تحریمها باید برداشته و حقوق ملت ایران محترم شمرده شود
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۲۸۲۶
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور روز دوشنبه در دیدار «سایمون کاوونی» وزیر خارجه ایرلند با اشاره به ظرفیتهای همکاری دو کشور در بخشهای مختلف از جمله انرژی، علم و فناوری، صنعت و کشاورزی، گفت: حجم روابط و تبادلات تجاری دو کشور میتواند بسیار بیشتر از سطح کنونی باشد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی با اشاره به رویکرد ایرلند در مناسبات سیاسی و اقتصادی جهان گفت: از استقلال ایرلند در مقابل آمریکا و برخی کشورهای اروپایی استقبال میکنیم.
رئیسجمهور اولویت و محور اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوره جدید را حفظ منافع ملتها و احترام متقابل دانست و خاطر نشان کرد: آنچه در مذاکرات جاری نیز بر آن تاکید داریم این است که تحریمها باید به صورت واقعی برداشته شود و حقوق ملت ایران محترم شمرده شود.
رئیس تاکید کرد: تهران - دوبلین از ظرفیتهای گستردهای برای تحکیم و افزایش سطح روابط در حوزه های مختلف تجاری و اقتصادی برخوردار هستند که استفاده از این ظرفیتها به نفع توسعه و آبادانی دو کشور است.
«سایمون کاوونی» وزیر خارجه ایرلند نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه این کشور برای توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران ارزش ویژهای قائل است، گفت: بر این باور هستیم که در روابط خود با ایران در مرحله استراتژیکی قرار داریم و خواستار توسعه و ارتقای سطح روابط همه جانبه بوده و در همین راستا مصمم به بازگشایی سفارتخانه خود در تهران هستیم.
وزیر خارجه ایرلند با بیان اینکه دلسردی و ناامیدی مردم ایران از اعتماد به مذاکرات هستهای بخاطر بدعهدی آمریکا قابل درک است، گفت: ایرلند معتقد است که باید در جریان مذاکرات جاری ضمانتهای لازم به ایران داده شود تا توافق دوباره برقرار شود.
پیش از این دیدار خانم «سونیا مک گینس» سفیر جدید آکردیته جمهوری ایرلند استوارنامه خود را به رئیس جمهور تقدیم کرد.
کد خبر 5425168
منبع: مهر
کلیدواژه: حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی ایالات متحده امریکا ایرلند انقلاب اسلامی ایران مهر انقلاب راهپیمایی 22 بهمن مذاکرات وین مجلس شورای اسلامی حسین امیر عبداللهیان محمد مخبر شورای نگهبان جمهوری اسلامی ایران کمیسیون تلفیق مقام معظم رهبری حسین امیرعبداللهیان ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۲۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
خرازی: مقابله با جنایات رژیم آپارتاید اسراییل و دفاع از حقوق فلسطینیان، تنها از طریق مقاومت امکانپذیر است
به گزارش خبرآنلاین به نقل از شورای راهبردی روابط خارجی، سیدکمال خرازی عصر امروز در جلسه افتتاحیه دومین نشست گفتگوی ایران و عرب که به ابتکار مشترک شورای راهبردی روابط خارجی و موسسه الدراسات الجزیره قطر در دوحه برگزار شد، گفت: پیشنهاد اینجانب به رهبران منطقه، حرکت در جهت یک «منطقه قوی» است، و گام اول در این مسیر که خوشبختانه آغاز شده، حل و فصل اختلافات از طریق گفتگو است.
وی با اشاره به سخنرانی سال گذشته خود که تصریح کرده بود «ایران و عربستان نمیتوانند نگاه حذفی به یکدیگر داشته باشند»، افزود: اکنون خوشحالم که با تصمیم رهبران دو کشور، مسیر عادیسازی روابط ایران و عربستان در جریان است.
رئیس شورا با اشاره به ارتقای مجدد روابط ایران با امارات و کویت و همچنین تقویت روابط ایران با قطر، عمان و عراق تصریح کرد: سفر پادشاه عمان به تهران، نشانه دیگری از روابط رو به رشد ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس است.
خرازی با اشاره به تحولات جاری بینالمللی در حهت تعادل چندقطبی، با بیان اینکه رهبران منطقه هوشمندی خود را در اتخاذ سیاستی مستقل نشان دادهاند، گفت این تحولات نشانه بلوغ و هوشمندی کشورهای منطقه در بهرهبرداری از تحولات بینالمللی به نفع کشور خود و منطقه تلقی میشود.
وی با تاکید بر اینکه «جهان امروز در حال گذر به یک نظم نوین است»، افزود: اگرچه هنوز نمیتوان با قاطعیت در مورد ویژگیهای این نظم جدید قضاوت کرد، اما مسلم است که تشکلهای منطقهای، در نظم نوین جهانی جایگاه ویژهای خواهند داشت، و بسته به قدرت، توانمندی، اتحاد و میزان استقلالی که از خود نشان خواهند داد، از بازیگران و کنشگران اصلی نظم جدید خواهند بود.
خرازی نیاز امروز منطقه را ظهور یک «منطقه قوی» متشکل از «بازیگران قوی» خواند و گفت: ما به «همکاری منطقهای» نیاز داریم تا علاوه بر تامین امنیت، رفاه و پیشرفت کل منطقه، در سطح بینالمللی نیز بازیگری فعال و اثرگذار باشیم و جایگاه منطقه خود را در تصمیمات بینالمللی تثبیت کنیم.
رئیس شورا لازمه تحقق منافع جمعی را «گفتگوی صادقانه، ولی صریح، همکاری در زمینههای اقتصادی، علمی و فرهنگی، نشان دادن اعتدال و تصمیم برای تشکیل یک سازوکار امنیت جمعی در منطقه، بدون حضور بیگانگان» توصیف و تصریح کرد: «امنیت» و «توسعه» مفاهیمی پیوسته و غیرقابل تفکیک هستند.
وی سپس امنیت خلیج فارس، تحولات یمن، ازسرگیری روابط سوریه و جهان عرب و موضوع فلسطین را چهار مسئله محوری در این منطقه معرفی کرد و در خصوص نگاه ایران به امنیت در خلیج فارس گفت: جمهوری اسلامی ایران امنیت در خلیج فارس و در هر یک از کشورهای آن را امنیت خود میداند و مخالفت ما با حضور نیروهای خارجی، از آن جهت است که عامل بیثباتی منطقه است. حضور آمریکا و رژیم آپارتاید اسراییل در منطقه خلیج فارس، نه تنها امنیت نمیآورد، بلکه آینده خطرناکی را برای منطقه رقم خواهد زد.
خرازی با استقبال از تحولات اخیر در یمن و از سرگیری روابط سوریه و دیگر کشورهای عربی، قضایای فلسطین را به عنوان «قلب تپنده جهان اسلام» دغدغه همه مسلمانان خواند و با اشاره به کشتارهای بیرحمانه ارتش صهیونیستی در غزه، با ستایش تزلزلناپذیری صفوف مقاومت گفت: مقابله با جنایات رژیم آپارتاید اسراییل و دفاع از حقوق فلسطینیان، تنها از طریق مقاومت، امکان پذیر است. او در ادامه گفت: راه حل نهایی قضیه فلسطین، تشکیل یک نظام واحد سیاسی از طریق همهپرسی از همه ساکنان اصلی فلسطین، از جمله آوارگان فلسطینی، خواه مسلمان، خواه مسیحی و خواه یهودی است.
311311
کد خبر 1770977