Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فارس از قزوین، دکتر فاطمه محمدبیگی عصر شنبه در جلسه بررسی وضعیت معادن شهرستان آبیک با بیان اینکه طبق پژوهش‌ها و آمارهای موجود بیشتر معادن به مسئولیت‌های اجتماعی خود عمل نمی‌کنند،گفت: موضوع آلودگی هوای آبیک تنها مطالبه آبیکی‌ها نیست بلکه کل فعالان محیط زیست قزوین نگران این موضوع هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شهرستان آبیک بزرگترین محل نگهداری دام و طیور در کشور بوده و از نظر استراتژیکی در تولید گندم موقعیت ویژه در استان قزوین دارد که باید گفت با توجه به وجود دشت استراتژیک قزوین و نقش آن در تامین غذا، مسئله محیط زیست آبیک برای قزوین نیست و برای کشور به ویژه پایتخت حائز اهمیت است و دود ریزگردها به چشم تهرانی‌ها هم خواهد رفت.

محمدبیگی اضافه کرد: به دلیل وجود آلودگی‌های چندجانبه و چند وجهی آب، هوا و خاک شیوع برخی بیماری‌ها در شهرستان آبیک در حال افزایش است که مسئولیت ما را بیشتر می‌کند و از دادستان عمومی و انقلاب عمومی شهرستان آبیک درخواست می‌شود دقت نظر بیشتری بر پیگیری این موضوعات داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: فعالیت معادن در نزدیکی روستاها همچون کزلک نقض قانون است که به حریم روستا تعرض شده و به اشتغال مردم، آب و دام و طیور آسیب زده و مشکل اجتماعی ایجاد کرده؛ از سویی بهره‌بردار معدن به جای پرداخت حق مردم و مسئولیت اجتماعی، علیه روستائیان شکایت هم کرده است.

نماینده مردم قزوین، آبیک والبرز در مجلس شورای اسلامی داد: میلیاردها تومان پول به جیب بهره‌برداران معادن می‌رود اما عوایدی برای مردم و اشتغالزایی جوانان ندارد که عزم جدی و اراده فولادی برای معضلات معادن نیاز است تا مشکلات این معادن با مردم رفع شود.

محمدبیگی اضافه کرد: معادن جزو تولیدات ملی است و پول و ارز آوری برای کشور دارند اما باید در قبال سودی که دریافت می‌کنند مسئولیت اجتماعی توسط بهره‌برداران انجام شود.

نیاز سالانه دشت و تالاب آبیک به 42 میلیون مترمکعب آب

امید رحمانی رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک هم دراین جلسه گفت: در موضوع تالاب با طبیعت مواجه هستیم که تخریب آن بسیار سریع انجام می‌شود و احیای آن، بسیار کند و دشوار است و می‌طلبد دستگاه‌های اجرایی همچون منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی و منابع امور آب در احیای تالاب یعقوب‌آباد محیط زیست را یاری رسانند.
 
وی افزود: برای احیای دشت الله‌آباد و تالاب یعقوب‌آباد سالانه 42 میلیون مترمکعب آب نیاز است که اگر این مهم تحقق نیابد، ریزگردها علاوه بر آبیک دامن قزوین، استان‌های تهران، قم و البرز را خواهد گرفت.

این مسئول ادامه داد: با توجه به خشکسالی و تنش آبی، دشت الله‌آباد به صورت اسفناک در حال آسیب دیدن است که در فصل تابستان با انتشار ریزگردها علاوه بر آسیب به سلامت مردم، ابنیه، خطوط انتقال برق و غیره متضرر می‌شوندکه نگاه ویژه استانی برای حل ریزگردها ضروری است.

فعالیت 12 معدن فعال در شهرستان آبیک

معینی معاون امور معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین هم به وجود 29 معدن در شهرستان آبیک اشاره و بیان کرد: از این تعداد 12 معدن فعال، 3 معدن تعطیل موقت، 11 معدن غیرفعال و سه معدن هم ابطال شده وجود دارد.

وی افزود: از سوی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان قزوین مقرر شده بود میزان درصد آلودگی  معادن شهرستان آبیک ارائه شود که تاکنون نظریه‌ای اعلام نشده است.
این مسئول ادامه داد: دو واحد معدنی در شهرستان آبیک آهک، 3 واحد خاک صنعتی، دو واحد باریت، 7 واحد شن و ماسه(مخروط کوهی)، 9 واحد سنگ لاشه ساختمانی و 6 واحد سنگ تزئینی است.

معاون امور معدنی سازمان صمت استان قزوین ادامه داد: معادن زیر نظر مسئول فنی کنترل و گزارش‌ها ماهانه تهیه می‌شود و برای نظارت بهتر بر معادن، با نظام مهندسی معادن تفاهم‌نامه منعقد شده است.

معینی اضافه کرد: گزارش‌های ماهانه در زمینه نظارت بر معادن به نظام مهندسی معدن و سازمان صمت ارسال شده و یک نسخه هم در آرشیو نگهداری و در صورت بررسی و وجود مشکل، اخطار لازم داده می‌شود.

انتهای پیام

منبع: فارس

کلیدواژه: استان قزوین آیک محمدبیگی محیط زیست شهرستان آبیک استان قزوین محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۶۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن

به گزارش خبرنگار مهر، محمد ردایی عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران میزان بودجه شهری را ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۵۲ درصد بودجه عمرانی و مابقی جاری است.

وی با اظهار این که در سال جاری شش واحد مغاز ه برای تعریض خیابان مرکز شهر تملک می‌شود، افزود: همچنین بعد از سه دهه توانستیم کل خیابان‌های سطح شهر را آسفالت کنید.

وی از مرزن آباد به عنوان دروازه ورودی استان یاد کرد و معدن مرزن کوه را چالش اصلی در شهر ذکر کرد و گفت: مسؤولان برای آن که جلوی فعالیت کارخانه معدن را بگیرند، وعده داده اند زیرا این مکان برای فعالیت معدنکاری مناسب نیست.

ردایی با اظهار این که معدن از دوره سوم شورای شهر ثبت شده است و همکاران شوراهای قبلی جلوی فعالیت آن را گرفته بودند، گفت: متأسفانه مردم مرزن آباد مظلوم واقع شدند.

رئیس شورای شهر مرزن آباد با بیان این شهر به شهر اکسیژ معروف بود، گفت: به دلیل فعالیت‌های معدنکاری این شهر به شهر گرد وخاک تبدیل شده است.

وی شمار معادن فعال در حاشیه وحریم شهری را ۱۲ واحد ذکر کرد و گفت: هیچ عایدی از معدن به شهر نمی‌رسد.

ردایی به فعالیت ۱۰ باشگاه ورزشی در شهر مرزن آباد اشاره و اضافه کرد: به توجه به شمار بالای ورزشکاران، راه اندازی اداره ورزش مستقل در شهر و بخش مرزن آباد الزامی به نظر می‌رسد.

رئیس شورای شهر مرزن آباد پایین و اندک بودن محدوده شهری را از مشکلات شهر مرزن آباد بیان کرد و گفت: افزایش محدوده شهری الزامی بوده زیرا ۶۰ درصد محدوده شهری خارج از بافت است.

ردایی ترافیک را مهمترین معضل شهر مرزن آباد عنوان کرد وگفت: ترافیک سنگین سبب می‌شود تا بومی‌های منطقه در ایام پایان هفته و تعطیلات گرفتار شوند و برای خروج از شهر با مشکل روبرو شوند.

وی اعتبار موردنیاز برای تملک چهار واحد مغازه را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

کد خبر 6090223

دیگر خبرها

  • تلف شدن ۵۷ گوسفند در برخورد قطار با گله در قزوین
  • تلف شدن ۵۷ راس گوسفند در برخورد با قطار در آبیک
  • تلف شدن ۵۷ رأس گوسفند در برخورد با قطار در قزوین
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان