Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کوهبنان، عفت شریعتی‌کوهبنانی نماینده زرند و کوهبنان در مجلس امروز در نشست با مدیرکل صمت استان و شهردار کوهبنان اظهار کرد: کرمان ویژگی‌های منحصر به‌فردی در عرصه‌های مذهبی، فرهنگی اجتماعی، صنعت و معدن دارد.

وی تاکید کرد: پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری عملی‌کردن اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید همراه با مانع‌زدایی‌ها و پشتیبانی‌هاست که پیشرفت کشور را رقم می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 شریعتی‌کوهبنانی افزود: شهر کوهبنان جایگاه خاصی از منظر صنعت و معدن دارد و تقویت بنیان‌های صنعتی امید جوانان شهرستان است.

وی تاکید کرد: معادن سرب و روی کوهبنان از سال ۹۹ فعالیت خود را شروع کردند که برخی ادعای راکد ماندن این معادن و جابه‌جایی کارخانه و انتقال آن به شهرستان دیگری را دارند.

نماینده مردم شهرستان های زرند و کوهبنان در مجلس گفت: ضرورت دارد در آینده نزدیک فعالیت‌ها برای حرکت و جنبش معادن سرب و روی انجام شود، زیرا ماندن در کوهبنان مستلزم اشتغال، تحول، کار آفرینی و اعتلای این شهرستان است.

وی خاطر نشان کرد: کوهبنان به دلیل کم توجهی در محاق محرومیت خاص قرار دارد که در راستای رفع مشکلات باید زمینه برای راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری همواره شود.

شریعتی ابراز داشت: راه‌اندازی کارخانه سرب و روی و احداث هر چه سریعتر جاده کوهبنان به زرند از خواسته‌های بحق مردم کوهبنان است که باید هر چه زودتر محقق شود.

وی تاکید کرد: تنها راه نجات کوهبنان و کاهش محرومیت،‌ راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری در جوار معادن و صنعتی‌شدن شهرستان است.

در ادامه احمد محمدی شهردار کوهبنان گفت: رشد و بالندگی صنعت استان زبان زد عام و خاص است که این مهم‌ مرهون  سیاست و سرمایه‌گذاری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: کوهبنان نسبت به شهرستان‌های همجوار از ظرفیت بالای معادن برخوردار است و در زمینه معدنی خصوصا معادن سرب و روی حرف برای گفتن دارد.

شهردار کوهبنان اظهار داشت: شهرستان کوهبنان علی‌رغم‌ داشتن پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بکر طبیعی و تاریخی متاسفانه در ادوار گذشته بسیار محروم واقع شده، در حالی که تاریخ کوهبنان گواهی می‌دهد که این شهر در گذشته یک شهر صنعتی بوده و مارکوپولو از صنعت کوهبنان و محصولات صادراتی آن به نیکی یاد کرده است.

 مهدی حسینی‌نژاد مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز عنوان کرد: حدود ۳۸ سال پیش من در معادن ذغال‌سنگ کوهبنان حضور پیدا کردم در حالی که امروز از معادن چیزی باقی نمانده است.

سالانه ۱۲۰ میلیون تن از معادن استان استخراج می‌شود

مدیر کل صمت استان کرمان افزود: در گذشته اشتغال در معادن باید با برنامه همراه می‌شد و صنایع جانبی در کنار معادن ایجاد می‌کردیم تا خدمات بهتری ارائه شود متاسفانه خشت اول را کج نهادیم.

وی یادآور شد: طبق قانون معادن متعلق به عموم مردم است، در حالی که یک حقوق دولتی از معادن اخذ و به خزانه واریز می‌شود که باید دوباره به استان ارجاع داده شود.

حسینی نژاد بیان داشت: ۱۵ سال گذشته را رصد کردیم که باید ۱۵ درصد سهم واریزی به استان بر می‌گشت در حالی که زیر یک درصد به استان برگشته، که باید تلاش شود سهم استان محقق شود.

وی ابراز داشت: شورای معادن را در استان راه‌اندازی کردیم تا در راستای ایجاد کارخانه‌های فرآوری، حفظ محیط زیست و... گام برداریم و در سطح استان برای توسعه و رفاه استان اقدام کنیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: ۲۰ درصد حقوق دولتی را برای سرمایه‌گذاران می‌بخشیم تا خدمات مطلوب‌تری در حوزه‌های آب، گاز و در مجموع زیرساخت‌ها ارائه کنند.

وی ادامه داد: در سال آینده ۲۹ هزار میلیارد تومان را باید به خزانه واریز کنیم که باید بیش از ۵ هزار میلیارد تومان را در حوزه ساخت کارخانه‌ها، حفظ محیط زیست و... کار کنیم.همچنین درسال آینده از طریق شورای معادن باید حدود ۸ هزار میلیارد تومان در کرمان سرمایه‌گذاری شود.

وی یادآور شد: در استان سالانه ۱۲۰ میلیون تن استخراج معادن داریم که از ۲۲ معدن ذغال‌سنگ‌ استان در طول سال یک میلیون تن استخراج داریم که اکثر معادن ذغال‌سنگ‌ زیان‌ده هستند، چون قیمت تمام شده ذغال‌سنگ ۷۰ درصد نیروی انسانی است که تلاش می‌کنیم که رشد و توسعه معادن صورت پذیرد، در حالی که نزدیک به ۳۳ درصد ذغال‌سنگ کشور را ما تولید می‌کنیم.

در ادامه حجت‌الاسلام داود خالداری سخنگوی شورای شهر کوهبنان گفت: ۵۰ درصد معادن زغال‌سنگ متعلق به کوهبنان و بیشتر مردم در معادن مشغول به کار هستند در حالی که تعدادی از مردم شهرستان به‌دلیل کار در اعماق درونی زمین دچار بیماری تنفسی و ریوی هستند.

سخنگوی شورای شهر کوهبنان افزود: مزایا و منافع معادن زغال‌سنگ باید به کوهبنان برگردد. معادن باید حساب خود را در بانک‌های شهرستان افتتاح کنند تا از باجه شدن بانک‌ها جلوگیری شود.

انتهای پیام ۸۰۰۱۲/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: معادن استان کرمان فرآوری ذغالسنگ کارخانه های فرآوری راه اندازی کارخانه کارخانه ها سرب و روی ذغال سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۳۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعدمحمدی: خریداری ۱۵ دستگاه تراک یکصد تنی برای معدن جانجا

به گزارش خبرنگار معدن خبرگزاری صدا و سیما؛ اردشیر سعدمحمدی گفت: با باز شدن معدن، در سه سال نخست تقریباً حدود ۲۰ میلیون مترمکعب عملیات معدنی صورت گرفته، ۱۲ تراک ۴۵ تنی امروز بر روی معدن فعال است و ۱۵ تراک یکصد تنی خریداری شده که ۶ تای آن درحال حاضر به معدن رسیده و هفته آینده ۹ دستگاه دیگر به معدن خواهد رسید.

وی افزود: باتوجه به حضور متخصصان معدنی در منطقه، نزدیک به ۴۰ هزار نقطه به صورت مغناطیس سنجی برای تکمیل عملیات اکتشافی برای شناسایی مدل بلوکی سه بعُدی ذخیره به انجام رسیده است.

سعدمحمدی درخصوص باطله برداری در معدن جانجا گفت: نسبت باطله برداری معدن جانجا ۴ و نیم به یک است معنایش این است که ظرف ۵ سال آینده عملیات معدنی به ازای هر سال ۷۵ میلیون تن کار خواهد بود، این بیانگر این است که جانجا یکی از معادن بزرگ ما در آینده خواهد شد.

سعدمحمدی افزود: ما در آنجا میزان عملیات معدنی مان به ازای هر سال ۱۶ میلیون تن ماده معدنی باید استخراج شود و در ۵ سال آینده حدود ۶۰ میلیون تن باطله برداری صورت گیرد، و این ۱۶ میلیون تن خوراک کارخانه‌ای است که امروز امضای قرارداد آن برای شروع به کارش ظرف سه سال ما کارخانه کنسانتره خواهیم داشت که برای نخستین بار کارخانه‌ای به این وسعت با عیار ۲۶ صدم درصد در کشور دارد طراحی و اجرا می‌شود، چون معادن بزرگ مس ما مثل سرچشمه، مثل میدوک، خاتون آباد، سونگون ورزقان در آذربایجان عیارشان نزدیک ۶ دهم درصد است و با این حجم عملیات با عیار ۲۶ صدم درصد برای کشور یک اتفاق آموزشی هم برای دانشجویان خواهد بود و امیدواریم سالی ۱۳۰ هزار تن خروجی این کارخانه با عیار مس ۲۶ درصد، تولید این مجموعه خواهد شد.

وی با اشاره به کیفیت خوب مس ایران گفت: مس ایران در بازار جهانی بسیار از کیفیت بالایی برخوردار است و ما در دنیا تقریباً به پنج ۹ معروف هستیم یعنی امکان تولید ۹۹ ممیز ۹۹۹ را داریم. صادرات در این بخش هم به صورت کنسانتره، هم به صورت ورق‌های کاتد امکانپذیر است با توجه به کیفیت مس ایران، این کیفیت مس هم از آن لحاظ ارزشمند است به خاطر خلوص و نوع تیپولوژی که وجود دارد در اثر کشش، پارگی اش بسیار پایین است به همین دلیل برای صنایع مفتول، صنایع کابل سازی، صنایع نانو در دنیا مورد مصرف بسیار دارد.

سعدمحمدی افزود: با توجه به این که میزان انرژی دنیا درحال حاضر ۳۹ درصدش از بخش نفت تأمین می‌شود، ۲۱ درصد از بخش برق، ۱۳ درصد گاز، ۱۶ درصد زغال سنگ و بقیه موارد، در سال ۲۰۵۰ یعنی کمتر از ۳۰ سال آینده میزان تأمین انرژی نفت از ۳۹ به ۴ کاهش پیدا می‌کند ولی برق از ۲۱ به ۵۱ درصد اضافه می‌شود. بنابر این یکی از استراتژیک‌ترین عناصر این مسیر تدوین شده مس است به خاطر خاصیت هدایت الکتریکی بالایی که دارد ضمن این که می‌دانید خودرو‌های برقی درحال حاضر در دنیا رو به رشد است باز از مس مصرف می‌کند، خودرو‌های معمولی حدود ۴ کیلوگرم مس مصرف می‌شود ولی خودرو‌های برقی ۸۹ کیلو یک تقاضا هم اینجا وجود دارد.

وی گفت: تقاضای مس در دنیای آینده رو به فزونی است، سالی ۳ و نیم درصد رشد را ما در دنیا شاهد خواهیم بود امروز هم قیمت مس از مرز ۱۰ هزار دلار به ازای هر تن عبور کرده و پیش بینی می‌شود در سال‌های آینده قیمت حتی بالاتر هم برود. میزان سرمایه گذاری در معدن جانجا ۴۰۰ میلیون یورو است و یک کارخانه تولید خاک‌های اکسیدی هم ما آنجا داریم و این روش تغلیظ را برای خاک‌های سولفیدی به کار می‌بریم، خاک‌های اکسیدی ما از روش لیچینگ سیستم اس ایکس‌ای دبلیو الکترووینینگ کار خواهد شد به نام لیچینگ که ما حدود ۲۴ میلیون تن خاک اکسیدی داریم، یک کارخانه دیگر هم در منطقه که مستقیم از این سیستم قادر است ۳ هزار تن کاتد تولید کنند که بزودی عملیات اجرایی ایش در آن معدن شروع خواهد شد و در ۵ سال آینده اشتغال مستقیم اش بیش از ۲ هزار نفر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) افزود: درحال حاضر ۳۰۰ نفر درمعدن جانجا مشغول بکارند که تقریباً بیش از ۹۵ درصدشان بومی هستند، یکسری متخصصان داریم که آنجا کار می‌کنند، میزان تولید مس جهانی در سال حدود ۲۴ میلیون تن است و از این میزان ۲۰ میلیون تن حاصل از معدن است، حدود ۳ و نیم میلیون تن حاصل از قراضه هاست که دوباره ذوب می‌شود.

سعدمحمدی گفت: ما در تولید کاتد، چهاردهم دنیا هستیم ولی با توجه به برنامه ریزی که صورت گرفته، تولید مس ایران افزایش چشمگیر در سال‌های آتی خواهد داشت و رتبه‌های ما تک رقمی خواهد شد.

معدن مس جانجا در منطقه نهبندان زاهدان قرار گرفته، این معدن حدود ۹۰ هکتار حوزه پتانسیل مس را در خودش جای داده است، در حال حاضر ۸ هکتار عملیات اکتشافی در آن صورت گرفته است، بیش از ۷۸ هزار متر کار حفاری عمقی صورت گرفته برای شناسایی پتانسیل معدنی اش و در یک سال و نیم گذشته حدود ۱۵ هزار متر حفاری عمقی برای تکمیل اکتشافات به انجام رسیده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • طرح‌های اقتصادی در استان بوشهر حمایت می‌شوند
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • سعدمحمدی: خریداری ۱۵ دستگاه تراک یکصد تنی برای معدن جانجا
  • مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد
  • پایش معادن شهرستان تفت
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • چگونه گوشت و پوست میلیون‌ها کروکودیل در کارخانه فرآوری می‌شود؟ (فیلم)
  • زیرساخت های بردسکن نیازمند رسیدگی فوری از سوی مسوولان استان است