Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، جمهوری اسلامی ایران همواره بر اصل احترام متقابل و خودداری از دخالت در امور کشورها، سیاست خارجی خود را ترسیم کرده است و توجه به گسترش بیش از پیش روابط و مناسبات با کشورهای همسایه به ویژه پاکستان در اولویت سیاست خارجی ایران قرار دارد.

دولت‌های ایران و پاکستان در راستای اجرای سیاست‌های خارجی مصمم هستند در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و انرژی با یکدیگر تعاملات بیشتری داشته و در این مسیر دیدار مقام‌های بلندپایه دو کشور با یکدیگر و پیشبرد توافقات در بخش‌های مختلف به ویژه مسایل مرزی و امنیتی نشانگر فضای تعامل و رو به جلو در مناسبات و همکاری‌های دو جانبه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسوولان عالی دو کشور همسایه بارها با سفر به تهران و اسلام‌آباد و برگزاری کمیسیون‌های مشترک مختلف به ویژه امنیتی، دفاعی و اقتصادی؛ سکان راهبردی مسایل متقابل و منطقه را در کنترل خود داشته و به هیچ طرف یا کشور ثالث اجازه ندادند تا در امور فیمابین آن‌ها دخالتی داشته باشد.

با سفر روز دوشنبه ۲۵ بهمن «احمد وحیدی» وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران به اسلام‌آباد؛ ضمن برگزاری دیدارهای مهم با نخست وزیر، فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان رایزنی‌های مهم و مفصلی پیرامون مسایل امنیتی و مرزی، گسترش همکاری‌های اقتصادی، تشریح ظرفیت‌های یکدیگر در مسیر تحکیم تجارت، بهره برداری از فرصت‌ها مناطق مرزی مشترک همچنین تحولات منطقه از جمله اوضاع افغانستان بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

وزیر کشور روز گذشته در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: "به دعوت همتای پاکستانی خود و برای دیدار و انجام گفت وگو در زمینه گسترش مناسبات دوجانبه اقتصادی، همکاری‌های امنیتی و مرزی میان دو کشور به پاکستان سفر کردم و در فضای سازنده و صمیمانه‌ای با همکاران پاکستانی به توافقات خوبی دست یافتیم."

وی توافق بر تشکیل کارگروه مشترک وزارتخانه‌های کشور ایران و پاکستان را یکی از دستاوردهای مهم این بازدید توصیف کرد و همزمان گفت: دوستان ما در پاکستان از جمله نخست وزیر، فرمانده ارتش و وزیر کشور نیز بر توسعه روابط فی مابین تاکید داشتند در عین حال به نظر می‌رسد در زمینه اجرا توافقات نیز باید تلاش‌های بیشتری انجام شود و این کار شدنی است.

این نخستین سفر وحیدی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران به پاکستان در راستای دیدار و گفت وگو با مقام‌های ارشد دولت این کشور به شمار می‌رود.

**همکاری در امور امنیتی و مرزی میان دو کشور 

بحث نهایی شدن قرارداد امنیتی ایران و پاکستان نیز در جلسات با دولت میزبان مطرح شد. وحیدی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت که قرارداد امنیتی از طرف ایران اجرا شده و طرف پاکستانی آن را باید به انجام برساند و این موضوع از طریق کارگروه مشترک میان دو کشور پیگیری خواهد شد.

گفتنی است، پس از سال‌ها تلاش مسوولان در نهایت ایران و پاکستان به منظور افزایش همکاری‌های ضد تروریستی، مقابله با مخلان امنیت در مرزها، توسعه مراودات تجاری-اقتصادی به ویژه مناطق مشترک مرزی، قاچاق انسان، جلوگیری از قاچاق موادمخدر و ارز به پیش نویس توافقنامه امنیتی دست یافتند.

توسعه و ارتقای روابط میان جمهوری اسلامی ایران و پاکستان همواره مورد تاکید مقام‌های عالیرتبه دو کشور قرار دارد و بنابر گفته وزیر کشور، اساس برنامه‌های سیاست خارجی دولت مردمی و انقلابی سیزدهم در ایران بر تقویت حسن همجواری با همسایگان استوار است، به همین دلیل به دنبال توسعه روابط با همسایگان از جمله پاکستان هستیم که از قضا همسایه بسیار مهمی در کنار ما محسوب می‌شود.

نخست وزیر، فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان نیز در نشست‌های جداگانه خود با وزیر کشور و هیات بلندپایه سیاسی-امنیتی جمهوری اسلامی ایران ضمن بررسی آخرین تحولات مربوط به توسعه روابط دوجانبه، امنیت مرزها و همچنین روند احداث بازارچه‌های مرزی، برای گسترش همکاری‌های فی مابین و توسعه زیرساخت‌های مرزی برای روان‌سازی تجارت و تسهیل زندگی مرزنشینان دو کشور اعلام آمادگی کردند.

برچسب‌ها احمد وحیدی پاکستان ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: احمد وحیدی پاکستان ایران احمد وحیدی پاکستان ایران جمهوری اسلامی ایران ایران و پاکستان وزیر کشور دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۷۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد

به گزارش خبرآنلاین، "اسحاق دار" معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، روز سه‌شنبه با نادیده گرفتن هشدارهای آمریکا درباره روابط تجاری با ایران، به ویژه در زمینه پروژه مشترک خط لوله انتقال گاز میان دو کشور گفت که نمی‌توان به پاکستان امر و نهی کرد و این کشور در تصمیم‌گیری‌هایش، تنها منافع خود را در نظر می‌گیرد.

به نقل از ایسنا روزنامه پاکستانی دان در این باره گزارش داد: دار در یک نشست خبری در اسلام‌آباد در پاسخ به سوالی درباره این پروژه گفت که "ما باید مراقب منافع خود بوده و تعهدات خود را در نظر داشته باشیم و دولت باید با در نظر داشتن منافع پاکستان درباره کاری که می‌خواهیم انجام بدهیم، زمان و چگونگی آن تصمیم‌گیری کند، فارغ از این که آمریکا و دیگر کشورها چه می‌گویند.

او افزود: نمی‌توان به ما امر و نهی کرد و ما به کسی اجازه نمی‌دهیم مانعی ایجاد کند. پاکستان کشوری مستقل است و ما همان طور که به استقلال دیگر کشورها احترام می‌گذاریم، انتظار داریم که دیگران نیز به استقلال پاکستان احترام بگذارند.

واشنگتن در پی سفر اخیر "سید ابراهیم رئیسی" رییس جمهور ایران به پاکستان که امضای توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌های همکاری دوجانبه در حوزه‌های متعدد از دستاوردهای آن بود، درباره خطر اعمال تحریم‌ها به کسانی که با ایران به تجات می‌کنند، هشدار داد.

اسحاق دار در این باره گفت که پاکستان، نتیجتا تصمیم‌گیری خواهد کرد.

به گفته وزیر امور خارجه پاکستان، سفر رئیسی به این کشور "بسیار ثمربخش" بود.
او همچنین گفت که "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان سعودی قرار است به زودی، به پاکستان سفر کند و دولت در ماه جاری از تاریخ آن مطلع خواهد شد.

اسحاق دار در ادامه گفت که در نشست اخیر سازمان همکاری اسلامی خواستار آتش‌بس فوری و باز کردن کریدوری بشردوستانه در غزه و اجرای راهکار "۲ دولتی" با مرزهای ۱۹۶۷ برای حل‌وفصل مسئله فلسطین شده است.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904180

دیگر خبرها

  • ایران و تاجیکستان باید از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای بهره برند
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد
  • تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه