Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی با حضور در محله‌های الهیه و موسی بن جعفر (ع) بیرجند در منطقه کمتر برخوردار شمال شهر، مسائل و مشکلات این مناطق را به‌صورت میدانی بررسی کرد.

بازدید امروز جمعه ۲۹ بهمن جواد قناعت به همراه جمعی از مسوولان استانی و سرپرست فرمانداری بیرجند ابتدا از محله الهیه شروع شد و استاندار در این بازدید بوستان نیمه‌تمام، کتابخانه، معابر و تاسیسات شهری را مورد رصد و ارزیابی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، جمعی از شهروندان با مغتنم شمردن فرصت حضور نماینده عالی دولت در استان، مشکلات و درخواست‌های خود را بی‌واسطه مطرح کردند.

دستور ویژه استاندار خراسان جنوبی به دستگاه‌های متولی برای پاسخ به مطالبات مردم و رفع مشکلات محله الهیه از پیامدهای این بازدید بود.

محله موسی بن جعفر (ع) شهر بیرجند مقصد بعدی استاندار و هیات همراه بود و قناعت با هدف دیدار چهره به چهره با مردم در این محله حضور یافت.

وی پیاده مسافتی را در برخی معابر این محله طی کرد و در طول مسیر مردم از مسائل و مشکلات خود گفتند.

استاندار خراسان جنوبی پس از شنیدن مشکلات محله و درخواست‌های افراد دستورات لازم را به دستگاه‌های متولی برای بررسی و رفع این موارد ارایه کرد.

همچنین ۲ نفر از اهالی این محله از استاندار درخواست کردند که از منازل آنان سرکشی کند و قناعت هم با حضور در منازل‌شان پای صحبت این افراد نشست.

استاندار خراسان جنوبی روز گذشته نیز از بافت تاریخی بیرجند بازدید کرد. قناعت از آثار تاریخی بیرجند از جمله بافت تاریخی، مدرسه شوکتیه، آب انبار محسن‌زاده، موزه لباس و منسوجات سنتی، قلعه تاریخی و باغ رحیم‌آباد بیرجند بازدید و بر استفاده هرچه بیشتر از این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

سرپرست فرمانداری بیرجند، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان نیز استاندار را در این بازدید که سه ساعت به طول انجامید، همراهی کردند.

برای دیدن آثار تاریخی در محل پایگاه میراث فرهنگی، گردشگری و تاریخی بیرجند از خیابان منتظری سه وارد بافت تاریخی بیرجند شدیم و پستخانه قدیم بیرجند اولین مکانی بود که در این محله استاندار خراسان جنوبی از آن بازدید کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی در معرفی این اثر تاریخی گفت: اداره‌ پست قدیم بیرجند در اواخر قاجاریه و اوایل پهلوی ساخته شد و با شماره ۱۱۹۴۴ ثبت ملی شده است.

حسن رمضانی افزود: این بنا ابتدا در دوره‌ قاجاریه به عنوان «غورخانه» استفاده می‌شد و بعدها تا سال ۱۳۶۱ به عنوان پست و تلگراف بیرجند فعال بود که سال ۶۲ تخلیه و متروکه شد و سازمان میراث‌ فرهنگی وقت در سال ۱۳۵۸ آن را خریداری و مرمت کرد و در قالب ساختمان اداری پایگاه میراث‌ فرهنگی شهر تاریخی بیرجند احیا شده است.

استاندار از بنای تاریخی خواجه خضر روبه‌روی مدرسه شوکتیه نیز بازدید کرد و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی درباره این اثر تاریخی گفت: این بنا از معدود بناهایی با کاربری مسجد و آرامگاه است که در عصر قاجار احداث شد.

وی اظهار کرد: با توجه به شواهد موجود به نظر می‌رسد، این بنا ۲ بانی به نام‌های خواجوی و منصف داشته و زمان ساخت آن به عصر قاجاریه بر می‌گردد.

بازدید از مدرسه شوکتیه بیرجند سومین اثر تاریخی بیرجند بود که در همین بافت تاریخی مورد بازدید قرار گرفت؛ در حال حاضر در این مدرسه کلاس‌های شبانه‌روزی حفط قرآن با حضور حافظانی از سراسر کشور برگزار می‌شود.

مدرسه شوکتیه یکی از پیشینه‌های ارزشمند استان خراسان جنوبی است که بعد از دارالفنون تهران و رشدیه تبریز به عنوان سومین مدرسه نوین ایران در شهر بیرجند سر برآورد تا مردان نامداری را سرآمد جهان کند.

مدرسه شوکتیه بیرجند در دوره قاجار ساخته شد و با شماره ۱۳۷۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی درباره نحوه شکل‌گیری و راه‌اندازی مدرسه شوکتیه گفت: امیر اسماعیل خان که در زمان ناصرالدین شاه حاکم منطقه مُکران (بلوچستان) و قُهستان بود در عین مکنت، هیچ فرزندی نداشت لذا یک سوم اموال خود را بنا به احکام شرع، وقف کرد و برادر کوچکتر خود، امیر ابراهیم خان را متولی این املاک قرار داد.

وی افزود: بعد از مرگ اسماعیل خان، ابراهیم خان شوکت الملک حکومت منطقه قاینات را به عهده می‌گیرد و روزهای شکوفایی دارالفنون به تهران سفر می‌کند و با این مدرسه و آثار ارزشمندش بیشتر آشنا می‌شود.

رمضانی بیان کرد: ابراهیم خان پس از برگشت به بیرجند تصمیم می‌گیرد با استفاده از همان یک سوم اموال وقفی که در اختیار دارد، کار خیر و ارزشمندی در راستای توسعه فرهنگ منطقه انجام دهد و به این ترتیب مدرسه شوکتیه در محل حسینیه امام رضا (ع) راه‌اندازی و تعلیم و تربیت به سبک جدید در شهر آغاز می‌شود.

وی گفت: شوکت الملک برای مدیریت و تاسیس مدرسه شوکتیه بیرجند از ۲ نفر فاضل کاشانی به اسامی میرزا احمد نراقی و شیخ احمد سلیمانی نراقی دعوت کرد و معلمان خارجی این مدرسه نیز سیدرضی حسین هندی، مسیو رومینیو، مسیو فردیناند و ژزف بریان که از فرانسه و هند بودند.

رمضانی اظهار کرد: مرمت این بنای تاریخی از اوایل آذر ۹۴ با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان شروع شد و با صرف یک میلیارد تومان اعتبار از محل درآمد رقبات موقوفه حسینیه امام رضا (ع) بیرجند بازسازی شده است.

در ادامه مسیر بافت تاریخی بیرجند و در انتهای کوچه فرعی خیابان منتظری استاندار خراسان جنوبی از آب انبار محسن‌زاده هم بازدید کرد.

انبار محسن‌زاده از سازه‌های آبی قدیمی بیرجند است که زمان ساخت آن به اواسط دوره قاجار برمی‌گردد، این آب انبار در محله دم قلعه، ابتدای کوچه خواجه‌ها و کنار خانه مسکونی مرحوم احمد محسن‌زاده واقع است که به همین جهت به آن آب انبار محسن‌زاده گفته شده ولی بانی واقف آن حاجی خان بوده است.

مخزن این آب انبار یک میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر گنجایش دارد، به‌طوری که وقتی وارد این مخزن می‌شوید، بزرگی آن باعث می‌شود تا چند لحظه سکوت کنید و به فکر فرو روید.

عملیات مرمت این آب انبار سال ۹۶ در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی قرار گرفت و در این مرمت، مخزن آب انبار کشف و بازسازی شد.

آب انبار محسن‌زاده پنجم آذر ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۹۰۷ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.

استاندار و هیات همراه در ادامه مسیر و انتهای محله «سرده» بیرجند از موزه لباس و منسوجات سنتی در محل خانه تاریخی پُردلی بازدید کردند، در این موزه پوشش‌های سنتی خراسان جنوبی از لباس‌های ابریشمی دستباف، اطلس، کرباس، برک، قارت و عروس گرفته تا پارچه‌های سنتی برک، کرباس و مله را در معرض نمایش قرار گرفته است.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی جمع‌آوری آثار این موزه که از دوره قاجار تا معاصر را در برمی‌گیرد، حدود پنج سال به طول انجامیده است و برخی از این پوشش‌ها خریداری شده و برخی به امانت گرفته شده‌اند تا امکان بازآفرینی و احیای انواع لباس‌های محلی در استان انجام شود.

قناعت در ادامه راهی میدان امام حسین (ع) بیرجند شد و از قلعه تاریخی بیرجند در بافت قدیم شهر بازدید کرد. قلعه بیرجند یکی از زیباترین و قدیمی‌ترین قلعه‌های ایران است که با نام‌های قلعه ته ده یا قلعه پایین شهر شناخته می‌شود.

وسعت این قلعه حدود سه هزار متر مربع و ساخته دوره صفویه است البته برخی نیز بنای این قلعه را به قبل از این دوره نسبت می‌دهند و هر سال مقصد گردشگران داخلی و خارجی به ویژه در نوروز است.

این قلعه از خشت و گل ساخته شده و مردم دوره صفویه تا قاجاریه را از حمله مهاجمان به‌ویژه ترکمن‌ها و ازبک‌ها در امان نگه می‌داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی در این بازدید توضیح جالبی داد و اینکه قلعه قدیمی بیرجند به ارگ کلاه فرنگی و ارگ بهارستان نقب یا راه زیر زمینی دارد و البته الان بسته است.

وی افزود: بیشتر قلعه‌هایی که قابلیت دفاعی داشتند مسیرهای فرار و نقب‌هایی داشتند که به خانه‌ها یا چشمه آب راه داشته است، قلعه بیرجند هم ۹۰ درصد راه فرار داشته اما در ساخت و سازها و تحولات مسیر آن مسدود شده و در حال حاضر سرنخی از راه ورودی به نقب قلعه در دست نیست.

باغ رحیم‌آباد بیرجند هم آخرین هدف بازدید سه ساعته استاندار خراسان جنوبی از آثار تاریخی و ظرفیت‌های گردشگری مرکز استان بود. باغ و عمارت رحیم‌آباد یکی از آثار با ارزش تاریخی است که در منطقه‌ای به همین نام در شهر بیرجند واقع شده و فاصله آن از باغ جهانی اکبریه یک کیلومتر است.

این عمارت سال ۱۳۱۵ هـ.ق به فرمان اسماعیل خان احداث شد و به عنوان دارالحکومه مورد استفاده قرار گرفت.

بنای رحیم‌آباد نمونه کاملی از یک خانه حکومتی است که با در نظر گرفتن نحوه استفاده و کاربری‌های چندگانه، هم به عنوان خانه برای ساکنان آن و هم به عنوان دارالحکومه در دوره قاجار ساخته شد و این اثر در ۲۲ خرداد ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۷۰۷ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بیرجند گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی مدیرکل میراث فرهنگی تاریخی بیرجند مدرسه شوکتیه بافت تاریخی دوره قاجار رحیم آباد ساخته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۲۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد

استاندار خراسان جنوبی گفت: با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه و خاصی به جامعه کارگری شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی؛ جواد قناعت امروز _پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در سی و پنجمین جشنواره امتنان ضمن گرامیداشت روز شورا، هفته معلم و کار و گارگر اظهار کرد: جامعه کارگری از جوامع بسیار مهم است که در روایات اسلامی هم به آن فراوان پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه کارگر ما برای گذران معیشت زندگی تلاش می‌کند، تصریح کرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه و خاصی به جامعه کارگری می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه کارگر و کارفرما مکمل یکدیگر هستند، افزود: در کشورهای غربی و اروپایی هر روز شاهد تحصن هستیم و کارگران ناراضی اند اما نظام اسلامی برای کارگران ارزش و اهمیت بالایی قائل است‌.

وی گفت: همزمان با استقرار دولت سیزدهم شاهد توسعه و توجه ویژه و خاص به جامعه کارگری هستیم و ریل گذاری خوبی در این دولت نسبت به جامعه کارگری و تولید وجود دارد.

قناعت به موضوع راه آهن استان اشاره کرد و گفت: ارتقا زیرساخت‌ها را یکی از مهمترین مقدمات جهش تولید می‌دانیم و به همت دولت سیزدهم اقدامات زیرساختی خوبی از جمله راه آهن در دست اجراست.

وی از انتقال آب دریای عمان و انتقال گاز از دشتک زابل گفت و متذکر شد: اگر به دنبال تحول، تولید، توسعه اقتصادی و اشتغال هستیم باید آستین همت را بالا بزنیم.

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: آبی که صنایع ما در استان استفاده می‌کنند در سال، ۵۵ میلیون متر مکعب آب شرب است در صورتی که آب شرب برای خوردن باید ذخیره شود چراکه خشکسالی را در استان شاهدیم.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های بخش تولیدی در استان تأمین آب، برق و گاز است و باید این نیاز رفع شود، گفت: استان ما در انتهای خطوط گاز بوده و بیشترین ضرر به واحدهای تولیدی استان، از محل قطع گاز وارد می‌شود.

قناعت با تأکید بر اینکه باید از حالت خام فروشی محصولات مختلف راهبردی استان خارج شویم، بیان کرد: در دولت سیزدهم شاهد اتفاقات خوبی در حوزه محصولات راهبردی بخش کشوری و مواد معدنی هستیم.

وی در ادامه با اشاره به حضور استان در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران گفت: ظرفیت‌های مختلف و زنجیره‌های ارزش خراسان جنوبی از جمله محصول زرشک و گوهرسنگ استان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ به نمایش گذاشته و معرفی شدند.

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: توجه به محصول زرشک و گوهرسنگ های استان ارزش افزوده خوبی به همراه دارد و در سال اخیر در این زمینه ورود شرکت‌های مختلف را به استان داشته ایم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ واحد فرآوری زرشک در استان داریم که هشت واحد آن در دولت سیزدهم ایجاد شده است.

قناعت با بیان اینکه خراسان جنوبی به لحاظ زیرساخت‌های عمرانی و اقتصادی ضعیف است، گفت: باید بانک‌های ما از حالت انقباضی خارج شده و با ایجاد مقدمات، زیرساخت‌های عمرانی و اقتصادی در استان فراهم شود.

کد خبر 750154

دیگر خبرها

  • با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد
  • رفع مشکلات مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی تکلیف مدیران است
  • آغاز تبلیغات انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس در خراسان جنوبی آغاز شد
  • نظارت ۹۹۰ ناظر بر دور دوم انتخابات بیرجند، درمیان و خوسف
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در بیرجند
  • مسئولان مشکلات کارگران را مورد توجه قرار دهند
  • نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس
  • قرعه کشی برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی حوزه بیرجند، درمیان و خوسف  در صدا و سیمای خراسان جنوبی