Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم به مناسبت ارتحال حضرت آیت الله صافی گلپایگانی،مراسم بزرگداشتی از طرف بیت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی در مسجد اعظم قم با سخنرانی آیت الله استادی، برگزار شد.

مراسم بزرگداشتی به مناسبت ارتحال حضرت آیت الله صافی گلپایگانی از طرف بیت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی با حضور علما، مسئولان و قشرهای مختلف مردم و با سخنرانی آیت الله استادی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مسجد اعظم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله استادی در این مراسم که  در شام وفات حضرت زینب کبری (س)  برگزار گردید در ابتدا به مقام آن حضرت و ایراد خطبه ایشان در مجلس یزید پرداخت و در ادامه به ابعاد شخصیتی و زندگانی حضرت آیت الله صافی اشاره کرد و اظهار داشت: زندگی مرحوم حضرت آیت الله صافی را اگر بخواهیم به عنوان کتاب مطرح کنیم این کتاب بخش‌های مختلفی دارد، جامعیت ایشان باعث شده تا عنوان‌های مختلفی داشته باشد که برای هر عنوان باید جلسه‌ای برای آن گرفته شود هر عنوانش می‌تواند یک قسمت بزرگ از یک کتاب باشد.

وی افزود: ابتدا از خاندان ایشان از پدر، مادر، برادر و این خاندان دوست داشتنی هستند که باید راجع به این آنان صحبت بشود. فصل بعدی ایام تحصیلی ایشان در گلپایگان، شاید ده سال یا بیشتر که در زمان رضا خان و در زمانی که شدت مخالفت و اذیت زیاد بوده است کمتر کسی در آن دوران حاضر می‌شود درس بخواند اینها برای ما طلاب درس است. شدت، زحمت، اذیت، عدم اقبال مردم، مسخره کردن اما آنکه تشخیص داده به اسلام خدمت کند کار خود را می‌کند.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان داشت: پس از آمدن آیت الله العظمی بروجردی، ایشان شانزده سال در درس ایشان شرکت کرد و به معنای دیگر کمک ایشان بوده و به معنای دیگر معتمد ایشان. بعد از رحلت آیت الله بروجردی ۳۴ سال در کنار آیت الله العظمی گلپایگانی. هم استفاده می‌کرد هم مورد مشورت ایشان بود و هم در تمام قضایا به ایشان کمک می‌کرد و ۳۰ سال هم دوران مرجعیت ایشان است.

عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه هر کدام از این فصل‌ها، شایسته است درباره‌اش بحث بشود، افزود: همه آنها جهات آموزندگی برای حوزه‌ها، اهل علم، فضلا، علما و … دارد، ایشان از اوایل جوانی تا روزهای آخر زندگی به مدت هشتاد سال به نویسندگی پرداخت. نوشته‌های ایشان همه هدفمند است. کتاب منتخب الاثر را در جوانی نوشته و کسانی که اهل تألیف باشند می‌دانند که ایشان چه کرده از چهار صد کتاب شیعه و سنی روایات مربوط به دوازده امام استخراج شده در زمان ما برای این جور کارها، یک تیم و گروه آن را انجام می‌دهند، اما ایشان یک‌نفره در جوانی این کار را کرده، ایشان با این کار می‌خواستند عقیده شیعه را محکم کنند، بعضی از علمای بزرگ درباره این کتاب گفته‌اند خوب بود در هر خانه از خانه‌های شیعه یا روحانی شیعه، یکی از این کتاب وجود داشت.

این استاد حوزه علمیه، فصل بعدی زندگی آیت الله صافی را تألیفات ایشان برشمرد که بیشتر از صد مورد است و گفت: یکی دیگر از کارهای ایشان این بوده که مردم را با امامت آشنا کند یکی از روشنفکرانی است که باید نامش برده شود که هم روشنفکر بود هم عالم و هم فقیه و از همه روشنفکران، روشنفکر تر بود.

آیت الله استادی، در مورد حمایت ایشان از نظام اسلامی ادامه داد: حمایت ایشان از نظام اسلامی نه فقط در این دوران، بلکه از اول نظام یکی از حامیان نظام اسلامی بود. در مسائل نظام ورود می‌کرد، و مواظب بود چیزی کم یا زیاد نشود با اخلاص و خلوص، کسانی را که با ایشان دیدار می‌کردند راهنمایی می‌کرد. حمایت یعنی همین، حمایت یعنی تعریف به جا و انتقاد به جا. حمایت از اسلام و مردم یعنی همین ارتباط با مردم ایشان به مسائل اجتماعی ورود می‌کرد و می‌دانست که چه می‌گذرد.

وی افزود: فصل بعدی زندگی ایشان، راجع به اخلاق ایشان با دوست و دشمن است. ما باید از این بزرگواران درس بگیریم. یکی دیگر از کارهای آن بزرگوار استقلال حوزه بود، بعضی این استقلال حوزه را بد معنی می‌کنند، استقلال حوزه به این معنا نیست که به حوزه علمیه قم کمک مالی نشود،کمک مالی به حوزه صرفا برای اداره آن است؛ مستقل بودن به این معنا است که حوزه علمیه به این طرف و آن طرف وابسته نباشد، وابستگی به این دولت و آن دولت نداشته باشد در یک جلسه ایشان تصریحاً فرمود، وقتی ما به این طرف و آن طرف وابستگی نداشته باشیم روزهایی که از نظام حمایت می‌کنیم مردم حرف ما را قبول می‌کنند. اگر کار خوبی کردند حمایت کنیم و اگر کار بدی کردند انتقاد کنیم. معنی استقلال همین است، یعنی حوزه باید فکراً مستقل باشد، اما اگر کمکی به حوزه شود به طلاب داده نمی‌شود و فقط برای اداره حوزه است و اینهای که می‌گویند، مستقل شوید منظورشان مالی نبوده معنی استقلال این است که به جناحی وابستگی ایجاد نشود. و این سبکی است که عقل و منطق می‌پذیرد، ما باید ناظر بوده و مترصد این باشیم، خوب را خوب بگوییم و بد را بد. در جای خود تعریف و در جای خود انتقاد و راهنمایی این طور حمایت از دولت، نظام و رهبری است.

آیت الله استادی در پایان با بیان اینکه چه کار کنیم که مردم به ما گرایش پیدا کنند، ادامه داد: ما باید کاری کنیم که مردم به ما گرایش پیدا کنند و به ما علاقه مند شوند، مردم کسی را می‌خواهند که ملأ باشد، عالم به زمان باشد بداند آسیب‌ها چه هستند و چه کاری برای کاهش آسیب‌ها وجود دارد و در مسائل بی تفاوت و بی توجه نباشد. بعضی‌ها می‌گفتند که دخالت نکردن فضیلت است، اما آیت الله صافی ثابت کرد که دخالت کردن فضیلت است، در سیاست و دین روحانیون شیعه نباید بی تفاوت باشند و باید توجه داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه قم حضرت آیت الله صافی آیت الله العظمی آیت الله استادی حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۲۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: طرح نور در چارچوب قوانین و مقررات و با حمایت همه دستگاه‌ها باید با قاطعیت تداوم پیدا کند.

به گزارش تسنیم، آیت‌الله عباس کعبی در نشست فصلی سازمان عقیدتی سیاسی انتظامی که در مرکز تربیت و تعالی ثامن الحجج (ع) عقیدتی سیاسی انتظامی در قم برگزار شد، با توصیه به حاضرین برای خواندن مکرر سوره‌های فتح، محمد (ص)، صف و جمعه اظهار داشت: این سوره‌ها سوره‌های جهاد، ایثار و شهادت و حضور در میدان و در کنار ولایت رسول الله و ولایت ائمه اطهار (ع) بودن است و اگر الهام بگیریم در کنار ولایت، ولی فقیه ماندن است.

وی با عنوان کردن مصائب و سختی‌های رسالت نبی مکرم اسلام (ص) افزود: جهاد رسول خدا در هفت مرحله ۱-جهاد دعوت ۲-جهاد مقاومت ۳-جهاد بسیج نیرو برای تشکیل دولت اسلامی ۴-جهاد تشکیل دولت اسلامی ۵-جهاد حفظ نظام اسلامی ۶-جهاد فتح اسلامی ۷-جهاد روابط بین الملل دولت اسلامی یود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قمگفت: سنگ زیرین رسالت‌های بزرگ خودسازی است و در انقلاب ما نیز مراحل جهاد با رهبری بنیانگذار انقلاب اسلامی این مرجع بی‌نظیر تقلید آیت الله امام خمینی (ره) در دوران معاصر آغاز و هم اکنون در حال رسیدن به اوج است و دارد به یک قدرت بین المللی نوین تبدیل می‌گردد که ضربه «وعده صادق» نقطه عطفی در این عرصه بین المللی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری، رکن اصلی عملیات غرور آفرین «وعده صادق» را هدایت‌ها و رهنمایی‌ها و رهبری شایسته رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: رهبری عظیم الشأن فرمودند وعده صادق عزت عظمت شکوه جلال و اقتدار ملت ایران را نشان داد و اراده ملت ایران را به نمایش گذاشت.

وی خطاب به مدیران سازمان عقیدتی سیاسی انتظامی تاکید کرد: جهاد شما حفظ صیانت و ایجاد تحول معنوی و بصیرتی در کارکنان و خانواده‌ها در جهت تحقق اهداف عالیه نظام مقدس اسلامی است.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: جهاد یعنی تبدیل ضعف به قدرت، تهدید به فرصت، کارنامه موفق عقیدتی سیاسی آنگاه بالنده‌تر می‌شود که ببینیم در هر کدام از عقیدتی سیاسی‌ها چقدر مجاهدانه ضعف‌ها به قدرت و تهدیدها به فرصت تبدیل شده است و خلاقیت و ابتکارشان چقدر بوده است.

آیت الله کعبی تصریح کرد: هتک حریم اخلاقی جامعه و سهل انگاری درباره حجاب بسترساز تضعیف فرهنگ دینی جامعه و مسبب ایجاد انحرافات گسترده است.

وی با تاکید به داشتن روحیه جهادی اظهار داشت: روحیه جهادی می‌تواند عقیدتی سیاسی انتظامی را متحول کند و ماموریت‌های تاریخی آن را به سرانجام برساند پس باید از این روحیه جهادی محافظت کرد و آن را ارتقاء داد.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: طرح نور در چارچوب قوانین و مقررات و با حمایت همه دستگاه‌ها باید با قاطعیت تداوم پیدا کند و مورد حمایت همه دستگاه‌ها، نهادها و اقشار گوناگون جامعه قرار گیرد.

آیت‌الله کعبی با اشاره به بیانات صریح رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه داشتن حجاب حکم قانون و هم حکم شرع است، گفت: قوه قضائیه و فراجا باید به مسئولیت‌های قانونی و شرعی خود به شکل کامل عمل کنند.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان ضمن حمایت از اجرای طرح نور، خواهان تبیین ابعاد گسترده آن شد و افزود: همگی باید در کنار فرماندهی انتظامی، حساب شده و با حمایت مردمی این طرح را اجرا کنید و انتظامی تحت هر شرایطی نباید از این طرح عقب نشینی کند.

دیگر خبرها

  • فرج‌الله شوشتری به‌عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان منصوب شد
  • علت عمده سقط جنین مسایل فرهنگی و اقتصادی است
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند
  • طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • آیت‌الله کعبی: طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • خواسته به حق مردم ایفای مسئولیت‌های اجتماعی صنایع است
  • آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم
  • بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری