Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@23:20:42 GMT

ترس سرمایه‌ گذار از ریسک‌ های آگاهانه

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۶۴۵۱

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، به‌رغم اینکه در ورای این سیاست اکتسابی، تحلیل با پشتوانه عقلانی کمرنگی نشسته است اما افزایش ریسک‌پذیری و نااطمینانی به بازار‌‌‌‌‌‌‌سرمایه که براثر برخی سیاست‌های ناهمگون و پرحاشیه داخلی شامل نرخ بهره، نرخ ارز، موضوعات مرتبط با مذاکرات احیای برجام و دخالت در‌ سازوکار قیمتی به‌وجود آمده، بی‌اقبالی بی‌سابقه‌‌‌‌‌‌‌ای را از سوی سرمایه‌گذاران نسبت به بازار سرمایه رقم زده، به‌طوری‌که هم‌اکنون سرمایه‌گذاران یا سراغی از پرتفو‌‌‌‌‌‌‌های خود نمی‌گیرند یا آن را به حالت تدافعی و آماده‌باش می‌چینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی به استراژی چیدن پرتفوی سهامداران در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که کاهش انتظارات از ریسک‌پذیری بازارسهام جای خود را به افزایش این انتظارات داده است، به‌همین‌دلیل است که سهامداران دست به ماشه برای عرضه بیشتر در انتظار آغاز معاملات روزانه می‌نشینند.

عدم‌بهبود وضعیت اقتصادی کشور که در نتیجه نااطمینانی نسبت به شرایط و متغیر‌‌‌‌‌‌‌های حوزه کلان اقتصادی کشور به‌وجود آمده، شرایط نوسانی را برای فعالان این بازار رقم زده است.

بخشی از این شرایط ناخوشایند نیز به بازار‌‌‌‌‌‌‌های جهانی برمی‌گردد که با نوسانات پی‌در‌پی به‌صورت مستقیم صنایع بورسی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد؛ این درحالی است با در نظر گرفتن مسیر صعودی نرخ تورم به‌نظر می‌رسد روند قیمت سهام در مدار افزایشی و چشم‌انداز مثبت قرار بگیرد، اما بازارسرمایه‌ برخلاف بازارهای رقیب، هم با ریسک سیستماتیک برخاسته از شرایط سیاسی و اقتصادی کلان دست و پنجه نرم می‌کند و هم با ریسک‌‌‌‌‌‌‌های غیرسیستماتیک که متاسفانه اثرگذاری منفی آن بیشتر از مورد اول است.

برخلاف ریسک سیستماتیک، ریسک غیرسیستماتیک قابل‌کنترل بوده  و افسار آن در دستان متولیان بازار است. در شرایطی که بازار وارد فاز بحران می‌شود تصمیم‌گیرندگان بازار با اتخاذ تدابیری امن می‌توانند از بروز ریسک‌های احتمالی جلوگیری کنند، اما در بازارسرمایه کشور اتفاق دیگری در جریان است؛ به این صورت که سیاستگذار با علم به شرایط بحرانی نه‌تنها نسخه‌ای مثمرثمر برای کاهش التهابات موجود ندارد، حتی با اصرار بر دستورالعمل‌هایی پرحاشیه و دردسرساز، سرمایه‌گذار را هم به‌صورت فیزیکی و هم به‌صورت فانتزی از بازار می‌راند.

این نوع ریسک که در بازار سهام کشور بارها مشاهده شده جزو خطرناک‌ترین و سمی‌ترین ریسک‌هایی است که بازار با آن دست به گریبان است. ریسکی پرخطر که سرمایه‌گذار را به‌صورت علنی به سمت بازارهای مالی دیگر هدایت می‌کند. چراغ‌سبز سیاستگذار به انجام اموری که به افزایش ریسک‌های آگاهانه در تالارهای شیشه‌ای منجر می‌شود، راه ورود پول به بازارسهام در هفته‌های گذشته را سد کرده است.

اتفاقی منفی که با توجه به شرایط نامطلوب حاکم بر بازار انتظارموج صعودی را تقریبا به صفر می‌رساند. برآوردها نشان می‌دهد در صورت تداوم این وضعیت و با نزدیک‌شدن به انتهای سال ‌و آغاز روزشمار پرونده۱۴۰۰ فعالان بورسی، امیدها نسبت به افزایش حجم معاملات خرد و کل معاملات در بازار سرمایه که ضامن بازگشت بورس به روند تعادلی است، کمرنگ‌تر از قبل شده است.

منبع: دنیای اقتصاد این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد ریسک سرمایه گذار اخبار مرتبط سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌ گذاران بورس چه استراتژی‌ داشته باشند؟ کدام دستگاه ها برای اتصال به سامانه ملی تمکین نمی کنند؟ خطر در کمین منافع سرمایه‌ گذار خرد مقصد پول خارج شده از بورس کجاست؟ بحرین و امارات به دنبال قطب شدن جای خالی حسابداران رسمی در شورای عالی بورس ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال والکس نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ آخرین خبر ها ترس سرمایه‌ گذار از ریسک‌ های آگاهانه حجم مبنای ۳ نماد فرابورسی از فردا حذف می شود حواشی بورسی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شدن سرخابی‌‌‌‌‌‌‌‌ ها محاسن و ویژگی های مثبت جشنواره فجر به بزرگان‌ منتقل نشده چری برای نوزدهمین سال متوالی، برترین صادرکننده خودرو از چین شد فعلا سفر نروید سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌ گذاران بورس چه استراتژی‌ داشته باشند؟ استقلال و پرسپولیس هنوز در فرابورس پذیرفته نشده اند سمت و سوی بورس در پایان ۱۴۰۰ انجماد بورس در میانه زمستان کجا پروتکل‌ های بهداشتی رعایت نمی‌ شود؟ خطر BA.۲ برای سلامت جهانی بیش از اومیکرون است قیمت خودروهای گریت وال + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) ترفندهای مخفی گوشی های گلکسی سامسونگ انفجارهای متعدد در مرکز شهر دونتسک در شرق اوکراین هشدار زرد هواشناسی برای ۲۲ استان یکی از مسئولان دولت قبل در رابطه با بورس محکوم شد تغییر ساعت رسمی کشور ملغی می شود؟ قیمت خودروهای دی اس + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) کدامیک از سربازان وام اشتغالزایی می گیرند؟ تلویزیون سایز بزرگ سامسونگ چند؟ (جدول) درخواست وزیر برای بازگشت معافیت مالیاتی هنرمندان هیات تجاری اتاق بازرگانی لاهور به ایران می آید برنامه آمریکا برای نفت ایران فروش نفت تحریمی ایران با نفتکش آمریکایی برای خانه های لوکس و خالی قبض مالیات صادر شد بارش برف در جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال قیمت خودروهای ام وی ام + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) امروز آغاز نشست غیرعلنی مجلس برای لایحه بودجه کپسول اکسیژن، نجات دهنده اما خطرناک! بهمن ۱۴۰۰ کمی آلوده تر از سال گذشته ارتباط هورمون درمانی در زنان با کاهش مرگ های کرونایی استارت آپ های ایرانی و موانع پیش رو توفان در قاره سبز انتخابات فرانسه و بازی پیچیده مکرون ترس از جنگ اوکراین بلای جان بیت کوین صفحه اول روزنامه های امروز (۱۴۰۰/۱۲/۰۱) آغاز فرصت مجدد برای ثبت نام در کنکور ۱۴۰۱ + لینک قیمت خودروهای آمیکو + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) قیمت سوئیستDX ۳ + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) کوتاهی هایی در خودروسازی صورت گرفته / مدیران هر دو شرکت عزل شدند داروی ایورمکتین از ابتلا به کرونای شدید پیشگیری نمی کند ثبت نام جاماندگان کنکور ۱۴۰۱ آغاز شد آیا خوردن سیب قبل از خواب مفید است؟ قیمت خودروهای فردا + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) احتمال برگزاری دور پنجم مذاکرات با ایران شمخانی: ناگفته ها بماند برای بعد! تجمع معلمان در استانهای مختلف زلنسکی خواستار تحریم روسیه شد باورهای غلط و خرافی در مورد عفونت گوش بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ریسک سرمایه گذار جدول قیمت کامل قیمت خودروهای ۱ اسفند ۱۴۰۰ سرمایه گذار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۶۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، معطوف به خبر منتشره به نقل از معاون صنایع عمومی وزارت صمت مبنی بر مهندسی سود تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی در بورس کالا، به رغم کاهش عرضه، توضیحات ذیل در راستای شفاف سازی اذهان عمومی در خصوص مشکلات کنونی صنایع پایین دستی، قابل ذکر است؛

در حال حاضر عمده مواد اولیه برخی از صنایع پایین دستی از بورس کالا و از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی تامین می گردد و مطابق دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی مصوب ستاد تنظیم بازار، نحوه تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی جهت عرضه در بورس کالا که بصورت هفتگی توسط دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی محاسبه و اعلام می گردد، می بایست مبتنی بر ۹۵ درصد قیمت فوب با تسعیر نرخ ارز تالار دوم یا نیمایی انجام پذیرد و حتی در مواردی نیز قیمت پایه محاسبه شده بر اساس قیمت محصولات صادراتی شرکت های پتروشیمی قابل اصلاح و بازنگری خواهد بود، به عبارتی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، مواد اولیه مورد نیاز خود را برای تولید کالای نهایی، جهت عرضه در بازار داخل، به قیمت جهانی و یا صادراتی تهیه می نمایند و به تبع آن تغییرات قیمت های جهانی و یا حتی ارز نیمایی نیز بصورت مستقیم بر قیمت محصولات پتروشیمی محور که همگی تولید داخل هستند، تاثیر گذار بوده و نهایتاً اثرات این سیاست صرفاً متوجه مردم است.

مضافاً اینکه به دلیل عدم تناسب میزان عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در بورس کالا، بعضاً با ایجاد رقابت، قیمت ها در بورس حتی بالاتر از قیمت های جهانی در برخی محصولات عرضه می گردد که نتیجه ان، افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی صنایع پایین دستی، رشد قیمت ها در بازار و زیان مصرف کنندگان داخلی می باشد. علت عدم تناسب میزان عرضه و تقاضا در بورس، صرفاً، عملکرد وزارت صمت و بویژه معاونت صنایع عمومی است.

صدور پروانه های بهره برداری جدید بدون انجام بررسی های کارشناسی شاخص هایی از جمله نیاز کشور، وضعیت انحصار یا رقابت در بازار هر کالا و عدم توجه به پتانسیل های تولید مواد اولیه مورد نیاز آنها از سوی واحدهای پتروشیمی در بورس کالا به موازات وجود سهمیه مواد غیر واقعی برخی صنایع پایین دستی و عدم تناسب آن با میزان تولید واقعی انها به دلیل عدم انجام ظرفیت سنجی میزان تولیداظهاری از سوی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، از جمله دلایل افزایش تقاضا در بورس کالا محسوب می شوند. ضمن آنکه به دلیل تعیین نرخ ارز نیمایی برای قیمت گذاری محصولات پتروشیمی و تفاوت قابل توجه آن با ارز بازار ازاد، صرفه اقتصادی صادرات برخی محصولات بویژه محصولات نیمه خام افزایش یافته که این تقاضای صادراتی نیز موجب افزایش میزان تقاضا در بورس کالا شده که با وجود تذکر کارشناسان به ضرورت تفکیک تقاضای صادراتی و نیاز داخلی به محصولات پتروشیمی در بورس، به دلایل نامعلومی این امر تاکنون محقق نگردیده است.

پر واضح است نتیجه این موارد، صرفنظر از افزایش قیمت کالاهای نهایی در بازار داخل و تورم، منتج به سود قابل توجه برخی واحدهای پتروشیمی حتی پس از کسر درآمدهای صادراتی آنها، در قیاس با سود صنایع پایین دستی که بعضاً مشمول سیاست های تثبیتی قیمت و یا قیمت گذاری دستوری هستند، شده که بررسی اطلاعات سامانه کودال نیز گواه این ادعا است.

حال سوال اساسی و قابل تامل این است که هدف معاون صنایع عمومی از بیان اینگونه موضوعات بدیهی که سال هاست، صنایع پایین دستی با ان مواجه هستند چیست و چرا در شرایطی که انجمن ها و تشکل های متعددی نسبت به بیان مشکل و راهکارهای پیشنهادی اصلاحی اقدام نمودند و به راحتی امکان پیگیری و حل مشکل با اتخاذ سیاست های مدبرانه و با اخذ نظرات کارشناسان با تجربه جهت تغییر دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی و همچنین شیوه نرخ گذاری خوراک پتروشیمی ها و بورس کالا و مدیریت عرضه و تقاضا به نفع ثبات قیمت ها در بازار داخل وجود دارد، هیچگونه پیگیری از سوی معاونت صنایع عمومی صورت نپذیرفته است! قطعاً این قبیل مصاحبه ها و صرفاً بیان مشکلات بدیهی از سوی یک مسئول و متولی صنایع پایین دستی که وظیفه سیاست گذاری و پیگیری حل مشکلات را دارد، نشان از آن دارد که هدف صرفاً سیاست های نمایشی و شعار گونه و بدون ارائه هیچگونه راهکاری است و انتظار می رفت معاون صنایع عمومی به موازات بیان مشکل، طرح خود را نیز برای حل معضلات فوق الاشاره با هدف کمک به صنایع پایین دستی و مدیریت قیمت ها در بازار ارائه می نمود.

نمونه دیگری از مصاحبه های صورت گرفته از سوی برادران، می توان به اعلام خودکفایی در صنعت شوینده در زمان مسئولیت ایشان اشاره نمود و این در حالیست که بررسی آمار واردات محصولات شوینده در سال های گذشته نشان می دهد که بیش از ۱۰ سال است که صنعت شوینده خودکفا و واردات محصولات شوینده به صفر رسیده است. این موارد همگی نشان از نااگاهی ایشان از وضعیت حاکم بر صنایع مختلف دارد و ارائه اطلاعات غیر واقعی و صرفاً پوپولیستی، بدون انجام اقدامات اثر بخش و واقعی جهت حل مشکلات تولیدکنندگان، صرفاً دلسردی تولیدکنندگان بویژه صنایع پایین دستی را به دنبال داشته و نهایتاً اثرات مخرب آن متوجه مردم، دولت محترم و کشور خواهد بود و لذا بکارگیری مدیران با تجربه، صاحب فکر و اندیشه و عمل گرا در وزارت صمت برای کمک به وزیر صمت و دولت محترم در شرایط کنونی با پرهیز از رویکردهای سیاسی و سفارشی بیش از بیش ضروری است.

کد خبر 6093186

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی