Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا منتظری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به منظور افزایش دسترسی مردم به دریا و ساحل، آزادسازی حریم ۶۰ متری در دستور کار قرار گرفته و اقدامات مورد نیاز باید انجام شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر نوار ساحلی استان بوشهر را ۷۰۷ کیلومتر عنوان کرد و ادامه داد: در نوار ساحلی استان ۸۵ پلاک داریم که ۷۹ مورد دارای سند تک برگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شناسایی ۳۶ مورد از متصرفان حقوقی و حقیقی در حریم ۶۰ متری نوار ساحلی استان بوشهر در سال‌های گذشته خاطرنشان کرد: پرونده برای این تصرفات تشکیل شده و ۱۸ مورد تاکنون با رأی دادگاه رفع تصرف شده است.

شناسایی سواحل تصرف شده

منتظری با اشاره به آغاز فعالیت‌ها برای شناسایی دستگاه‌های دولتی و اشخاص حقیقی در تصرف سواحل افزود: اشخاص حقیقی و حقوقی و دولتی باید به فرآیند قانونی و حفظ حریم دریا در حاشیه سواحل توجه داشته باشند.

وی با اشاره به شناسایی ۵۳ مورد جدید تصرف در حوزه‌های درون‌شهری، برون‌شهری و پارس جنوبی طی دو هفته اخیر بیان کرد: ۴۱ مورد از این متصرفان در حوزه پارس جنوبی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر تاکید کرد: در بیرون شهرها، متولی حفاظت از حریم ۶۰ متری دریا منابع طبیعی بوده و مسئولیت حفاظت از حریم ۶۰ متری سواحل در درون شهرها راه و شهرسازی و در حوزه انرژی، سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.

وی با اشاره به بررسی سواحل و حریم ۶۰ متری دریا خلیج‌فارس در محدوده استان بوشهر توسط کارشناسان و یگان حفاظت منابع طبیعی گفت: پس از شناسایی تصرف‌های حریم ۶۰ متری دریا و دستور دادستان، حکم تخریب و رفع تصرف اجرا می‌شود.

صدور ۲۰۲ فقره سند برای سواحل

منتظری با اشاره به اینکه تعداد پلاک‌های ساحلی بر اساس نقشه کاداستر در مجموع ۹۳ پلاک به مساحت ۳۶۹ هزار و ۹۰۰ هکتار است افزود: ۲۰۲ فقره سند برای ۲۲۵ هزار و ۴۹ هکتار آن صادر شده است.

وی اظهار داشت: برای حفاظت از اراضی حریم ۶۰ متری سواحل نیازمند اقدامات و با دستور اخیر رئیس‌جمهور زمینه خوبی برای اجرا قانون فراهم شده است.

منتظری به تلاش منابع طبیعی استان بوشهر برای حفاظت از سواحل پرداخت و بیان کرد: افزود: با دستور رئیس‌جمهور، اقدامات لازم برای شناسایی دستگاه‌های دولتی و اشخاص حقیقی در تصرف سواحل خلیج‌فارس مجدداً آغاز شده است.

کد خبر 5426760

منبع: مهر

کلیدواژه: خلیج فارس غلامرضا منتظری خلیج فارس بوشهر منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر پارس جنوبی حریم دریا ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا اردبیل آیین اعتکاف واکسن کرونا امیکرون همدان بارش برف لیگ برتر فوتبال ایران مجلس شورای اسلامی گرگان حریم ۶۰ متری منابع طبیعی استان بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۷۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»

معاون میراث فرهنگی استان تهران به دنبال تخریب ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج که تهدیدی برای این بنای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی اعلام شده است، گفت: شهرداری از میراث فرهنگی قبل از عید استعلام گرفته بود و براساس پاسخی که به آن داده شده است، سازه جدید طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌تواند تا ۱۲ متر ارتفاع داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنرهای نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن ‌داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

در این عکس، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج و ارتفاع آن پیش از تخریب دیده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیارهای مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال  ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدیدهای مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بناهای تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • پیکر شهید دفاع مقدس بوشهری پس از ۴۰ سال شناسایی شد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • آزادسازی ۳ هزار مترمربع از حریم قانونی راه در حمیدیه
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخ شهر
  • خلیج‌فارس؛ نامی به بلندای تاریخ و شکوه ایران است
  • معترضان به جنگ غزه ساختمان هامیلتون دانشگاه کلمبیا را تصرف کردند
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • (عکس) ساخت اسکله شناور در سواحل غزه