Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@11:11:38 GMT

مغز فضانوردان دوباره سیم‌کشی می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۱۲۷۸

مغز فضانوردان دوباره سیم‌کشی می‌شود

به گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) ؛ یک تیم بین‌المللی به رهبری دانشگاه آنتورپ در بلژیک، با مطالعه مغز فضانوردان روسی که به طور متوسط ‌172 روز در فضا بودند، متوجه شدند که مغز آنها برای سازگاری با محیط جدید دوباره خودش را سیم‌کشی می‌کند. به طور کلی، مغز ما هم از نظر ساختار و هم از نظر عملکرد در طول زندگی تغییر و خود را با شرایط و محیط اطرافش سازگار می‌کند، اما این مطالعه جدید نشان می‌دهد که اثرات پرواز فضایی هم تغییرات خود را ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج این تحقیق، تغییرات ریزساختاری قابل توجهی را در سطح ماده سفید مغز نشان می‌دهد که مسئول حسی، حرکتی و پردازش هستند.

از آنجا که اکتشاف انسان در فضا به افق‌های جدیدی مانند گذراندن در مدار پایین زمین به مدت طولانی‌تر و همچنین سفر به ماه و مریخ می‌رسد، از نظر دانشمندان درک تاثیرات پرواز فضایی بر مغز انسان اهمیت بسیاری دارد. این در حالی است که تحقیقات قبلی نشان داده است که پرواز فضایی پتانسیل تغییر شکل و عملکرد مغز بزرگسالان را دارد.

اما محققان در این مطالعه جدید، تغییرات ساختاری مغز را پس از پرواز فضایی در سطح ماده سفید عمقی مغز بررسی کردند. این بخش، منطقه‌ای از مغز است که مسئولیت ارتباط بین ماده خاکستری و بدن و همچنین بین مناطق مختلف ماده خاکستری را برعهده دارد. به طور خلاصه، ماده سفید کانال ارتباطی مغز است و ماده خاکستری جایی است که پردازش اطلاعات انجام می‌شود.

محققان برای مطالعه ساختار و عملکرد مغز پس از پرواز فضایی، از تکنیک تصویربرداری مغزی به نام «ترکتوگرافی فیبری» استفاده کردند در واقع طرح سیم‌کشی مغز را ارائه می‌دهد. آنها مغز ۱۲ فضانورد را قبل، بلافاصله و هفت ماه پس از سفر فضایی اسکن و داده‌های آن را جمع‌آوری کردند. همگی این فضانوردان، در ماموریت‌های طولانی‌ و با میانگین 172 روز به فضا فرستاده شده بودند.

محققان به شواهدی مبنی بر مفهوم «مغز آموزش دیده» دست یافتند که سطحی از انعطاف‌پذیری عصبی است که مغز باید خود را با پروازهای فضایی سازگار کند.

محققان می‌گویند: ما تغییراتی را در ارتباطات عصبی بین چندین ناحیه حرکتی مغز پیدا کردیم. نواحی حرکتی، مناطقی از مغزی هستند که در آن دستورات برای حرکات استارت می‌خورد. در شرایط بی‌وزنی، یک فضانورد باید استراتژی‌های حرکتی خود را در مقایسه با زمین تغییر دهد و مطالعه ما نشان می‌دهد که مغز دوباره سیم‌کشی می‌شود.

مطالعات قبلی نشان می‌داد که سفر به فضا، باعث تحلیل عضله و استخوان در فضانوردان می‌شود و به از این رو، محققان ورزش به مدت حداقل دو ساعت در روز را پیشنهاد می‌دهند. حال باید منتظر ماند که محققان برای این مشکل مغزی چه راهکاری پیشنهاد می‌دهند. به همین دلیل، دانشمندان تصور می‌کنند که این یافته‌ها، تکه‌های دیگری از کل پازل به شمار می‌رود. از آنجا که این تحقیق بسیار پیشگام است، هنوز کسی نمی‌داند که کل پازل چه شکلی است.

کد خبر: 1130417 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز پرواز فضایی سیم کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۱۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، از آنجایی که هوش مصنوعی با سرعتی طوفانی بر عصر دیجیتال تسلط یافته است، تعیین مزایا و معایب این فناوری چالش برانگیزتر شده است. این امر، تعیین استاندارد‌ها و سیاست‌های تنظیم فناوری را برای دولت‌های سراسر جهان دشوارتر کرده است.

اکنون، مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشکده تحصیلات تکمیلی بازرگانی دانشگاه استنفورد انجام شده است به بررسی تأثیرات هوش مصنوعی بر تشخیص جهت‌گیری سیاسی افراد می‌پردازد. در این مطالعه نشان داده شده است که جهت‌گیری سیاسی می‌تواند توسط انسان یا هوش مصنوعی و با استفاده از تصاویر چهره افراد پیش‌بینی شود، حتی زمانی که عواملی مانند سن، جنسیت و نژاد در نظر گرفته شده باشند.

کشف ارتباط میان تمایلات سیاسی و ویژگی‌های چهره

پژوهشگران پاسخ‌های ۵۹۱ نفر از شرکت‌کنندگانی که پرسش‌نامه‌های سیاسی را پر کرده‌اند، مورد بررسی قرار دادند. آنها همچنین اسکن صورت افراد را توسط الگوریتم هوش مصنوعی و ارزیابی‌کننده‌های انسان بررسی و ارتباط بین مورفولوژی چهره و ایدئولوژی سیاسی را پیدا کردند.

این مطالعه همچنین ۳۴۰۱ سیاستمدار از ایالات متحده، بریتانیا و کانادا را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

به نظر می‌رسد هوش مصنوعی با ضریب همبستگی (r) برابر با ۰.۲۲ و انسان‌ها با ضریب همبستگی ۰.۲۱، می‌توانند به درستی جهت‌گیری سیاسی را پیش‌بینی کنند.

این دقت پیش‌بینی قابل توجه است، زیرا مقیاس جهت‌گیری سیاسی دارای سطح بالایی از همسانی داخلی (α کرونباخ = ۰.۹۴) بوده و با حذف همبستگی با متغیر‌های جمعیت‌شناختی مانند سن، جنسیت و نژاد تنظیم شده است.

نتایج نشان داد که توانایی فناوری تشخیص چهره برای پیش‌بینی جهت‌گیری سیاسی به طور مشابه با روش‌های پیش‌بینی موجود قابلیت پیش‌بینی را دارد.

نویسندگان تاکید کردند: این نشان دهنده ارتباط بین تمایلات سیاسی و ویژگی‌های ذاتی چهره است که تا حد زیادی خارج از کنترل فرد است.

بر اساس این مطالعه، دقت پیش‌بینی الگوریتم با ضریب همبستگی ۰.۳۱ بیشتر شد. این نشان داد که در نظر گرفتن متغیر‌های جمعیت شناختی با ویژگی‌های چهره می‌تواند به طور قابل توجهی توانایی‌های پیش بینی الگوریتم را بهبود بخشد.

در هنگام پیش‌بینی، این مطالعه ادعا کرده است که لیبرال‌ها دارای چهره‌های کوچک‌تر و ویژگی‌های متحرک به سمت پایین هستند، در حالی که محافظه‌کاران ویژگی‌های چهره متضادی را نشان می‌دهند.

قابلیت پیش بینی جهت گیری سیاسی از تصاویر استاندارد شده پیامد‌های مهمی برای حفظ حریم خصوصی، تنظیم فناوری تشخیص چهره و درک منشاء و پیامد‌های جهت گیری سیاسی دارد.

هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی را از تصاویر چهره خنثی تشخیص می‌دهد

اکنون، این فناوری می‌تواند جهت گیری سیاسی افراد را فقط از روی تصاویر چهره خنثی آن‌‌‌ها و علیرغم در نظر گرفتن عوامل جمعیتی مانند سن، جنسیت و قومیت تشخیص دهد.

این یافته‌ها منعکس‌کننده پیامد‌های سیاسی نظارت بیومتریک است که از الگوریتم‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کند و تهدید جدیدی برای حریم خصوصی و استقلال سیاسی در عصر دیجیتال است.

محققان با تاکید بر نیاز فوری به مقابله با چالش‌های عصر دیجیتال، اظهار داشتند: یافته‌های ما بر ضرورت تشخیص و رسیدگی به خطرات احتمالی فناوری تشخیص چهره برای حریم خصوصی شخصی برای محققان، مردم و سیاست‌گذاران تاکید می‌کند.

این مطالعه در مجله امریکن سایکولوژیست منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی (فیلم)
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی رسیدند
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟