Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - نبود اداره کل واحد در حوزه راه‌آهن و نیز عدم پاسخگویی مناسب از سوی مدیران راه‌آهن موجب شده تا مردم و مسئولان در این استان دچار سردرگمی شده و کسی پاسخگوی مطالبات در این حوزه نباشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، چهارشنبه هفته قبل بود که حادثه خروج قطار تهران ـ ارومیه از ریل رخ داد که البته خوشبختانه این حادثه موجب صدمه به مسافران نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این امر سبب شد تا بار دیگر توجه‌ها به موضوع راه‌آهن ارومیه و مسیر ریلی در استان آذربایجان‌غربی معطوف شود.

به دنبال این حادثه و با دستور مستقیم استاندار آذربایجان‌غربی، جلسه کمیته مدیریت بحران استان برگزار و در این جلسه مقرر شد تا گروه فنی متشکل از کارشناسان حوزه ساخت و توسعه، راه آهن،  شورای فنی و شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک تمامی ابعاد این حادثه را بررسی کرده و با ارائه اقدامات ضروری، فنی و کارشناسی از تکرار حوادث مشابه جلوگیری شود.

آنچه حائز اهمیت است، اینکه راه آهن آذربایجان‌غربی شامل محور مراغه ـ ارومیه به طول ١٨٢ کیلومتر دارای ٨ ایستگاه راه‌آهن شامل ارومیه، شیرین‌بلاغ، نقده، مهاباد، قزقلعه، میاندوآب، ملکان، مراغه و محور سلماس ـ رازی به طول ٧ کیلومتر  متشکل از 4 ایستگاه سلماس، بابکان، میلادی و رازی است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی، در خصوص وضعیت راه‌آهن استان، با اشاره به دستور اکید مقام عالی استان بر معرفی مسببان حادثه رخ داده برای قطار تهران ـ ارومیه و جلوگیری از وقوع چنین حوادثی، گفت: نباید اجازه داد چنین حوادثی در این مسیر رخ دهد. شرکت راه‌آهن باید تمام تعهدات خود در زمینه ایمن‌سازی مسیر را انجام دهد و هیچ قصور و ترک فعلی در این زمینه قابل قبول نیست.

یاسر رهبردین با تاکید بر لزوم انجام بازرسی‌های مداوم و اصلاحات مورد نیاز مسیر راه‌آهن در اسرع وقت برای ایمن سازی، ابراز داشت: نگهداری و بازسازی ایستگاه‌های راه‌آهن با توجه به درآمدهای حاصل از این استان، از  موضوعات مهم و تاثیرگذاری است که متاسفانه اقدامات سنوات گذشته در این خصوص در حد قابل قبول نبوده است.

همچنین، مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی، در این زمینه ابراز داشت: براساس ارزیابی‌های تیم کارشناسی، ساخت دیوار حائل و گالری به همراه سبک‌سازی ترانشه‌های مسیر راه آهن ارومیه ـ مراغه برای جلوگیری از بروز حوادث احتمالی ضروری است.

سید محسن حمزه‌لو با تاکید بر لزوم شناسایی و رفع نواقص‌های فنی و ساختاری راه آهن ارومیه ـ مراغه، افزود: ما در مقابل جان مردم مسئولیت داریم و بروز چنین سوانحی در حوزه حمل و نقل ریلی قابل قبول نیست. متاسفانه با این وجود، متولیان شرکت راه‌آهن آذربایجان در استان پاسخگوی نیازها  و مطالبات عمومی نیستند.

وی با اعلام اینکه در هدف‌گذاری برای توسعه شبکه ریلی آذربایجان‌غربی، علاوه بر افزایش ضریب ایمنی حمل و نقل ریلی به دنبال ارتقای سهم راه‌آهن در جابجایی کالا هستیم، ادامه داد: سال گذشته تنها ٧ هزار تن بار در مبادلات مرزی رازی و صادرات از ایستگاه راه آهن سلماس با احتساب حمل و نقل محصولات پتروشیمی مهاباد ثبت شده، بنابراین تجدیدنظر در سهم راه‌آهن آذربایجان‌غربی از حمل و نقل باری ضروری است.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی، عنوان کرد: سالانه بیش از ١٨ میلیون تن بار از جاده‌های استان جابجا می‌شود و بدون شک انتقال بخشی از این حجم به شبکه ریلی از استهلاک حمل و نقل جاده‌ای نیز می‌کاهد.

وی با اشاره به اینکه شبکه ریلی آذربایجان‌غربی، از ظرفیت حمل‌ونقل سالانه ١ میلیون تن بار برخوردار است، یادآور شد: موقعیت ویژه این استان در همسایگی با 3 کشور و وجود 5 پایانه فعال مرزی گواه بر این امر است که راه آهن، زیرساخت کلیدی توسعه بخش‌های صنعتی، تولیدی، کشاورزی و گردشگری شمالغرب کشور به شمار می‌رود.

حمزه‌لو با انتقاد از رویه فعلی، ساخت دیوار حائل در محل ترانشه را جزو مسئولیت شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل عنوان کرد و گفت: این شبکه ریلی ظرفیت اتصال به راه آهن اروپا را دارد و یک کریدور مهم را تشکیل  می‌دهد که در صورت توسعه، شاهد افزایش سهم شبکه ریلی آذربایجان‌غربی در لجستیک و ترانزیت بین‌الملل خواهیم بود.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی، در پایان ابراز داشت: طبق نیازسنجی و مطالعات فراملی بارها و نگاهی به مرزبندی مناطق راه‌آهن از جمله لرستان، زاگرس، همدان،  گرگان و جنوب شرق نشان می‌دهد که آذربایجان‌غربی ویژگی‌های لازم برای استقرار اداره کل راه‌آهن را داراست.

واکاوی علت خروج قطار ارومیه ـ تهران از ریل/ سهل‌انگاری پیمانکار یا بی‌توجهی راه‌آهن!قطار تهران ـ ارومیه از ریل خارج شد/ هیچ مسافری آسیب ندید

حال با توجه به دلایل ذکر شده از سوی معاون استاندار و مدیرکل راه و شهرسازی استان، به نظر می‌رسد استقرار اداره کل راه آهن مستقل در آذربایجان‌غربی جزو ضروریاتی است که باید مدنظر مدیران ارشد استانی و البته نمایندگان مجلس قرار گیرد تا به این ترتیب شاهد رشد صنعت ریلی و نیز تعیین مسئول اصلی در حوزه اتفاقاتی نظیر حادثه اخیر باشیم.

انتهای پیام/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آذربایجان غربی آذربایجان غربی مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی شبکه ریلی حمل و نقل ـ ارومیه راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۵۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف محموله داروهای قاچاق در گمرک سرو ارومیه

فرمانده مرزبانی استان آذربایجان غربی از توقیف یک دستگاه اتوبوس و کشف بیش از ۶۳ هزار عدد انواع داروهای خارجی در گمرک مرزی سرو در شهرستان ارومیه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از روابط عمومی مرزبانی استان، سردار محمد احمدی با اعلام خبر کشف محموله داروهای قاچاق اظهار کرد: مرزبانان مستقر در گمرک مرزی سرو حین تفتیش و بازرسی خودروهای ورودی به کشور، به یک دستگاه اتوبوس مظنون و آن را متوقف کردند.

وی افزود: مرزبانان در بازرسی دقیق آن از قسمت‌های مختلف اتوبوس، موفق شدند تعداد ۶۳ هزار و ۲۱۲ عدد انواع داروی خارجی، ۱۵۵ عدد آمپول، ۱۴۲ عدد قطره چشمی، ۱۹ عدد شربت خارجی، ۳۰ عدد اسپری بینی که جمعاً تعداد ۶۳ هزار و ۶۵۸ عدد دارو را بود، کشف کنند.

فرمانده مرزبانی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه کارشناسان ارزش ریالی این محموله را ۲۰ میلیارد ریال برآورد کردند، گفت: در این رابطه یک نفر دستگیر که پس از تشکیل پرونده جهت سیر مراحل به مراجع قضائی معرفی شد.

احمدی ادامه داد: قاچاق فرآورده‌های غذایی و دارویی علاوه بر صدمات جبران‌ناپذیر بر اقتصاد کشور، می‌تواند سلامت جامعه را به شدت تهدید کند، بنابراین مرزداران استان آذربایجان‌غربی با عزم جدی با هرگونه قاچاق کالا به صورت قاطع برخورد خواهند کرد.

کد خبر 749014

دیگر خبرها

  • ابلاغ و اجرای طرح جامع نقش اساسی در رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه دارد
  • کلنگ احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو ارومیه به زمین زده شد
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • توقیف محموله داروهای قاچاق در گمرک سرو ارومیه
  • شهرداری ارومیه از اعتبارات ملی محروم مانده است
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است