Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیگلری گفت: امروز با افتخار اعلام می‌کنیم که انستیتو پاستور مجهز به آخرین دستگاه‌ها برای ارزیابی جهش‌های ویروس و توالی‌یاب با کیفیت مطلوب است.

به گزارش برنا؛ مجید بیگلری، رئیس انستیتو پاستور در نشست خبری مجازی با خبرنگاران با اشاره به چگونگی ورود ویروس کرونا به کشور، بیان داشت: تمرکز ما بر روی راه‌های تشخیص کرونا بود و در 19 بهمن یعنی 11 روز قبل از اعلام رسمی ورود کرونا به کشور ما روشهای تشخیصی را در انستیتو پاستور راه اندازی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وقتی  اولین موارد که با بیماری‌های تنفسی یا به اسم آنفلوآنزا بستری شدند قرار شد نمونه‌های آنها برای تشخیص بودن کرونا را مورد آزمایش قرار دهیم؛ با این فرض که ممکن است افرادی با علائم تنفسی بستری شدند اما مبتلا به کووید باشند.

رئیس انستیتو پاستور اضافه کرد:‌روز 30 بهمن نمونه‌هایی که از قم یافت شدند را به آزمایشگاه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ارسال شد و بعد به انستیتو پاستور ارسال و در 30 بهمن ماه تایید قطعی 2 نمونه کرونا اعلام و تایید شده و به اطلاع وزیر وقت بهداشت رساندیم.

بیگلری گفت:‌از نظر زمانی ما با دو واقعه مهم روبرو بودیم؛ به طوری که چهارشنبه 30 بهمن موارد کرونا تایید شد اما 2 اسفند ماه نیز انتخابات بود اما وزیر بهداشت و مسئولان کشور تصمصیم گرفتند وجود موارد ابتلا به کرونا را به مردم اطلاع دهند.

وی متذکر شد:‌ با توجه به اینکه در کشور در آن زمان 3 آزمایشگاه شامل انستیتو پاستور، آزمایشگاه بهداشت دانشگاه تهران و بیمارستان مسیح دانشوری بود امکان تشخیص کم بود؛در نتیجه در گام اول کمیته تشخیص با محوریت انستیتو پاستور شکل گرفت.

رئیس انستیتو پاستور متذکر شد:‌ در کنار رئیس انستیتو پاستور سازمانهای دیگر نیز دخیل بودند؛ از جمله آزمایشگاه جامع مرکز مدیریت بیماری‌ها ، اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت و هیات امنای ارزی. 

بیگلری گفت: جلسات روزانه یا دو سه روز یکبار مرتب برگزار شد؛ اینکه از چه کیتی برای تشخیص استفاده کنیم، البته در روزهای اول گفتند از کیت‌های آنتی‌بادی استفاده کنید اما این موضوع مطلوب نبود و کمیته تشکیل شده اصرار به استفاده از تست پی سی آر داشت با توجه به اینکه نیاز به دستگاه‌های خاص بود، ضمن اینکه کارکنان نیز با آن آشنا نبودند.

رئیس انستیتو پاستور اظهار کرد: در چنین شرایطی وزارت بهداشت از تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خواست، نمونه‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌ به انستیتو پاستور بفرستد؛ در نتیجه در ماه‌ها و هفته‌های ابتدایی شیوع کرونا در ایران حجم زیادی از نمونه‌ها ارسال می‌شد و همکاران ما بدون تعطیلی مشغول به کار بودند و به صورت مداوم نمونه‌های تست کرونا از طریق هواپیما و خودرو به انستیتو پاستور انتقال داده می‌شد؛ به طوری که ما در جوابدهی تاخیر داشتیم، گاهی تا 96 ساعت این موضوع زمان می‌برد.

وی یادآور شد: در هفته‌های اول آزمایشگاه‌های متعدد علوم پزشکی کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌ آموزش دادیم و پروتکل‌ها به آنها ارائه شد؛ ضمن اینکه در کنار آن تامین کیت‌ها مورد توجه قرار گرفت و کیت‌ها ابتدا از کشورهای دیگر و سپس در انستیتو پاستور تولید شد.

بیگلری تصریح کرد: امروز کشور در اوج تحریم‌ها، انواع مواد مصرفی را‌‌‌‌‌‌‌‌ دارد؛ در حالی که در آن زمان انواع مواد مصرفی ما در فرودگاه‌ها توقیف می‌شد و در هفته‌های اول هیچ دستگاه جدیدی امکان ورود به کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌ نداشت و ما مجبور بودیم به دانش خود اتکا کنیم؛ در حالی که خوشبختانه امروز بیش از 500 آزمایشگاه دولتی، خصوصی و خیریه عضو شبکه آزمایشگاهی ما قرار دارند.

رئیس انستیتو پاستور با اشاره به رشد قابل توجه آزمایشگاه‌های کشور در تشخیص بیماری‌های عفونی، ابراز کرد: اکنون شبکه‌ای شکل گرفته که نه تنها در تشخیص کووید 19 بلکه در تمام تهدیدات آینده می‌تواند اقدامات لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام دهد و شبکه تشخیصی مولکولی که ما سال‌ها آرزوی آن را‌‌‌‌‌‌‌‌ داشتیم، اکنون فراهم شده است.

وی اضافه کرد: با همکاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاون تحقیقات وزارت بهداشت، کیت‌های اولیه ساخته شد؛ به طوری که در اواخر اسفند به چندین شرکت تولیدکننده مجوز داده شد و از اردیبهشت سال 99 اولین کیت‌های تولید داخل به بازار آمد و از خرداد و تیر سال 99 ما دیگر نیازی به واردات کیت تشخیصی نداشتیم.

بیگلری بیان کرد: پایش جهش‌های ویروس بر عهده انستیتو پاستور قرار گرفت؛ در حالی که دستگاه‌های ما محدود بود اما امروز با افتخار اعلام می‌کنیم که انستیتو پاستور مجهز به آخرین دستگاه‌ها برای ارزیابی جهش‌های ویروس و توالی‌یاب با کیفیت مطلوب است.

رئیس انستیتو پاستور متذکر شد: در روزهای ابتدایی شیوع کرونا دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی این طور بود که برای بررسی نمونه فرد باید 3 ژن را‌‌‌‌‌‌‌‌ بررسی کنید، در حالی که اگر ما می‌خواستیم این کار را‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام دهیم، کار بسیار محدود می‌شد، اما ما در انستیتو پاستور در مدت دو سه روز فهمیدیم که می‌توان با یک ژن نیز تشخیص داد که البته ابتدا به ما در این خصوص خرده گرفتند اما بعد از چند روز سازمان جهانی بهداشت این روش ما را‌‌‌‌‌‌‌‌ تایید کرد.

وی افزود: برنامه ما در آن زمان به این صورت بود تا کیت‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌ برای تست ابتدا در اختیار بیمارستان‌ها قرار دادیم تا روش تشخیصی اجرا شود.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ویروس قم دانشگاه علوم پزشکی انتخابات وزیر بهداشت دانشگاه تهران بیمارستان تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت ایران هواپیما خودرو رشد معاون علمی و فناوری معاون واردات سازمان بهداشت جهانی ژن ویروس کرونا بیماری های تنفسی رئیس انستیتو پاستور دستگاه ها نمونه ها کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۰۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خرید ۵۰۰ دستگاه آمبولانس جدید و پیشرفته
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • کلنگ زنی و افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با حضور معاون وزیر بهداشت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد