Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@08:55:02 GMT

صادرات به اکو ۵۱ درصد رشد کرد

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۱۷۰۷

سخنگوی گمرک گفت: تجارت خارجی کشورمان با کشور‌های عضو اکو به ۱۳ میلیارد و ۱۱۰ میلیون و ۸۱۲ هزار و ۹۷۱ دلار و به وزن ۲۴ میلیون ۷۵۸ هزارو ۸۲۷ تن کالا رسیده است که نسبت به مدت مشابه ۴۱ درصد در ارزش و ۲۵ درصد در وزن، افزایش را نشان می‌دهد.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام گمرک سید روح اله لطیفی سخنگوی گمرک در خصوص تجارت ده ماهه کشورمان با اکو، اظهار داشت: از مجموع تجارت ۱۳ میلیارد و ۱۱۱ میلیون دلار‌ی ایران با اکو، ۲۱ میلیون و ۳۵ هزار و ۹۵۵ تن کالا به ارزش هشت میلیارد و ۴۱۹ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۱۳۵ دلار مربوط به صادرات کشورمان به اکو بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لطیفی افزود: میزان و حجم کالا‌های صادراتی کشورمان به ۹ کشور عضو سازمان اکو در ده ماهه سال ۱۴۰۰ از حیث وزنی ۳۶ درصد و از لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه ۵۱ درصد افزایش داشته است.

لطیفی در خصوص میزان صادرات کالا به هر یک از اعضای اکو توضیح داد: از بین ۹ کشور عضو اکو، صادرات به کشور‌های ترکیه با ۱۲ میلیون و ۷۴ هزارو ۶۲ تن کالا به ارزش چهار میلیارد و ۵۳۰ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۱۰۷ دلار و رشد ۱۲۲ درصدی در ارزش، افغانستان با سه میلیون و ۵۸۴ هزارو ۳۸۹ تن به ارزش یک میلیارد و ۵۳۹ میلیون و ۳۰۱ هزارو ۵۹۶ دلار و کاهش ۱۹ درصدی در ارزش و پاکستان با دو میلیون و ۴۰۰ هزارو ۵۲ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۸ میلیون و ۱۲۲ هزارو ۲۰۵ دلار و رشد ۲۶ درصدی، اصلی‌ترین مقاصد کالا‌های ایرانی به اکو هستند.

وی افزود:کشور آذربایجان با خرید ۴۳۸ میلیون و ۳۳۲ هزار و ۳۰ دلار و رشد چهار درصدی، ازبکستان با ۳۴۰ میلیون و ۸۲۴ هزار و ۶۷۸ دلار و رشد ۱۹۶ درصدی، ترکمنستان با ۲۶۷ میلیون و ۷۰ هزار و ۱۵۳ دلار و رشد ۱۶۳ درصدی، قزاقستان با ۱۴۹ میلیون و ۸۶۵ هزار و ۸۴۳ دلار و رشد ۱۸ درصدی، قرقیزستان با ۶۷ میلیون و ۹۳۵ هزار و ۵۰۵ دلار و رشد ۱۱۱ درصدی و نهایتا تاجیکستان با ۶۷ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۱۸ دلار خرید از کشورمان و رشد ۳۸۹ درصدی نسبت به مدت مشابه در رتبه‌های بعدی خرید کالا‌های ایرانی در اعضای سازمان اکو قرار دارند.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک خاطر نشان کرد: مشتقات نفتی، لبنیات، مواد غذایی، انواع میوه‌های تازه و خشک، آب میوه و مرکبات، فرش، زعفران، ماهی، خاویار، آبزیان زینتی، انواع سنگ و تجهیزات ساختمانی، پوشاک، تجهیزات صنعتی، کیف و کفش، دارو و لوازم بهداشتی و مصنوعات پلاستیکی از عمده کالا‌های صادراتی کشورمان به اکو بوده است.

سخنگوی گمرک اضافه کرد: در ده ماهه سال جاری بالغ بر سه میلیون و ۷۲۲ هزار و ۸۷۲ تن کالا به ارزش ۴ میلیارد و ۶۹۱ میلیون و ۲۱۷ هزارو ۸۶۳ دلار، کالا از کشور‌های عضو اکو واردات شده است که ۱۵ درصد از لحاظ وزنی کاهش و ۲۶ درصد از لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است.

لطیفی افزود: کشور‌های ترکیه با سه میلیون و ۲۱۹ هزارتن کالا به ارزش چهار میلیارد و ۲۳۱ میلیون و ۳۱۳ هزارو ۷۶۵ دلار و رشد ۲۴ درصدی در ارزش، پاکستان با ۲۱۵ هزار تن کالا به ارزش ۲۰۲ میلیون و ۷۴۰ هزارو ۲۰۶ دلار و رشد ۴۰ درصدی در ارزش، ازبکستان با ۵۵ هزارو ۲۸۴ تن به ارزش ۱۰۱ میلیون و ۶۸۸ هزارو ۹۴۰ دلار و رشد ۳۹ درصدی، اصلی‌ترین کشور‌های طرف معامله ایران ب‌ای تامین نیاز‌های کشور از بین کشور‌های عضو اکو بودند.

وی در خصوص میزان واردات ایران از سایر اعضای اکو گفت: قزاقستان با فروش ۴۹ میلیون و ۷۳۸ هزار و ۱۲۹ دلار و رشد ۵۴ درصدی، آذربایجان با ۳۴ میلیون و ۱۹۷ هزار و ۶۰۱ دلار و رشد ۷۵ درصدی، ترکمستان با ۲۶ میلیون و ۶۸۰ هزار و ۵۲۰ دلار و رشد ۶۵ درصدی، تاجیکستان با ۲۶ میلیون و ۴۵۵ هزار و ۱۰۵ دلار و رشد ۳۳۰ درصدی، افغانستان با ۱۵ میلیون و ۶۴۶ هزار و ۷۶۷ دلار و رشد ۴۹۰ درصدی و قرقیزستان با دو میلیون و ۷۵۷ هزار و ۸۳۳ دلار و کاهش ۴۱ درصدی نسبت به مدت مشابه، به ترتیب در جایگاه بعدی تامین نیاز‌های کشورمان در بین ۹ کشور عضو اکو قرار دارند.

وی افزود: کالا‌های اساسی، ماشین آلات صنعتی، مواد اولیه تولید و ملزومات پزشکی و دارو کالا‌های وارداتی کشورمان از اکو محسوب می‌شود.

لطیفی با اشاره به کشور‌های عضو اکو گفت: بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار، حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در ده کشور عضو، تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات از برنامه‌های سازمان اکو برای کشور‌های عضو است، همچنین اکو در بسیاری از ابتکارات جهانی به عنوان یک شریک فعال و جدید می‌تواند حضور داشته و نقش سازنده و بی بدیلی در پیشبرد اهداف توسعه پایدار در بسیاری از حوزه‌ها ایفا کند که امیدواریم دولت سیزدهم با سیاست همگرایی منطقه‌ای و توسعه روابط با همسایگان و سازمان‌های عضو، نقش موثر تری را در این سازمان ایفا کند.

گفتنی است ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان ۱۰ کشور عضو اکو هستند.

بیشتر بخوانید: ۵۷۰ قلم عتیقه قاچاق در مرز بازرگان کشف شد

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی گمرک وزارت اقتصاد

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی گمرک وزارت اقتصاد نسبت به مدت مشابه کشور های عضو اکو تن کالا به ارزش درصدی در ارزش دلار و رشد کشور عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۱۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد

سید مهدی فرحی شامگاه یکشنبه در حاشیه بازدید از غرفه چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران گفت: میزان صادرات غیرنفتی برنامه‌ریزی شده برای سال‌جاری با ۲۳ درصد رشد نسبت به سال گذشته ۶۰ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است.

وی اظهار داشت: این برنامه پیش‌بینی شده در بحث صادرات غیرنفتی جز با مشارکت همه استان‌های کشور محقق نمی‌شود.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی برضرورت ارتقای بهره‌وری، تعریف برنامه‌های راهبردی، حمایت‌ها و پشتیبانی‌های ملی از جمله تامین مواد اولیه، زیرساخت‌ها و مشارکت‌های مردمی برای تحقق برنامه صادرات غیرنفتی در کشور تاکید کرد.

وی در خصوص اهمیت زنجیره ارزش محصولات گفت: چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های پیشتاز و نمونه در عرصه تعریف و معرفی زنجیره ارزش به شمار می‌رود.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اضافه کرد: با تعریف و شناسایی زنجیره‌های ارزش‌ساز در استان‌ها و تبدیل آن‌ها به ارزش اجرایی و معرفی مدیران راهبر باید بهره‌وری را چند برابر کرد.

فرحی یادآور شد: تعریف زنجیره‌های ارزش در استان‌ها موجب ارتقای بهره‌وری، صادرات، تولید، اشتغال‌زایی و نوآوری در استان می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان 
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی