Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@06:17:40 GMT

جزییاتی از رفتار صنعتگران در ۹ ماه ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۰۵۰۳

هزینه ایجاد هر یک شغل در بخش فلزات اساسی ۴.۷ میلیارد تومان ۲.۸ درصد طرح‌های در دست اجرا پیشرفت بالای ۸۰ درصد دارند ۸۵ درصد طرح‌های جاری پیشرفت فیزیکی صفر تا ۲۰ درصد دارند وضعیت صدور مجوزهای صنعتی در مناطق آزاد و ویژه

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، بررسی آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در ۹ ماه منتهی به آذر ۱۴۰۰ نشان می‌دهد، تعداد ۲۹ هزار و ۴۵۸ فقره جواز تأسیس با پیش‌بینی سرمایه ۹۶۵ هزار میلیارد تومانی و پیش‌بینی اشتغال بیش از ۷۱۷ هزار نفری در استان‌ها صادر شده است که به ترتیب رشدهای ۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصدی، ۱۴۵.۸ درصدی و ۱۳.۴ درصدی را نشان می‌دهد که گویای این نکته است که با وجود افزایش قابل‌توجه پیش‌بینی سرمایه مجوزها، اشتغال‌زایی پیش‌بینی‌شده این مجوزها رشد ناچیزی داشته است.

همچنین در این بازه زمانی شاهد صدور ۵۳۷۵ پروانه بهره‌برداری بودیم که نسبت به دوره زمانی پیش از آن در سال ۹۹ بیانگر رشد ۴.۹ درصدی است.

جنبه دیگر آمارهای وزارت صمت، وضعیت سرمایه‌گذاری در بخش صنعت تا پایان ۹ ماه ۱۴۰۰ بوده است. استان‌هایی که بیشترین میزان مجوز صنعتی را در این مدت دریافت کرده‎ اند، به ترتیب یزد، آذربایجان‌شرقی، سمنان، خراسان‌رضوی و آذربایجان‌غربی هستند و از آن سو به منطقه جنوب کرمان و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، ایلام و بوشهر کمترین تعداد مجوز اعطا شده است.

هزینه ایجاد هر یک شغل در بخش فلزات اساسی ۴.۷ میلیارد تومان

پنج بخش «محصولات از کانی‌های غیرفلزی»، «ساخت مواد و محصولات شیمیایی»، «محصولات غذایی و آشامیدنی»، «ساخت محصولات از لاستیک و پلاستیک» و «محصولات فلزی فابریکی» برای سرمایه‌گذاران صنعتی، جذاب‌ترین حوزه‌های تولید در این دوره زمانی ۹ ماهه هستند.

نکته جالب این سند، سهم ۲۴.۳ درصدی گروه فلزات اساسی از سرمایه پیش‌بینی‌شده مجوزهاست که با بیش از ۲۲۴ هزار میلیارد تومان، هزینه‌بر بودن سرمایه‌گذاری در این بخش را به‌خوبی نشان می‌دهد. با این حال تنها موجب اشتغالزایی بر ای ۴۷ هزار و ۳۲۴ نفر می‌شود. یعنی به ازای ایجاد هر یک شغل ۴.۷ میلیارد تومان هزینه شده است.

این در حالیست که در دو صنعت غذا و پوشاک با سرمایه‌های به مراتب کمتر زمینه اشتغالزایی برای به ترتیب ۶۸ هزار و ۷۱۱ نفر و ۵۸ هزار و ۴۳۲ نفر فراهم شده است.

۲.۸ درصد طرح‌های در دست اجرا پیشرفت بالای ۸۰ درصد دارند

بررسی بخش دیگری از آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد، تعداد کل طرح‌های صنعتی در دست اجرا در اقصی‌نقاط کشور تا پایان آذر امسال، ۵۷ هزار و ۲۳۵ واحد است که تنها هزار و ۶۴۴ واحد از آنها یعنی ۲.۸ درصد کل طرح‌ها در مرز پیشرفت ۸۰ تا ۹۹ درصد قرار دارند. موضوعی که نشان می‌دهد میل به تکمیل واحدهای صنعتی، دریافت پروانه بهره‌برداری و شروع تولید کاهش یافته و توان اشتغال‌زایی بخش صنعت کمتر شده است.

۸۵ درصد طرح‌های جاری پیشرفت فیزیکی صفر تا ۲۰ درصد دارند

اینکه ۴۸ هزار و ۶۲۴ طرح (۸۴.۹ درصد) از کل مجوزهای صادر شده برای طرح‌ها در مرحله پیشرفت فیزیکی صفر تا ۲۰ درصد قرار دارند، شاهد دیگری بر این مدعاست که میل به فعالیت صنعتی کمرنگ شده است.

همچنین شواهد گزارش وزارت صمت گویای این نکته است که از مجموع بیش از یک میلیون و ۵۹۳ هزار شغل صنعتی ایجاد شده از مجوزهای صنعتی، تنها ۴.۵ درصد یعنی ۷۱ هزار و ۷۳۸ شغل در مرحله بهره‌برداری قرار داشته و در واحدهایی با پیشرفت ۸۰ تا ۹۹ امکان ایجاد دارند.

گریزی به وضعیت پروانه‌های بهره‌برداری نیز نشان می‌دهد در ۹ ماه نخست امسال ۵ هزار و ۲۰۲ پروانه در کل کشور صادر شده است که نسبت به سال قبل رشد ۱۰.۷ درصدی را نشان می‌دهد؛ وضعیتی که با ایجاد بیش از ۱۰۹ هزار شغل همراه شده است.

بیشترین اشتغال‌زایی در طرح‌های بهره‌برداری‌شده مربوط به طرحی در البرز با بیش از ۱۱ هزار نفر و اصفهان با بیش از ۱۰ هزار نفر است.

نکته دیگر اینکه از مجموع پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده، ۲ هزار و ۷۸۲ فقره آن ایجادی و ۲ هزار و ۴۲۰ فقره توسعه‌ای است.

همچنین بیشترین تعداد پروانه بهره‌برداری صادرشده در بین استان‌های کشور مربوط به اصفهان و تهران است که به ترتیب ۴۵۵ و ۴۰۳ فقره بوده است. کمترین طرح‌های بهره‌برداری‌شده نیز با ۲۸ فقره به خراسان شمالی تعلق دارد.

بالاترین میزان سرمایه‌گذاری مندرج در پروانه‌های بهره‌برداری صادره استان‌ها، متعلق به استان هرمزگان با حدود ۲۰ هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان و با سهم ۱۲.۷ درصدی از کل کشور بوده است.

وضعیت صدور مجوزهای صنعتی در مناطق آزاد و ویژه

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در ۹ ماه ۱۴۰۰ شاهد رشد ۸۱.۸ درصدی صدور مجوز صنعتی و دریافت ۳۰۹ مجوز بود. سرمایه ناشی از این مجوزها بیش از ۱۳۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته، در حالی که اشتغال آنها بیش از ۸۹ درصد افزایش داشته است.

«ساخت مواد و محصولات شیمیایی» در این مناطق با ۶۰ جواز تأسیس صادره بیشترین محبوبیت را داشته است. ضمن اینکه «ساخت ماشین آلات و تجهیزات» نیز با ۴۱ مجوز در رده بعدی قرار داشته است.

از نظر حجم سرمایه‌گذاری ناشی از مجوزها هم بخش ساخت مواد و محصولات شیمیایی در رده نخست قرار دارد. از منظر اشتغال‌زایی مجوزها هم این بخش با ۶ هزار و ۲۰۱ موقعیت شغلی جدید، جایگاه ویژه‌ای در بین فعالان اقتصادی حاضر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دارد.

دو بخش استخراج از معادن، محصولات از توتون و تنباکو و تولید کیف، کفش و محصولات چرم نیز با کمترین استقبال از سوی فعالان اقتصادی روبه‌رو شده و برای آنها در این مناطق تنها یک‌مجوز صادر شده است.

منبع: مهر این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد وزارت صنعت، معدن و تجارت محصولات محصولات شیمیایی موقعیت شغلی ساخت مواد اخبار مرتبط سازمان حمایت اتاق را متهم به بی اطلاعی از طرح درج قیمت مصرف کننده کرد محصولات شیمیایی ۵ شرکت در بورس کالا پذیرش شد توقف سرمایه گذاری های تکراری در وزارت صمت قیمت‌های حیرت آور وزارت صمت برای کالاهای اساسی! چرا تجارت ایران با ترکیه پا نمی گیرد؟ آیا چین بر دنیای نیمه هادی ها مسلط خواهد شد؟ ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال والکس نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ آخرین خبر ها شرکت های دولتی که مالیات نپرداختند موج سوم شیوع بیماری «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» در همسایگی پایتخت؟ جزییاتی از رفتار صنعتگران در ۹ ماه ۱۴۰۰ قیمت پایه محصولات پتروشیمی اعلام شد رییس اتاق ایران: سخنانم مبتنی بر واقعیاتی بود که وجود داشت قیمت خودروهای مینی + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) رکورد جدید تولید ماهانه در ذوب آهن اصفهان ثبت شد بازار سیمان در بورس کالا از انحصار خارج شد؟ دلار هرات در آستانه سقوط به کانال ۲۴ هزار تومانی برای اجاره خانه در جنوب تهران چقدر پول لازم است؟ قیمت دارو را نمی توان دستوری کاهش داد علل و علائم و راه های درمان آپاندیس هاوال H۲ در بازار چند؟ + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) نمایشگاه مجازی ایران و ایتالیا برگزار می شود ایران اولویت تجاری هیچ کشوری نیست آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۱۲/۰۱) مزدا ۳ یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون شد + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) ارزش سهام عدالت من (۱ اسفندماه) قلم گاو و آب قلم چه خواصی دارد؟ قیمت خودروهای هایما + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) پیش بینی بورس فردا دوم اسفند / آینده بازار روشن است؟ کدام کارتخوان ها غیرفعال شدند؟ بررسی نمودار کرونا از اسفند ۹۸ تا اکنون بهترین گوشی های بین ۲ تا ۱۲ میلیون تومان هوآوی وانت روسی در بازار چند؟ + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) قیمت ۱۰ رمزارز برتر بازار (۱ اسفند) معرفی خدمات چوب پلاست چوپکس در سراسر ایران! چرا خوردن جگر برای مادران باردار خطرناک است؟ خرید شاسی بلند حداقل چقدر بودجه می خواهد؟ + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) تبعات حمله اسرائیل به ایران کاهش ذخایر خونی در ۶ استان میتسوبیشی گران نشد! + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) کدام گروه ها از تخفیف بلیت مترو بهره مند می شوند؟ قیمت سکه امروز چند؟ (۱۴۰۰/۱۲/۱) رد پای طرح های احمدی نژادی در مجلس «وبملت» بیشترین ارزش معاملات اولین روز اسفند ماه را رقم زد مدل های مختلف هیوندای در بازار چند؟ + جدول قیمت کامل (۱ اسفند ۱۴۰۰) اگر همین الان پستی در ورزش به من پیشنهاد کنند، حتما می پذیرم اولین روز اسفند در مجلس چه گذشت؟ کارت رایگان مترو برای خبرنگاران کدام مشمولان، سود سهام عدالت دریافت نمی‌ کنند؟ / اگر سهام عدالت نگرفتیم، چه کنیم؟ سرنوشت سود سهامدارانی که سهام عدالت خود را فروختند چه می شود؟ تجمع بازنشستگان مقابل صندوق فولاد طلا و سکه ارزان شد؛ تمایل بازار به دلار قاچاق سوخت از طریق خط لوله دستگاه تست قند خون را چند بخریم؟ + قیمت بورس امروز با خروج پول ۲۲۰ میلیاردی حقیقی‌ ها مواجه شد بیانیه بیش از ۲۵۰ نفر از نمایندگان خطاب به رییس جمهور درباره مذاکرات وین تاثیر وب ۳ بر آینده رمزارزها چیست؟ نتایج قرعه کشی پیش فروش ۶ خودروی سایپا + لینک و جزییات بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت محصولات محصولات شیمیایی موقعیت شغلی ساخت مواد مناطق آزاد و ویژه محصولات شیمیایی بهره برداری جدول قیمت کامل میلیارد تومان سرمایه گذاری درصد طرح ۱ اسفند ۱۴۰۰ اشتغال زایی نشان می دهد درصد دارند سهام عدالت ۹ ماه ۱۴۰۰ وزارت صمت ساخت مواد صادر شده استان ها پیش بینی ۸ درصد ۵ درصد ۹ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۰۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در تمام محصولات نسبت به روز گذشته تغییری ندارد و با همان قیمت ثابت، بدون تغییر معامله می‌شود.

دنا پلاس توربو اتوماتیک (آپشنال) از محبوب‌ترین محصولات ایران‌خودرو با قیمت ثابت یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان قابل خرید و فروش است.

قیمت پژو پارس سفارشی ELX نسبت به روز گذشته تغییر ندارد و با نرخ ۷۴۷ میلیون تومان می‌توان آن را از بازار خریداری کرد.

رانا پلاس پانوراما (ارتقا) از دیگر محصولات ایران‌خودرو، هیچ‌گونه تغییری نداشته و با قیمت ۷۱۸ میلیون تومان معامله می‌شود.

کوییک R اتوماتیک از هاچ‌بک‌های اقتصادی شرکت سایپا نیز مانند دیگر محصولات این شرکت بدون تغییر است و با قیمت ۵۴۲ میلیون تومان می‌توان خرید کرد.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۴۹ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۴۸ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۸۰۸ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۲۵ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۶۳ میلیون تومان، پژو پارس ۶۶۶ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۱۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۶۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۶۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۱۷ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۳۶ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۰۸ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۷۸ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۸۲ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۷۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۵ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۸ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۸ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۶ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۳ میلیون تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۶۶ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی نیز مانند خودروهای داخلی تغییری ندارد.

آریزو ۵ اسپورت از محصولات برتر مدیران خودرو با قیمت یک میلیاردو ۴۱۷ میلیون تومان قابل خرید است که این محصول هیچ تغییر قیمتی نسبت به روز گذشته خود نداشته است.

قیمت تیگو ۸ پرو (هیبرید) در حال حاضر ۳ میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان بوده که یکی دیگر از محصولات مدیران خودرو به شمار می‌رود.

جک S5 از دسته محصولات کرمان موتور است که با قیمت یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود. سایر محصولات مونتاژی نیز بدون هیچ تغییر قیمتی ثابت مانده‌اند.

هایما ۸ اس از محصولات ایران‌خودرو بوده که تغییری نسبت به روز گذشته ندارد و در بازار با قیمت یک میلیارد و ۹۳۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۷۰ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۸ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۴۰ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۳ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۱۵ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۲۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748272

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است
  • قیمت محصولات سایپا +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • جزییاتی از حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد