Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@03:41:06 GMT

عرضه پوشاک ترکیه و چین در بازار شب عید

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۸۰۷۹۰

عرضه پوشاک ترکیه و چین در بازار شب عید

‌به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود اینکه رونق تولید یکی از اساسی‌ترین مؤلفه‌های پیشرفت اقتصاد کشور محسوب می‌شود و در اسناد بالادستی تاکید بسیاری بر آن می‌شود؛ اما در سال‌های اخیر موانع بسیاری در مسیر تولیدکنندگان ایرانی قرار گرفته است. در این زمینه می‌توان به ورود حجم قابل توجهی از کالاهای قاچاق به کشور اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاچاق، پدیده شوم و مخربی است که صدمات فراوانی بر پیکر اقتصاد ملی کشور وارد کرده و فعالیت اقتصاد رسمی، برنامه‌ها و سیاست‌های کلان حاکمیت را دچار اختلال می‌‎کند. قاچاق نه تنها موجب تعطیلی کارخانه‌ها و افزایش بیکاری جوانان می‌شود بلکه ضربه‌ای جبران ناپذیر بر روحیه تولید و کارآفرینی مردم وارد می‌کند.

تاکید رهبر انقلاب در سال‌های اخیر بر حمایت از تولید داخلی و ترغیب مردم به مصرف کالای ایرانی نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است؛ ایشان در راستای یک سیاست اصولی جهت مقابله با توطئه قاچاق کالا و آسیب جدی به اقتصاد کشور، نام سالجاری را به عنوان «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» تعیین کردند؛ اما با وجود اینکه تنها حدود ۱ ماه به انتهای سال ۱۴۰۰ باقی مانده است، هنوز هم شاهد عرضه بسیاری از کالاهای قاچاق در سطح کشور هستیم؛ به طوری که امروزه یکی از دغدغه‌ها و مطالبات اصلی تولیدکنندگان داخلی، مبارزه مستمر با قاچاق کالا در سطح عرضه است.

عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا مناسب نیست

از همین رو، سید ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مهر، در رابطه با عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توضیح داد: وظایف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، براساس قوانین مصوب در مجلس شورای اسلامی و رهنمودهای مقام معظم رهبری در این باره تعیین می‌شود.

وی افزود: باتوجه به ضربه سنگینی که قاچاق کالا در سال‌های اخیر به تولید داخل وارد کرده است، رهبری بیشترین حد مجازات را برای ورود کالای قاچاق در نظر گرفته و سفارش کردند که " جنس قاچاق را جلوی چشم همه آتش بزنید "، همچنین ضرورت مقابله با کالاهای لوکس قاچاق که فقط افراد خاصی از آن بهره برده و باعث نابودی اقتصاد کشور می‌شود را به مسئولان کشور گوشزد کرده‌اند.

لارگانی با اشاره به عملکرد نامناسب ستاد مبارزه با قاچاق کالا ادامه داد: علی‌رغم تمام تأکیدات مقام معظم رهبری و وجود الزامات قانونی فراوان، با قاچاق ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری کالا در کشور مواجه هستیم.

صنعت نساجی و پوشاک ایران در دنیا شناخته شده بود

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ورود غیرقانونی کالاهایی نظیر پوشاک، لوازم خانگی، دخانیات و سایر اقلام به اقتصاد کشور ضربه سنگینی وارد کرده و تولید داخلی را زمین‌گیر می‌کند؛ بررسی‌های انجام شده، نشان‌دهنده مطرح بودن صنعت نساجی کشورمان در دنیا بوده است، درحالی که امروزه به دلیل افزایش حجم قابل توجه قاچاق، شاهد چالش‌هایی در این حوزه هستیم.

لارگانی ضمن اظهار تأسف بابت استفاده تولیدکنندگان از برند خارجی گفت: امروزه بسیاری از کالاهای ایرانی از لحاظ کیفیت قابل قیاس با کالاهای چینی نیستند ولی تولیدکنندگان برای فروش کالاهای خود از برندهای خارجی استفاده می‌کنند.

ضرورت تکمیل طرح شناسه کالا

وی در این باره ادامه داد: تکمیل طرح شناسه دار کردن پوشاک و دیگر کالاها باید هرچه سریع‌تر پیگیری شود، متأسفانه به دلیل عدم نظارت صحیح، کالای قاچاق از کشورهای چین، ترکیه و سایر کشورها به صورت غیرقانونی وارد ایران می‌شود.

لارگانی با اشاره به عملکرد دولت‌های قبل درزمینه مقابله با قاچاق کالا اظهار داشت: در دولت نهم و دهم هزینه‌های زیادی بابت طرح‌هایی از قبیل شبنم و ایران کد پرداخت شد ولی با ورود دولت قبلی همگی منسوخ شدند، متأسفانه تا پایان دولت دوازدهم هم هیچ طرح قابل توجهی برای مقابله با قاچاق کالا اجرا نشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: در فرآیند مقابله با قاچاق کالا نباید فشاری بر مصرف‌کنندگان کالا و اقشار ضعیف جامعه وارد شود و بهتر است با مافیای قاچاق و کسانی که به صورت عمده کالای غیرقانونی به کشور وارد می‌کنند برخورد شود.

انتهای پیام /

کد خبر 5425877 محمدحسین سیف اللهی مقدم

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری صنعت پوشاک قاچاق پوشاک سیدناصر موسوی لارگانی بانک مرکزی ایران وزارت جهاد کشاورزی بورس تسهیلات بانکی قیمت نفت سید رضا فاطمی امین سازمان امور مالیاتی ترانزیت قیمت دلار حسین قربانزاده بانک مرکزی روسیه سازمان بورس و اوراق بهادار مالیات ستاد مبارزه با قاچاق کالا مجلس شورای اسلامی اقتصاد کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۰۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه

اداره آمار ترکیه اعلام کرد صادرات این کشور به ایران در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد ۱۶ درصدی به بیش از ۸۰۰ میلیون دلار رسیده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آمارهای منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست 2024 به یک میلیارد و 364 میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 16 درصدی داشته است. در سه‌ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و 635 میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته 934 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت 41 درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به 547 میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد 16 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 817 میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل 701 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود .

بر اساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال 2023 به 5 میلیارد و 490 میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال 3 میلیارد و 310 میلیون دلار کالا به ایران صادر و 2 میلیارد و 180 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • گوشی شیائومی 14 SE ماه آینده عرضه می‌شود
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • کشف ۲۴ میلیارد پوشاک قاچاق در رودبار
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران