقها تهیه شده است، در جهت پایداری صندوقها به نفع بازنشستگان و مستمریبگیران اجرایی خواهد شد.
مرکز اطلاعرسانی، روابطعمومی و امور بینالملل