Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علیرضا عشرتی»، اپیدمولوژیست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره آخرین وضعیت همه گیری کرونا گفت: براساس آنچه آمارها نشان می‌دهد، فعلا در فاز بالارونده موج ششم هستیم. در کشورهایی که سویه اومیکرون غالب شده است رفتارهای متفاوتی از وضعیت پیک دیده شده است. برای مثال در کشور آفریقای جنوبی این موج بسیار سریع بالا رفته و به صورت نسبتا سریع نیز پایین آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در ترکیه و یا انگلیس چنین اتفاقی رخ نداده و پیک در اوج مانده و سرعت پایین آمدنش بسیار کمتر بوده است.

او افزود: در مورد کشور ما نیز شواهد اینگونه نشان می‌دهد که حداقل سه تا چهار هفته افزایش پیک را خواهیم داشت. علت این مساله به این نکته برمی‌گردد که وضعیت پاسخ ایمنی اقوام مختلف نسبت به ویروس متفاوت از یکدیگر است. اما هنوز از همه فاکتورهای نحوه تاثیرگذاری ویروس هنوز مطلع نیستیم. 

عشرتی درباره میزان مرگ و میر افراد مبتلا به امیکرون گفت: میزان مرگ و میر در کشور به این برمی‌گردد که تا چه میزان مردم به بیمارستان‌ها مراجعه کنند و بیمارستان تا چه اندازه بتواند پاسخگو باشد و بتواند از بیماران مراقبت کند. کسانی که به اومیکرون مبتلا شده و مشکلات زمینه ای ندارند، اصلا لازم نیست به بیمارستان مراجعه کنند و بهتر است درمان‌های علامتی انجام دهند و اگر احیانا بیماری به سمت شدید شدن رفته و تنگی نفس و سرفه های بسیار شدید داشتند، در این حالت به بیمارستان مراجعه کنند. 

او افزود: اجتماعات به طور کلی از دید ما به انتشار بیماری کمک خواهد کرد. اما اینکه گستردگی آن به چه صورت باید باشد منوط به نظر ستاد ملی مقابله با کروناست. زیرا وقتی می‌گوییم اماکن تعطیل شوند، هزینه ای را به کشور تحمیل می‌کنیم. این مساله اقتصادی و پیچیده است و جمیع عوامل باید در آن درنظر گرفته شود. هرچه قدر اجتماعات خلوت تر باشد ایده آل است اما اینکه تا اندازه بتوان به این ایده آل رسید مساله دیگری است و حوزه سلامت به تنهایی در آن نمی تواند صاحب نظر باشد. 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تصمیم گیری درمورد بازگشایی مدارس و دانشگاه ها باید در سطح بسیار محلی باشد. توصیه سال گذشته سازمان جهانی بهداشت این بود که تا حد ممکن کلاس های حضوری تعطیل نشود. در این شرایط باید مراقب باشیم دانش آموزی که دارای علامت است در کلاس حضور پیدا نکند و از حدی به بعد که تعداد موارد در کلاس زیاد می‌شود کلاس را تعطیل کنیم و زمانی که بیماری در مدرسه زیاد می‌شود، مدرسه را تعطیل کنیم. از طرفی کلاس ها نیز باید تا حد ممکن خلوت باشند و سعی کنیم دستورالعمل ها در کلاس ها رعایت شوند.

او افزود: زیرا زمانی که بیماران بدحال و خفیف همگی با هم به بیمارستان مراجعه کنند بیمارستان در خدمات دچار چالش شده و احتمال اینکه افراد بدحال خدمات لازم را دریافت نکنند، بالا خواهد رفت. وضعیت مرگ و میر در کشور در روزهای آینده به این مدیریت ها مربوط است. 

این اپیدمولوژیست افزود: در این مدت کاری که همه افراد باید به عنوان شهروند انجام دهند، همچنان وفادار ماندن به دستورالعمل های بهداشتی است. گفته می‌شود علایم این بیماری سبک تر است اما از آنجایی که این سویه سرایت پذیری بسیار بالایی دارد، تعداد بسیار زیادی از افراد را مبتلا می‌کند و به این دلیل که چنین اتفاقی رخ می‌دهد، احتمال اینکه تعداد موارد شدید بیماری بالا برود بسیار بیشتر است زیرا تعداد افرادی که بیمار می‌شوند بسیار بیشتر از موج های قبلی است.

عشرتی گفت: به همان نسبت احتمال اینکه میزان مرگ و میر نیز افزایش پیدا کند وجود دارد. به ویژه کسانی که مشکل زمینه ای دارند مانند افراد دارای سابقه پیوند و خانم های باردار نیز که به صورت طبیعی مقداری با افت سیستم ایمنی مواجه هستند، باید بیشتر مراقبت کنند. به هرحال با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به دنبال این هستیم که از بیماری زمان بخریم. 

عضو هیات علمی در انتها افزود: باید اهتمام جدی تری نسبت به دز سوم داشته باشیم و افرادی که واجد شرایط آن هستند زودتر برای دز سوم مراجعه کنند و آن را به تاخیر نیاندازند. به دنبال واکسن خاصی هم نباشند و هر واکسنی که موجود است را دریافت کنند. یکی از دلایل تاخیر در واکسیناسیون این است که چه واکسنی بزنیم و یا به دنبال واکسن خاصی هستیم. همه این الزامات برای این است که بتوانیم با کمترین هزینه این موج را طی کنیم.

بیشتر بخوانید:

واکسیناسیون خطر ابتلا به «کرونای طولانی مدت» را کم می‌کند عضو کمیته مقابله با کرونا: چین از اینکه ما او را در واکسن‌سازی کنار زده بودیم ناراحت بود

47231

کد خبر 1604126

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: واکسن واکسیناسیون ویروس کرونا مراجعه کنند مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۲۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی بیمارستان صحرایی در روستای فرهاد اباد دلفان-لرستان

به مناسبت هفته سلامت، بیمارستان تخصصی صحرایی شهدای عملیات حاج عمران با حضور پزشکان متخصص در رشته های قلب، چشم پزشکی،دندانپزشک و پزشک عمومی، داخلی، اطفال، اورولوژی، پوست، مغز و اعصاب، متخصص تغذیه، جراح عمومی،با همکاری سپاه حضرت ابوالفضل(ع) استان، سپاه ناحیه مقاومت بسیج شهرستان دلفان، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، بسیج جامعه پزشکی استان، شبکه بهداشت و درمان، هلال احمر و بخشداری میربگ، برای ارائه ی خدمات تخصصی به مردم شریف این منطقه شد.در این مراسم سردار باقری فرمانده سپاه لرستان هم حضور داشتند به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3075308 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • متخصص بیمارستان شریعتی تهران خودکشی کرد
  • برپایی بیمارستان صحرایی در روستای فرهاد اباد دلفان-لرستان
  • انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟ / جزئیات درگذشت یک پزشک زنِ متخصص روماتولوژی
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیات بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیاتی بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی