Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس رئیس شورای صنفی اعضای هیئت علمی دانشگاه شیراز، با اشاره به اینکه،حقوق اعضای هیئت علمی متناسب با مسئولیت سنگین آنان نیست، تاکید کرد که اساتید دانشگاه‌های وزارت عتف خواستار تمکین سازمان برنامه و بودجه از مصوبه مجلس در مورد همسانسازی حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی هستند.

دکتر عبدالله درخشنده، در گفت و گو با ایسنا، فرازهایی از سخنان رهبر معظم انقلاب در باب دانشگاه و دانشگاهیان را یادآور و متذکر شد: با لحاظ داشتن بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص دقت و توجه به وضعیت معیشت استادان دانشگاه و مسئولیت سنگین آنها در ابعاد آموزشی، پژوهشی، فناوری، ارتباط با جامعه و اجرایی کشور که گاه با یکدیگر توام می‌­شود، رسیدگی به وضعیت معیشت و کاهش نسبی دغدغه این قشر فرهیخته را برجسته می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه سالهاست موضوع خروج نخبگان مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته است، گفت: البته قصد پرداختن به علل این موضوع و ریشه یابی آن ندارم اما مسلما معیشت و حرفه متناسب با زمینه تخصص و علاقه یک نخبه از جمله شاخص‌­های اثرگذار در تصمیم به خروج و مهاجرت است؛ گرچه آمار رسمی در این خصوص کمتر بیان می شود، اما درک موضوع برای آحاد جامعه قابل درک و فهم و همچنین لمس است چون خانواده­های بی شماری هستند که دانش ­آموخته دانشگاهی بدون شغل و حرفه در خانه دارند.

درخشنده با یادآوری اینکه بیان این نکات با هدف آگاهی بیشتر نسبت به عمق موضوع دردناکی چون خروج استادان دانشگاه و ارائه خدمت در کشورهای مختلف از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و از دسترس خارج شدن آنها بوده است، گفت: شاید از دید عموم استادان دانشگاه افرادی متمول با درآمدهای سرشار و بدون غم نان و معیشت جلوه کند، گرچه این موضوعی نادرست است، اما وظایف توام آموزشی و پژوهشی، انتظار برای حل مشکلات جامعه، فعالیت­‌های بین‌­المللی و بسیاری دیگر از انتظارات، همه و همه اغلب زمان فعالیت روزانه این قشر را از ۸ ساعت فعالیت روزانه رسمی کشور بسیار فراتر برده است، بر هیچ کس پوشیده نیست که آنچه کسب و کار در جامعه وجود دارد تابع سامانه عظیمی به نام آموزش بوده و بخش مهمی از آن وامدار تلاش دانشگاهیان است. البته این موضوع نه یک تبختر، بلکه وظیفه­‌ایست که از طرف جامعه بر دوش دانشگاه و دانشگاهیان گذاشته شده و دانشگاهیان خود را موظف و متعهد به انجام آن می‌دانند.

او با بیان اینکه دانشگاه سنگ بنای توسعه پایدار است و بدون تربیت نیروی متخصص هیچ بخشی از فعالیت­‌های صنعتی و خدماتی قادر به ادامه فعالیت نیست و پرورش نادرست و ناقص دانش‌آموختگان به افت شدید کیفیت کارها و خدمات منجر می‌شود، گفت: امروز اگر به یاری خداوند متخصصان و دانشمندان بزرگ در این مرز و بوم هستند که توانسته‌­اند برای نجات جان مردم واکسن بسازند، خروجی همین دانشگاه­‌ها هستند. اگر در تمام بخش­‌های صنعت نفت و گاز و پتروشیمی که قلب تپنده اقتصاد کشور است به نیروی­های بومی تکیه می­‌کنیم، همه آنها محصول دانشگاه هستند. امروز اگر در بخش هسته­‌ای توانسته‌­ایم به نقطه قابل تفاخری برسیم از برکت دانش‌آموختگان دانشگاه است. بدون علم و بدون تولید دانش بومی و در وانفسای انواع تحریم­‌های ظالمانه، هیچ پله ترقی پیموده نخواهد شد.

این استاد دانشگاه شیراز گفت: طرح مباحث به شکل نادرست و مغرضانه در جامعه که گویا استادان دانشگاه چیزی بیش از استحقاق آن را دارند، طلب می­‌کنند و غم دیگران را ندارند ناراحتی و تاسف دانشگاهیان را دوچندان کرده است. طرح اینگونه مباحث به هدف دلسرد کردن و کاهش انگیزه و ضربه به سنگی‌ست که پس از پیروزی انقلاب بنیه و قوت و قدرت خود را در تربیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی و چرخاندن اقتصاد کشور پس از جنگ به منصه ظهور گذاشت.

او با تاکید براینکه وجود جو آرام همراه با احترام به رشد کارکرد دانشگاه­ها کمک شایانی می­‌کند، خاطرنشان کرد: لازمه تولید علم و زایش پژوهش‌های کاربردی و سودمند وجود فضای آرام و به دور از تنش است. فکر و اندیشه نو جز در محیطی آرام نمی‌­تواند شکوفا شود و مجال امتحان یابد. اعضای هیئت علمی دانشگاه افرادی هستند که عموما جوانی خود را در راه تحصیل علم و دانش گذارده‌­اند و بر هیچکس پوشیده نیست که سختی­ و ممارست فراوانی در این مسیر بوده است و نتایج عملکردشان به آسودگی حاصل نشده است.

درخشنده با اشاره به شتاب تورم در یکی دوسال اخیر و افزایش نیافتن حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته، به جز افزایش سنواتی مطابق سایر کارکنان دولت، گفت: این موضوعات معیشت اساتید دانشگاه را به حدی تحت تاثیر گذاشته که علاقه دانش ­آموختگان نخبه و واجد شرایط را به فعالیت در کسوت عضو هیئت علمی با مرتبه استادیاری از بین برده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز گفت: این دانش ­آموختگان یا با حقوق‌­هایی به مراتب کمتر از برخی کارمندان دولت (با مدرک کارشناسی) مشغول به کار می­‌شوند یا با پیشنهادهایی چندین برابر دریافتی در دانشگاه­‌های داخلی، جذب دانشگاه‌­ها و مراکز علمی و یا اجرایی خارج کشور می‌شوند و عملا هزینه‌­های انجام شده برای تربیت آنان از بیت المال، بی نتیجه خواهد ماند.

او خاطرنشان کرد: با توجه به این مسائل و پس از مدت­‌های مدید پیگیری شوراهای صنفی اعضای هیئت علمی، مجلس شورای اسلامی در بودجه سال ۱۴۰۰ برای همسان­سازی حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه­‌های تابعه وزرات علوم، تحقیقات و فناوری با همترازان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قانونی تصویب کرد که طبق آن از فروردین امسال حقوق اعضای هیئت علمی وزارت عتف باید بر اساس این مصوبه پرداخت شود و تکالیفی برای دولت در راستای تامین منابع مالی آن در نظر گرفته شد. اما آنچه در ماه­های اخیر مشاهده شده فشار سازمان برنامه و بودجه برای بلااتر کردن این مصوبه قانونی است.

درخشنده ادامه داد: از آنجا که حقوق بگیران دولت متناسب با احکام خود برای امور روزمره و بلند مدت برنامه­ ریزی می کنند، این تلاش خلاف قانون سازمان برنامه و بودجه مشکلات عدیده‌­ای را برای اعضای هیئت علمی و حتی دانشگاه‌ها ایجاد کرده و اصرار و فشار آن سازمان، موجب نگرانی عمیق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و ناآرامی در محیط دانشگاهی شده است.

رئیس شورای صنفی اعضای هیئت علمی دانشگاه شیراز گفت: مطالبات این بخش تاثیرگذار از جامعه، مطالباتی کاملا منطقی، صنفی و مطلقا غیر سیاسی است و معتقدیم یک عضو هیئت علمی باید بتوانند به اتکای داشتن تنها یک شغل، زندگی آسوده­ای داشته باشد و وقت با ارزش خود را بدون دغدغه، به حل مسایل جامعه معطوف سازد.

درخشنده خاطرنشان کرد که تجمعی یکساعته پیش از ظهر روز یکشنبه ۲۴ بهمن اعضای هیئت علمی دانشگاه شیراز، در اعتراض به اقدام سازمان برنامه و بودجه و از سوی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور، برنامه‌ریزی و برگزار شد که طی آن شماری ای اساتید پیشکسوت و جوان، به طرح دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند و در نهایت بیانیه‌ای متناسب با نیت و اقدام سازمان برنامه و بودجه و لزوم توجه به معیشت اعضای هیئت علمی قرائت شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری وزارت عتف مجلس شورای اسلامی اعضای هیئت علمی دانشگاه ها هیئت علمی دانشگاه شیراز سازمان برنامه و بودجه صنفی اعضای هیئت علمی حقوق اعضای هیئت علمی استادان دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۶۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بررسی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کمیسیون‌های تخصصی مجلس در هفته جاری از روز شنبه تا چهارشنبه هشتم تا ۱۲ اردیبهشت جلسات خود را برگزار می‌کنند و موارد زیر در دستور کار کمیسیون‌ها قرار دارد:

کمیسیون اقتصادی در جلسه روز یکشنبه خود طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم را بررسی می‌کند.

اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس روز یکشنبه میزبان رئیس جهاد دانشگاهی خواهند بود تا وی گزارش اقدامات انجام شده و برنامه‌های آتی خود را به این کمیسیون ارائه دهد.

اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه لایحه اصلاح تبصره (۶) الحاقی به ماده واحده قانون ابطال اسناد فروش رقبات، آب و اراضی موقوفه را در کمیته حقوق خصوصی بررسی می‌کنند و در روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه هم کلیات طرح فهرست تصویب نامه‌های قانون نامعتبر دوره فترت را در دستور کار خود دارند.

اعضای کمیسیون بهداشت در روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه آخرین وضعیت پرداخت حق بیمه پرداختی بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را با حضورمسوولان مربوطه بررسی می‌کنند و در روز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه از شرکت مادر تخصصی پالایشگاه و پژوهش خون بازدید می‌کنند.

اعضای کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس هفته جاری علاوه بر ارائه گزارش توسط نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی؛ عملکرد قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار را بررسی می‌کنند.

اعضای کمیسیون اجتماعی روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت‌ماه) به منظور بررسی و جمع‌بندی آخرین وضعیت طرح‌ها و لوایح و امور نظارتی کمیسیون اجتماعی با حضور مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور جلسه خواهند داشت و روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به منظور بررسی ارائه گزارش اقدامات به‌عمل آمده در راستای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری با حضور کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این کمیسیون خواهد آمد.

اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی روز دوشنبه (۹ اردیبهشت‌ماه) علاوه بر مروری بر آخرین اخبار و تحولات، ایراد شورای نگهبان در خصوص لایحه موافقت نامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با حضور نماینده شورای نگهبان و مسئولان ارشد دستگاه‌های ذی ربط را بررسی می‌کنند. دوشنبه (۱۰ اردیبهشت‌ماه) آخرین تحولات منطقه با مسئولان ارشد ذی ربط بررسی می‌شود. ­

اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها مجلس­ هم­ در نشست­ روز سه شنبه­ ­خود با حضور وزیر کشور­ گزارش آخرین وضعیت انتخابات دورازدهمین دوره مجلس و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را­ ­بررسی­ خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • وزیر علوم : موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا
  • وزیر علوم: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی لغو شد
  • گزارش متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بررسی می‌شود
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟