Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود اثبات عدم اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان بیماری کرونا و حذف آن از پروتکل درمانی کرونا، همچنان شاهد تجویز گسترده داروهایی نظیر آزیترومایسین توسط پزشکان هستیم که این امر خطر مقاومت میکروبی را در آینده نزدیک به شدت افزایش می‌دهد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ آنتی‌بیوتیک‌ها دسته‌ای از داروها هستند که مانع از رشد برخی عوامل بیماری‌زا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها در طول زمان دچار تغییراتی می‌شوند که باعث ایجاد مقاومت میکروبی می‌شود و درنتیجه داروهای ضدمیکروبی نظیر آنتی‌بیوتیک‌ها روی آنها بی‌اثر می‌شوند.

با وجود اثبات عدم اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان بیماری کووید19 و حذف آن از پروتکل درمانی کرونا، همچنان شاهد تجویز گسترده داروهایی نظیر آزیترومایسین توسط پزشکان هستیم که این امر خطر مقاومت میکروبی را در آینده نزدیک به شدت افزایش می‌دهد.

دکتر مجید مختاری، فوق تخصص ریه و عضو کمیته علمی کرونا با بیان این‌که آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ جایگاهی در درمان کرونا ندارند؛ به تسنیم گفت: چندماه پس از شیوع پاندمی کرونا اثبات شد که داروهای آنتی‌بیوتیکی نظیر "آزیترومایسین" تأثیری در درمان بیماری کرونا – بدون عفونت باکتریال- ندارند. متأسفانه تجویز بی‌رویه آنتی‌بیوتیک باعث افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی در کشور و جهان خواهد شد و اصلاً موافق تجویز آنتی‌بیوتیک در موارد کووید19 بدون وجود شواهد عفونت باکتریال نیستیم.

وی افزود: تنها در صورتی نیاز به تجویز آنتی بیوتیک وجود دارد که عفونت ثانویه به کرونا وجود داشته باشد.

عضو کمیته علمی کرونا ادامه داد: منظور از عفونت ثانویه این است که بیمار همزمان با ابتلا به کرونا یا بعد از آن، به یک عفونت ناشی از باکتری مبتلا شود؛ برای مثال ممکن است فرد دچار سینوزیت، سابقه ذات الریه، عفونت ادراری، عفونت پوستی، عفونت مجاری تنفسی فوقانی، برونشیت و ... باشد و به کرونا نیز مبتلا شود؛ در این صورت ممکن است نیاز به تجویز داروهای آنتی‌بیوتیکی باشد.

به گفته وی . کرونا یک بیماری ویروسی است و آنتی بیوتیک تأثیری بر آن ندارد و در صورتی که عفونت ثانویه وجود نداشته باشد نیازی به تجویز این دارو نیست. پزشک با گرفتن شرح حال، معاینه و آزمایشات بیمار می‌تواند در صورت وجود عفونت باکتریایی داروهای آنتی بیوتیکی را تجویز کند

فوق تخصص ریه با بیان این که علائم کرونای اومیکرون شامل آبریزش بینی، عطسه، ترشحات پشت حلق، سوزش گلو، بدن درد و کوفتگی و ... است؛ گفت: در صورت وجود این علائم نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک نیست مگر آن که پزشک تشخیص بدهد که فرد علائم عفونت باکتریایی دارد؛ برای مثال در فردی که مستعد انسداد ریوی است و ترشحات ریوی عفونی دارد ممکن است نیاز به این داروها داشته باشد.

عین‌اللهی: شیوع کرونا قدرت پوشالی آمریکا را ثابت کردعلائم شایع اومیکرون در کودکان چیست؟علائم شایع اومیکرون چیست؟علائم شایع اومیکرون در کودکان/ آنتی‌بیوتیک‌ها تأثیری در درمان کرونا ندارند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهداشت و درمان وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا بهداشت و درمان وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا آنتی بیوتیک ها آنتی بیوتیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۲۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو

به گزارش خبرآنلاین،مهمترین علائم سینوزیت درد پیشانی و صورت، کاهش حس بویایی، گرفتگی بینی، ترشحات سبز رنگ بینی، احساس پری و سنگینی صورت و تب بالای ۳۸.۵ درجه است.

عصرایران در خبری نوشت:در شرایطی که آنتی‌بیوتیک‌ها اغلب برای درمان عفونت‌های سینوسی تجویز می‌شوند، روش‌های طبیعی متعددی نیز برای تسکین علائم و تسریع روند بهبودی وجود دارد. در این مطلب، به بررسی برخی از موثرترین درمان‌های طبیعی برای سینوزیت می‌پردازیم.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902737

دیگر خبرها

  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند