Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس گچساران – ندا نعمتی- موضوع اشتغال و دستیابی افراد به شغل مورد نظر از اساسی ترین نیازهای یک جامعه محسوب می شود و یکی از اهداف کلان توسعه در اغلب کشورها و از جمله کشور ما کاهش بیکاری و توسعه فعالیت های شغلی است.

بیکاری به عنوان یک پدیده مخرب اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی مطرح بوده و رفع آن همواره از جمله دغدغه های اساسی برنامه ریزان و دولتمردان ایران اسلامی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم اکنون یکی از اساسی ترین مسائل و شاید مهم‌ترین مسأله اقتصادی کشور بهره گیری از مجموعه راهکارهایی به منظور افزایش اشتغال نیروی کار است.

در کشور مسئله اشتغال از وضعیت چندان مطلوبی برخوردار نیست و نرخ بیکاری در کشور تقریبا رقم بالایی را نشان می دهد و استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از این قاعده مستثنی نیست.

جوانان تحصیلکرده ‌ای که چند سالی از عمر و هزینه خود را به امید داشتن شغلی مناسب صرف تحصیل کردند ولی هنوز نتوانستند کاری متناسب با تحصیلات خود پیدا کنند.

متاسفانه برخی از آنها به امید پیدا شدن شغل دولتی دست روی دست گذاشته و منتظر مانده اند در صورتی که عده ای دیگر نیز از این چشم انتظاری دست بر داشته و با حرکت به سمت بازار و کشاورزی توانستند نور امید را به زندگی خود و خانو اد ه هایشان بازگردانند و مشغول به کار شوند.

در این میان بانوان نیز بیکار ننشسته‌اند و در جاهای مختلف از جمله روستاها با ایجاد صندوق های خرد برای خود و دیگر خانم های محل زندگی خودشان اشتغال زایی را با کمترین سرمایه و استفاده از توانمندی هایشان راه اندازی کردند، تا بار دیگر به جامعه نشان دهند بانوان در همه جا می توانند به عنوان ستون های اصلی خانواده محسوب شوند.

شهرستان باشت در کهگیلویه و بویراحمد با توجه به اقلیم آب و هوایی و جغرافیایی خود به عنوان یکی از قطب های کشاورزی محسوب می شود.

روستای ده کند از توابع باشت به دلیل ظرفیت بسیار خوب خاک و آب توانسته تا حدودی خودکفایی ساکنین خود را از برخی محصولات ایجاد کند.

اشتغالزایی صندوق خرد زنان مهتاب ده کند برای ۵۰ نفر  

مهتاب خوشبین یکی از اهالی روستای ده کند در گفت وگو با خبرنگار فارس در گچساران اظهار کرد: با توجه به وضعیت اقتصاد و معیشت خانواده ها در روستاها و مشکلات اشتغال زایی با هدف کمک به بانوان و اشتغال اقدام به دایر کردن صندوق اشتغال زایی کردم.

این بانوی 54 ساله که دارای 8 فرزند است با اشاره به سابقه ۱۶ ساله خود در دایر کردن چنین صندوقی بیان کرد: با کمک جهاد کشاورزی باشت در راستای ایجاد اشتغال زایی ۵۰ خانم خانه دار را زیر مجموعه این صندوق قرار دادم.

 بانوی کارآفرین روستای ده کند تصریح کرد: با گردهمایی در مسجد روستا و ارتباط صمیمانه با بانوان تصمیم به ایجاد این صندوق گرفتیم، هشت سال از تشکیل این صندوق می گذرد.

خوشبین عنوان کرد: در ابتدای کار هر نفر ۱۵ هزار تومان به مدت شش ماه به صندوق آورد بعد از این زمان آورده صندوق ما به 45 میلیون ریال رسید و از طرف جهاد کشاورزی نیز به ما تسهیلات 150 میلیون ریالی برای بار اول پرداخت کردند.

 وی با اشاره به اینکه صندوق خرد زنان مهتاب ده کند با ۵۰ نفر از اعضا در این روستا تشکیل شد، گفت: در آن زمان 195 میلیون ریال پول در این صندوق با آورده اعضا و تسهیلات جهاد کشاورزی جمع آوری شد و این میزان بین ۱۹ خانم تقسیم گردید.

 مسئول صندوق خرد زنان مهتاب ده کند خاطرنشان کرد: هر ماه بانوان که این پول را دریافت کرده بودند 1 میلیون ریال به حساب صندوق به عنوان قسط واریز می‌کردند و ما باز این دریافتی را بین دو خانم در هر ماه تقسیم می کردیم این روند ادامه داشت تا هر ۵۰ خانم عضو این صندوق توانستند وام دریافت کنند.

 خوش بین با اشاره به اینکه هشت سال پیش وسایل ارزانتر از حال حاضر بود بیان کرد: بانوان توانستند در زمینه‌های قالی بافی، خیاطی، سبزیکاری، مرغداری، گیاهان دارویی، محصولات خانگی و ارگانیک ماننده ترشیجات، آب لیمو، رب گوجه، پخت نان محلی و محصولاتی مانند ماش، نخود، لوبیا، عدس قرمز و سبزی، کار خود را آغاز کنند.

وی افزود: بانوان هنرمند ما در این روستا توانستند با اجرای این کارها برای خود و خانواده هایشان درآمدزایی کنند.

 مسئول صندوق خرد زنان مهتاب ده کند اضافه کرد: در حال حاضر ۱۵ نفر از این بانوان با برپا کردن دار قالی در منازل خود اقدام به بافت کرده و برخی از بانوان نیز به شغل هایی که عنوان کردم مشغول هستند.

 خوش بین با اشاره ادامه داد: اگر مسئولین به ما کمک کنند می توانیم کار را گسترش دهیم در حال حاضر ما با مشکلات متعددی روبرو هستیم که مهمترین آنها نبود پشتیبان و حامی برای فروش محصولات این بانوان می باشد اگر مکانی برای فروش داشته باشیم می ‌توانیم محصولات ارگانیک و بهداشتی بانوان را بهتر عرضه کنیم.

 وی گفت: در این روستا اغلب ساکنین خودکفا هستند چون در مزارع کشاورزی و باغات آن محصولاتی اعم از برنج؛ لیموترش، گندم، جو، لوبیا، ماش، عدس، پیاز، سیر، سبزیجات کشت و برداشت می شود.

 این بانوی کارآفرین تصریح کرد: من خود ۵۰ تا ۶۰ عدد مرغ و بوقلمون محلی دارم و به هیچ عنوان تخم مرغ از بیرون خریداری نمی‌کنم همه بانوان این روستا نیز فعال هستند ولی با تورم کنونی وام های کم کفاف ایجاد و احداث شغل های خانگی را نمی‌دهد.

 خوش بین با اشاره به اینکه تاکنون توانسته به عنوان بانوی نمونه کارآفرین در کشور انتخاب شود، عنوان کرد: در سال ۱۳۹۲ همزمان با برگزاری جشنواره های ملی و دستاوردهای اشتغال و کارآفرینی زنان روستایی و عشایری تحت عنوان ریحانه برکت شرکت کردم و در جشنواره ملی روز روستا و عشایر سال ۱۳۹۵ نیز به عنوان بانوی نمونه کارآفرین در کشور انتخاب شدم.

 خوش بین افزود: در حال حاضر این بانوان فعال به دنبال وام های بیشتر برای بهتر انجام دادن کارهای خود و مکانی برای فروش هستند که امیدواریم با توجه به معضل بیکاری حال که بانوان با اتکا به هنرهای خود توانستند با ایجاد شغل برای خانواده و خودشان درآمد زایی داشته باشند مسئولان نیز با کمک خود باعث دلگرمی آنها شوند.

ایجاد جمعه بازار در باشت و اختصاص مکان مناسبی به این آن در دستور کار قرار گرفت

نادر گرامی فرماندار باشت در گفت وگو با خبرنگار فارس در گچساران اظهار کرد: در حال حاضر معضل بیکاری دامن گیر تمام کشور شده و شهرستان باشت نیز از این قاعده جدا نمی باشد.

 وی بیان کرد: ایجاد مکانی برای فروش محصولات یکی از اقدامات مهم است که می توان برای اینگونه مشاغل انجام داد.

 فرماندار باشت با اشاره به اینکه این اقدام در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: نبود بازار خرید یکی از دغدغه های بسیار مهم بانوان روستای ده کند می باشد تلاش می شود با اقداماتی موثر و همکاری برخی از دستگاه ها این مشکل برطرف شود.

گرامی عنوان کرد: در سال آینده اعتبارات قابل توجهی از صندوق کارآفرینی امید در اختیار استانداران و فرمانداران قرار داده خواهد شد تا بتوانند از اشتغال های خرد حمایت کرده و آنها را گسترش دهند.

 وی گفت: ایجاد جمعه بازار در باشت و اختصاص مکان مناسبی به این کار در دستور کار قرار گرفته است که با پیگیری های لازم در دست اقدام بوده و  سال آینده این اقدام با همکاری شهرداری محقق می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: گچساران خبرگزاری فارس فارس نیوز روستای ده اشتغال زایی حال حاضر برای فروش خوش بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۲۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹ معلم مازندرانی نمونه کشوری شدند

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به معرفی ۹۸ معلم نمونه استانی در سال‌جاری از انتخاب ۹ معلم راه‌یافته به مرحله کشوری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسین کمالی شامگاه _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست خبری به مناسبت مقام بزرگداشت روز معلم تکریم از مقام معلم را به عنوان یک روش و شیوه در جامعه نهادینه عنوان و اظهار کرد: برای تجلیل از مقام شامخ معلم فرصتی فراهم می‌شود تا میزان تاثیری که معلم در ساخت سرمایه اجتماعی دارد مشخص شود.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک مساله عمومی است که مرتبط با همه خواهد بود، افزود: این قشر نیاز به نهاد رسانه‌ها و حاکمیت دارد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش مازندران با اشاره به اینکه ایران قوی در گرو مدرسه قدرتمند است، گفت: مدرسه قوی باشد منابع انسانی و کارکردها در سطحی از سطوح مقدمه برای قدرتمند شدن تاثیر دارد.

کمالی از معرفی ۹۸ معلم نمونه در سال‌جاری خبر داد و مطرح کرد: از این تعداد ۹ نفر از معلمان به مرحله کشوری راه یافتند.

وی با اعلام بر اینکه تمامی مدارس با مشارکت اولیا و ظرفیت محلی برنامه‌هایی برای پاسداشت مقام معلم آغاز کردند که البته این روز منحصر به مقام معلم نمی‌شود، عنوان کرد: با تشکیل ستاد بزرگداشت شهرستانی لازم به برگزاری مراسم تجلیل با دانشگاه و گرامی‌داشت مشترک با دانشگاه است.

این مسئول با اشاره به برگزاری آزمون نهایی آغاز آن را از سال گذشته مطرح کرد و گفت: این آزمون سال آخرین نهایی بود که ۴۰ درصد تاثیر داشته و امسال ۵۰ درصد است؛ پیش‌بینی می‌شود سال آینده به ۶۰ درصد برسد و پایه‌های دهم و یازدهم هم به آزمون نهایی اضافه شود.

وی افزود: در مازندران ۲۲۶ حوزه با ۷۶ هزار دانش‌آموز به اجرای آزمون نهایی مطلوب بپردازند.

کمالی با اشاره به جذب نیروی جدید فرهنگی بیان کرد: ۲۴۰۰ نفر در حوزه آموزگاری و دبیری با آزمون جذب نهایی شدند که در جذب نیروهای خدماتی ۶۴۰ نفر بودند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش مازندران این استان را جزو ۱۰ استان برتر کشور و نسبت به رنگ‌بندی در پایش ملی جزو استان‌های مناسب عنوان و یادآور شد: اختلاف نمرات داخلی با نمرات آزمون نهایی در مازندران پائین‌تر است؛ در جایگاه کنکور نیز جزو ۱۰ استان برتر کشور قرار داریم.

کمالی با بیان اینکه در جذب دانشگاه‌ها مازندران رتبه دوم قرار دارد، گفت: این استان به دنبال توسعه رشته‌های فنی و حرفه‌ای برای جذب تناسب با توجه به میزان بیکاری است که البته میانگین فنی و حرفه‌ای و کار و دانش ۴۵ درصد است.

این مسئول از جذب ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید تجهیزات آموزشی استان اعلام و مطرح کرد: برای خرید تجهیزات آزمون نهایی نیز ۱۵ میلیارد تومان هزینه شد.

کد خبر 749522

دیگر خبرها

  • محرومیت‌زدایی امیدبخش بسیج سازندگی در کردستان + فیلم
  • دو عضو هیات ‌علمی‌ دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع استادان نمونه کشوری
  • ۶۵ استاد نمونه کشوری تجلیل شدند
  • انتخاب عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان استاد نمونه کشوری
  • دعوت بانوی کردستانی به اردوی تیم ملی سپک تاکرا
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • ۹ معلم مازندرانی نمونه کشوری شدند
  • وجود ۲ معلم نمونه کشوری در گلستان
  • انتخاب دو معلم نمونه کشوری از گلستان
  • مینی پالایشگاه دهدشت اشتغال زایی مستقیم ۳٠٠ نفر را محقق می کند