Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدصادق کوشکی در تحلیل خود از روند مذاکرات وین، عنوان کرد: «واقعیت این است که مذاکرات وین برای ما دستاورد خاصی را به همراه نخواهد داشت، به دلیل اینکه امریکایی‌ها حاضر نیستند که امتیازات و تضمین‌های واقعی به ما دهند و اصلا حاضر نیستند تعهداتی را بپذیرند. در واقع الگوی آن‌ها برجامی یک طرفه با انبوهی از تعهدات برای ایران و عدم تعهدات برای طرف‌های غربی است، همان چیزی که در برجام غربی شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی ادامه داد: «آن‌ها دنبال همان متن اولیه برجام هستند که اجرای تعهدات را برای دولت ایران الزامی و بر اساس قطعنامه 2231 از طریق مکانیسم ماشه آن را تضمین می‌کند، ولی بر اساس متن برجام، تعهدات امریکا و اروپایی‌ها داوطلبانه است و الزامی برای انجامش وجود ندارد. به همین خاطر امریکایی‌ها می‌خواهند خطایی که در خروج از برجام انجام دادند و خود را از به کار بردن مانیسم ماشه محروم کردند را جبران کنند. چراکه امریکا وقتی داخل برجام بود، می‌توانست مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند اما وقتی از برجام بیرون رفت این امکان را از دست داد. آن‌ها می‌خواهند بدون دادن هزینه و امتیاز دوباره وارد برجام شوند. یعنی عملا یک برنامه اقدام مشترکی به نام برجام تدوین شده است که نسخه اصلی‌اش هم به نفع امریکایی‌ها بود.»

این استاد دانشگاه تهران افزود: «امریکا در زمان ترامپ خطای بزرگی انجام داد و از برجام خارج شد، حال دوباره می‌خواهند برگردند چون بولتن درون برجام، امتیازات متعددی به امریکایی‌ها می‌دهد و برای‌شان هزینه ندارد. آن‌ها می‌خواهند هر زمان که خواستند خارج و وارد شودند. طبیعتا ما متعهد به تعهدات برجامی بودیم ولی هیچ دستاوردی نداشتیم. الان زمان این است که تکلیف روشن شود که اگر امریکایی‌ها می‌خواهند به برجام بازگردند، باید ضمانت‌های جدی و امتیازاتی دهند، ولی آن‌ها به دنبال این نیستند و نمی‌خواهند. به همین دلیل هم عملا اتفاقی رخ نخواهد داد. امریکا بیرون برجام باقی خواهد ماند، ما درون برجام هستیم اما الزامی برای اجرای تعهدات برجامی نخواهیم داشت. و فکر می‌کنم نتیجه مذاکرات چیزی ورای این قضیه نخواهد بود.»

کوشکی درباره پیشنهاد امیرعبداللهیان مبنی براینکه کنگره آمریکا در مورد تعهد خود به توافق هسته‌ای با تهران «بیانیه سیاسی» ارائه کند، گفت: «من مصاحبه ایشان را نخوانده‌ام ولی ساز و کار تضمین، یک ساز و کار مشخصی است. بدان معنا که هر کشوری اگر بخواهد در یک برنامه بین‌المللی مثل برجام تضمین دهد، ساز و کار مشخصی دارد. یعنی ما بایستی از امریکایی‌ها بر اساس ساختار کنگره و سنا و نسبتی که این دو با دولت امریکا دارد، تضمین بخواهیم. تضمین‌هایی که دولت‌های فعلی و آینده آمریکا ملزم به رعایتش باشند. همچنین در مورد فرانسه یا انگلستان و نسبتی که دولت با پارلمان دارد. از هر کدام از آن‌ها که بخواهیم تضمین بگیریم، بستگی به قانون اساسی و ساختار حکومتی متفاوتی است که دارند و این هیچ نسبتی با بیانیه یا موارد مشابهش ندارد.»

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه اگر قرار بر تضمین باشد، باید بر اساس قوانین داخلی هر کشور که قدرت، ساختار و تعهدات دولت‌ها را مشخص می‌کند، گرفته شود، گفت: «بیانیه سیاسی یا مشابهش، تضمین محسوب نمی‌شود چون بار حقوقی ندارد. برای گرفتن تضمین در سطح بین‌المللی از کشور‌هایی مثل امریکا، فرانسه، آلمان و انگلستان به عنوان طرف‌های برجام، بایستی بر اساس ساختار قدرت و قانون اساسی کشورها تضمین گرفته شود، تضمینی که دولت‌های فعلی و آینده ملزم به رعایت تعهدات برجامی باشند. این هیچ ربطی به بیانیه سیاسی یا امثالهم ندارد چراکه  تضمین بر اساس ساز و کاری که ذکر کرده‌ام معنا می‌دهد.»/انتخاب

منبع: فردا

کلیدواژه: کوشکی بیانیه سیاسی امیرعبداللهیان مذاکرات وین بیانیه سیاسی امریکایی ها ساز و کار بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۳۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان

وزارت خارجه مصر اعلام کرد وزیر خارجه این کشور در دیدار با همتای ایرانی درباره آتش‌بس غزه گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد: سامح شکری، وزیر خارجه این کشور در دیدار با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود بر تمایل قاهره برای آتش‌بس و تبادل اسرا و رسیدن به توقف کامل و دائم جنگ در غزه تاکید کرد.

طبق بیانیه وزارت خارجه مصر، وزیر خارجه این کشور خواهان تشویق کشورها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین با هدف تقویت تلاش‌ها برای تشکیل کشور فلسطین بر اساس راه حل ۲ دولت تاکید کرد.

طبق گزارش الجزیره، در بیانیه وزارت خارجه مصر آمده است: شکری با همتای ایرانی خود برای ادامه مذاکره و گفت‌وگو جهت حل تمام مسائل موجود و در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین 2 کشور توافق کردند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که برای شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت گامبیا به سر می‌برد و «سامح شکری» وزیر خارجه مصر دیدار کردند.

در این دیدار، طرفین در خصوص آخرین روند تلاش‌های فی مابین برای ارتقای روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین و غزه و تلاش‌های جاری برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

وزیران امور خارجه ایران و مصر در ابتدای این ملاقات ضمن ابلاغ سلام‌ها و درودهای گرم روسای جمهور ۲ کشور به یکدیگر،  اهتمام ویژه سران ۲ کشور برای پیگیری تقویت روابط فیمابین را مورد تاکید قرار دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان
  • پاسخ روسیه به اظهارات بورل: یک اعتراف عالی! فرمول صلح همین است
  • واکنش مسکو به اظهارات بورل درباره پایان جنگ اوکراین
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • واکنش کاربران به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی