Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@02:20:05 GMT

آلودگی هوا در کلان شهرها باعث پیری زودرس پوست می شود

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۷۳۵۱

آلودگی هوا در کلان شهرها باعث پیری زودرس پوست می شود

امروزه در اکثر کلان شهرهای جهان و البته شهر های بزرگ کشور خودمان مانند تهران و اصفهان... - اخبار بازار -

امروزه در اکثر کلان شهر های جهان و البته شهر های بزرگ کشور خودمان مانند تهران و اصفهان به دلیل افزایش خودرو ها و استفاده از سوخت های فسیلی شاهد افزایش بی سابقه آلودگی هوا و ذرات میکروسکوپی سمی حاصل از دود اکزوز خودرو ها یا دودکش کارخانه ها، بصورت معلق در هوا هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بطور عمومی همه ما کم و بیش با آسیب ها و مضرات این آلودگی برای محیط زیست، حیوانات و انسان آگاهی داریم و می دانیم که باعث ایجاد مشکلات تنفسی و آسیب های جدی به ریه ها می گردد اما مسئله ای که به تازگی در نتایج یک تحقیق در کشور آلمان مشخص شده، آلودگی هوا تاثیر زیادی بر پیری زودرس پوست ساکنان کلان شهر ها داشته و باعث افتاگی، لک و چورک پوستی، آکنه و افزایش احتمال ابتلا به سرطان پوست در افراد میانسال می گردد.

دلیل اصلی این امر درواقع وجود روزنه های پوستی بر روی سطح خارجی پوست بدن برای جذب اکسیژن بوده. اگر چه این روزنه ها بسیار ریز بوده و گاها با چشم غیر مسلح به سختی می توان آن ها را مشاهده نمود اما جالب است بدانید ذرات معلق در هوا که حاصل استفاده از سوخت های فسیلی در خودرو ها است ده ها برابر کوچکتر از این روزنه ها بوده و در نتیجه به راحتی به لایه زیرین پوست افراد نفوذ کرده و باعث بسته شدن راه های اکسیژن رسانی به پوست می گردد. در این حالت فعالیت سلول های پوست میانی که مرطوب نگاه داشتن سطح پوست، تنظیم چربی پوست و کالیژن سازی ( پروتئینی که باعث بازسازی بافت های پوست گردیده و توسط لایه داخلی پوست تولید می شود) را مخطل کرده و باعث می شود توده ای از چربی به همراه آلودگی هایی که سطح شهر جذب این چربی شده بطور کامل این روزنه ها را ببندند. اگر چه  پاکسازی پوست  بصورت روزانه توسط آب و صابون توسط افراد بطور دائم انجام می شود اما این پاکسازی فقط بصورت سطحی بوده و توان تمیز کردن داخل حفره های پوستی را نداشته، ضمن اینکه شستشوی زیاد پوست با شوینده هایی نظیر صابون خود نیز باعث از دست دادن رطوبت پوست و خشکی آن می گردد. با بسته شدن حفره ها و روزنه های سطحی پوست افراد دچار خشکی پوست، لک و چین و چروک گردیده که اصطلاحا به آن پیری زودرس پوست گفته می شود.

آمار ها نشان میدهد در همین زمان تعداد افرادی که برای درمان مشکلات پوستی خود به کلینیک ها ی تخصصی مراجعه می کنند افزایش یافته که این خود اثبات کننده این امر می باشد که آلودگی هوا پیری پوست را تسریع می بخشد. این اتفاق حتی در شهر های شمالی کشور که به دلیل وجود انبوه درختان معمولا آب و هوای تمیزی داشته نیز اتفاق افتاده چرا که علیرغم داشتن هوای تمیز تر اما هوای این مناطق بخصوص در فصل تابستان شرجی بوده و این میزان رطوبت بالا در هوا باعث می گردد تا آلودگی ها بیشتر جذب پوست افراد شده و در نتیجه تعداد مراجعین به کلینیک زیبایی در رشت  و دیگر شهر های شمالی نیز مانند تهران و دیگر کلان شهر ها افزایش یافته. اما این راهکار نیز کارساز نبوده چون فقط عده کمی برای رسیدگی و مراقبت از سلامت پوست خود به این کلینیک ها مراجعه نموده و بسیاری به دلایل مختلف از جمله کمبود آگاهی از اهمیت موضوع، نداشتن وقت یا بضاعت مالی معمولا برای پاکسازی پوست هیچ وقت به این کلینیک ها مراجعه نمی کنند.

اما آنچه متخصصان بر آن اصرار داشته پیشگیری بجای درمان است چرا که همواره پیشگیری از یک بیماری راحت تر، کم هزینه تر و کم خطر تر می باشد. برای این منظور با بالا بردن سطح آگاهی عمومی از این مسئله و تشویق عموم به رعایت نکات ساده ای نظیر مصرف کافی آب آشامیدنی، خوراکی هایی که حاوی ویتامین های ضروری برای سلامت پوست بوده مانند میوه و مرکبات، استفاده از پوشش مناسب در هنگامی که در معرض نور مستقیم خورشید بخصوص در فصل تابستان قرار میگیرند و شستشوی صورت با صابون های غیر اسیدی از جمله ساده ترین و بهترین راهکار ها برای حفظ سلامت پوست در مواجه با آلودگی شهر ها می باشد چرا که حل کردن مشکل آلودگی هوا در کوتاه مدت مقدور نبوده و سالها زمان نیاز است تا استاندارد های سوخت خودرو ها، انرژی های مصرفی و هر دلیل دیگری که باعث افزایش آلودگی هوا می گردد بطور کامل حل شود. از این رو شهروندان تا آن زمان می توانند بجای استفاده از روش های درمانی کلینیکی و لیزر درمانی های پر هزینه با رعایت نکات بالا از پیری زودرس پوست خود به دلیل آلودگی هوا در کلان شهر ها جلوگیری نموده و خطر ابتلا به بیماری های پوستی مانند حساسیت، آکنه، اگزما و سرطان پوست را تا حد چشمگیری کاهش دهند.

"این مطلب تبلیغاتی است"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پیری زودرس پوست کلان شهر ها آلودگی هوا خودرو ها روزنه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۷۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،تیمی از دانشمندان آلمان، ایالات متحده آمریکا و لوکزامبورگ داده‌های بیش از ۱۴ هزار نفر را که در یک تحقیق طولانی‌مدت شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند.

شرکت‌کنندگان در این تحقیق بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۷۴ میلادی به دنیا آمده و متعلق به نسل‌های مختلف بودند. این افراد که بین ۴۰ تا ۱۰۰ سال داشتند، طی یک دوره زمانی ۲۵ ساله به ۸ پرسش پاسخ می‌دادند.

یکی از سوالات اصلی این بود که «در چه سنی کسی را پیر توصیف می‌کنید؟»

متولدین سال ۱۹۱۱ میلادی در پاسخ به این سوال گفتند که پیری به طور متوسط در سن ۷۱ سالگی شروع می‌شود؛ و هنگامی که همین پرسش از متولدین سال ۱۹۵۶ میلادی پرسیده شد که اکنون به سن ۶۵ سالگی رسیده بودند، آنها آستانه پیری را سه سال دیرتر دانستند و ۷۴ سالگی اعلام کردند.

مارکوس وتشتاین، عضو این تیم تحقیق در گزارشی می‌نویسد: «امید به زندگی افزایش یافته است و برخی از جنبه‌های سلامت نیز در طول زمان بهبود یافته است؛ به طوری که افراد در سنین خاصی که در گذشته پیر محسوب می‌شدند، اکنون دیگر مسن تلقی نمی‌شوند.»

همین روند در سطح فردی نیز مشاهده شد. بگونه‌ای که هر شرکت کننده پس از چهار یا پنج سال مسن‌تر شدن، تخمینش را برای شروع سالمندی یک سال افزایش می‌داد. زنان نیز آستانه پیری را بطور متوسط حدود دو سال دیرتر از مردان درنظر می‌گرفتند.

فاکتور‌های دیگری نیز وجود داشتند که بر تخمین فردی افراد تأثیر می‌گذاشتند؛ مثلا افرادی که مشکل سلامتی داشتند، تنهاتر بودند یا «احساس می‌کردند» مسن‌تر هستند، عموماً معتقد بودند مرحله کهولت زودتر شروع می‌شود.

به گزارش یورونیوز، البته این مطالعه دارای محدودیت‌هایی نیز بود؛ از جمله اینکه شرکت‌کنندگان همگی از یک کشور یعنی آلمان بودند. همچنین این احتمال وجود دارد که در فرهنگ‌های غیر اروپایی، «پیری» به گونه‌ای متفاوت دیده و توصیف شود.

در عصر حاضر، انسان‌ها طولانی‌تر از همیشه زندگی می‌کنند و با ادامه بهبود کیفیت زندگی و سلامت، احتمالا رسیدن به یکصدمین سالگرد زندگی بسیار رایج‌تر خواهد شد؛ به طوری که مردم شروع به طرح این سوال می‌کنند که آیا برای زندگی انسان محدودیتی وجود دارد یا خیر.

دیگر خبرها

  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • برگزاری ششمین اجلاسیه هم اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • اجلاسیه هم‌اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم برگزار می‌شود
  • مشکل کمبود نیروهای پلیس راهور در شهرها را با برون‌سپاری رفع می‌کنیم
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهر مشهد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهرها